WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Haneczka za słowa otuchy :)
    no ja właśnie za zamówienie w gemini dałam ponad 300zł, ale okazuje się że paru rzeczy zapomniałam, więc będzie jeszcze trochę.
    Foksik haha dokładnie nad tym samym się dzisiaj zastanawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:26

o148p07w5riqasy7.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla puchniesz pewnie. Ja się nie mieszczę w swoich stopkach, to znak, że stopy pęcznieją. A mój mąż porównał wewnętrzną stronę mojej dłoni do spodu kapelusza jakiegoś grzyba :D Że taki mięsisty

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, ja na gemini kupowałam tylko dla siebie rzeczy jak podkłady seni i te wielkie podpaski, wkładki laktacyjne, majciochy, zapas gazików, octenisept i sól fizjologiczną, lovelę proszek + płyn do płukania, nożyczki do paznokci i butelkę do karmienia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie dzisiaj deszczowo od rana i nie zapowiada się ładniej :/ dzisiaj mamy wizytę u lekarza i mam zamiar spytać jak to jest z 1k ciążami, do którego tyg. jest bezpiecznie i kiedy się je rozwiązuje, bo coś wyczytałam, że do 36 tc, bo potem jest ryzyko obumarcia łożyska.

Dzisiaj chcę coś zacząć układać w szafki i torby do szpitala, bo mam dziwne przeczucie, że dla spokoju powinnam mieć je gotowe.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u mnie też kasa rozchodzi się w okrutnym tempie :( i ciągle zastanawiam się czy kupować rożek! :P

My mało rożka używaliśmy, choć miałam 2, bo dużo fajniej dzidziuś się trzymał zawinięty w kocyku. Nauczyła mnie położna jak to robić. Poza tym w kocyku od razu mogłam go położyć spać, a w sztywnym rożku jakoś mi się nie widziało kłaść dziecka do łóżeczka. Jakoś tak nieporęcznie i krzywo leżał. Ale jeden rożek warto mieć, żeby ze spokojem o główkę dać malucha komuś potrzymać np.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam rożka nie kupować, ale coraz częściej głowię się w czym kłaść spać malucha, bo boję się że na śpiworek z początku będzie za malutki, kołderka lub kocyk tylko w ciągu dnia, kiedy będzie pod naszą kontrolą

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po rożku, ale są mięciutkie i wcale niezbyt sztywne :) bardzo przyjemne w dotyku.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz Lisku :) to ja jeszcze witaminki dla młodego, DHA dla siebie, plastry na bliznę, jakieś pieluchy, chusteczki i kosmetyki dla małego i stąd ta cena. 500+ nie wystarczy. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    My mało rożka używaliśmy, choć miałam 2, bo dużo fajniej dzidziuś się trzymał zawinięty w kocyku. Nauczyła mnie położna jak to robić. Poza tym w kocyku od razu mogłam go położyć spać, a w sztywnym rożku jakoś mi się nie widziało kłaść dziecka do łóżeczka. Jakoś tak nieporęcznie i krzywo leżał. Ale jeden rożek warto mieć, żeby ze spokojem o główkę dać malucha komuś potrzymać np.
    a więc mówisz że spokojnie można z dziecka burito zrobić i położyć spać? :D
    ja mam jeszcze taką schizę, że będę się bała komuś dać dziecko do potrzymania, że opuści :P

ja witaminki kupię po wyjściu ze szpitala jak nam dadzą konkretne zalecenia i przy okazji przypilnujemy żeby wit. K była w nowej dawce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:37

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pospalam pare godzin i wstalam i wygladam jak zoombie bez kosyiumu mpga straszyc z tymi czerwonymi oczami i mina jak srajacy kpt :/ oj cos czuje ze dsisiejszy dzien bedzie do niczego ....

ale pociesza mnie fakt ze chpciaz wy sie wyspalyscie i maciw dobre humorki :)
    moj maz wlasnie do piekarni pojechal po pieczywo na sniadanie, corka juz ubrana musze ucsesac jej wloski i siebie ubrac. A mi cos wczoraj zaszkodzilo bo boli mnie zoladek :/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w deszczowy dzien.
    Ja tez wstalam nad ranem i nie moglam usnac, potem zasnelam i obudzil mnie okropny skurcz, ale nie moglam sobie sama poradzic i maz chyba z 15 minut mi masowal noge, okropne to bylo :( A maly sie chyba wystraszyl, rozszalal w brzuszku na dobre i juz nie moglam spac.

Mi tam pogoda sie podoba, wreszcie jest chlodno, siedze w dresie i mysle, ze chcialabym juz tulic mojego maluszka ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    miałam rożka nie kupować, ale coraz częściej głowię się w czym kłaść spać malucha, bo boję się że na śpiworek z początku będzie za malutki, kołderka lub kocyk tylko w ciągu dnia, kiedy będzie pod naszą kontrolą

No chyba, że kocyk i zawijasz go w naleśnika. Zaraz Ci wyślę fotkę na moment to zerkniesz o co mi chodzi. :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez robie zamowienie z gemini.

Jaki termometr, aspirator do noska i laktator wybralyscie?
    Bo zamawialyscie na gemini te rzeczy, tak?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie maly tak skopal w nocy odkad nie spalam ze mnoe wszystko boli, nawet krocze :/i w okolicy blizny po cc, matko narzekam dzis jak emeryt po waloryzacji ! Kopnijcie mnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dylemat z tym rożkiem. Dostałam jeden w paczce ubranek, ale taki cienki i trochę złachany. Pewnie najlepiej kupić usztywniany?

Nie rozkminiam jak dziecko opatulić w kocyk i który, gruby, cienki?

Haneczka oby to była woda, dziś zapędzę męża po pracy po pokrzywę, bo ja się chyba nigdzie nie ruszam dziś.

Za to prania ciąg dalszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ja wlasnie tez robie zamowienie z gemini.

Jaki termometr, aspirator do noska i laktator wybralyscie?
    Bo zamawialyscie na gemini te rzeczy, tak?
    Ten laktator poszedł znowu w górę :/ ja na razie nie zamawiałam.
    Do noska wzięłam na razie gruszkę z miękką końcówką, a termometr mam bezdotykowy do czoła, ucha i innych produktów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:40

violett lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a więc mówisz że spokojnie można z dziecka burito zrobić i położyć spać? :D
    ja mam jeszcze taką schizę, że będę się bała komuś dać dziecko do potrzymania, że opuści :P
    tortilla burito jak Ci pasuje :D

Tutaj instrukcja :)

otulacz.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, ja tez mocno mysle nad tym czym przykrywac malegoi chyba wygra spiworek, postaram sie znalezc jakis mniejszy. Boje sie, ze w rozku bedzie mu niewygodnie, troche sztywno, no nie wiem. A kolderke i kocyk zostawiam do wozka i ewentualnie na dzien.

A ile macie kocykow?
    Bo ja mam jeden ten biedronkowy i jeden taki z minky w komplecie z podusia, ale to chyba pojdzie do wozka. Zastanawiam sie czy dokupic jeszcze cienki i grubszy kocyk czy sam grubszy, bo ten biedronkowy to wlasnie cieniutki jest.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powstaje taki oto słodziak :D tumblr_inline_n8rp6nScJ01shr4es.jpg

Mój sobie wyciągał rączki, ale to zależy od dziecka

pirelka, Sabina, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku kłaść będę dzieci w rożki, moje są miękkie i wcale nie takie sztywne :) od kiedy można nakrywać kołderką czy kocykami? Bo tak piszecie, że na początku nie, że aż strach.. :O
    Ja mam dwa kocyki, jeden normalny jeden do wózka mały.

‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ