WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny wiem ze milion razy juz byl ten temat ale ze mnie jest osioł do potęgi i nie moge znależc tej listy wyprawkowej co tutaj ktos wrzucal czy na e maila wysylal czy cos? hmm..poratuje ktos osiołka bo robie zamowienie w gemini i chciala bym wysztsko miec za jednym razem
-
nick nieaktualnySarcia na poerwszej stronie bbeczka wrzucala.
Mnie wlasnie stary poprosil o linka do forum zeby mi przekazac zebym sie polozyla, wiec zeby anonimowosc konieca byla kobieca zmywam sie do wyrka poki stary jeszcze troche cierpliwosci ma.
Milego wieczoru i dobrej nocy :*
Kamcia zazdroszcze ze maz tez rzucil... Z moim nie da radywidze ze chce ale nie potrafi....
sarcia123 lubi tę wiadomość
-
Sarcia coś możesz sobie z tą wiadomością posprawdzać - szczerze nie pamiętam, która z dziewczyn ją wstawiała, ale zapisałam ją sobie na kompie
Oto wiadomość:
Wrzucam moją listę zakupów z Gemini, a nóż się komuś przyda(większość kosmetyków posiada pozytywne recenzje u Sroki). Przy zakupie Bepantenu trzeba uważać, bo są dwa rodzaje-Baby i Baby Extra, przy czym ten drugi wg Sroki jest ok, a w tym pierwszym jest jakiś niegodziwy składnik. Tak samo z aspiratorem katarek-też są dwa-katarek i katarek plus- w tym drugim można rozkręcić tą komorę gdzie wciągane są glutki, dzięki czemu łatwiej się go czyści. Podobno wkładki laktacyjne najlepsze(niestety też jedne z droższych) są z Lansinoha-opinia z internetu, oraz od kumpeli która używała i trochę firm przetestowała na sobie. Osłonki na piersi, Medela jest bezkonkurencyjna w stosunku do reszty.
1 Sudocrem, krem, 125g 12,69
2 Bepanthen Baby Extra, maść ochronna, od urodzenia, 30g 16,49
3 Linomag Bobo A + E, krem ochronny dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 50m 6,69
4 Linomag, żel do mycia ciała i głowy, od urodzenia, 200ml 7,99
5 BABYCAP, spray na ciemieniuchę, od urodzenia, 30ml 12,89
6 UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml 8,49
7 BABYCAP, woda morska, spray izotoniczny dla dzieci od 1 miesiąca życia, 30ml 10,79
8 LANSINOH, wkładki laktacyjne, Nursing pads, 60 sztuk 25,99
9 MEDELA, silikonowe osłonki na piersi, Contact, rozmiar M, 2 sztuki 30,89
10 Podpaski ALWAYS Ultra Extra Night Protection, 2x6 sztuk 17,58
11 Czopki glicerolowe Avena, 1g, 10sztuk 3,19
12 Paracetamol Farmina 50mg, czopki, 10 sztuk 4,99
13 Pedicetamol, roztwór doustny, dla dzieci i niemowląt od urodzenia, 100mg/ml, 30ml 8,19
14 LOVELA, płyn do płukania, 2L 23,48
15 OCTENISEPT, Płyn, 50ml 16,19
16 Tantum Rosa, 10 saszetek 18,19
17 KATAREK Plus, aspirator do nosa, od urodzenia 42,69
18 Vita-miner Prenatal + DHA, 30 tabletek + 30 kapsułek 21,19
19 Zdrovit Magnez z Witaminą B6, 24 tabletki musujące + Multiwitamina, 20 tabletek musujących 16,38
20 L'Biotica Evolet, krem na rozstępy i blizny, 150ml 27,29
UWAGA! Przy kupowaniu chusteczek pierwsza rzecz to sprawdzenie składu (bo się czasami zmienia). Jeśli ma glikol propylenowy (Propylene Glycol) albo olej mineralny (Parrafinum Liquidum), ODPADA.
Babydream Calendula (białe opakowanie, rumiankowe, NIE TE NIEBIESKIE!)
Babydream Sensitive (różowe opakowanie, NIE TE NIEBIESKIE!)
Cleanic Kindii Skin Balance, niebieskie opakowanie
Dada premium extra soft lavender (Biedronka, różowe opakowanie, reszta wypada kiepsko)
Delikato Baby Wipes (nie wiem tylko gdzie oprócz internetu je znaleźć)
Fitti Classic
Gaga premium ALOES (zielone opakowanie)
Hipp babysanft (zwykłe albo ultra sensitive) biało-niebieskie albo biało-różowe opakowanie. Wszystko ok, tylko drogie.
Tami cotton natural care albo ultra sensitive, beżowe opakowania
Tesco loves baby chusteczki bezzapachowe dla noworodków
Tibelly, natural albo premium
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Trzeba uważać na ten krem Linomag A + E.
Cos jest ze składem nie halo i uczula bardzo dużo dzieci.
Sroka o tym pisała. Świeży temat z tego miesiąca.
A na emisji sprzedają stara wersje, ale nie wiadomo, która stara i nie wiadomo jaki ma skład.
Ja sie wstrzymałam. -
nick nieaktualny
-
Pysiaczek89 wrote:Kamcia
33 dni bez przekroczeń? Szacunek!!! Mnie to sie ostatnio czesto zdarzają przekroczenia, chociaz jem to samo i juz na płacz mnie zbiera. Pójdę do diabetologa i da mi insulinę cos czuje...
Te 33 to rekord jakiś czas temu. A mierze się naprawdę po wszystkim. Ale mimo to Piotruś i tak po swojemu (tatusiowemu) rośniewiec odpuszczam. Stąd małe grzeszki typu kebab. Po słodkim nie przekraczam (w żadnej minucie ). Dbam o dietę i cukry ale już bez paniki. Rekordu juz jednak nie pobije
w ciągu dwóch tyg od poprzedniej wizyty miałam 2 przekroczenia i te dwa po kebabie
Ale dziś stwierdzam że ten kebab to był raczej przedostatni kebab w tej ciążyprzekroczyłam a po ponad godzinie wręcz rekordowo przekroczyłam. Ale pisze to z usmieszkiem na twarzy. Bo tragedii nie ma
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Ja akurat mam linomag
Musze jego skład posprawdzac gdzies gdzie jeszcze stary sprzedają. ..
Wkurzylam się troszkę
Nawet mąż przeżywa
a mianowicie powiesilismy te 3 różowe zasłony w sypialni i jedna jest o wiele krótsza od pozostałych! !!!nie wiem jak krawcowa to skróciła ale tragedia. Jest tak krótko ze prawie zza łóżka ja widzę. ..i nie wiem jak to teraz rozegrać. Nie jestem konfliktowa ale zasada to zasada - zlecam i chce mieć dobrze zrobione a jak coś nie halo to trzeba powiedzieć! !!!i co teraz? ?bez sensu by doszyla. Bez sensu resztę skrócić. ..nowa 60 zł !!!!zajdziemy do niej jutro. A co najciekawsze - oddala skrawki materiału które odciela i wszystkie równe! !!!!!to jakim cudem jedna z 3 zasłon jest krótsza o jakieś 7 cm? ?
Seledynowe super się prezentują w pokoiku (i są skrócone równo )
Turkusowe Piotrusiowe nie są jeszcze prasowane ale sprawdziłam je - są wszystkie równe. No mam normalnie nerwy -
Ulfenstein wrote:Trzeba uważać na ten krem Linomag A + E.
Cos jest ze składem nie halo i uczula bardzo dużo dzieci.
Sroka o tym pisała. Świeży temat z tego miesiąca.
A na emisji sprzedają stara wersje, ale nie wiadomo, która stara i nie wiadomo jaki ma skład.
Ja sie wstrzymałam.
Mi wyświetla tylko opinie najnowsza z czerwca
-
hej dziewczyny
ja przy pępku mam 123 cm więc mój brzuch jest największy no i ostatnio się ważyłam 98,5 kg
ale po ciąży biorę się za robote. Dla mnie Chodakowska za nudna wolę Mel B. bo jednak bardziej motywuje... przytyłam około 10 kg ... i tak mało bo w pierwszej 25 kg ... pilnuje sie !
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny