X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te 80% trochę boli, ale co zrobić... tak nas matki nasze władze doceniają :/
    U mnie jest dziewczyna za mnie na zastępstwo, cieszy się bo ma pracę już 3 lata, a jeszcze rok na pewno. Może do tego czasu wyklaruje jej się jakiś etat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina no to masz kociołek, podziwiam cię, że nie warczysz. U mnie była 13-latka, duża dziewczyna niby bezproblemowa ale jednak tego nie jem, tego też z synem słabo się dogaduja i pomimo całej mojej sympatii do niej to cieszę się, że już pojechała. Obawiam się kolejnych nalotów moich siostrzenic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    No właśnie do tej pory moja pensja była wzbogacona o nagrodę, wpadały nadgodziny a tu teraz będzie 80% brrrr
    Moja kuzynka urodziła 4 miesiące temu, chciała z małym rok posiedzieć ale ostatnio wezwał ją szef i oznajmił, że jak nie wróci za dwa miechy to może pożegnać się ze swoim stanowiskiem no i wraca, aż szkoda maluszka.
    Widzisz. Ja pracuje w samorAdzie. Nie mogę mieć nadgodzin. Więc jak zostaje po godzinach to potem tylko mogę odebrać ten czas. A zostajemy bardzo często. Tyle tylko, ze idę na roczny macierzyński i tonjest w firmie norma. Choć zarobki mamy takie, ze naszą sprzątaczka na 3/4 etatu już nas goni :( ostatnia podwyżka była w 2009 roku.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moje stanowisko mogą znaleźć bardzo szybko nowego pracownika, bo rotacja jest duża, więc nie wiążę dużych nadziei, że umowę mi przedłużą albo każą wracać wcześniej :( skoro już na opiniach na goworku wypowiada się dyrekcja to ciekawie musi być ;) niestety mam już zablokowanego maila służbowego więc nawet nie wiem co się dzieje w firmie, a jak przyjdę z L4 to wszyscy po cichutku siedzą lub mówią, że super, firma się rozwija i idzie w dobrym kierunku. A ja się martwię, że jak to w korpo będę znowu zmuszona pracować do późnych wieczornych godzin, bo takie są procedury, a synka będę widywać tylko z samego rana i w weekendy, bo jak wrócę będzie mały spał :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka! Przylacz sie do mnie i posmiejmy sie razem!:)

Ja wzielam jeszcze pozyczke ktora musze splacac, wiec moje zycie to bedzie kupowanie pampersow i chleba, zeby miec mleko:)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia jak szef odpowiednio słowa dobierze to nic mu nie możesz zarzucić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Sabina no to masz kociołek, podziwiam cię, że nie warczysz. U mnie była 13-latka, duża dziewczyna niby bezproblemowa ale jednak tego nie jem, tego też z synem słabo się dogaduja i pomimo całej mojej sympatii do niej to cieszę się, że już pojechała. Obawiam się kolejnych nalotów moich siostrzenic :)
    Ja jestem na skraju wytrzymałości. Z jedzeniem jest jak.mówisz. tego nie. Tamtego nie. To wykluczone!
    W dodatku moja bratanicy lat 7 ma teraz manie ze umrze. Ciągle wydaje się jej że na coś choruje. Ma duszności, myje ciągle ręce. Hipochondryk jakich mało !

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie cierpliwie, szkoda ze tak dlugo :).
    Sabina wrote:
    Cześć
    Pospalam ;)
    Wizyt w labo to i ja nie znoszę. Dlatego zawsze jeżdżę później. Tłum się przewali i jest szybko. Ja też się nie pcham bez kolejki, choć uwielbiam patrzeć na emerytów. To jest walka! Kiedyś śmiałam się strasznie bo taki starszy facet klocki się niemiłosiernie ze wszystkimi, aż Pani z laba wyszła i fo zapytała gdzie mu tak spieszno. Czy mu dzieci w domu płaczą? I się zamknął. :)

Anka przy zakupie torby masz info, ze wysyłka dopiero po 23.07. Ja też czekam. Ale udaje, ze cierpliwie ;)
    Miałam.wczoraj w końcu puścić zamówienie w gemini, ale nie wiem ile mnie skrobnie naprawa samochodu :(

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kompletnie nie kumam systemu dzialania korporacji! Totalnie tego nie ogarniam! Serio.
    Ok, rotacje duze, ale nim wyszkola nowego pracownika to przeciez uplynie czas!
    Nie kumam tych "instytucji"....
    Jam z malej miesciny. Na szczescie nie ma u nas zadnych, mimo to kiedys sie fascynowalam tym....:-/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę że mój mąż coś tam zarabia i moja wypłata idzie na zachcianki i odkładanie. A szefowa na pewno nie każe wrócić wcześniej.

Znowu mam dzień śpiocha. Wizyta dopiero 25... Ciekawe ile mała będzie ważyć. To będzie już 35tc

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kobietki, nie martwimy się na zapas :)
    Idę wstawiać pranie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina! 7-latka!!!??? Nie do pomyslenia!:o

To jest juz naprawde chore.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja jestem na skraju wytrzymałości. Z jedzeniem jest jak.mówisz. tego nie. Tamtego nie. To wykluczone!
    W dodatku moja bratanicy lat 7 ma teraz manie ze umrze. Ciągle wydaje się jej że na coś choruje. Ma duszności, myje ciągle ręce. Hipochondryk jakich mało !

A nie możesz się jakoś wymiksować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, to ja pojde rozwiesic pranie... I meza bratowa sie zapowiedziala na kawe (pierwszy raz!!!) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Filip ma ostatnio świra na punkcie burzy. Zobaczy chmury i histeria, że on chce do domu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, u nas wyszkolenie nowego pracownika to 3 tygodnie, plus wiadomo taki świeżak musi się wdrążyć w stanowisko, co jest dla niego bardzo stresujące plus korpo gadki typu "wierzymy w ciebie, ciężką pracą osiągniesz sukces..." często dostaje się po tyłku, a mózgi piorą równo, trzeba mieć na prawdę mocną psychikę by nie ulec takiemu gadaniu. Kiedyś było jeszcze tak że lojalkę się podpisywało, że jak chciało się zwolnić to za szkolenie się pieniądze oddawało i to nie była mała kasa, teraz na szczęście tego nie stosują :P

co z tego że mam opłaconą prywatną opiekę zdrowotną, mam karnety na siłownie i super ubezpieczenie skoro już raz przypłaciłam załamaniem nerwowym?

z drugiej strony, po macierzyńskim ciężko dobrą pracę znaleźć, jeśli już w ogóle jakąś znaleźć?

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja niestety mało leżę. Jak boli to już się kładę plackiem, ale ze.mam w domu w sumie trójkę dzieci to niestety nie udaje mi się duzo polegiwac. Ciagle cos chca. Albo sa zbyt cicho... wieczorami jestem tak zmeczona , ze z trudem zarabiam dzieciarnie do łóżek i padam.
    Jeszcze dwa tygodnie tak będzie. Potem zmiana warty i zjeżdża kolejny brat. I chyba jeszcze bliźniacZki przyjadą... Ale one fo już nastolatki, nie ma z nimi problemów.
    Jej to rzeczywiscie masz wesoło. Ale mam nadzieje, ze wytrwamy do bezpiecznego tygodnia. Jeszcze chociaz 5 tygodni i wtedy moze sie dziać wszystko.

Sabina lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moja tez sie tak bawie i bardzo lapie mnie za serducho jak czuje ze ona sie denerwuje, a ja przez brzuszek potrafie ja uspokoic i wtedy jest cicho, kochamy Cie Amelko ♡♡♡
    violett wrote:
    A tak w ogole dzien dobry :)
    Przed chwila kurier przywiozm mi pake z gemini, ale jakos nie moge sie zmobilizowac do rozpakowywania :D

Mnie dzis maly obudzil jakos kolo 5, tak sie zaczal wiercic, ze sie zmartwilam, polozylam reke na brzuszku, a on sie chcial bawic :D wiec mnie kopal, ja oddawalam, to kopal jeszcze mocniej :) tak chyba z 15 minut, potem zasnal ;)

Juz sie go nie moge doczekac nooo :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, cieżko was nadrabiać :)
    ja juz w domku
    wizyta u diabetologa zaliczona szybko-pani doktor wywołała mnie wręcz z poczekalni :D bez dyskusji weszłam bez kolejki ( w kolejce bezkolejkowiczów)
    prawdopodobnie za 3 tyg ostatnia juz wizyta, dziś nawet dostałam skierowanie na krzywą po ciązy, oby nie została mi nietolerancja glukozy (ale nie znam odp jak sie ja ewentualnie prowadzi), oczywiście znów cały wywiad od początku na temat mojej wagi w ciązy :D po ciązy mam schudnąć (zmniejszam ryzyko nietolerancji), ruch przede wszystkim
    nie powiedziala mi tez skąd skok trójglicerydów(ze pewnie ciąza, a po ciązy dietka, ruch i spadek wagi), ale chwaliła ogólnie dobry cholesterol
    kreatynina niska bo duzo piję (i bardzo dobrze, nawet jesli to woda gazowana)
    cukry super(dwa przekroczenia po kebabach to z usmiechem potraktowałyśmy :D )
    potem odebralismy męza paszport i zakupy
    kupiłam białe pampersy bo były w promocji w intermarche (za 40 zł za 88 szt/ 45 gr za sztukę)
    Później dokupię jednak jeszcze 1 i 2 bo ogólnie taniej niż dada bez promocji czy zielone pampersy na allegro
    wynika z tego ze reszte z wyprawki kupię juz na miejscu
    mąz sam poszedł odnośnie zasłon do krawcowej, specjalnie przy klientach składał skargę...w sumie nic nie zdzdialał, ale powiedział kobiecie , co chciał, sam sie wkurzył, bo baba mogła przyznać się do błędu, przeprosić i już...a tak mówiła tylko "niemożliwe" albo jakieś skazy wymyślała
    ja do niej nie szłam, bo jestem bardziej niemiła (zasadnicza, np kazałabym kasę oddawać), ale nie warto sie denerwować. Mąż oburzony postawą kobiety, więc postanowil juz więcej z jej usług nie korzystać
    chwila odpoczynku i za 6 h znów do gorzowa-tym razem na usg

aha
    ale w sklepie mięsnym milutko mi sie zrobilo
    nie jadam mięsa o czym panie wiedzą :) ale ostatnio mam ochotę na podroby , raz zjadłam watróbkę ( więcej się boje), a specjalnie dla mnie zamówią swieżytkie serduszka drobiowe (z kurczaka lub indyka)"żeby dzidzia ładnie rosła"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:34

‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ