X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po sesji, było miło niepotrzebnie się stresowałam :D
    Teraz czekamy na efekty, myślę że do kilku dni powinnam mieć jakieś fotki ;)

agatia, AJrin, Pysiaczek89, haneczka, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka

To czekamy na wiesci co dalej, trzymajh sie tam dzielnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Mi odstawili o północy tą kroplowke i skurcze wróciły. Co najlepsze rano miałam ktg przed obchodem gdzie były dosłownie co 2 minuty, ale ordynator stwierdził że kroplowek już nie tylko tabletki. Potem miałam kolejne ktg, brzuch twardnial ale nic w zapisie nie wychodziło. I tak sobie leżę,brzuch twardnieje i czekam jak przejdzie. Zbadali dzisiaj szyjke i trzyma cały czas, więc chociaż tu mniej stresu. I pobrali wymaz z szyjki. Pewnie dopóki wyniki nie będzie to mnie nie wypuszcza.

A najlepsze jest jedno. U dziewczyny która leży ze mną na sali obok mnie podejrzewają krztusiec. Cały czas chodzi i kaszle na nas. Dla mnie to nienormalne, jak jest podejrzenie choroby zakaznej to powinni ją odizolowac
    Widzisz to zapraszam do naszego powiatowego szpitala ;) na 4 salach leżało 6 pacjentek jak wychodziłam ;) ja miałam.własną ;)

Ps. Mam nadzieję ze tę skurczesie uspokaja <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 17:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam na usg! :)
    a na jutro mam zaplanowane: http://ciastkozercy.pl/panna-cotta/, jak szaleć to szaleć! :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję że robię się obrzmiala. Wczoraj zrobiłam sobie wieczorem pokrzywe. I rany... nie pamietam kiedy ostatni raz tak latalam do łazienki !

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Mi odstawili o północy tą kroplowke i skurcze wróciły. Co najlepsze rano miałam ktg przed obchodem gdzie były dosłownie co 2 minuty, ale ordynator stwierdził że kroplowek już nie tylko tabletki. Potem miałam kolejne ktg, brzuch twardnial ale nic w zapisie nie wychodziło. I tak sobie leżę,brzuch twardnieje i czekam jak przejdzie. Zbadali dzisiaj szyjke i trzyma cały czas, więc chociaż tu mniej stresu. I pobrali wymaz z szyjki. Pewnie dopóki wyniki nie będzie to mnie nie wypuszcza.

A najlepsze jest jedno. U dziewczyny która leży ze mną na sali obok mnie podejrzewają krztusiec. Cały czas chodzi i kaszle na nas. Dla mnie to nienormalne, jak jest podejrzenie choroby zakaznej to powinni ją odizolowac
    Alinka no paranoja z ta dziewczyna, co kaszle na Was :/ przecież ona moze zarazić nawet cały oddział :/ masakra
    Super wieści jeżeli chodzi o szyjkę, gorzej z tymi twardym brzuszkiem. Lekarzom na pewno uda sie wyciszyć te skurcze. Trzymam kciuki mocno, mocno :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zostal rosol z niedzieli zaraz fo przegotuje , ugptuje makaron i sobie z corcia zjemy. Bo oj maz standardowo mnie wkurza wiec mam go w dupie.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M dzis zrobił obiad :) bo ja od rana na wizytach u lekarzy i wyszedł mu pyszny dużo warzyw wiec nawet doetetyczny. Chyba częściej musze się szlajac po lekarzach i sklepach ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    to ciekawe, bo mi gbs zrobiła, za który musiałam dodatkowo 50 zł zapłacić, a o cc wiedziała :P

Już Ci zrobiła? Szybko jakoś. To się robi w 36 lub 38 tyg. Jak wyjdzie pozytywny to dają antybiotyk, żeby się dzidzi podczas porodu nie zaraziło, bo może dostać od tego zapalenia płuc. Ale przy cc raczej dzidzi nie ma kontaktu z kanałem rodnym jako tako.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, w sumie masz rację, często cesarka jest robiona jak już akcja się rozkręca i czopu dawno już nie ma. Czyli byłaby opcja zarażenia się dzidziusia.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, trzymam kciuki za to, żeby skurcze ucichły i żeby tą babkę od Was zabrali. Trochę to nierozsądne z ich strony. :\

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein, ja już też po 15 minutach wysiłku w kuchni dyszę, sapię i robi mi się gorąco. Nasze serca pompują teraz tyle krwi, że trudno się dziwić, że tak szybko się męczymy. Trzeba po prostu jak najwięcej odpoczywać, nie wychodzić na upały. :) Dasz radę do końca.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weszłam na forum sierpniowek i one zaczynaja powoli sie rozpakowywać. Jeeeeej, w sierpniu i u nas sie zacznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 18:09

agatia, Sabina, pirelka, haneczka, violett lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, no to pochwalisz się jakimś zdjątkiem jak rozumiem? :)

Też planuję sesję ciążową za jakieś 2 tyg, jak moja siostra wróci. Ona ma termin na 30 października. Też chłopczyk. Fajna pamiątka będzie. :) Dużo płaciłaś?

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Agatia, w sumie masz rację, często cesarka jest robiona jak już akcja się rozkręca i czopu dawno już nie ma. Czyli byłaby opcja zarażenia się dzidziusia.
    i tak jest opcja zarażenia się podczas kontaktu dzidziolka z wodami, a przy cc to norma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Pirelka, no to pochwalisz się jakimś zdjątkiem jak rozumiem? :)

Też planuję sesję ciążową za jakieś 2 tyg, jak moja siostra wróci. Ona ma termin na 30 października. Też chłopczyk. Fajna pamiątka będzie. :) Dużo płaciłaś?
    Pewnie, że się pochwalę jak dostanę :) planuję sobie zrobić mini fotoksiążkę z takimi zdjęciami na pamiątkę :D

Pysiaczek89, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy, u dzidziusia wszystko w porządku, narządy ok, serduszko bije 142 uderzenia na minutę, przepływy w normie, wód wystarczająco i mieszkanko też pierwsza klasa. Malutki waży 2244 g, gdyby się urodził w terminie to przewidywalna waga 3,5/3,6 kg. Malutki jest całkiem spory! Siusiak i jajeczka na swoim miejscu, uff... nadal jest chłopcem. Na 4d było widać nawet włosy, ja tam wierzę lekarzowi na słowo, bo szczerze to ich dostrzec nie mogłam ;) a byliśmy na tym ostatnim prenatalnym u innego lekarza, dziewczyny z bielskiego wątku go polecały i zrobił zarówno na mnie jak i na moim mężu ogromnie sympatyczne wrażenie, wreszcie ktoś mi opowiadał szczegółowo o dziecku, a nie ograniczał się do mamrotania pod nosem :/ jeśli kiedykolwiek będzie mi dane jeszcze być w ciąży to wybiorę innego lekarza prowadzącego ;)

Pysiaczek89, Bratek, pirelka, claudiuszek, agatia, Angela89, Ksosia, Sabina, haneczka, marta258, _izunia_, violett, bbeczka91, Anulka01, martta lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za miłe słowa. Ech.
    Jeszcze chyba mnie cos bierze :( gorąco w głowę i boli gardło.
    Cos 'babcinego' na gardło?
    Lipa z miodem? Mleko z czosnkiem i miodem?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Dzieki za miłe słowa. Ech.
    Jeszcze chyba mnie cos bierze :( gorąco w głowę i boli gardło.
    Cos 'babcinego' na gardło?
    Lipa z miodem? Mleko z czosnkiem i miodem?
    Płukaj wodą z wodą utlenioną albo z Salviseptem (w aptece ziołowy płyn), możesz ssać Prenalen na gardło, koniecznie duży cytryny i miód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze robię herbatkę z imbirem i miodem ;)

‹‹ 1534 1535 1536 1537 1538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ