X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się nadal zastanawiam czy brać rożek, czy kupić śpiworek, boję się na noc przykrywać kocykiem, że się udusi :( podobno nie każde dziecko lubi otulanie, a do tego zawsze może mi posłużyć pieluszka bambusowa

Dla noworodka wystarczy kocyk, w który go zawiniesz jak naleśniczka. Nie słyszałam o noworodku, który by tego nie lubił. :) A na potem śpiworek. Bo kołderką lub kocykiem młode może się przykryć po głowę. /kocyk/ kołderka to dopiero jak dziecko jest już na tyle świadome, że się samo obraca w łóżeczku, a to troszkę potrwa.

PS. Świetne wieści z wizyty. Najważniejsze, że mieszkanko 1. klasa i dzidzia zdrowa :D

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Dzieki za miłe słowa. Ech.
    Jeszcze chyba mnie cos bierze :( gorąco w głowę i boli gardło.
    Cos 'babcinego' na gardło?
    Lipa z miodem? Mleko z czosnkiem i miodem?

Malinki! To mój numer 1 w leczeniu przeziębienia. Ale mam słoiczki od babci męża i wiem, że nie każdy ma taki luksus, dlatego polecam płukanie zwykłym dentoseptem z wodą. Pomimo, że to jest do dziąseł i zębów- najlepsze dla gardła, bo ma b. dużo ziół.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takie upały to chyba pieluszką mogę go okryć, bo mam tylko polarkowe koce :P
    nie wiem jak sobie poradzę z obsługą noworodka :/

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek, Ksosia ja też zakochałam się w Tulisiu i chyba tez kupię.
    A brałyście ochraniacz na łóżeczko?
    Rożek też chyba wezmę. na prawdę fajne te rzeczy.

Ksosia lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja wzielam z ochraniaczami, ale rozek wZielam po prostu szary w male grochy. 30zl taniej niz z kompletu, a tez ladny :)

Znow mam schizy porodowe... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie malutkie burito ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=8e5BmJBEA_w

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wziełas trzy czesci ochraniacza czy więcej dokupilas?
    Podobają mi się te rzeczy, bo są stonowane.
    Nie jestem przekonana do krzykliwych wzorów, choć kolory stymulują oko Maluszka.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tez non stop o porodzie gadam i kysle a mam jeszcze 3 miesiace :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wzielam zestaw 3-czesciowy. Tam sa ochraniacze 3 szt. :)

Tak sarcia, ale u mnie to strach o Maluszka... Zeby bylo bez komplikacji i zeby z malutkim bylo wszystko ok.
    Takie zboczenie pedagoga specjalnego... 3lata uczylam sie o samych chorobach i powiklaniach...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy marzy o idaelnym porodzie zeby szlo gladko i bez bolu a ja po 1 ciazymwiem ze tak sie nie da, jak rodzilam 20 godzin 2,5 h bole parte i w ostatniej chwili cc, i co mialam powiedziec wtedy jako pierworodka, nicmtylko wiecej dzieci nie kiec po takim porodzie

teraz jak wiem co i jak to uwierz jest wiekszy strach niz jak idziesz 1 raz i nie wiesz co cie czeka,.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

bedzis dobrze nie inaczej :)

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nocną porą :)

Gratuluję udanych wizyt :)
    Alinka już troszkę lepiej z tymi skurczami u Ciebie to i brzuszek też przestanie twardnieć. Kciuki zaciśnięte, żeby Cię szybciutko do domku puścili :)

U mnie po wczorajszej wizycie wszystko jest bardzo dobrze :) Krzyś cały czas leży główką do dołu i obraca się wokół własnej osi, bo na wcześniejszym usg kręgosłup miał po prawej stronie a wczoraj po lewej. Dzisiaj znowu gniecie wątrobę to pewnie się obrócił. To była taka szybka, kontrolna wizyta badanie gin. szyjki jest zamknięta i mały odbija się główką. Usg tylko sprawdzenie serduszka (146/min) i zobaczyliśmy buźkę a przy niej pępowinę. Wody też ok :)

Dziewczyny planujące rodzić sn co myślicie o znieczuleniu ZOP (zewnątrz oponowym)? Na szkole rodzenia mówią, że jak najbardziej. Zakładają przy rozwarciu ponad 4cm.

Czy któraś z Was ma starsze łóżeczko i je odnawia?
    Chciałam zapytać jaka farba najlepsza i najbezpieczniejsza dla dzieciątka?

Znowu burza a ja się boję jak się błyska :/

Jutro znowu wizyta u dentystyki, na szczęście już ostatnia przed porodem.
    Pirelka dobrze Ci że masz już to za sobą :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był chyba przed chwilą koniec świata ;) Błyskało się z każdej strony, deszcz lał tak okropnie, że bałam się żeby mi szyby nie popękały w oknach. Mąż akurat wyszedł do pracy i dzwonił czy u mnie wszystko ok.

Ja jeśli mam rodzić naturalnie, to nie wyobrażam sobie nie brać znieczulenia. Nie mam wewnętrznej potrzeby męczarni w imię... no właśnie, czego?

Ksosiu, ja od pierwszych zajęć z diagnostyki pedagogicznej powtarzałam, że nie będę rodzić naturalnie, bo to wcale nie jest dla dziecka takie dobre jak wszyscy wokół pieją. I jedynym powodem dla którego decyduję się na poród sn, to chęć posiadania więcej niż 2 dzieci(obawiam się czy mój organizm przeżyłby tyle cesarek).
    Tu nie chodzi o łatwość porodu, bo jedni znoszą lepiej sn, inni cc, chodzi o ilość urazów okołoporodowych, które niestety mogą się przydarzyć. Powiem Ci, że ja naprawdę często o tym myślę, przeraża mnie jak jedna pochopna decyzja, zaniedbanie personelu może zaważyć nad całym życiem mojego dziecka i całej naszej rodziny.

Byłam dziś u koleżanki, która używa tych "odnowionych" pieluszek z Lidla Toujours. Dotąd na prawdę nie wierzyłam, że one są jak oryginalne pampersy, jednak zobaczyłam-uwierzyłam, nawet design mają prawie identyczny. A ich cena genialna- a od przyszłego poniedziałku mają być jeszcze w promocji. Także ja szczerze polecam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 00:23

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dla noworodka wystarczy kocyk, w który go zawiniesz jak naleśniczka. Nie słyszałam o noworodku, który by tego nie lubił. :) A na potem śpiworek. Bo kołderką lub kocykiem młode może się przykryć po głowę. /kocyk/ kołderka to dopiero jak dziecko jest już na tyle świadome, że się samo obraca w łóżeczku, a to troszkę potrwa.

PS. Świetne wieści z wizyty. Najważniejsze, że mieszkanko 1. klasa i dzidzia zdrowa :D
    Mój nieznosił zawijania, juze w szpitalu był wściekły, jak mu w pieluche i rożek rączki zawinely ;)
    Teraz ma prawie 2,5 roku i nie znosi byc przykryty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka potrzebowalam takiego zrozumienia... Juz wiem ze nie tylko ja jestem struta.

Chyba zaczely mi sie noce z dolegliwosciami.
    Nie moge znalezc pozycji. Dyskomfort w brzusiu, pot na calym ciele... Ach... I jeszcze budzik meza o 4.30...

Dzień dobry w 34 tygodniu!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia już 34? Ale pedzisz :)

Dzień dobry. Niech mi ktoś odda mój spokojny sen.
    Alinka jak się czujesz?

Wybaczcie ale nie jestem w formie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) u nas też się zaczyna nowy tydzień, muszę się w końcu ogarnąć i kupić resztę rzeczy, jak przesyłka z gemini z lovelą przyjdzie zacząć pranie, bo czas już nas goni! Coraz bardziej się boję że nie zdążymy :P zwłaszcza że po wczorajszym usg niby młody jest starszy :O

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w kolejnym tygodniu, no i 33 tydzień :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41d96819679b.jpg

Dzisiaj noc koszmarna, super padało, ale pół nocy nie spałam, a teraz wstałam z potwornym bólem głowym i samopoczuciem, jak na kacu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:05

Angela89, _izunia_, bbeczka91, Anulka01, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas znowu pada, a miałam zrobić jakieś zakupy przed przyjazdem mamy :P
    i trzeba posprzątać, bo od dzieciństwa pamiętam jak ona pilnowała porządku, choć twierdzi, że w ciąży odpuści mi kontrolę, oby, bo okna nie umyte! Najwyżej kocie ciapy wytrę :) nie mam pojęcia czym ją poczęstować, bo porzuciła gluten, po owoce w ten deszcz do ogródka nie pójdę, nawet koperek do młodych ziemniaków na obiad by się przydał i tu problem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się u nas chłodno ale nie pada.
    Wczoraj byłam na lumpkach i oczywiście wróciłam z torbą ubrań - obiecuje już ostatnia do porodu.
    Wczoraj z chodzeniem przesadziłam bo dziś czuje każdą kosteczkę swojego kręgosłupu.
    Uf na szczęście obiad mam zrobiony. Dziś córka musi się pocieszyć sie ogródkiem bo wątpię abym miała siłę na spacery.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:06

‹‹ 1536 1537 1538 1539 1540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ