X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale byłam dziś w dwóch rossmannach i nie było, ostatnio zaglądałam do kilku i też nic, chyba są na tyle popularne, że wszyscy je kupują. Czekam na męża i jedziemy na usg, mam nadzieję że nie jest za późno na prenatalne i coś będzie widać poza wypiętą dupcią ;)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kurczę tak piszecie o tych skurczach, bólach, twardnieniach brzucha, a u mnie nic takiego nie ma miejsca, z cycków kompletnie nic nie leci. Ja urodzę w ogóle to dziecko?

Pożeram porzeczkę.
    Magdziulla nie przejmuj sie tylko się ciesz urodzisz dzidzie i to szybko zleci i będzie na rączkach. Ja też nie cierpię z powodów skurczowych a nawet magnezu nie łykam. Odpuscilo mi biodro spojeni lonowe i kość ogonowa wiec nic tylko sie cieszę oby już nigdy nie powróciło; )
    Do tego dziś okulista stwierdził, że moja lekka wada wzroku 0.75 sie cofneła! No jak nic ciąża mi służy a tak serio to mysle, ze miesiąc bez kompa i pracy robi swoje i wzrok ma kiedy odpocząć.
    Siary też nie mam generalnie nic tylko sie cieszyć bo maluch ciągle daje o sobie znać wiec wiem, że jest :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, my dostaliśmy śliczną pościel w owieczki, ale teraz sprawdziłam że nie mają metki, a jest tak maleńka że do wózka lub kołyski się nadaje, możliwe że szybko wyrośnie, więc trzeba się nacieszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin cieszę się cieszę. Wszystkim mówię, że takiej ciąży życzę każdemu. Zobaczymy jaki będzie finał:)
    Tobie też widać ciąża służy.
    W ogóle tak sobie czasem myślę, że będzie mi brakowało tego stanu. A jeszcze jak ostatnio Malutka wypina stópki tak, że je widać przez skórę. Kurczę będzie mi tego brakowało. Chociaż wiadomo już nie mogę się doczekać kiedy ją przytulę.

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ale byłam dziś w dwóch rossmannach i nie było, ostatnio zaglądałam do kilku i też nic, chyba są na tyle popularne, że wszyscy je kupują. Czekam na męża i jedziemy na usg, mam nadzieję że nie jest za późno na prenatalne i coś będzie widać poza wypiętą dupcią ;)
    wszystko będzie widać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, póki co leży wypięty tyłkiem, więc będę musiała się postarać żeby się przeturlał łaskawie i pokazał buzię, oby tylko łożysko niczego nie przysłoniło, bo na połówkowym w 3d nie zrobiła zdjęcia, bo nic nie było przez nie widać :P

ale moja gin nie ma zdolności do wykonywania dobrych zdjęć usg, dziś idę do innego lekarza i mam nadzieję że coś będzie na pamiątkę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wczorajszego usg w sumie tez zadnych zdjec nie mam, same wykrezy i zdjecia szyjki :( ale 10.08 mam usg 3 trymestru to obowiazkowe w ciszy wiec wszytsko pieknie doktorek napewno obmierzy i da zdjecia :) moj maly tez lezy odwrocony ze smieszneie mi tylek wypina bo teraz przynajmniwj wiem gdziw go ma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dobrze rozumiem że te papierki z usg prenatalnych muszę zabrać do szpitala razem z innymi badaniami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

Ja mam teczkę ciazy - dostałam od poloznej i w niej mam wszelakie badania, karty z wizyt zdjecia usg i wsyztskie papiery dotyczace ciazy, mam wszytsko w jednym miejscu zeby nic nie zgubic ani nie szukac i to wszytsko biore do szpitala

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak LRF, przynajmniej tak jest u mnie. Mi doktorek pakuje wszystkie badania, kartę ciąży i opisy usg genetycznych do jednej teczki i z tą teczką dowodem osobistym i torbą mam się stawić na porodówce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam taką teczkę, ale dużo badań wpisuje mi w kartę ciąży, więc nie wiem co brać żeby ich w szpitalu nie zasypać makulaturą :P do karty ciąży na razie mam dopiętą oryginalną grupę krwi i konsultacje neurologa do cc

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, brawo i oby tak samo poszło Ci na praktycznym. :D

Wymyśl coś w stylu "Muszę sama zawieźć się do porodu, bo mąż wyjechał, dlatego potrzebuję tego prawka na gwałt" :D , to na pewno Cię przepuści.

Ja zdawałam prawko dzień po urodzinach. Oczywiście nie omieszkałam o tym wspomnieć instruktorowi. ;) Pracowałam wtedy jako dermokonsultantka na Dolnym Śląsku i mój Marcin woził mnie często autem do pracy, bo sam chodził na staż tylko 2-3 razy w tygodniu. Dzięki niemu nie musiałam się tłuc PKSami. Prawka potrzebowałam na już!

No i jak instruktor zobaczył na egzaminie za szybą WORDU mojego (wtedy jeszcze) narzeczonego, który mi machał kciukami jak głupi, to powiedział "Ale pani mocno kibicuje ten chłopak.". A ja na to " Jakby pan musiał wozić 3 razy w tygodniu dziewczynę po 100 km do pracy, to też by pan jej mocno kibicował" :D Ten się uśmiał oczywiście. No i cóż, zdałam za pierwszym razem praktyczny. :D

Magdziulla, Angela89, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy mogę odpiąć zdjęcia? muszę się chyba jeszcze dowiedzieć w tej sprawie, bo nie wiem czy o czymś nie zapominam: oprócz morfo i moczu, hbs, wr, grupa krwi, posiew gbs, do cc coś z krzepliwością było, ostatnio pytałam co muszę powtarzać przed porodem, a moja gin powiedziała że nie ma takiej potrzeby :O że wszystko już mam :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie a gdzie sie podziala
    KAMCIAELCIA? hmm cos ostatnio nic nie pisze i sie zastanawialam gdzie jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja tez wsyztskie badanaia mam wpisywane w karte ciazy ale mimo to oryginaly badan mam w teczce i nie mam zamiaru ich wyciagac biore cala teczke ze soba a na porodowce oni i tak generalnie chca karte ciazy tylko a jak cos potrzebuja jak im dasz teczke to sami wyjma co beda chcieli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia chyba wpadła w wir remontu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF moj lekarz zdjec usg nie przypina do karty ciazy , dostaje je luzem i w teczce sobie ukladam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostalo mi 92 dni do porodu, chyba ze bede miec cc to pewnie o 12 mniej :) we wrzesniu sie ostatecznie dowiem jak z moim porodem bedzie

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, poczytaj sobie na stronce http://www.gdzierodzic.info/

Znajdź swój szpital i tam masz dużo informacji o potrzebnych dokumentach i innych zwyczajach szpitala. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z usg prenatalnych mam zdjęcia przypięte, z połówkowych nic nie widać więc mi ich tam żal nie będzie jak nie oddadzą, a jak dzisiaj się postara to pewnie bym zostawiła sobie na pamiątkę, bo nie wiem czy brać dodatkową płytkę dvd

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ