WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na koniec 2 początek 3 farbowalam włosy i przed cc znów planuję. U mnie szybko widać siwe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    claudiuszek ile czekałaś na tulisia z modenexu?

na pewno nie krócej niż 5 dni ;/

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, mnie coraz bardziej szkoda pieniędzy na własne głupoty i przyjemności przez to się nieco zaniedbałam, bo przestałam myśleć o fryzjerze i kosmetyczce :( mam jakieś maski, odżywki żeby całkiem nie popaść w ruinę, ale to nie to samo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja się farbuje cała ciąże :P Poprzednią też się farbowałam :)
    używałaś jakiejś specjalnej farby?
    Ja chodzę do fryzjera.. i mnie troche moja dziewczyna wkurzyła, bo poprosiłam ją o zamówienie farby bez amoniaku na kolejną wizytę, a ona zamiast farby pokazuje mi super ekstra olejek, dzieki ktoremu farba na głowie ma byc 15 minut zamiast prawie godziny...

zgodziłam się, ale mimo to robiła mi zwykła farbą. Co prawda nie ma tam dużej ilości amoniaku, ale mimo wszystko chciałabym to ostatnie farbowanie mieć bez amoniakowe.

Farba i tak bardzo szybko mi się spłukuję i własciwie po dwóch tygodniach wyglądam jakbym nigdy w życiu farby nie miała na głowie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    na pewno nie krócej niż 5 dni ;/
    ojoj... no własnie dziś 4 dzień... no nic.. uzbrajam się w cieprliwość :)

Foxik ja nawet specjalnych masek nie mam... szampon i odżywka.. zazwyczaj glisskur pryskana, ale musze wam polecic i zrobić kryptoreklame jednej firmie! SENS.US. Ich produkty do włosów sa mega, ekstra, super fajne.
    Miałam szampon do włosów blond. On jest z płukanką. Na okres ciąży przestałam używać(nie wiem czemu), ale efekty miałam super. I stosuje przynajmniej 2 x w tygodniu fluid silky smooth. Jesli ktos prostuje i suszy często (ogolnie o wysokie temperatury chodzi) to mocno polecaaam! Stan włosów bardzo mi się poprawił i mniej mi się niszczą podczas zabiegów na wysokich temperaturach.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dziewczyny, ktoras z Was zamowila taki termometr z gemini?

http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-ifr-100-skroniowo-uszny.html

I faktycznie bedziecie mierzyc nim wszystko, tj. temperature dziecka, ale tez wody, mleka, itp.?
    ja będę miała termometr microlife, ale nc 150, taki biały bezdotykowy i planuje mierzyc i temp dziecka i wody itp :) nie widze obecnie na gemini tego modelu

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Agatia on przyjmuje chyba od 14-15 tylko zawsze jak się umawiam podczas wizyty na nastepna to wolne ma juz tylko godziny 'nocne' ;)

Oby był spokój co byś za długo czekać tam nie musiała :)
    Ja to nawet nie wiem jak tam oddział wygląda i w ogóle co i jak :P
    Ha ha ha chodź ze mną zwiedzimy ;) ja mam iść po ginke na 3 pietro, a usg zrobi mi na 4 :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbuje aptecznymi na bazie naturalnych olejków roślinnych, nie farbuje "zwykłymi" bo nawet te bez amoniaku mają szkodliwe substancje zastępcze jak MEA. Wolę nie ryzykować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Mysza... Połóż się na chwilkę i odpocznij. Jak ból nie przejdzie to zadzowń po męża i pojedźcie na IP, a jak minie to nic się nie martw. Maleństwo się rusza, strachu się na pewno najadłaś, ale brzuszek nie miał uderzenia, więc to raczej powinno być pocieszające, a nie stresujące :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do lekarza ale nie odbiera a ja siedzę i ryczę

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze bardziej stresuje Twoje maleństwo. Easy... bierz głębokie oddechy nosem i wypuszczaj ustami, żeby dzieciątko więcej tlenu dostało i się nie łam. Na brzuch nie upadłaś a to najważniejsze. Wiem, że się wystraszyłaś, ale nie stresuj już się. Odpocznij lepiej i pogadaj z dzieckiem :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza, nie martw się na zapas! najważniejsze że malutka się rusza! stres nic tu nie pomaga!

czy Wy też tak długo czekałyście na realizację zamówienia na gemini? w poniedziałek wieczorem wszystko wyklikałam, ale widzę że jeszcze nie wysłali paczki :(

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Anka ja Cię proszę, nie czytaj ;) ja z synkiem od 30tc żyłam w przeświadczeniu, że mój dzieć ma dużą hipotrofie, rozbieżności między głową a brzuszkiem ogromne na USG, waga poza siatką. A urodził się wcześniej z wagą prawie 2600g bez cech hipotrofii. A przeczytałam w szpitalu google na ten temat wzdłuż i w szerz ;)
    Poza tym moja Liwcia w 30+1 waga 1470-1530g i mam wpisane 48 centyl.

Juz nie czytam, mala bedzie zdrowa!!!

agatia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dzwoniłam do lekarza ale nie odbiera a ja siedzę i ryczę

Matko Polko, Ty się czujesz dobrze, dzidzia też.
    Najedz się czekolady po prostu i tyle.
    ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jechać na IP

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kochana nie czytaj! przypływ są dobre? jaki u was dzieciątka w rodzinie się rodzą jacy wy byliście duzi. A przedewszystkim weź pod uwagę błąd pomiaru on działa w 2 strony. Mojej córce szacowawali w 30tc na wagę 1900 A urodziła się 1650. W twoim przypadku może być na odwrót.
    My blismy mali ja 2600 maz 2800 :). Wiec mala rosnie po nas, akurat ma czkawke :).

Angela89 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Mam jechać na IP
    Jak Ciebie to uspokoi to śmigaj na IP.
    Stres przed przyjściem na świat bąbli już tak spory, że teraz to nas wszystko niepokoi i zdecydowanie za szybko panikujemy.
    Ale jedź jeśli ma Cię to uspokoić.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja też bym pojechała! Wszystko będzie dobrze, ale niech Cie lepiej obejrzy lekarz ;*

mhsvi09k4211dm8g.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Anka czy na 30+2 1400 to mało? moja w tym terminie urodziła się właśnie 1650. Waga spadkowa 1390-1400
    Miesci sie w normie dolna granica.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ