X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja już też liczę pełne tygodnie choć na zdjęciach podpisuje je jako zaczęte. Ale lekarz i w szpitalu biorą pod uwagę pełne czyli w moim przypadku 32+
    Mam nadzieje że mały Jaś sobie szybko poradzi z oddechem jest na cepap czy respiratora potrzebował?

• esmi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    u mnie właśnie drzwi zewnętrzne wymieniają wczoraj ogarnełam szafy i wczoraj tak mocno krzyż bolał, że potem żałowałam ...
    Dzisiaj znowu będę miała robotę bo zakurzą mi całe mieszkanie :)
    ciuszków tez mam sporo bo wiekszość po Kubusiu ale nie mam czapeczek.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie ciary przeszły kolejna sierpniówka się rozpakowała..u nas nikt ma się nie rozpakowywać przynajmniej do połowy sierpnia!

Pysiaczek89, mychakruszyna, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja wstalam godzine temu wlasnie jem sniadanko a pozniej wyruszam do tesciow bo mam dzis imieniny :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia wszystkiego najlepszego z okazji imienin :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się muszę zabrać za drobne porządki a nie mam nawet tej mocy :P
    później ogarnąć obiad, poszłam na chwilkę do ogródka po koperek do mizerii i oczywiście takie błotko a ja bez kaloszy, jak świnka :P

a na zdjęcia Filipka mogłabym się patrzeć nom stop, takich ładnych nikt przez całą ciążę mi nie zrobił! moja gin nie ma takich zdolności, nawet do opowiadania jak ten lekarz wczoraj, szkoda że na odpowiednich ludzi trafiam pod koniec ciąży :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, chociaz imienin nogdy nie obchodzilam, ale od 5 lat moja tesciowa zawsze mi o nich przypomina robi dla mnie ciasta i daje prezent to o nich pamietam i zawsze mini swieto jest :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela szczegółów nie znam, bo krótko rozmawiałyśmy. Wiem tyle, że waga nie adekwatna do rozwoju, słabe oddychanie, nietrzymanie ciepła itp. Wody odeszły o 2 w nocy i tyle.
    Mam nadzieję, że Jaśko szybko dojdzie do ciebie :) Neonatolog jej powiedział, że w terminie byłby koło 4,5 kg, więc lepiej, że się wyrwał wcześniej, bo mniejsze ryzyko powikłań, jak jest poza brzuchem. Może wieczorkiem albo jutro dowiem się więcej. No i robią szereg badań, żeby u małego wykluczyć ewentualne wirusówki, cukrzycę itp.

Zabija mnie zgaga :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

kup sobie rennie owocowe bo tylko takie w ciazy mozna brac, naprawde pomaga

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Agatia

Ja biorę zwykłe miętowe, ponoć Rennie każde jest bezpieczne, kwestia smaku.
    Polecam też gazowaną wodę od czasu do czasu i kilka migdałów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w apteczce mam miętowe, miętowych nie można?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja w apteczce mam miętowe, miętowych nie można?
    właśnie też napisałam o tym wyżej ;) moim zdaniem to kwestia smaku, a skład leku moim zdaniem ten sam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w aptece farmaceuta powiedzial ze mietowego w ciazy brax nie wolno, bo nie byl zbadany wplyw i dzialanie na plod, i ze jedynie sprawdzone i bezpieczne sa owocowe. Sama bylam zdziwiona ta informacja, ale wzielam bez wahania owocowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raz może wzięłam rennie, bo jak już się zmobilizowałam i poszłam do apteki, zgaga znikła :P

mi np w aptece farmaceutka powiedziała, że w ciąży nie można wyciągu z pietruszki i też byłam zdziwiona

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie popadajmy w paranoję :) na ilu produktach pisze, że nie wskazany w ciąży bo są nie przebadane i firma musi się zabezpieczyć taką informacją. Przecież nie jemy tabletek na porządku dziennym po kilka :) ja biorę raptem 1/4 lub 1/2 co 2-3 dni jak wytrzymać nie mogę, a czasami w ogóle nie biorę.
    Ja słyszałam, że Rennie ogólnie można brać śmiało bo nie przenika do płodu ;) no ale każdy robi jak uważa :D
    Jedni piją kawę, inni nie :D jedni piją piwo 0%, inni nie :) jedni piją colę/pepsi inni nie.. wszystko to jest niewskazane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:52

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Agatia

Dzieki Sarcia, ale przy cukrzycy nie bardzo mogę :/ Masakra z tą zgagą. wrrrr
    Z synkiem piłam alugastrin, ale wywalało mi cukry. Ginka jeszcze mówiła o gaviskonie, czy jakoś tak, ale nie po drodze mi do apteki ;)

Angela ale sierpniówki to już się rozpakowują w bezpiecznych tygodniach :) Więc na spoko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za bzdura z tym owocowym reni... wcisneła bo droższe. Można każde renii, oraz gaviscon, gastrotuss

pirelka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale leje deszcz :) jesteśmy z Młodym uziemieni w domu, a w lodówce puchy :) Musze wykombinować coś na obiad, z niczego nie podnoszącego cukru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 11:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet na ulotce renii jest informacja że mogą kobiety w ciązy brać :P

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem 24 tabletki 9,50, nie wiem ja farmaceuta nie jestem i czy bzdura czh nie to mozesz miec takie zdanie. Ja nie ryzykuje i nie eksperymentuje z lekami skoro tak powiedzial to skads to twierdzenie wynika. A kazdy niech sobie bierze i robi co che, i jesli ktos ma wieksza wiedze ni faemaceuta i sie na tym zna to wolnosc wyboru :)

‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ