X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu u nas w szpitalu dnoszona liczą 37+1 :)
    AISAK tak urodziła koleżanka z wielowodziem, u której w szpitalu wielowodzia nie stwierdzono :) Pisała mi smsa Jasio jest podłączony pod "infant flow" cokolwiek to znaczy ;) podobno to jakiś rodzaj CPAP, karmiony jest sonda, ale wszystkie wyniki krwi są ok, cukry ma prawidłowe, chorób zakaźnych nie wykryto, badania ogólne i parametry są prawidłowe. Uffff widziałam go na foto w tych kabelkach, ale kawał chlopaczka, jak na 34 tc :) Mój Młody 2 tyg później urodzony i okruszek przy Jasiu :)

Znowu mam nogi jak balony, kurcze poszłam z Młodym na spacer, na zakupy i nogi mi napuchly. Nie mam chwili, żeby poleżeć, zobaczę, co w piątek ginka na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to u mnie 10.08 :D
    Takze dziecie moje moze wychodzic niedlugo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam wolę o tym nie myśleć, bo popadam w lekką panikę! jeszcze tylu rzeczy nie mam gotowych!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    O to u mnie 10.08 :D
    Takze dziecie moje moze wychodzic niedlugo :)
    No wtedy już wcześniakiem nie będzie :)

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja mam nadzieję, że moja córcia 11.08 zadziała, żeby wyjść na świat ;) do 39tc to ja nie wytrzymam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia tez bym chciala... Bede sie niepotrzebnie denerwowac jak mnie przetrzyma... A jak po 40tc to juz w ogole bede prosic malutkiego o wyjscie... Moze nawet okna wtedy pomyje hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam jeszcze muszę prawo jazdy zdać przed porodem, bo nie chcę się tłuc autobusami z wózkiem!

agatia, mysza0406 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Agatia tez bym chciala... Bede sie niepotrzebnie denerwowac jak mnie przetrzyma... A jak po 40tc to juz w ogole bede prosic malutkiego o wyjscie... Moze nawet okna wtedy pomyje hehe :)
    Ja mam dostać 17.08 skierowanie na cc i tydzień później cischanko, chyba, że się samo zacznie wcześniej :) a ja mam nadzieję, że się zacznie wcześniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja tam jeszcze muszę prawo jazdy zdać przed porodem, bo nie chcę się tłuc autobusami z wózkiem!
    Witaj w klubie ;) obliczylam ze przy dobrych dla mnie wiatrach 3 razy może zdarze podejść.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, u Was takie fajne terminy? u nas na praktykę trzeba czekać trzy tygodnie, ostatnio miałam farta, że trafił mi się najbliższy na za dwa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 11 sierpnia planować cc, u mnie w szpitalu tna w 39+0 więc koniec sierpnia wychodzi ale dr mówił coś o zakończeniu po 16 sierpnia. Zobaczymy jakie jeszcze plany ma Kuba :) na razie ode mnie ma zakaz wychodzenia przed 13 sierpnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, u Was takie fajne terminy? u nas na praktykę trzeba czekać trzy tygodnie, ostatnio miałam farta, że trafił mi się najbliższy na za dwa :P
    Co 2 tygodnie wychodzi bo jest sezon wakacyjny i jest mniej chętnych. Normalnie to miesiąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 19:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wrażenie, że większość małolatów robi przez wakacje prawko i jest ciężej z wolnym terminem :/
    ale w sierpniu już chcę odpuścić, bo nie czuję się na siłach przy tych upałach, mam nadzieję że mój instruktor nie ma mnie już dość :P kazał do skutku zdawać, ewentualnie wrócić w październiku jak wydobrzeję, ale co z dzieckiem??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 20:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mam wrażenie, że większość małolatów robi przez wakacje prawko i jest ciężej z wolnym terminem :/
    ale w sierpniu już chcę odpuścić, bo nie czuję się na siłach przy tych upałach, mam nadzieję że mój instruktor nie ma mnie już dość :P kazał do skutku zdawać, ewentualnie wrócić w październiku jak wydobrzeję, ale co z dzieckiem??

Ja bede zdawać nawet jak urodzę, tym razem się nie poddam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też bym tak chciała, boję się tylko że nie będę miała z kim dziecka zostawić, a jeździć z fotelikiem też ciężko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no też bym tak chciała, boję się tylko że nie będę miała z kim dziecka zostawić, a jeździć z fotelikiem też ciężko :)
    No tak kiepsko z dzieckiem jak się nie ma z kim zostawić. Pamiętam że kiedyś jeszcze jeden raz w miesiacu w weekend można było zdawać ale widzę że chyba już tego nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, wydaje mi się że nadal można, ja teorię w sobotę zdawałam, było to co prawda w grudniu, ale przy zapisie widziałam też możliwość praktyki. Dobrze byłoby też wykupić jazdy przed egzaminem, a mój instruktor jeździ od 7 do 17, więc mąż musiałby wtedy zdalnie pracować, a ja się dogadać żeby ktoś przyjechał pod dom i również odwiózł, żeby zaoszczędzić czas, bo jednak na obrzeżach mieszkamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie ufam ich kalendarzowi :P

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Na belly pokazuje że od 38 ciąża donoszona, czyli znów się mylą ? Jej a 37 to już 10go sierpnia to prawie JUŻ oooo chyba spać nie będę dopiero do mnie dociera
    Od 37+1 na belly też pokazuje. Jak wejdziesz w dokładny kalendarz.

‹‹ 1543 1544 1545 1546 1547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ