X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas szpital daje ubranka ;)
    więc nie zabieram nic swojego oprócz pampersów, chusteczek i kremiku

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku kupiłam małą, miękka gruszkę :)
    A co do skurczy, mnie od wczoraj budzi jak się rozciągam i czuję, że zaraz może mnie złapać więc odpuszczam :D dopiero raz mnie złapał skurcz w ciąży, ale męczące to :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie skurcz lydki lapie prawej w dodarku, ale to jest tak bolesne ze mozna oszalec, nawet na ta noge dzis dobrze stanac nie moge :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dość często łapie w pośladku to dopiero dramat ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mnie skurcz lydki lapie prawej w dodarku, ale to jest tak bolesne ze mozna oszalec, nawet na ta noge dzis dobrze stanac nie moge :/
    Jak mnie złapał jakiś czas temu to kilka dni mnie bolało przy chodzeniu ;/

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się deszczowo z wyrka:) Młode zasnęło, więc mam chwilę dla siebie.

Angela, w co się bawicie z Martyną, bo nie mam weny? Artur ciągle lata w kółko jak z pieprzem, a ogródek dzisiaj odpada. ;)

Dziewczyny uległam pokusie kupienia kilku nowych ubranek na 56 i 62. Przejrzałam chyba całe allegro i mogę polecić sprzedawcę kaja-baby. Ma śliczne wzory, ładną bawełnę i całkiem niskie ceny. Firmówki się nie umywają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka ja na kaja-baby chciałam zamówić organizer na łóżeczko i prześcieradła, ale zastanawiałam się czy jakościowo będzie ok, kusi mnie dokupienie jeszcze jednej czapeczki, paputków i może jedne niedrabki na wszelki wypadek do szpitala...

ja uciekam na miasto, muszę kilka rzeczy ogarnąć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ubranek mam tyle ze poki co kupowac nie musze, zero frajdy kurcze! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie muszę kupować. Ubranek tyle, że ledwo szuflady zamykam.

Tak poza tym witam się w ten ciężki, pochmurny i senny poranek.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam też full, ale chętnie odłożę parę tych mniej pięknych i włożę nowe. Chociażby dla frajdy i żeby Tomek nie wyglądał na wszystkich zdjęciach jak starszy brat :P haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam cala paczke mowych ciuchow bo moja mama oczywiscie musiala pierwsza kupic rzeczy dla wnuka, no i ciuchy mam po corce, a spiochy bodziaki kaftaniko mam w uniwersalnych kolorach dzieciecych zielone, zolte, biale wiec to spokojnie sa kolory rowniez dla chlopca. Bo wszytskie rozowerze zy sukienki i typowo dziewczece rzeczy to w maja sprzedalam zeby w szafie mk nie zalegaly, a za male ciuchy po corce ktore mialam popakowane w worki dalam kuzynce meza ktora ma rok mlodsza corke od mojej i duzo mniejsza wiec ciuszki sie mie zmarnuja a dla chlopca nie bedemprzeciez teho ttrzymać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokupie tylko takie biale koszulki na dlugi rekaw wiazane, pod bokiem bo ki sie dobrze sprawdza
    y a widzialam ze w pepco maja je barxzl tanio bo po 6 zl bawelniane akurat na kilka uzyc :) widzialam tez fajne bodziaki z myszka miki za 15 zl maja dosyc duzo fajnych rzeczy

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Mam takie pytanko bo moja koleżanka urodziła synka, i niestety nie chciał jeść i wymiotował. Szybko okazało się, że ma niedrożności bo zrobili mu kontrast i doszedł tylko do jelita cienkiego. Czy któraś z was spotkała się z takim o to ,,probleme" czy to w ogóle np może wyjść na tym lepszym usg genetycznym? Czy dopiero po porodzie?
    Maluszek przeszedł operację, jeszcze nie wiem jak sytuacja ale mam nadziję ze wszystko dobrze:)

hmm wydaje mi się, że to może wyjść na usg. U mnie na usg pierwszego trymestru lekarz mówił, ze żołądek wypełniony, więc układ pokarmowy drozny.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.

A u mnie jest pięknie i słonecznie korzystam i robię pranie, bo potem przyjdzie burza.
    Moja wysypka nie daje za wygraną, ale wczorajsza wizyta u dermatolog trochę rozjaśniła sytuację to coś zewnątrz, może płyn do płukania (co prawda używam go od dłuższego czasu, ale wszystko się zgadza). Więc mam teraz akcje pranie wszystkiego od nowa.

Ja też teraz masakrycznie tyję tzn. tylko na wadze 1,5 w tydzień:/ mam nadzieję, że to woda kupię pokrzywę.

Ja ubranek mam już sporo jeszcze może półśpiochy ze 2 pary kupię. No i śpiworek, apteka, szlafrok i ciapki dla mnie i wszystko. Też obserwuję laktator, jak byście widziały, że jest tańszy dajcie znać!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Witam się deszczowo z wyrka:) Młode zasnęło, więc mam chwilę dla siebie.

Angela, w co się bawicie z Martyną, bo nie mam weny? Artur ciągle lata w kółko jak z pieprzem, a ogródek dzisiaj odpada. ;)

My gramy piłką, czytamy książeczki, bawimy się goń mnie, pokazujemy co gdzie jest. Mało twórcze :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pochwale, wczoraj zdałam teorię za 1 razem :P No i mam termin praktycznego ale wiem że tak łatwo już nie pójdzie, mam nadzieje że do porodu z 3 razy zdarzę podejść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 11:26

agatia, Pysiaczek89, Magdziulla, Ksosia, pirelka, claudiuszek, Sabina, _izunia_, Skali89, marta258, violett, bbeczka91, martta lubią tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratulacje !!! :)

Angela89 lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja się pochwale, wczoraj zdałam teorię za 1 razem :P No i mam termin praktycznego ale wiem że tak łatwo już nie pójdzie, mam nadzieje że do porodu z 3 razy zdarzę podejść.
    Do porodu zdążysz zdać:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela rowniez gratuluje :)

Mi dzis jest ciezko....
    Pewnie pogoda robi swoje chociaz jest przyjemnie ale nużaco....

Brzusio twardy i pobolewa... Ach :/

Lece na zakupy i do babci po ogory malosolne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratulacje :D

Ja trochę poukładałam w garderobie, zrobiłam miejsce i jest szansa, że się dużo pomieści ;) na razie jednak więcej nie mam siły, a niedługo na sesję trzeba się szykować.

‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ