X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli kamcia pomijając panią od zasłon wszystko ok i kciuki za usg :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dobrze, że jest możliwość wyboru, czy 100/60%, czy 80%. Każdy ma inną sytuację :) ale powinno być 100% i tyle :)

Wy wczoraj pisalyscie o sennym dniu, a mi się dzisiaj oczy zamykają na maksa. Chyba dam sobie na oko przed obiadem. Ale najpierw Młody musiałby wykazać chęć na drzemkę, a słabo to widzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 11:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastawiłam pierwsze pranie dziecięce :) kocyki wszystkie jakie miałam i ręczniczki. Mam nadzieję, że nic się nie zepsuje... :O

Sabina, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:34

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    przed kazdym usg jest stres więc kciuki mile widziane :) dzis doppler+pomiary dzidzi u innego gin (prywatnego niz dotychczas)
    mąz oczywiscie jedzie ze mną :)

Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    A nie możesz się jakoś wymiksować?
    Nie.
    Mieszkam.z dziadkami i oni chcą pomóc. A wiadomo. Jak przyjadą, to przeciez się nie schowaj w mysiej dziurze. Poza tym, oni mi mają co zrobić z dziećmi w wakacje. Taka sytuacja

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w skończonym 32 tygodniu :)
    Od kilku dni, pomimo tego, że mam mega lenia i prawie cały czas odpoczywam na kanapie mam bóle jak na okres. Na torbę z Limango też cierpliwie czekam, u mnie wysyłka ma być między 28.07.-04.08. Koszyki na gemini i allegro dalej wiszą, czekam co z tym laktatorem, dałam sobie czas do końca miesiąca, zobaczymy czy cena jeszcze spadnie. Tak samo mam z kocykami i pościelą, liczę na to, że u Milutkiej i w Modenexie zrobią jakąś promocję, póki co nie spieszy mi się , bo w razie czego jeden kocyk już mam, a pościeli będę używać dopiero jak zrobi się chłodniej.
    Co do powrotu do pracy po macierzyńskim. Mi umowa kończy się wraz z porodem, ale nie płaczę, bo do mojej pracy nie chciałabym wrócić. Typowa korpo, co chwilę raporty sprzedażowe, wyścig szczurów, rankingi, tabele, wyjazdy na motywacyjne szkolenia i wciskanie kitu klientom. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli, to po ok.5 miesiącach po porodzie będziemy się starać o rodzeństwo dla Emilki. Czy któraś z Was orientuje się czy ten zasiłek 1000zł, który można pobierać przez 12 miesięcy(tzw Kosiniakowe) łączy się z programem 500+? Bo ostatnio słyszałam, że niestety tak to nie działa i można pobierać albo jedno, albo drugie, w internecie też same sprzeczne informacje na ten temat.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia oba kciuki zaciśnięte :)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    na jej szczęście zasłona nadal jest dłuzsza od wysokości łózka i tego nie widać, ale my wiemy i to wkurza, po nową nie polecę w takim wypadku
    a na allegro dostałam raz negatyw, bo po zakupie sweterka dla Piotrusia , którego ostatecznie nie dostałam (bo niby uszkodzony)wystawiłam neutral i tym zepsułam sprzedajacemu statystykę i zwiększyłam koszta utrzymania firmy :) łatwo to rozegrałam-napisałam do allegro, załączyłam wszelkie maile i mi allegro usunęło komentarz negatywny
    ale krawcowa zachowała się bardzo nieprofesjonalnie- szyjąc i potem wymyslając historie
    takie omija się z daleka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mam nadzieję ze reszta dnia będzie udana :)
    Czekamy na wieści po usg :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    oby tak do końca dnia było
    u mnie tego usg jest od cholery duzo, a spokój i tak dość mały...nie żałuje tych pieniędzy, ale stres minie, jak juz ze zdrowym Piotrusiem wróce do domku
    dzis badam przepływy,a pomiary to dla mnie :D

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna paczka czeka na mnie, trzeba ją tylko z paczkomatu odebrać ;)
    tym razem organizer na łóżeczko, mam nadzieję że zmieszczą się tam pieluszki, ceratki i prześcieradło ;)

chyba po obiedzie przejadę się do intermarche po te pampersy, skoro promocja :P

Sabina, Ulfenstein lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia my po malowaniu tez kupiliśmy nowe zaslony i firany. Zabuliłam za to.prawie 500zł! O mało nie padlam przy kasie. I sąsiadka tez mi skrocila za bardzo. Z tym ze wszystkie. Jednakowo. Prawie się poplakalam jak je poqiesilam. Ale.co zrobić. Musztarda po obiedzie, niestety. Mama widziała że strasznie się zdenerwowalam, to pocieszala ze przynajmniej nie będą się kurzyc. Taaa

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się rano zdrzemnęłam tak, że się o 10:30 obudziałm, trochę poprasowałam, pada u nas deszcz więc z mojego prania nici czym jestem załamana ale może popołudniu się poprawi, bo jeszcze sporo rzeczy mi zostało.

LRF jeżeli chcesz jechać do inter marche w związku z moim postem, to nie wiem czy w twoim jest promocja bo w moim mieście likwidują sklep i codziennie jest promocja na co innego do 60 %.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, coś kamcia pisała o promocji na pampersy, może u niej nie likwidują? :P
    a w gazetce widziałam też promocję na lovelę, ale już akurat przyszła wczoraj od gemini, może kapsułki dokupię w razie czego...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kamcia my po malowaniu tez kupiliśmy nowe zaslony i firany. Zabuliłam za to.prawie 500zł! O mało nie padlam przy kasie. I sąsiadka tez mi skrocila za bardzo. Z tym ze wszystkie. Jednakowo. Prawie się poplakalam jak je poqiesilam. Ale.co zrobić. Musztarda po obiedzie, niestety. Mama widziała że strasznie się zdenerwowalam, to pocieszala ze przynajmniej nie będą się kurzyc. Taaa

Zamawialam na allegro zasłony, ktore na wymiar szyli na przelotkach oraz u innego firane. Łącznie za 450 zł. Ale zrobili idealnie co do cm jak prosiłam. W salonie nie mogłabym patrzeć na za krótkie
    A te zanioslam wraz z innymi - łącznie 8 szt. Seledynowe 8 turkusowe dobrze a różowe zrypala (ta jedna jest krótsza od pozostałych dwóch o jakieś 10 cm. A ona mówi ze fabrycznie była krótsza (????)
    To tylko o niej świadczy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pampersy w "normalnej " promocji
    Zawsze to 10 zł taniej od ceny standardowej miałam kupować zielone ale jak cena się nie różni (tzn białe są wręcz tańsze )to jest mi to obojętne. Dada juz miałam.
    Moja lista juz jest krociutka a nawet zamknięta na upartego. Bo np parę gazików ze spirytusem mam. Paczka chusteczek zawsze się znajdzie. A katarek mam w aptece w bloku (drożej ale przesyłki nie opłacam) jutro dzień wolny (a miało być echo serca )wiec juz trza zacząć porządki u Piotrusia. Zacznę od wywalenia wózka na korytarz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylko jedną paczkę pampersów 22 szt. to chyba trochę za mało? o.O

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam sobie na oko chwilę i czas jeść obiadek :) o 17 do ortopedy, a wieczorem nieplanowane spotkanie ze znajomymi :) fajna wisienka na torcie zalatanego dnia :)
    Chyba sobie wypiję cappucino, bo ranna kawa mnie słabo na nogi postawiła ;)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mam tylko jedną paczkę pampersów 22 szt. to chyba trochę za mało? o.O
    ja mam takie 3 paczki. Ale na początku szybko idą. Co chwilę się zmienia

‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ