X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miala ktoras z was bol ucha w ciazy? bo mnie zlapal wczoraj w nocy i az promieniowal mi do szczeki i niew eim co na to poradzic... jutro pojde do rodzinnego jak nie przejdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, piszą tylko o badaniach krwi i karcie ciąży, dowodzie osobistym

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia a może to ząb?

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja coraz częściej mysleo tym jak tego stanu bedzie mi brakować. Owszem jest mi ciężko śpi sie coraz gorzej ale jakoś tak naprawde czuje się na ten blogoslawiony stan szczęśliwa. M całuje po brzuszku troszczy sie bardziej każdy sie troszczy i pyta jak sie czuje jak maluszek sie pojawi to już nikt o mnie nie będzie się tak troszczyl ani poświęcał uwagi ;) Wyrodna matka haha ale nie mam co narzekać bo czuję sie dobrze.
    Dziewczyny pytanie hemoglobina 11.6 to jeszcze ok? Miesiac temu bylo 11.8 spada co badanie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula

fakt od jakies 2 lat 8 mi sie wyrzyna i sie cofa bo nie ma miejsca, musze miec chirurgicznie wz kosci usunieta, ale to nie na teraz takie wyczyny

no bo bol promieniuje przy szczece i wokolo ucha i kluje jak by w uchu hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 15:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja taki bol mialam przy wyrastajacej osemce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was cierpi za zaparcia? Znow mi wrocily i kurcze wieczorami az mi meza szkoda ... :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Magdziulla ja coraz częściej mysleo tym jak tego stanu bedzie mi brakować. Owszem jest mi ciężko śpi sie coraz gorzej ale jakoś tak naprawde czuje się na ten blogoslawiony stan szczęśliwa. M całuje po brzuszku troszczy sie bardziej każdy sie troszczy i pyta jak sie czuje jak maluszek sie pojawi to już nikt o mnie nie będzie się tak troszczyl ani poświęcał uwagi ;) Wyrodna matka haha ale nie mam co narzekać bo czuję sie dobrze.
    Dziewczyny pytanie hemoglobina 11.6 to jeszcze ok? Miesiac temu bylo 11.8 spada co badanie.

Mi też spadała, miałam 11 i lakrza kazał cały czas brać żelazo, brałam 1 miesiąc actiferol, potem tardyferon a teraz szelazo sr i dopiero po tym 3 mi się podniosło, chyba, że ogólnie dopiero po 3 misiącach suplementacji są wyniki:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero dotarałam do domu, byłam o doktora, w pracy podbić zwolenie i w zusie je dostarczyć.

U lekarza ok, Szymek rośnie ma ok 1500 gr mi się wydaję, że mało bo wy tu takie olbrzymy macie, ale lekarz mówi że jest zgodny z wiekiem ciązy więc mu wierzę. Wody płodowe ok, łożysko się podniosło, szyjka bez zmian, ciągle krótsza ale nie skraca się, dalej mam brać luttkę.

Jest tylko jedno ale: moja waga. Tak jak przypuszczałam za dużo przytyłam, ostatnio jak byłam u endo 1 lipca ważyłam 2,5 kg mniej niż dziś a to nawe nie było 14 dni temu. ogólnie w 4 tygodnie 3,5 więc nie jest to najgorzej ale w związku z dużym przyrostem w te 12 dni muszę mierzyć ciśnienie bo puchną mi ręce i nogi. Piję pokrzywę 2 razy dziennie ale nie zauważyłam narazie dużych efektów. OD dziś nie solę, bo nie wiem co mogę jeszcze zobić na tą wodę. Wodę staram się pić jak najwięcej cały czas.

Myślę ze to jest normlane w ciązy, chyba, że tyje od luteiny dopochwowej ale ją biorę od poprzedniej wizyty, noi skoczyło mi tsh ale zwiększyłam dawkę eyturoxu....

Mam się codziennie ważyć i miezyć ciśnienie, macie jakiś sprawdzony ciśnieniomierz ?? bo muszę kupić, chce taki na nadgarstek bo jest chyba wygodny tak mi się wydaje.

no to tyle moge lamentu.

Angela gratuluję egzaminu:)
    Muszę sama ruszyć z wyprawką bo chyba jestem najbardziej w tyle oprócz ,,apteki" i ciuszków nie mam nic:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś przez tą pogodę okrutnie głowa boli, a bliźniaki od sąsiadów znowu dają popalić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali w zaleznosci od funduszu jakim dysponujesz odradzam nadgarstkowy
    moj tata (cisnieniowiec) mial 3 aparaty na nadgarstek i wszystkie pokazywaly dziwne wyniki. Zainwestowal w taki jak najprawdopodobniej ma Twoj gin.
    Nakladasz na lokiec.
    Mielismy tez te z pompka i stetoskopem (fajna zabawa :) ), ale te elektryczne sa chyba rzetelniejsze :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    haneczka, piszą tylko o badaniach krwi i karcie ciąży, dowodzie osobistym

Być może tylko tyle im wystarczy. :) U mnie jest jeszcze gbs, ale przy cc też pewnie nie potrzebny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ciekawe, bo mi gbs zrobiła, za który musiałam dodatkowo 50 zł zapłacić, a o cc wiedziała :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z zapraciami problemu nie mam, ale dzis po wyrpoznianiu az mnie w srodku boli, zastanawiam sie czy czasami jakas diabelska hemoroida mi sie nie zrobila bo po wyproznianiu nigdy mnie odnyt w srodku nie bolal ;/

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali moja w 30+2 1500g i też lekarz mówi, że idealny srodeczek :) w piątek mamnusg i mam nadzieję, że nie spadła poniżej środka, bo wcześniej była koło 15 centyla.
    Haneczka GBS jak najbardziej przy cc też trzeba zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 16:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to spoko, bo bym się już pogniewała, że mam robić niepotrzebne badania.
    Błoga cisza nastała, chyba ktoś zabrał bliźniaki do domu, po okrutnych krzykach, że nienawidzą kogoś :P

edit: jak to mówią, nie chwal dnia przed zachodem! odwołuję ciszę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 16:23

agatia lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie muszę pożalić.
    Jest mi tak cholernie ciezko. W sensie fizycznym.
    Chodzenie mnie meczy. Schody to maskara.
    Dysze, pocę sie i nie mam siły.
    Niby to tylko 8kg do przodu. Ale jak sobie pomyśle, ze jeszcze pewnie ze 3-4 dojdzie to chce mi sie płakać :(
    Wmuszam jedzenie, bo wiem ze trzeba, ale ochoty nie mam na nic.
    Dziekuje za wysłuchanie :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi GBS robili w szpitalu jak ostatnio bylam i wyszedl ujemny, ale pewnie i tak w 37 tc bede musiala powtorzyc to badanie jeszcze raz

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odstawili o północy tą kroplowke i skurcze wróciły. Co najlepsze rano miałam ktg przed obchodem gdzie były dosłownie co 2 minuty, ale ordynator stwierdził że kroplowek już nie tylko tabletki. Potem miałam kolejne ktg, brzuch twardnial ale nic w zapisie nie wychodziło. I tak sobie leżę,brzuch twardnieje i czekam jak przejdzie. Zbadali dzisiaj szyjke i trzyma cały czas, więc chociaż tu mniej stresu. I pobrali wymaz z szyjki. Pewnie dopóki wyniki nie będzie to mnie nie wypuszcza.

A najlepsze jest jedno. U dziewczyny która leży ze mną na sali obok mnie podejrzewają krztusiec. Cały czas chodzi i kaszle na nas. Dla mnie to nienormalne, jak jest podejrzenie choroby zakaznej to powinni ją odizolowac

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z synkiem w ciąży przez prawie 6 tyg leżenia na oddziale zapomnieli mi pobrać GBSa i dostałam przed cc antybiotyk w kroplowce. Oczywiście w wypisie zapis, że pobrano i wynik ujemny farsa ;)wiele rzeczy się bie zgadzało w wypisie, wiec panie poprawialy :)

‹‹ 1533 1534 1535 1536 1537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ