Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A kiedy dla nas wypada pełnia księżyca?
    Kamcia nie pomyślałam o tym i fuck 16.09 pełnia, a mój Mąż wyjeżdża 14-16.09. A ja zawsze w pełni nie mogę spać.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla A ta w sierpniu? ??który to będzie u ciebie tydzień?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Ale tak szczerze to we wrześniu mąż zdąży wrócić :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sierpniu 18.08. Kamcia 16.09 to mój termin z om 40 tc. Wątpię czy mąż zdążyłby ma 8h jazdy ze Słupska:/
    Na pewno wtedy urodzę, jak nic.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Niby pełnia działa trochę wcześniej i ciut później więc trzeba wierzyć że zdąży :D a u ciebie tak pięknie termin pokrywa się :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A kiedy dla nas wypada pełnia księżyca?
    Ja całą końcówkę poprzedniej ciąży czekałam na pełnie i jakoś mi nie pomogło.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tutaj z wrzesniowych mam to zaraz pllowa sie w sierpnij wypakuje, no no laski nie spoeszyc sie az tak :) ja chce miec z kim gadac jeszcze o ciazy a nie juz o karmieniu haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z Małą dogadywałam, że poczeka na ojca, nawet stópkę przybiła (albo kolanko;)) ale umowa to umowa!. Gorzej jak będzie miała mój charakter, to zrobi na złość;)

Łudzę się, że licząc z moich późnych owulacji termin powinnam mieć na 19.09 i tego się trzymam!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że i cześć dziewczyn załapie się na początek października ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia! A co pełnia ma do porodu. Pierwsze słysze :) le fajna teoria... ta pełnia ma fkatycznie tak ogromny wpływ na ludzi? (nie tylko o ciezarne mi chodzi). Nigdy nie zblizalam sie z tym tematem :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Obyś dobrze przespala tę wrześniowa pełnię i spokojnie doczekasz męża

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Niby w czasie pełni to tłok na porodowkach :D osobiście jednak nigdy tej teorii nie sprawdziłam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no tak się mówiło, ponoć to mit, ale jednak, u mnie duży zbieg okoliczności:)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam obiadek i Szymek szaleje:) ja też bym chciała urodzić wcześniej pod koniec sierpnia wtedy nie musiałabym jechać do rodziców bo mama miałaby jeszcze urlop i mogłaby do nas przyjechać. Także od 36 tygodnia zakładam dla niego pomocna dłoń. Oczywiście z głową i aby tylko był zdrowy, smieje się, że kazał czekać na siebie rok, zanim zdecydował się zamieszkać w brzuszku to może chociać sprawi niespodzianke i wykluje się wcześniej:) oby tylko cały i zdrowy:)

Byłam dziś w pepco, kupiłam 2 kocyki, sobie kapcie do szpitala, w rossmanie chusteczki bo są na promocji babydream różowe i cleanic - obydwie bez glikolu i oleju parafinowego, także kupiłam sobie bo niby zakładam przemywać pupę wodę, ale wszyscy mi mówią, że nie wyrobię więc w razie wu kupiłam. A i klapki pod prysznic za 6 zeta na promocji:)

Skończyłam prawie porządki, jeszcze kilka papierów mi zostało. I luz na 2 tygodnie bo opuszczam Kraków. Mąz pomaluje mieszkanie i wtedy się zacznie okna itp.

Mysza mam nadziję, że wszytsko będzie dobrze:) 3mam kciuki.

Ja też jestem niezdara wszystko mi leci z rąk, a bluzka jest brudna 30 sekund po tym jak ją założe. Dramat:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mity są fajne :D
    A jak pełnia pokrywa się z TP to prawdopodobieństwo większe :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też o pełni słyszałam, a nawet o tym, że tydzień przed pełnią pękają pęchrze. Zobaczymy czy u nas się sprawdzi:). Na lipcówkach pełnia za tydzień a już większkość z nich rozpakowana.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z malym mam umowe taka ze nie ma sie spieszyc , i ze powiem mu kiedy sie urdzi po wrzesniowej wizycie :)

Caly czas mam dylemat ale chyba jednak zdecyduje sie na CC... bo ja pomysle sobie ze umecze sie jak swinia a prawdopodobienstwo jest takie ze moze porod sn i tak zakonczyc sie cc....to nie wiem czy warto sie meczyc... moze ale nie musi a z drugiej storny jak podczas sn cos sie wydarzy i bedzie gorzej niz jak pojde na cc...bezsensu to wsyztsko same utrudnienia

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny,
    Moje szczęście planowo ma się pojawić na początku września. Mam pytanie, Czy was też męczą bóle pleców w odcinku piersiowym? nie wiem jak sobie z tym radzić:(

• Sophia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupię te klapki za 6 zł bo cena mi bardzo odpowiada??

agatia lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym wolala koniec sierpnia ale mały zdecyduje sam.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ ‹ 1567 1568 1569 1570 1571 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ