X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie na temat wlospw, kurcze macie tez oslabione wlosy w ciazy ???macie jakies domowe lub inne sposoy zeby nie wypadaly, bo ja jak sie czesze to normalnie garstkami mi wypadaja, az przerazona jestem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy przed ciążą leciały garściami, w ciąży trochę się wzmocniły i wypadły mniej, ale ostatnio zauważyłam, że znowu wypadają porządnie. Aż strach się bać co będzie po porodzie, haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja włosy i paznokcie mam super.

Mam pytanie. Nigdy nie pilyscie na zgage tzw. Sodowki? Czyli woda, cukier i sodą oczyszczona? Robi się musujacy napój i naprawdę pomaga. Sama stosowalam w ciazy z córką, bo zgaga chciała mnie dobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka piękne zdjęcie :) jaki ślicZny brzuch <3

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Nie wiem 24 tabletki 9,50, nie wiem ja farmaceuta nie jestem i czy bzdura czh nie to mozesz miec takie zdanie. Ja nie ryzykuje i nie eksperymentuje z lekami skoro tak powiedzial to skads to twierdzenie wynika. A kazdy niech sobie bierze i robi co che, i jesli ktos ma wieksza wiedze ni faemaceuta i sie na tym zna to wolnosc wyboru :)
    No wiesz ja słucham lekarza mogę brać renni bez zależności od smaku w poprzedniej te owocowe dopiero wchodziło na rynek.

pirelka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Mam pytanie. Nigdy nie pilyscie na zgage tzw. Sodowki? Czyli woda, cukier i sodą oczyszczona? Robi się musujacy napój i naprawdę pomaga. Sama stosowalam w ciazy z córką, bo zgaga chciała mnie dobić
    nie mogę cukru przy cukrzycy ciążowej :/ Większość preparatów od zgagi ma niestety cukier lub substancje słodzące - masakra. A mam dni, gdzie zgaga wypala mi wnętrzności ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Ja kiedyś brałam sody na łyżeczkę i wodą popijałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 11:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja kiedy brałam sody na łyżeczkę i wodą popijałam :)
    Dzielna jesteś :) w takiej postaci to niedobre nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dzielna jesteś :) w takiej postaci to niedobre nie?
    Ochyda, ciężko przełknąć, ale to było dawno :P Potem już rennie mi starczało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 11:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam właśnie w pepco pojemniki jeszcze do składania, śliczną ramkę na zdjęcia do dzieci pokoju, w którą mam plam wstawić dwa nasze zdjęcia z sesji i 4 dziewczynek :) i pojemnik na komodę, żeby coś włożyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Kupiłam właśnie w pepco pojemniki jeszcze do składania, śliczną ramkę na zdjęcia do dzieci pokoju, w którą mam plam wstawić dwa nasze zdjęcia z sesji i 4 dziewczynek :) i pojemnik na komodę, żeby coś włożyć.
    Jakie pojemniki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jakie pojemniki?
    Kartonowe takie :) do garderoby na półki. Mam kilka porządniejszych już i świetnie się spisują na bieliznę, ale te też są sztywne i fajne, a dużo tańsze niż tamte z metalowymi wstawkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 12:18

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zapału do porządków starczyło na godzinę:) zjadłam przekąskę i w sumie myslę, co wywalić co przesunąć zeby jeszcze miejsce znaleźć. Mam problem z pościeką w snesie kołdy i poduszki. Bo my mieszkanie wynajmujemy i za dużo mebli to tutaj nie ma i jeszcze każdy z innej parafii co zostało po studenckich czasach. Dla małego przeznaczylam osobny pokoj. I tam chcę wstawić takie małe pojedyncze łóżko, dla mnie w razie wu bo ogólnie chce zeby spał w łóżeczku u siebie. Poza tym to łóżko ma duży pojemnik bo to taki tapczanik więc tam mogłabym trzymać pampersy i inne pierdołki, kórych nie muszę miec pod ręką. I teraz rozmyślam co zrobić z pościelą która tam teraz trzymam, poszewki to nic, tylko są tam 3 komolety kołdy i poduszki w tym jedna zimowa wiec gruba. I tak patrzę na nie i nie wiem, chyba kupię w ikei takie duże pudełka i tam je wpakuje i będa stały na szafie

o i moje żale:)
    mnie też zgaga męczy czasem, a czasem nawet nie pojedzeniu, tylko jak się położe i głowe mam za nisko to jakby mi się wraca wszytsko. Osttanio też wziełam manti, szwagierka mi dała i nawet przesło.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza czy to oznacza że magnez powoduje biegunki? Biorę łącznie 6tabletek dziennie i faktycznie mam biegunkę choć raz dziennie więc nie groźne. Myślałam że to przez euthyrox choć endokrynolog twierdzi że niemożliwe.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie skonczylam sprzatanie i leze przed wiatraczkiem :) na dworze znowu sie zrobilo goraco, szalona ta pogoda.
    Mysza, ja nie slyszalam, ze magnez daje takie objawy, kurcze, a biore 3 dziennie.

Mnie od kilku dni lapie zgaga, pomaga guma orbit mietowa ;) i duuuzo wody niegazowanej.

Ach, pokrzywa dziala, ciesze sie bardzo :) zobaczymy jak bedzie dalej, ale pije rano i wieczorem.

Co do problemuz wlosami proponuje sciac. Ja mialam wlosy do lopatek, lecialy garsciami, a scielam do ramion i jest duzo lepiej. Ponoc organizm jest tak obciazony ciaza, ze nie ma jak odzywiac wlosow, a jak sie je skraca to one same lepiej sie zachowuja. Szczegolnie polecane jest sciecie przed samym porodem chociaz kilka cm. Ja podcinalam wczoraj delikatnie, a jak sie uda to na koniec sierpnia znowu zetne. Troche szkoda, ale odrosna ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    nie mogę cukru przy cukrzycy ciążowej :/ Większość preparatów od zgagi ma niestety cukier lub substancje słodzące - masakra. A mam dni, gdzie zgaga wypala mi wnętrzności ;)
    To możesz wybrać tą wersję mniej smaczną. Woda z wodą

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga szuflada pod łóżeczko też dotarła ;) będzie można układać dziecięce ciuszki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podszykowałam obiad, jak mama przyjedzie to sobie zjemy, o ile te pulpety bez dodatku mąki się nie rozlecą! :P chwila przerwy i ogarniam kuchnię dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj zrobiłam mrożona zieloną herbatę i właśnie popijam. Rewelka... Miało padać od 10... a tu cisza... pogoda przesuneła deszcze na 15-16... zobaczymy. Czekam na ten deszcz z utęsknieniem :)

Kamcia odbiór, odezwij się, bo przyjadę i łomot spuszczę! :)

‹‹ 1539 1540 1541 1542 1543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ