WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik 3,5 kg to nie jest ogromne dziecko spokojnie :) jeszcze jak masz mieć cc, ro z tydzień dwa wcześniej, więc waga powinna być w sam razinek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko z każdym usg słyszę "o całkiem spory dzieciaczek" :D
    jak pomyślę, że mój mąż miał 3150, jego brat 2800, a wczoraj moja mama "ale przecież ty miałaś 3770! 3,4 to ty ważyłaś przy wypisie!" :D
    zaczynam się też martwić, że wrócimy z malutkim ze szpitala i nie będę wiedziała co z nim zrobić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 08:39

• esmi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam co się dzieje w lipcówkach i tak sobie myślę, że jeszcze trochę i u nas tak będzie wielkie czekanie na informację czy któraś z nas rozpakowana :)
    U nas pada co za cholera z tą pogodą.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sieni ja :) z usmiechem bo dziś mega mi sie spało chyba datego, że chłodniej. Od kilku dni nie mogłam spać więc dziś miła odmiana :D
    O 13 mam wizyte u gina wszystki wyniki i usg jest ok wiec raczej kontrolnie i po L4.
    Wczoraj byliśmy w kinie na Iluzja 2 mały tak mnie skopal kilka razy że aż ja chodziłam hihi
    Ja w ogóle nie marudze na pogode bo te upały mnie wykanczaja non stop zlana potem nic nie mozna porobić do tego mam wrażenie, ze sie dusze bo nie ma czym oddychać. Wiec u mnie banan od rana bo za oknem chłodek i deszcz :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, a jak film? bo słyszałam różne opinie ;)
    ja coś do kina się nie mogę wybrać, a moi rodzice ostatnio zabrali moją świnkę-skarbonkę do banku, w której gromadziłam od małolaty grosze i dodatkowa kasa mi wskoczyła do portfela, za mało żeby dorzucić do wyprawki a w sam raz na drobne przyjemności :) nawet o niej zapomniałam i leżała gdzieś u nich :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam w kolejnym tygodniu :)
    Ja ogólnie nie mam problemów ze snem tylko drugi raz zdarzyło mi się obudzić zapłakanej bo jakież emocjonalne głupoty mi się śniły.
    Wczoraj przyszła moja paczka i wszystko jest ok ale krem ochronny do buzi ma termin 09.2016 trochę sobie zalecieli zaraz skrobnę do nich maila.
    Sabina jak tam dzisiaj brzucho ?

Sabina lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF film średni momentami mnie przunudzał ale moge Ci polecic Tarzana naprawde fajnie zrobiony jeden z lepszych które ostatnio widziałam. Bo dzień niepodległości to totalna porażka. A horroru nie bede polecać ciezarnym ;) choć to moje klimaty wiec ogladam ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę męża wyciągnąć w końcu do kina, ale wiecznie kręci nosem, że mało ambitna rozrywka ostatnimi czasy, woli pójść do kina studyjnego, ostatnim filmem jakim byłam to "Zwierzogród", a wcześniej "Pentameron" i aż mną skręcało od środka ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam lubię horrory i poczytuję tez książki o tej tematyce + kryminały :)

AJrin, mysza0406 lubią tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    Zjem śniadanie za pół godziny po euthyroxie i lecę do pracy ze zwolnieniem. Wczoraj koleżanka mi mówiła że chyba za mało mi naliczają na tym l4. Muszę zapytać w placach.
    Zamówienie w gemini zrobione i znowu 200zl poszło a wcześniej u dentystki 360. No cóż jak trzeba to nie ma wyjścia :)
    Powodzenia na wizytach.
    LRF powodzenia u dentysty, oby ostatnia wizyta.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 09:45

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam, że oprócz podstawy, dodatkowo będzie jakaś średnia z prowizji, ale nie dostaję więcej niż się spodziewałam :(
    pogoda się poprawia, grunt to w ulewie nie jechać do dentysty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam :)
    My z córeczką po śniadanku, mam zamiar dzisiaj wziąć się pranie ubranek małego :)
    Na obiad ugotuję rosół, bo już chodzi za mną kilka dni :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_

Ja w Gemini zostawiłam 330 zł :P
    Ale odkupiłam dzieci i siebie :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, ja też wstaję siusiu o 3 z zegarkiem w ręku :D

Gratuluję Wam kolejnych tygodni. Coraz bliżej poród. :D :P:P

O dziwo mimo ulewy witam się w całkiem dobrym nastroju. :) Wczoraj zrobiłam przemeblowanie w salonie podobnie jak Angela z tego co czytałam. Nasprzątałam się przy tym, ale co najważniejsze wygospodarowałam docelowe miejsce dla kołyski w pobliżu kanapy, na której teraz śpimy. :) Zaraz ma przyjść kurier z huśtawką dla Tomcia. Hurra nie będę musiała go bujać nogą. ;)

AJrin, Pysiaczek89, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mi się udało niecałe 170 zł z przesyłką zapłacić w gemini ;)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z przesyłką zapłaciłam jakieś 197 a mam wrażenie że jeszcze o czymś zapomniałam.
    Nie wiem czy pytać o to naliczanie l4 bo umowę mam do 31.08 i jakaś szansa na przedłużenie jest, ale z drugiej strony nie upominać się o swoje...

Kornelia ja wczoraj robiłam rosół :) to jest i na dzisiaj a później pomidorowa :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki, jakoś ostatnio się nie odzywałam, ale już częściowo Was nadrobiłam, wzięłam się za wyprawkę, część paczek poprzychodziło na część jeszcze czekam, a część jeszcze do zamówienia, ale już kilka rzeczy i jakieś co o nich zapomniałam ostatnio. Kasy idzie strasznie dużo, pomimo że nie wydziwiam i nie kupuje jakiś mega drogich albo niepotrzebnych rzeczy. A jeszcze trochę na pewno przede mną wydatków. Ostatnio mam jakieś gorsze dni, coraz bardziej brzuch ciąży, pomimo, że waga od czerwca stoi w miejscu. Może też dlatego ciężej, bo Mały rośnie w moc, odczuwam to po kopniakach, a ja nic. Strasznie się wierci do tego ostatnie dni i wypina, mam takie gule twarde to chyba jego dupcia i nóżki, ale średnio to przyjemne i bolesne nawet :/ Wasze maluszki też takie aktywne i nieusłychane, czasami jak dostanę skopa to słabo się robi. I oraz większy napór na dół czuje przy chodzeniu. Ehh wybaczcie marudzenie, ale dzisiaj jeszcze pogoda taka że nic tylko spać i tak jakoś mi się włączyło. Jutro wizyta i usg i zobaczę czy mój klopsik dalej wyprzedza 2 tyg wagowo. Trochę mnie martwi że on taki duży, ale zobaczymy jutro.
    Piękne macie brzuszki, gratuluje wizyt udanych, trzymam kciuki za kolejne, Alinka trzymaj się tam dziewczyno! :)
    mnie też coraz bardziej przeraża myśl o porodzie.... i mam wrażenie że nie zdążę tu wszystkiego przygotować, a przecież jeszcze tyle czasu mam...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh trochę odespałam tę straszną noc, ale czuję się dziś przez to rozbita.

Jeśli nie liczyć laktatora to mi na gemini wychodzi trochę ponad 300zł. A laktator ciągle drożeje jest teraz 180 zł, a było 150 niecałe! Jak nie stanieje to kupię na allegro.

Dziewczyny ciągle mi rośnie waga:/ a byłam w dolnej granicy, a nawet poniżej, a teraz jakiś boom, że zaraz przekroczę normę, nie wiem o co chodzi, naprawdę:(
    Jem mniej niż wcześniej.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta mnie też czasem boli, jak się Tomek wierci, albo jak mnie kopie po narządach wewn. lub wkłada nogi pod żebra to też takie nieprzyjemne uczucie. Ale na pocieszenie, jak się urodzi to będzie Cię kopał po bolesnych cycach przy przewijaniu, więc nie wiem co gorsze. :P

Poza tym dzisiaj "ciśnienie spada" mówi pani z TVP2, a ja jej wierzę, więc masz prawo być w złym nastroju. ;)

Ja też wydałam majątek, nie kupując nic niepotrzebnego. Wręcz mam wiele rzeczy po Arturku. Np. na samym gemini zostawiłam 400zł a potem kolejne 150, bo zapomniałam dokupić jakieś mleczka do prania, płyny do płukania, chusteczki do dupci, flanelki z ceratką i DHA. Nie wiem, jak Wy to zrobiłyście, że zmieściłyście się w 200zł ze wszystkim. Pewnie macie część rzeczy skądinąd.

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też kasa rozchodzi się w okrutnym tempie :( i ciągle zastanawiam się czy kupować rożek! :P

‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ