WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Też mam dylemat z tym rożkiem. Dostałam jeden w paczce ubranek, ale taki cienki i trochę złachany. Pewnie najlepiej kupić usztywniany?

Nie rozkminiam jak dziecko opatulić w kocyk i który, gruby, cienki?

Haneczka oby to była woda, dziś zapędzę męża po pracy po pokrzywę, bo ja się chyba nigdzie nie ruszam dziś.

Za to prania ciąg dalszy.

Ja tez mam problem z tyciem, odkad pije pokrzywe jest lepiej, pije rano i wieczorem, choc czuje ze puchne dalej, ale troche mniej.
    Ja np. w tamtym tygodniu przytylam 2 kg!! A w tym waze sie codziennie i w ciagu 3 dni wyszlo mi niecale pol kg, wiec jest troszke lepiej, moze skonczy sie na 1 kg w tygodniu ehh.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ja wlasnie tez robie zamowienie z gemini.

Jaki termometr, aspirator do noska i laktator wybralyscie?
    Bo zamawialyscie na gemini te rzeczy, tak?

Laktator canpol easy start ale to nie z gemini, termometr microlife z gemini a aspirator z canpola z silikonową rurką- nie trzeba filtrów

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeden kocyk i jeden minky od milutkiej, ale nie mam niczego cienkiego, nie licząc pieluszki bambusowej

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet ja zamawiam aspirator i laktator z canopola, a termometry mam różne, bo jakoś się zebrało, mam do wody, zwykły z giętką końcówką i na podczerwień z lidla.

Kocyk też mam z biedry, Minky gruby, ten zafiro http://allegro.pl/womar-kocyk-bawelniany-100-bawelna-27-wzorow-hit-i5723108374.html i dostałam jakiś zwykły polarowy dość złachany. Nie wiem który się nada do spania.

violett lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do termometru to wlasnie mi zaktualizowało koszyk w gemini i nie ma wybranego przeze mnie nc150.
    Zamówię chyba do apteki pod domem za 4zl wiecej.
    I tak mam w gemini przekroczone 300zl wiec dostawa darmowa.

Zastanawiam sie natomiast nad inhalatorem. Czy to jest must Have? Cyz przydaje sie każdemu, bo i katarek czy lekkie przeziębienie Czy tylko dla dzieci chorych na jakies poważniejsze sprawy oddechowe?

U mnie troche lepiej. Lipa z miodem, kwiat czarnego bzu, czosnek. Wszystko z działkowego ogródka rodzicow :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Haneczka, zaraz poszukam na gemini, juz sie boje ile mi wyjdzie za ten kosztk.

Aaa to moze odpuszcze sobie dokupowanie kocykow, najwyzej jak sie chlodniej zrobi to jakis cieplejszy kupie.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, najlepiej zawijać w cienki kocyk, bo i tak robi się kilka warstw a jak jest chłodniej, to ubierasz cieplej dzieciątko pod spodem. :)

Pirelka przykrywasz dzidzię kołderką czy kocykiem dopiero jak jest już na tyle zwinne, że potrafi się obrócić w łóżeczku, czy przemieścić. Bo wcześniej może sobie naciągnąć na głowę i nie będzie umiało się z tego wywinąć. Ja polecam na początku naleśnik z kocyka lub miękki rożek, a potem śpiworek. A twardy rożek do noszenia w dzień i pokazywania ciotkom. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie corke przykrywalam w wzku kolderka do wozka a w lozeczku kolderka do lozeczka, zawijanie dziecka jak tortile mi sie nie podoba i ja akurat nie bede korzystac z tego, wole rozek, w ktorym dziecko ma wiecej swobody a do spania kladlam mala normalnie na boczku w lozeczku i delikatnie kolderka nakrywalam, i nogdy nie przyszlo mi namysl ze cos sie stanie przeciez takie malenkie dziecko lezy tak jak je ulozysz :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi się wydaje, że takie malusie dzieci to chyba samo nie złapie kocyka ani kołderki i nie pociągnie na siebie bo mało się rusza. Ale wyjdzie w praniu jak je kłaść.. każdy m swoją taktykę pewnie. Zresztą za samą szyjkę też nie zamierzam nakrywać :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No właśnie mi się wydaje, że takie malusie dzieci to chyba samo nie złapie kocyka ani kołderki i nie pociągnie na siebie bo mało się rusza. Ale wyjdzie w praniu jak je kłaść.. każdy m swoją taktykę pewnie. Zresztą za samą szyjkę też nie zamierzam nakrywać :P
    U takiego malucha nogi pracują na pełnych obrotach :) ale u nas kocowy kokon z Młodym się nie sprawdzał ręce i nogi musiały być wolne :) nadal tsk jest :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubę przykrywałam kołderką nic się nie działo na początku oczywiście a potem potrafił sie przykryć ale dziecko od razu płaczem reaguje... :)
    Przy Kubie nie używałam rożku bo cieplo było a teraz kupiłam bo jednak wrzesień i dni zimniejsze ;)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszła wanienka ze stelażem, wkładki Chicco i pieluszki bambusowe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ciągle wrażenie, że moja wanienka niestabilnie stoi na tym stelażu,może w praktyce jak jest nalana woda i bobas jest trzymany jest inaczej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rożek to must have, na początku mały w nim będzie spał a później pod kołderką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Też się witam w kolejnym tygodniu :)
    Ja ogólnie nie mam problemów ze snem tylko drugi raz zdarzyło mi się obudzić zapłakanej bo jakież emocjonalne głupoty mi się śniły.
    Wczoraj przyszła moja paczka i wszystko jest ok ale krem ochronny do buzi ma termin 09.2016 trochę sobie zalecieli zaraz skrobnę do nich maila.
    Sabina jak tam dzisiaj brzucho ?
    Z geminiCi taki krem przysłali? Nie fajnie
    Co do brzucha, to dziś lepiej. Dziękuję :) jest dużo lepiej. Ja po prostu nie mogę chodzić :( a tyle bym chciała zrobić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mam ciągle wrażenie, że moja wanienka niestabilnie stoi na tym stelażu,może w praktyce jak jest nalana woda i bobas jest trzymany jest inaczej?
    Ja nie wiem, moja stoi stabilnie nawet pusta. Może stelaż jest źle wyprofilowany?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, ja mam jeden krem z gemini ważny do listopada albo grudnia, ale na stronie na czerwono widniało że termin jest krótki, dzięki temu też był na promocji. Może przeoczyłaś? A jak nie to warto do nich napisać (u mnie wyświetliła się informacja o tym nawet na liście zakupów, jako jedyny termin na czerowno).

Ja dziś jestem jakaś nabuzowana. Właśnie napisałam niemiłego meila od sprzedawcy z allegro, bo zrobiłam zakupy i PayU szwankowało, wiec przelew zrobiłam osobno a oni zdazyli mi wysłać 2 meila o kase a zero o jakiejś innej pomocy (pisałam do nich ze payu nie działało).

Mnie też koszta przerosły.. a jeszcze wczoraj mąż na mnie nakrzyczał, że od niego wyciągam na SWOJE przesyłki. Tak mnie to uderzyło, bo wszelkie zakupy są dla dziecka, a moje fundusze na maleństwo już się skończyły.... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja bym takiego tekstu nie podarowała. W życiu!

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do okrywania noworodka. Milena spała pod kołderką od początku. Karol tez będzie spał, chyba że będzie wyjątkowo upalny wrzesień. Nigdy nie widziałam żeby takie maleństwo umialo złapać za kołdrę i ja na siebie naciągnąć. Jeśli się okaże ze lubi być otulane, to wtedy będzie spało w rozku

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem od poczatku jesczze za czasow narzeczenstwa zalozylismy mieslismy i mamy wspolne konto, nie wyobrazam sobie na zasadzie moje, twoje dla mnie to nie jest zwiazek oparty na zaufaniu jesli od poczatku sie wszytsko dzieli w tym finanse.

Ale to jest moje zdanie :)

Ksosia to powiedz mu ze skoro jest taki madry to podsumujesz wysztsko co placilas od siebie i niech poloe ci odda, bo faceci to wlasnie sa glupio madrzy

‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ