WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:30

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Claudiuszek
    Moja koleżanka, ktora rodziła w styczniu, poleca ten materacyk krzys aloesowy i ja tez mam zamiar go zamówić :)
    Anulka
    Jak ja Cie rozumiem z tym brzuszkiem :( mnie mój tez czesto pobolewa, mimo tego ze ciagle leze :( ale zostało juz malutko i na pewno damy radę :)
    Ja dziś też mam zły dzień, cały czas leżę i nic nie lepiej. Boli mnie jak wściekle. I krocze tez. Z trudem do łazienki chodzę, a mam w domu swoje dzieci które ciągle coś chcą. Bp 11-latka już nie liczę ;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    myślałam o ujastku, ale zdecydowałam się na szpital na Siemiradzkiego- mniejszy młyn mają ;-)[/QUO

Tylko z tego co wiem to np za salę pojedynczą trzeba płacić a w ujastku nie ja w sumie uważam że wszystko zależy od zmiany na jaką się trafi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis weszlam na stronę "Rodzic po ludzku " i poczytałam opinie o szpitalach gdzie mogę rodzić. Mimo dość dobrych opinii wcale się nie uspokoilam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 21:14

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    claudiuszek wrote:
    myślałam o ujastku, ale zdecydowałam się na szpital na Siemiradzkiego- mniejszy młyn mają ;-)[/QUO

Tylko z tego co wiem to np za salę pojedynczą trzeba płacić a w ujastku nie ja w sumie uważam że wszystko zależy od zmiany na jaką się trafi

ja mam tam jednoosobową salę do porodu rodzinnego w gratisie za uczestnictwo w ich szkole rodzenia ;-) Nawet ją sobie pooglądałam i gdybym nie musiała rodzić to mogłabym tam zamieszkać ;D
    Wiadomo-wszystko zależy od zmiany... ja już nawet nie chce myśleć co to będzie...

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero weszlam do domi, caly dzien u tesciow spedzilismy fajnie kawa ciasto, prezent od tesciow od meza dostalam piekna delikatna srebrna branzoletke ogolem udany dzien :)

Sabina lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem po kolejnych zakupach, w Ikei kupiliśmy wanienkę, organizery do szuflad w komodzie i pojemniki na regał :)
    No i teraz została najtrudniejsza apteka, jak przeglądam te wszystkie leki, maści, laktatory i termometry to już mam dość.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja dopiero weszlam do domi, caly dzien u tesciow spedzilismy fajnie kawa ciasto, prezent od tesciow od meza dostalam piekna delikatna srebrna branzoletke ogolem udany dzien :)
    Fajnych masz teściów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak wejdę na stronę "rodzić po ludzku" to opinie są pół na pół, mam już wybrany szpital i tego będę się trzymać. Wiadomo że każdy taką opinię napisać może, czasem coś wyolbrzymiając...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja jak wejdę na stronę "rodzić po ludzku" to opinie są pół na pół, mam już wybrany szpital i tego będę się trzymać. Wiadomo że każdy taką opinię napisać może, czasem coś wyolbrzymiając...
    nie ma co czytać opinii bo ile ludu tyle opinii. Wszystko zależy od zmiany która jest w danym dniu. Najlepiej patrzeć co szpital oferuje jako standard i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    nie ma co czytać opinii bo ile ludu tyle opinii. Wszystko zależy od zmiany która jest w danym dniu. Najlepiej patrzeć co szpital oferuje jako standard i tyle.
    Niby tak. Ale ja niedawno w jednym z nich lezalam tydzień. I to jak jest przedstawiony na tej stronie sprawiło mnie w osłupienie. Myślałam ze zły szpital wybrałam! Opisali tam taki standard, ze fiu fiu

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej na własne oczy zobaczyć oddział,mieć możliwość poznania personelu, choć od własnego nastawienia też wiele zależy :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja dziś też mam zły dzień, cały czas leżę i nic nie lepiej. Boli mnie jak wściekle. I krocze tez. Z trudem do łazienki chodzę, a mam w domu swoje dzieci które ciągle coś chcą. Bp 11-latka już nie liczę ;)
    Krocze tez mnie boli... Staram sie o tym nie myślec, bo wizja skracającej sie szyjki ze szwem mnie paralizuje... Ale kurde byłam w poniedziałek u lekarza i zapewniała ze jest dobrze. A ja nigdzie nie chodze, tylko kibelek i zrobic sobie cos do jedzenia... Jak ja bym chciała byc chociaz w 34 tc :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz bym chviala przekroczyc 30 tc , a to jeszcze 3 tyhodnie do tego czasu. Dzis oficjalnie zaczal sie u mnie 3 trymestr czyli ostatnia prosta :)

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Niby tak. Ale ja niedawno w jednym z nich lezalam tydzień. I to jak jest przedstawiony na tej stronie sprawiło mnie w osłupienie. Myślałam ze zły szpital wybrałam! Opisali tam taki standard, ze fiu fiu

Niestety/ Stety nie każda ma okazję być wcześniej na oddziale. Zostaje opinia innych, wiadomości z neta. Albo jak w moim przypadku potrzeba nagła :P Nie miałam czasu aby rozmyślać gdzie jechać. Na szczęście dobrze wybrałam mimo że dobę po cc byłam w domu.

Sabina lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka a u Ciebie cos sie dzieje czy tak jak u mnie boli bo lubi bolec? ;) Mam nadzieje ze jutro będzie lepiej.
    Pysiaczku tez juz bym chciała przynajmniej 34! To juz tak bezpieczniej dla maluchów :)

Pysiaczek89, Sabina lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny szybkie pytanie ile cm na grubość ma wasz materac do łóżeczka 8,9 11, 12? bo nie wiem ile wziąć myślałam nad 8 bo nie potrzebuje jakoś bardzo gubego chyba ze 8 to za mało

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz ma 12 cm i po włożeniu do łóżeczka wydaje się mega gruby :P
    ja uciekam do wyrka, bo oczy same się zamykają, a więc spokojnej nocy! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Sabinka a u Ciebie cos sie dzieje czy tak jak u mnie boli bo lubi bolec? ;) Mam nadzieje ze jutro będzie lepiej.
    Pysiaczku tez juz bym chciała przynajmniej 34! To juz tak bezpieczniej dla maluchów :)
    Ja tez bym chciała choc 34 :/
    Teraz to nie wiem czy to już moja wyobraźnia, czy tak już być musi, bo biorę i luteine i dużo magnezu i nospe, a są takie dni jak dziś ze boli. Brzuch mi twardnieje jak tylko wstaje i boli caly dol. Pachwiny noka, ale wiem ze tak byc musi. Anulka na wizycie tydzień temu tez było ok, szyjka się nie skrocila, ale dziś mnie tak boli jak przed szpitalem :( i tego sie boję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 22:23

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie tez boli cały dół ale brzuch mi nie twardnieje. Nie wiem jak sie jutro na masaż doczlapie...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ