WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja od kilku dni u siebie już jestem i wpadłam w wir prania i prasowania, a jeszcze się okazało, że koleżanka też ma ubranka dla nas odłożone, nie wiem czy jej nie podziękować, bo chyba mam za dużo..

Patrząc jaka teraz jest pogoda to muszę stwierdzić, że na nasz wyjazd była super! W sumie może 2 dni były deszczowe, a tpoza nimi to udało nam się skorzystać, mój P to tak się zjarał, że aż skóra mu schodziła z pleców (nie chciał się smarować bo skoro pogoda ma się popsuć to żeby trochę się opalić no to wyszło jak wyszło).

Z Dąbek pojechaliśmy prosto do teściów na kaszuby, a później powrót do domku i pobyt u moich rodziców, także relaks pełen, bo odcieliśmy się od naszego codziennego otoczenia i głowa odpoczęła :)

Jeśli chodzi o mnie i małą Emilkę to czujemy się dobrze. Szaleje w brzuchu łobuz mały, tak się wypina, że momentami myślę czy nie pęknę.
    Jedynie to plecy w krzyżu mnie dość często pobolewają, a i zauważyłam że mi stopy urosły (?!) :|

Dzisiaj krew już upuściłam, mocz zawiozłam. Wyniki po 15 a o 20.50 wizyta u gina i usg III trymestru... Trzymajcie kciuki!! Mam nadzieję, że po moich wojażach wszystko dobrze z Emilką!

agatia, mysza0406, Angela89, Pysiaczek89, marta258, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co chwilę wącham pranie:)
    Kamcia no trzeba być dobrej myśli, aczkolwiek pewnie w Twoim przypadku wyjątkowo trudno. Ale pomyśl, że to zupełnie inne dziecko, Emilka była innym dzieckiem, a Piotruś to inne dziecko. Dlaczego miałoby się powtórzyć.

Ja na razie nie mam negatywnych myśli, może jeszcze przyjdą. Ale w ogóle nie biorę pod uwagę, że coś mogłoby pójść nie tak, że coś będzie z Małą źle. Wiem, że będzie dobrze. Szykuję się na to, że będzie ciężki poród, bo to wielce prawdopodobne, ale Mała będzie zdrowa!
    Czasami myślimy tak na zaś negatywnie, żeby w razie czego się nie zaskoczyć, taka poduszka - ale szczerze - czy jakiekolwiek myśli są w stanie Nas na to przygotować, złagodzić ból? Czy matki chorych dzieci, mówią - oj mogłam wcześniej się martwić to teraz byłoby mo lżej. Myślę, że nie, więc po co już teraz się zadręczać.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zgadze tez pisalyscie. Ja rennie nie brałam wiec porównania nie mam ale mi gaviscon na żołądek (uczucie ciężkości, lekki ból) tez pomaga. Jak sie obezrę to nawet na pieczenie nie czekam tylko biorę żeby sie nie rozkręciło :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm kurde nie wiem co zrobić, zamówiłam łóżeczko 7 lipca które według aukcji powinno być dostarczone w ciągu 2-3 dni a w e-mailu automatycznym napisali że do 7 dni. Ok grzecznie im wysłałam wzór który chce i cisza.. napisałam do nich 3 e-maile w sprawie kiedy zostanie wysłane, teraz 2 razy już do nich dzwoniłam nikt nie raczy odebrać. Na szczęście paczka miała iść za pobraniem. Więc stratna nie jestem. Ale boje się że za tydzień się obudzą i mi łóżeczko wyślą a ja już kupie stacjonarnie..

• mmargol Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też co chwilę wącham pranie :D pięknie pachnie

Zgagę też mam coraz częściej, wczoraj kupiłam w końcu rennie co by się nie męczyć i wieczorem wziełam, od razu było lepiej :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol dobrze, że się odezwałaś i że wyjazd udany :)
    Też dzisiaj mam USG i mam stres na maksa :) Ty jak zawsze masz godziny nocne ;) he he he.
    Jeszcze w pn mam diab w Wawie, we wtorek echo i lab, w środę znowu ginkę, a w piątek Młody ma wizytę u ortopedy. Znowu maraton lekarski ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się za pranie jeszcze nie wzięłam, wczoraj poprosiłam męża żeby mi fotelik zniósł to zobaczę jak się go rozbiera i go wypiorę na początku sierpnia, to w szoku był i pytał po co chcę nowe rzeczy prać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za wizyty ! Będzie dobrze dziewczyny :)

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wózek, fotelik pierzecie jakoś? Ja nie planowałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam używany wózek, który od kwietnia leży schowany i pewnie się kurzy, przydałoby się go swoją drogą odświeżyć, podwozie zostało już rozkręcone i wyczyszczone pewnie tylko umyć je trzeba...

• mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agatia za pamięć :)
    Nie stresuj się na zapas, bo Liwia będzie miała zestresowaną minę ;)

Ja to bardziej niż stres to czuję niecierpliwość, może uda się nam ją dzisiaj nagrać, oby się pokazał nasz klopsik ładnie :)

Przez te nocne godziny obawiam się opóźnienia wizyty, bo się skumuluje z dnia.

Ty to masz ładny maraton, ja tylko endokrynologa jeszcze umówiłam, ale to pod koniec miesiąca :) zastanawiam się nad stomatologiem, bo zobaczyłam kilka ciemnych plamek na ósemkach i żeby lipy nie było, nie wiem czy lepiej po porodzie czy od razu teraz hmm

agatia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik wypralam, zdjęłam całe poszycie. Wózka jeszcze nie prałam, całej reszty rzeczy też nie.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Hmmm kurde nie wiem co zrobić, zamówiłam łóżeczko 7 lipca które według aukcji powinno być dostarczone w ciągu 2-3 dni a w e-mailu automatycznym napisali że do 7 dni. Ok grzecznie im wysłałam wzór który chce i cisza.. napisałam do nich 3 e-maile w sprawie kiedy zostanie wysłane, teraz 2 razy już do nich dzwoniłam nikt nie raczy odebrać. Na szczęście paczka miała iść za pobraniem. Więc stratna nie jestem. Ale boje się że za tydzień się obudzą i mi łóżeczko wyślą a ja już kupie stacjonarnie..
    Odczekaj te 7 dni i 8-mego wyślij do nich maila ze w związku z brakiem dostawy rezygnujesz z zakupu i przesyłki nie odbierzesz.
    A maja jakiś regulamin?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol mi ósemki kazała zostawić już po porodzie :) jedna do rwania, ale powiedziała, że już w III trym nie ruszać.
    Obyś nie miała opóźnienia, bo wejdziesz o 24 ;) a Twój dr Młody chłop ma siłę i czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 11:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszysykie materialo2e czesci od wozka poodczepialam i posciagalam i mormanie na 30 stopni wupralam w pralce , a stelaze do wozka to normalnie umyje i wytre i wtedy wszysyko pozakladam, a lozeczko mam turystyczne wiec wystawie na dwor jak bedzie goraco i tez wypiore porzqdnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomto trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na same dobre wiesci :)

mmargol, agatia lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę wyprać wózek 3w1 i łóżeczko turystyczne, bo używane - ciekawe jak bardzo uda mi się je rozłożyć na części pierwsze.

Ja prania ubranek, wózka i łóżeczka turyst. nie odkładam na sierpień, bo wtedy mają teście przyjechać na któryś weekend, brat męża z rodziną też na któryś weekend - rzadko przyjeżdżają więc się cieszę, tym bardziej, że my już do nich nie pojedziemy.
    A nie chcę żeby mi się to nawarstwiło, wolę teraz na spokojnie i bez pośpiechu :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Odczekaj te 7 dni i 8-mego wyślij do nich maila ze w związku z brakiem dostawy rezygnujesz z zakupu i przesyłki nie odbierzesz.
    A maja jakiś regulamin?

Dzięki za odpowiedz, wczoraj minął 7 dzień. Regulamin dotyczy bardziej zasad reklamacji. Wiesz wydaje mi się że na aukcji jak jest zaznaczone że paczka zostaje wysłana w ciągu 1-3 dni to tak powinno być ;/ Niby nie jestem stratna ale nie lubię takich akcji zwłaszcza że miałam za łóżeczko płacić z góry ale stwierdziłam że zapłace gotówką którą mam w domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktoras z Was zamowila taki termometr z gemini?

http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-ifr-100-skroniowo-uszny.html

I faktycznie bedziecie mierzyc nim wszystko, tj. temperature dziecka, ale tez wody, mleka, itp.?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nie jest zła myśl, bo mój wózek w pudle i pogięty jest, może jak przepiorę to się ładnie wyprostuje. Plus będzie pachniał Lovellą;);)

‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ