X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wielu facetów tak ma... u nas póki co są pierdoły, próbuję znaleźć pediatrę, to jego zdanie ogranicza się do tego, aby zapisać synka do przychodni rejonowej, do której sam chodzi, niby ok, ale wolałabym poznać opinie na temat lekarzy, nazwisk nigdzie nie ma wypisanych, zawsze można rozważyć inną placówkę, która nie koniecznie musi być daleko. Wybór pierwszego lepszego lekarza z tytułem pediatry mnie nie przekonuje :(

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dzisiaj wyniki nie ja bede odbierac a maz, ale propozycja zacna :D

LRF moj brzuch zaczyna sie nad zlewem wiec czesto pochlapany woda jest :P jeszcze troche i cala komore zajmie :P

Moj P tez sie nie interesuje wyborami, ostatnio powiedzial, ze zdaje sie na mnie i ze wierzy ze nie kupuje rzeczy niepotrzebnych tylko to co trzeba, czasem sama sie go zapytam ktory wzor ladniejszy ten czy ten, cos tam odpowie ;)

DZiewczyny moja kolezanka urodziła! termin miala na 9.07 - urodzila coreczke Łucję 3,7 kg 56 cm :D <3 jest pięęękna i zdrowa :)

Sabina, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mi paczka z pierdołami do szpitala dla mnie, te gacie siateczkowe jak zobaczyłam w paczce to myślałam, że dołożyli jakiś wypełniacz :) myślałam, że będą lepsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż angażuje się tylko w większe zakupy typu łóżeczko czy wózek tzn jego zaangażowanie ogranicza się do organizacji transportu :) ale jakoś mi to nie przeszkadza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się dodzwonilam do firmy bo po mojej wiadomości odpisali że paczkę wyślą w przyszłym tygodnia ( ta kiedy?) zadzwoniłam i podziękowałam z zamówienia. Nie chce z nimi mieć nic wspólnego bo niech będzie jakąś wada to rok będę z nimi wojowac. Jutro jedziemy kupić stacjonarnie łóżeczko

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Mój mąż angażuje się tylko w większe zakupy typu łóżeczko czy wózek tzn jego zaangażowanie ogranicza się do organizacji transportu :) ale jakoś mi to nie przeszkadza.
    Szczęściara ;)
    Mój mąż jest niezainteresowany zarówno zakupami drobnymi jak i dość sporymi. Teraz chciałabym zmienić auta i jemu to też bez różnicy. Jakie wybiorę takie kupimy. Męczące to.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia rozumiem cię doskonale bo ja tez wszystko sama wybieram łącznie z projektem domu!

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokoik oprozniony, zafoliowany i mąż zaraz sufit pomaluje. ..A ja nie mam narazie co robić. ..
    U nas raczej wszystko wspólnie ustalamy :D

Ksosia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się spieszylam od rana na USG, że jeszcze się nie wyszykowalam ;) za jakieś 40 min pojadę ;) taka pogoda, że mi się nie chce z domu wylazic, choć syres jest.

Mysza pojedź na IP na pewno da Ci to spokój kochana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia najlepiej na olx :)
    A moj maz wystawia na otomoto bodajze bo wtedy oferta wystawi sie na allegro, olx i otomoto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 15:03

Sophia lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w większości rzeczy sama szukałam w internecie i wybierałam. Ale później z mężem jechaliśmy do sklepów i razem wybieraliśmy łóżeczko, fotelik i wózek. A jak kupowaliśmy ubranka, rożek i kocyki to głównie mąż wybierał, chociaż ja się z nim w pełni zgadzałam co do kolorów :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka jedź, ja z córką jak byłam w ciąży to też się wywaliłam, kolana do krwi ręce też ale brzuch uratowałam ale mimo wszystko pojechałam i sprawdziłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja ze swoim o projekt musialam wojowac :D
    On chce biuro na polpietrze, ja chce na parterze. On chce 3 pokoke na gorze, ja wlasna garderobe i lazienke... Normalnie miesiac dochodzilismy do porozumienia az w koncu tata sie wzial za to :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stoimy przed kupnem auta, ciężko coś znaleźć teraz :/ A czas też nas nagli bo musimy już kupić większe auto. Na szczęście mąż tym się zajmuje mi tylko oferty pokazuje.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie strasz ... ciekawe co z tym moim wielowodzie które niby jest a go nie ma hmmm... poza tym podziwiam cię , samemu iść przez świat z 2ka dzieci. Ale rozumiem. Liczę,ze ułoży się wam jednak.

Co do wagi dzieci to spokojnie, ja będąc na usg w 31+6 waga 2130 wg usg 32+5, a teraz na kontroli 32+4 waga też 2140 a wg usg to 34tc. 2 różne sprzęty, 2 różnych lekarzy.

U mnie ubranka też już ułożone w przyszłym tyg mąż łóżeczko przywiezie.

Co do stanika też zamowilam do karmienia w hm teraz promocja 2 za 70zl. 85d. W chwili obecnej taki noszę i trochę Luz w miseczce, czyli w sam raz będzie. Wiadomo,ze po ciąży obwód pod biustem się zmniejszy. Chociaż ja mam tak nisko brzuch ,że do mostka nawet nie sięga.

Także my już przygotowani. Czekamy.. jak to gin mówi ,by chociaz 3-4tyg wytrzymać. Także czekam do 10.08 i moge rodzić.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Agatia nie strasz ... ciekawe co z tym moim wielowodzie które niby jest a go nie ma hmmm... poza tym podziwiam cię , samemu iść przez świat z 2ka dzieci. Ale rozumiem. Liczę,ze ułoży się wam jednak.

Co do wagi dzieci to spokojnie, ja będąc na usg w 31+6 waga 2130 wg usg 32+5, a teraz na kontroli 32+4 waga też 2140 a wg usg to 34tc. 2 różne sprzęty, 2 różnych lekarzy.

U mnie ubranka też już ułożone w przyszłym tyg mąż łóżeczko przywiezie.

Co do stanika też zamowilam do karmienia w hm teraz promocja 2 za 70zl. 85d. W chwili obecnej taki noszę i trochę Luz w miseczce, czyli w sam raz będzie. Wiadomo,ze po ciąży obwód pod biustem się zmniejszy. Chociaż ja mam tak nisko brzuch ,że do mostka nawet nie sięga.

Także my już przygotowani. Czekamy.. jak to gin mówi ,by chociaz 3-4tyg wytrzymać. Także czekam do 10.08 i moge rodzić.
    Ja sobie pozwalam po 13 rodzic. :)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    My stoimy przed kupnem auta, ciężko coś znaleźć teraz :/ A czas też nas nagli bo musimy już kupić większe auto. Na szczęście mąż tym się zajmuje mi tylko oferty pokazuje.
    Kupić to można w 10 minut. Ja niestety stanowczo zakładam, że dopóki nie sprzedam choć jednego to nie kupie nic nowego bo najzwyczajniej w świecie nie mamy tak dużego garażu. A jak postawie stare auto gdzieś na ulicy to będzie pewnie stało rok albo i dłużej bo już wtedy to nikomu się nie będzie śpieszyło.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak ja tez od 10.08 pozwolilam synkowi wyjsc :)
    A mezowi, dosc bezpruderyjnie, powiedzialam ze bedziemy sie pieprzyc jak kroliki, co by malutki chcial wyjsc :)
    I na spacery dluzsze bede chodzic :P
    Pragne tylko zrobic to gbs i po otrzymaniu wynikow w 38 tc na porodowke, ot taki plan mam. Zobaczymy jaki plan ma nasze malenstwo.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy dla nas wypada pełnia księżyca?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak Wy się szybko chcecie rozpakowywać. Ja się nie śpieszę. A nawet negocjuje z Małą, żeby parę dni poczekała. Pecha mam takiego, że na cały wrzesień Mojemu Mężowi akurat nq dni porodu wyznaczyli ważny wyjazd (niestety nie może i też nie chcemy by się wycofywał z tego). Chociaż może lepiej by było tak wcześniej.

‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ