X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wktorym tygodniu ciazy robilyscie HBS ? Bo mi lekarz zalecil na wczorajszej wizycie do wykonania dlatego tak z ciekawosci pytam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dotarła do mnie jedna szuflada pod łóżeczko. Druga chyba przyjdzie w osobnej paczce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę tak piszecie o tych skurczach, bólach, twardnieniach brzucha, a u mnie nic takiego nie ma miejsca, z cycków kompletnie nic nie leci. Ja urodzę w ogóle to dziecko?

Pożeram porzeczkę.

AJrin, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny wktorym tygodniu ciazy robilyscie HBS ? Bo mi lekarz zalecil na wczorajszej wizycie do wykonania dlatego tak z ciekawosci pytam :)
    Pierwszy raz w 9tc, teraz mam zrobić w 36tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, bo ja hbs dopiero bede robic pzred sierpniowa wizyta, ale w tej ciazy 1 raz, hcv robila tylko na poczatku

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Aha, bo ja hbs dopiero bede robic pzred sierpniowa wizyta, ale w tej ciazy 1 raz, hcv robila tylko na poczatku
    Ja wszystkie badania robiłam w 9tc, w 36tc mam powtórzyć: hbs, hcv, hiv, wr, toxo, cmv i nie pamiętam co tam jeszcze.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    My gramy piłką, czytamy książeczki, bawimy się goń mnie, pokazujemy co gdzie jest. Mało twórcze :P

No to u nas piłka, bajeczki też na porządku dziennym. Artek goni się z tatą, bo ja nie jestem już na to zbyt fit :P Myślałam, że masz coś jeszcze fajnego w zanadrzu. :)
    Przejrzę internet w poszukiwaniu pomysłów.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w ten pochmurny dzień, ogarniam wyprawkę- wczoraj cały dzień prałam i prasowałam- zostały do wyprania kocyki minky, pościele, spiworek i rożki.

Z listy wyprawkowej brakuje łóżeczka, materaca, laktatora,monitora oddechu, smoczków, chcę jeszcze kupić 1 butelkę medeli calma (kolezanka jest nia zachwycona, poleciła jej babka od nauki ssania wcześniakóze szpitala na ujastku)

Szwagierka zachwalała podkłąd na materac motherhood- mówi, że jej dzieci tylko na tych podkłądach spią i nic a nic się nie pocą, żadnych odparzeń itp. Więc tż chyba kupię- w smyku jest za 54 zł.
    Muszę jeszcze kupić komodę na Staszkowe rzeczy bo troche tego się nazbierało...a i brakuje mi pampersów (kupiłam tylko 2 małe paczki do szpitala) i staników do karmienia. Ufff chyba już nic na listę mi nie wpadnie... oby!

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia pamietasz cene za CMV?

Babcia mnie olała. Drzwi zamknięte :P nikogo nie ma... ogórów małosolnych nie będzie... No to wnuczki z prawnukiem też nie bedzie! o!

Za to kupiłam pomarańćze (ale ciężko dostępne). Zrobie dziś sok świeżo wyciskany... i chyba zrobie ICE GREEN TEA

W TESCO trafiłam na super ekspedientke. Pierwszy raz na widok mojego brzucha reakcja była taka, że nie musiałam wykładać towaru! Pani nawet butelki Fanty NIE POZWOLIŁA mi tknąć. A co dziwne... młoda dziewczyna! Ależ jej dziękowałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratuluje!

U mnie w końcu pojawiło się trochę chmur i da się oddychać. Dziś robię dla dzieci makaron z sosem pomidorowym. Może racza zjeść? Niby same chciały...

Przez te upały nawet nie myślę o praniu i prasowaniu. A jeszcze mi zostalo trochę :/

Czy Alinka się odzywala?

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wieczorem poprasuje. Mąż dziś na przeróżnych i przedziwnych spotkaniach, więc nie będę się nudzić.... No i mam zamiar jeszcze zakupy zrobić....

Ponownie muszę zapytać czy macie spraqdzonego dostawcę oraz jakościowo dobre strony z:
    Kocykami
    pościelami
    rożkami

Pierwszy raz zrobie takie zakupy internetowe i troche się boję.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia- ja zamawiałam tu: http://www.modenex.pl/. Wczoraj przyszła paczka i króliś tuliś skradł moje serce ;-) Zamawiałam 2 komplety pościeli, ochraniacz i rożek. Jeszcze nie prałam, ale dość dobra bawełna

Ksosia, Madziuuuula lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dziękuję! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam, rano lało tak paskudnie, że jak dotarłam do NFZ do byłam cała mokra, a teraz w najlepsze słońce świeci i błękitne niebo. Rano też się mega wkurzyłam, bo kierowca w autobusie tak niemiły, że już miałam ochotę przygadać - tylko u nich można kupić bilet godzinny, a potrzebowałam się przesiąść, więc podchodzę do kabiny i mówię że chcę normalny, a on coś burczy pod nosem i pretensje że nie mogłam wcześniej kupić w kiosku (a swoją drogą wyszłam za późno z domu i tak bym nie zdążyła). Daje pieniądze, a on mi ulgowy podaje, więc mówię że chciałam "normalny", on znowu coś burczy i rzuca mi drugi ulgowy i rusza tak że się prawie przewróciłam :/ a więc spoko, co się będę wdać z bucem w dyskusję, tylko że kanary u nas w mieście czepiają się jak biletu nie ma się w jednym papierku, więc trudno... a później na przystanku od jakieś starej baby mokrym parasolem w twarz dostałam, bo nawet się nie popatrzyła jak się odwracała. Myślałam że się popłaczę, ale w NFZ szybko załatwiłam co miałam załatwić.

pojechałam na zakupy, ale nic oprócz chusteczek tami nie udało mi się kupić...

Ksosia, ja pościel i kocyk dostałam w spadku, więc mogę jedynie sprawdzić czy metki nie są sprane, jeden mam od milutkiej a drugi od znajomych z pepco (ale z tym pepco różnie bywa), rożka nawet nie planowałam ale nie wiem czy w końcu nie zamówię :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu u mnie w labie CMV IgG 22 zl, IgM 20 zl.

Angela gratulacje :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Ja zamówiłam rożek http://effii.pl/pl/rozki-niemowlece
    Kocyk zamówiłam narazie ten tkany, bo byłam w nim zakochana i nadal jestem. Jest cudny, a kupiłam go tutaj https://4kidspoint.pl/616_jollein
    Jedyny minus to ceny :/ ale nie mogłam sie oprzeć. Te rzeczy sa piękne :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta coś się nie odzywa...
    A Dzierzba tym razem pachem dostanie za tą ciszę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U dzierzby ok.
    Chlopaki grzecznie siedza w brzusiu :)

haneczka, pirelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, foxik dziekuje :*

Agatia... To u mnie jakas patola z cenami :/ zaplacilam 30zl za igg i igm i okazalam bon -25%... Wiec albo nie uwzglednili albo choroba wie o co chodzi:/

Foxik kierowcy bym odburknela pod nosem w style "palant".
    A i parasolkowej damie zwrocilabym uwage...
    Ostatnio nie moglas tami znalezc wiec przynajmniej sie udalo :)

Nos do gory i odpoczywaj!:)

49 dni do terminu porodu!!!!!!! :o

Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    U dzierzby ok.
    Chlopaki grzecznie siedza w brzusiu :)
    uffff no to git :-D

‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ