X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie na temat wlospw, kurcze macie tez oslabione wlosy w ciazy ???macie jakies domowe lub inne sposoy zeby nie wypadaly, bo ja jak sie czesze to normalnie garstkami mi wypadaja, az przerazona jestem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy przed ciążą leciały garściami, w ciąży trochę się wzmocniły i wypadły mniej, ale ostatnio zauważyłam, że znowu wypadają porządnie. Aż strach się bać co będzie po porodzie, haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja włosy i paznokcie mam super.

Mam pytanie. Nigdy nie pilyscie na zgage tzw. Sodowki? Czyli woda, cukier i sodą oczyszczona? Robi się musujacy napój i naprawdę pomaga. Sama stosowalam w ciazy z córką, bo zgaga chciała mnie dobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka piękne zdjęcie :) jaki ślicZny brzuch <3

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Nie wiem 24 tabletki 9,50, nie wiem ja farmaceuta nie jestem i czy bzdura czh nie to mozesz miec takie zdanie. Ja nie ryzykuje i nie eksperymentuje z lekami skoro tak powiedzial to skads to twierdzenie wynika. A kazdy niech sobie bierze i robi co che, i jesli ktos ma wieksza wiedze ni faemaceuta i sie na tym zna to wolnosc wyboru :)
    No wiesz ja słucham lekarza mogę brać renni bez zależności od smaku w poprzedniej te owocowe dopiero wchodziło na rynek.

pirelka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Mam pytanie. Nigdy nie pilyscie na zgage tzw. Sodowki? Czyli woda, cukier i sodą oczyszczona? Robi się musujacy napój i naprawdę pomaga. Sama stosowalam w ciazy z córką, bo zgaga chciała mnie dobić
    nie mogę cukru przy cukrzycy ciążowej :/ Większość preparatów od zgagi ma niestety cukier lub substancje słodzące - masakra. A mam dni, gdzie zgaga wypala mi wnętrzności ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Ja kiedyś brałam sody na łyżeczkę i wodą popijałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 11:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja kiedy brałam sody na łyżeczkę i wodą popijałam :)
    Dzielna jesteś :) w takiej postaci to niedobre nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dzielna jesteś :) w takiej postaci to niedobre nie?
    Ochyda, ciężko przełknąć, ale to było dawno :P Potem już rennie mi starczało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 11:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam właśnie w pepco pojemniki jeszcze do składania, śliczną ramkę na zdjęcia do dzieci pokoju, w którą mam plam wstawić dwa nasze zdjęcia z sesji i 4 dziewczynek :) i pojemnik na komodę, żeby coś włożyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Kupiłam właśnie w pepco pojemniki jeszcze do składania, śliczną ramkę na zdjęcia do dzieci pokoju, w którą mam plam wstawić dwa nasze zdjęcia z sesji i 4 dziewczynek :) i pojemnik na komodę, żeby coś włożyć.
    Jakie pojemniki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jakie pojemniki?
    Kartonowe takie :) do garderoby na półki. Mam kilka porządniejszych już i świetnie się spisują na bieliznę, ale te też są sztywne i fajne, a dużo tańsze niż tamte z metalowymi wstawkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 12:18

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zapału do porządków starczyło na godzinę:) zjadłam przekąskę i w sumie myslę, co wywalić co przesunąć zeby jeszcze miejsce znaleźć. Mam problem z pościeką w snesie kołdy i poduszki. Bo my mieszkanie wynajmujemy i za dużo mebli to tutaj nie ma i jeszcze każdy z innej parafii co zostało po studenckich czasach. Dla małego przeznaczylam osobny pokoj. I tam chcę wstawić takie małe pojedyncze łóżko, dla mnie w razie wu bo ogólnie chce zeby spał w łóżeczku u siebie. Poza tym to łóżko ma duży pojemnik bo to taki tapczanik więc tam mogłabym trzymać pampersy i inne pierdołki, kórych nie muszę miec pod ręką. I teraz rozmyślam co zrobić z pościelą która tam teraz trzymam, poszewki to nic, tylko są tam 3 komolety kołdy i poduszki w tym jedna zimowa wiec gruba. I tak patrzę na nie i nie wiem, chyba kupię w ikei takie duże pudełka i tam je wpakuje i będa stały na szafie

o i moje żale:)
    mnie też zgaga męczy czasem, a czasem nawet nie pojedzeniu, tylko jak się położe i głowe mam za nisko to jakby mi się wraca wszytsko. Osttanio też wziełam manti, szwagierka mi dała i nawet przesło.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza czy to oznacza że magnez powoduje biegunki? Biorę łącznie 6tabletek dziennie i faktycznie mam biegunkę choć raz dziennie więc nie groźne. Myślałam że to przez euthyrox choć endokrynolog twierdzi że niemożliwe.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie skonczylam sprzatanie i leze przed wiatraczkiem :) na dworze znowu sie zrobilo goraco, szalona ta pogoda.
    Mysza, ja nie slyszalam, ze magnez daje takie objawy, kurcze, a biore 3 dziennie.

Mnie od kilku dni lapie zgaga, pomaga guma orbit mietowa ;) i duuuzo wody niegazowanej.

Ach, pokrzywa dziala, ciesze sie bardzo :) zobaczymy jak bedzie dalej, ale pije rano i wieczorem.

Co do problemuz wlosami proponuje sciac. Ja mialam wlosy do lopatek, lecialy garsciami, a scielam do ramion i jest duzo lepiej. Ponoc organizm jest tak obciazony ciaza, ze nie ma jak odzywiac wlosow, a jak sie je skraca to one same lepiej sie zachowuja. Szczegolnie polecane jest sciecie przed samym porodem chociaz kilka cm. Ja podcinalam wczoraj delikatnie, a jak sie uda to na koniec sierpnia znowu zetne. Troche szkoda, ale odrosna ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    nie mogę cukru przy cukrzycy ciążowej :/ Większość preparatów od zgagi ma niestety cukier lub substancje słodzące - masakra. A mam dni, gdzie zgaga wypala mi wnętrzności ;)
    To możesz wybrać tą wersję mniej smaczną. Woda z wodą

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga szuflada pod łóżeczko też dotarła ;) będzie można układać dziecięce ciuszki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podszykowałam obiad, jak mama przyjedzie to sobie zjemy, o ile te pulpety bez dodatku mąki się nie rozlecą! :P chwila przerwy i ogarniam kuchnię dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj zrobiłam mrożona zieloną herbatę i właśnie popijam. Rewelka... Miało padać od 10... a tu cisza... pogoda przesuneła deszcze na 15-16... zobaczymy. Czekam na ten deszcz z utęsknieniem :)

Kamcia odbiór, odezwij się, bo przyjadę i łomot spuszczę! :)

‹‹ 1539 1540 1541 1542 1543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ