Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale byłam dziś w dwóch rossmannach i nie było, ostatnio zaglądałam do kilku i też nic, chyba są na tyle popularne, że wszyscy je kupują. Czekam na męża i jedziemy na usg, mam nadzieję że nie jest za późno na prenatalne i coś będzie widać poza wypiętą dupcią ;)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kurczę tak piszecie o tych skurczach, bólach, twardnieniach brzucha, a u mnie nic takiego nie ma miejsca, z cycków kompletnie nic nie leci. Ja urodzę w ogóle to dziecko?

Pożeram porzeczkę.
    Magdziulla nie przejmuj sie tylko się ciesz urodzisz dzidzie i to szybko zleci i będzie na rączkach. Ja też nie cierpię z powodów skurczowych a nawet magnezu nie łykam. Odpuscilo mi biodro spojeni lonowe i kość ogonowa wiec nic tylko sie cieszę oby już nigdy nie powróciło; )
    Do tego dziś okulista stwierdził, że moja lekka wada wzroku 0.75 sie cofneła! No jak nic ciąża mi służy a tak serio to mysle, ze miesiąc bez kompa i pracy robi swoje i wzrok ma kiedy odpocząć.
    Siary też nie mam generalnie nic tylko sie cieszyć bo maluch ciągle daje o sobie znać wiec wiem, że jest :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, my dostaliśmy śliczną pościel w owieczki, ale teraz sprawdziłam że nie mają metki, a jest tak maleńka że do wózka lub kołyski się nadaje, możliwe że szybko wyrośnie, więc trzeba się nacieszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin cieszę się cieszę. Wszystkim mówię, że takiej ciąży życzę każdemu. Zobaczymy jaki będzie finał:)
    Tobie też widać ciąża służy.
    W ogóle tak sobie czasem myślę, że będzie mi brakowało tego stanu. A jeszcze jak ostatnio Malutka wypina stópki tak, że je widać przez skórę. Kurczę będzie mi tego brakowało. Chociaż wiadomo już nie mogę się doczekać kiedy ją przytulę.

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ale byłam dziś w dwóch rossmannach i nie było, ostatnio zaglądałam do kilku i też nic, chyba są na tyle popularne, że wszyscy je kupują. Czekam na męża i jedziemy na usg, mam nadzieję że nie jest za późno na prenatalne i coś będzie widać poza wypiętą dupcią ;)
    wszystko będzie widać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, póki co leży wypięty tyłkiem, więc będę musiała się postarać żeby się przeturlał łaskawie i pokazał buzię, oby tylko łożysko niczego nie przysłoniło, bo na połówkowym w 3d nie zrobiła zdjęcia, bo nic nie było przez nie widać :P

ale moja gin nie ma zdolności do wykonywania dobrych zdjęć usg, dziś idę do innego lekarza i mam nadzieję że coś będzie na pamiątkę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wczorajszego usg w sumie tez zadnych zdjec nie mam, same wykrezy i zdjecia szyjki :( ale 10.08 mam usg 3 trymestru to obowiazkowe w ciszy wiec wszytsko pieknie doktorek napewno obmierzy i da zdjecia :) moj maly tez lezy odwrocony ze smieszneie mi tylek wypina bo teraz przynajmniwj wiem gdziw go ma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dobrze rozumiem że te papierki z usg prenatalnych muszę zabrać do szpitala razem z innymi badaniami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

Ja mam teczkę ciazy - dostałam od poloznej i w niej mam wszelakie badania, karty z wizyt zdjecia usg i wsyztskie papiery dotyczace ciazy, mam wszytsko w jednym miejscu zeby nic nie zgubic ani nie szukac i to wszytsko biore do szpitala

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak LRF, przynajmniej tak jest u mnie. Mi doktorek pakuje wszystkie badania, kartę ciąży i opisy usg genetycznych do jednej teczki i z tą teczką dowodem osobistym i torbą mam się stawić na porodówce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam taką teczkę, ale dużo badań wpisuje mi w kartę ciąży, więc nie wiem co brać żeby ich w szpitalu nie zasypać makulaturą :P do karty ciąży na razie mam dopiętą oryginalną grupę krwi i konsultacje neurologa do cc

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, brawo i oby tak samo poszło Ci na praktycznym. :D

Wymyśl coś w stylu "Muszę sama zawieźć się do porodu, bo mąż wyjechał, dlatego potrzebuję tego prawka na gwałt" :D , to na pewno Cię przepuści.

Ja zdawałam prawko dzień po urodzinach. Oczywiście nie omieszkałam o tym wspomnieć instruktorowi. ;) Pracowałam wtedy jako dermokonsultantka na Dolnym Śląsku i mój Marcin woził mnie często autem do pracy, bo sam chodził na staż tylko 2-3 razy w tygodniu. Dzięki niemu nie musiałam się tłuc PKSami. Prawka potrzebowałam na już!

No i jak instruktor zobaczył na egzaminie za szybą WORDU mojego (wtedy jeszcze) narzeczonego, który mi machał kciukami jak głupi, to powiedział "Ale pani mocno kibicuje ten chłopak.". A ja na to " Jakby pan musiał wozić 3 razy w tygodniu dziewczynę po 100 km do pracy, to też by pan jej mocno kibicował" :D Ten się uśmiał oczywiście. No i cóż, zdałam za pierwszym razem praktyczny. :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy mogę odpiąć zdjęcia? muszę się chyba jeszcze dowiedzieć w tej sprawie, bo nie wiem czy o czymś nie zapominam: oprócz morfo i moczu, hbs, wr, grupa krwi, posiew gbs, do cc coś z krzepliwością było, ostatnio pytałam co muszę powtarzać przed porodem, a moja gin powiedziała że nie ma takiej potrzeby :O że wszystko już mam :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie a gdzie sie podziala
    KAMCIAELCIA? hmm cos ostatnio nic nie pisze i sie zastanawialam gdzie jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja tez wsyztskie badanaia mam wpisywane w karte ciazy ale mimo to oryginaly badan mam w teczce i nie mam zamiaru ich wyciagac biore cala teczke ze soba a na porodowce oni i tak generalnie chca karte ciazy tylko a jak cos potrzebuja jak im dasz teczke to sami wyjma co beda chcieli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia chyba wpadła w wir remontu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF moj lekarz zdjec usg nie przypina do karty ciazy , dostaje je luzem i w teczce sobie ukladam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostalo mi 92 dni do porodu, chyba ze bede miec cc to pewnie o 12 mniej :) we wrzesniu sie ostatecznie dowiem jak z moim porodem bedzie

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, poczytaj sobie na stronce http://www.gdzierodzic.info/

Znajdź swój szpital i tam masz dużo informacji o potrzebnych dokumentach i innych zwyczajach szpitala. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z usg prenatalnych mam zdjęcia przypięte, z połówkowych nic nie widać więc mi ich tam żal nie będzie jak nie oddadzą, a jak dzisiaj się postara to pewnie bym zostawiła sobie na pamiątkę, bo nie wiem czy brać dodatkową płytkę dvd

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ