X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Claudiuszek, Ksosia ja też zakochałam się w Tulisiu i chyba tez kupię.
    A brałyście ochraniacz na łóżeczko?
    Rożek też chyba wezmę. na prawdę fajne te rzeczy.

ja mam ochraniacz- jest biało szary wiec uniwersalny i pasuje tak naprawdę do wszystkiego ;-) on jest w 3 czesciach wiec można nim manewrowac w każdą stronę

a rożek jest dodatkowo usztywniony

Też mam schizy porodowe... po szkole rodzenia byłam tak jakoś optymistycznie nastawiona do proodu, a w sobotę byłam na dniu otwarttym w szpitalu- zobaczyłam to wszystko w realu i wpadłąm w panikę -a nie było przecież źle, sale full wypasione,wyposażone, czyste, personel miły...a jednak ;/ ;/ ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:14

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widziałam trakt porodowy na szkole rodzenia, ale dopiero teraz sobie pomyślałam jak inaczej będzie to wyglądać w przypadku cc, naszą grupę niestety nie wpuścili na noworodkowy, poprzednia jeszcze widziała jak to tam wygląda, mnie czeka niespodzianka. Mam ciągle obawy czy po cięciu mąż dostanie do kangurowania dzieciaczka czy nie zagubi się gdzieś w akcji lub czy go nie wygonią do domu i każą przyjść za kilka, kilkanaście godzin, na drugi dzień... :(

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Ja 2 dnia na szkole rodzenia troche sie przerazilam jak sie dowiedzialam, że czesto w moim szpitalu nie daja znieczulenia zo. Ale powoem, że jakoś jeszcze nie panikuje na poród choć zawsze myślałam, że będę cała ciążę się tym stresować. Nadal co mam w glowie to aby dzidzia była i dała rade do końca. Jakoś po stracie dziecka poród poszedł na 2 plan.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia przeciez szlysmy rowno. Termin Ci wyszedl tydzien pozniej czy niedopatrzenie? Pamietam ze Ty, Foxik i ja zaczynalysmy tak samo tygodnie :)

Ja sie zdrzemnelam jeszcze rano. Zrobie sniadanko i jade do mamy po elektryczna tarke, zrobie ziemniaczane :)
    I moze zajade do bratowej i ich malej ksiezniczki :)

Drzemka chyba dobrze wplynela na moj nastroj wiec musze to wykorzystac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po wczorajszym usg wyszedł termin 26 sierpień, trochę mnie to przeraziło :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Agatia przeciez szlysmy rowno. Termin Ci wyszedl tydzien pozniej czy niedopatrzenie? Pamietam ze Ty, Foxik i ja zaczynalysmy tak samo tygodnie :)

Ja sie zdrzemnelam jeszcze rano. Zrobie sniadanko i jade do mamy po elektryczna tarke, zrobie ziemniaczane :)
    I moze zajade do bratowej i ich malej ksiezniczki :)

Drzemka chyba dobrze wplynela na moj nastroj wiec musze to wykorzystac :)
    Ja liczę zawsze tak, jak ginka, czyli 33+ to 33 tydzień, tak też liczą w szpitalu :) Dla lekarzy jest ważny skończony tydzień, a nie zaczęty dla tego tak też podaję :)
    Termin mam na 31.08

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:00

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Agatia, ale superasny brzuchol :D

agatia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj Was w błąd wprowadziłam, bo pisałam że Filip jest na 58 centylu, a teraz przeczytałam wszystko co dostałam wczoraj po usg i widzę 67, co on odprawia, przecież miał małych rodziców :D

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana :) u nas też burzę w nocy teraz też tak pochmurno ale oby było chłodno :)

Ja dziś planuje porządki robić żeby miejsce na rzeczy maluszka było.

A popołudniu może Ikea chyba kupię ten ich przewijak.

Miłego dnia :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez pochmurno dzisiaj, pogoda mowi wlasnie, ze najblizsze dni to wszedzie burze. Niby dobrze, bo upaly odpuszczaja.

Ehh ja tez mam ciagle mysli o porodzie, wczoraj na szkole rodzenia bylo o sn i cc. Ja tez sie duzo ucxylam o komplikacjach okoloporodowych i bardzo sie tego boje, dokladnie jak bbeczka pisze, ze jeden glupi blad lub niedopatrzenie, a konsekwencje ogromne :/
    Dlatego w duchu naprawde dla swietego spokoju wolalabym cesarke, maz troche negatywnie do tego nastawiony, bo sn to natura, itp. Ale rozumie moj strach i tez wie, ze ja to sama bede przezywac, wiec stwierdzil, ze to moja decyzja.
    Ale nie chce tak na zyczenie znowu, czasem sie zastanawiam czy nie przesadzam. Bo jesli chodzi o bol przy sn to jestem przygotowana, najwazniejsze zeby z maluszkiem wszystko bylo dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach dziewczyny, od przyszlego tygodnia chce zaczac pranie, musze sie w koncu zmobilizowac i zlozyc zamowienie w gemini, wiem ze juz sie tu przewijaly, ale czy ktoras moze wrzucic jeszcze raz liste, co zamawiala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle o tym przewijaku z ikei, bo gore sie pozniej zdejmuje i sluzy jako normalna komoda, nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:

Ja jeśli mam rodzić naturalnie, to nie wyobrażam sobie nie brać znieczulenia. Nie mam wewnętrznej potrzeby męczarni w imię... no właśnie, czego?

Babeczka, ale nie często jest taki wybór. U mnie w mieście jest jednen szpital gdzie jest zzo, a mało tego jest jednen anestezjolog, więc tylko jedna kobieta jednocześnie może mieć znieczulenie. W innych szpitalach w ogóle nie ma takiej opcji.
    Ja będę miała potrzebne do tego badania, ale nie nastawiam się, bo szanse niewielkie.

Ja też zaczynam nowy tydzień.
    Wczoraj pierwsze prasowanie, dziś lecę dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje zakupy na gemini były dość skromne, bo zamawiałam praktycznie tylko dla siebie artykuły higieniczne, dla małego tylko gaziki, octenisept, sól fizjologiczną i nożyczki do paznokci + lovelę, proszek i płyn. Czy oni dodają miarkę do odmierzania proszku? ewentualnie gdzie taką załatwić?

ja zmykam do sklepu na jakieś drobne zakupy póki nie pada :)
    tak poza tym bardzo mądrze piszą:
    http://mamy-mamom.pl/10-rad-jak-poprawic-humor-ciezarnej/

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam telefon, że koleżanka urodziła dzisiaj w nocy Jasia w 34+5 :) Jasio urodził się bardzo duży bo 3100g, niestety ma problemy z oddychaniem i sporo cech wcześniactwa, ale mam nadzieję szybko wyjdzie na prostą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po śniadaniu,

Ja dzisiaj obudziłam się ok. 4 i zasnąć nie mogłam, a jedna córcia szalała wtedy.
    Dzisiaj nie mam konkretnych planów, jedna szuflada złożona..powiem Wam, że materiały robią na słowo honoru a 100 zł kosztuje :/
    Dzisiaj coś znowu poukładam i czekamy na drugą szufladę oraz resztę zamówień.

Zdjęcia będę mieć za kilka dni, ale dzisiaj jedno zdjęcie brzuszka z sesji mogę Wam już pokazać :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa513f6d4b15.jpg

agatia, Ksosia, Skali89, violett, alinka, Little Red Fox, Angela89, Pysiaczek89, claudiuszek, mysza0406, Sabina, AJrin, bbeczka91, _izunia_, A_n_k_a_80, haneczka, marta258, Anulka01, martta lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko śliczny brzucholek :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka piękny brzuszek :)

Ja wczoraj dostałam na noc zastrzyk w tyłek z nospy i jest lepiej. Dzisiaj jestem na obserwacji i jak będzie ok to jutro do domu. Tylko najgorsze jest to że sama mam się obserwować. I ja nie wiem czy np jak brzuch się robi czasami twardy ale bezboleśnie to normalne czy nie? Ja im mówię o tym brzuchu twardym a oni nic. Na ktg to też jako skurcz się nie pisze

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka trzymam kciuki... a co do bezbolesnych napięć to normalne :) ale spytaj dla spokoju, na pewno Ci powiedzą na co masz zwrócić szczególną uwagę.
    Moja lekarka mówiła, że napinanie i twardnienie, ale bez bóli i wpływu na szyjkę jest normalne i tak będzie coraz mocniej do końca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napinanie bez bólu to normalne - ćwiczy sobie macica do porodu. Trzeba kontrolować po prostu ilości.

Mi i mężowi się wicie gniazda włączyło :P Poprzestawialiśmy meble, poukładaliśmy rzeczy dla Kuby. Czekamy na łóżeczko, wczoraj do nich pisałam kiedy planują wysłać ale cisza. Paczka z gemini już do odbioru jest w aptece ale to jutro dziś mi się nawet nie chce po nią iść.

‹‹ 1537 1538 1539 1540 1541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ