X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Ja średnio liczę 10 szt na dzień
    Mam 2×23 dada i 88 szt pampersow
    Wracając z Gorzowa zajadę jeszcze do naszego intermarche po 1 i 2 (bo teraz nie miałam tyle gotówki )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 12:32

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupię ochronny fartuch i ochraniacze na buty do szpitala? Myślałam, że w aptece, ale nie mają :/ a chciałam mieć wcześniej niżeli kupować w automacie w szpitalu.

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Gdzie kupię ochronny fartuch i ochraniacze na buty do szpitala? Myślałam, że w aptece, ale nie mają :/ a chciałam mieć wcześniej niżeli kupować w automacie w szpitalu.
    na allegro, u nas są tez w aptece szpitalnej lub na zamówienie w innych aptekach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 12:39

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak więc lepiej zaopatrzę się w chociaż jedną paczkę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Jak ja rodziłam, to mąz fartuch dostał szpitalny, a zamiast ochraniaczy na buty wziął klapki. Potem się cieszył, bo trochę mu zeszło w szpitalu i w swoich butach by się ugotował :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam na zakupach i nawet nid aiem kiedy 2 godziny zeszly :) a dzisiaj robie zrazy ze schabu z ogorkiem cebulka i bocakiem, wedzonym :) a wy ja tam ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz ez dostal zielony kubraczek jednorazowy ale to pkelegniarki mu daly my nic nie kupowalismy sami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas z tego co się orientuję to te ubranka dla męża są dodatkowo płatne i można kupić u położnych na oddziale, a że kapcie z automatu to wiadomo, tylko kto je jeszcze zakłada? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas z tego co się orientuję to te ubranka dla męża są dodatkowo płatne i można kupić u położnych na oddziale, a że kapcie z automatu to wiadomo, tylko kto je jeszcze zakłada? :P
    Wydaje mi się, że folie na buty są obowiązkowe w szpitalach ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dają wierzchnie okrycie dla taty. Kapcie własne trzeba mieć. Nawet tych automatów nie ma - logiczne. Bo przecież ludzie jednorazowe używają wielorazowo
    A do dzidzi na salę(czyli wizyta u mnie ) na początek każą zakładać fartuszki (białe bawełniane ). Ale mąż później to ignorowal zwłaszcza ze byłam sama na sali

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, sama nie wiem, niby obowiązkowe, a jak byłam jakiś czas temu w odwiedzinach nikt ich nie zakładał, a jak ja leżałam po wyrostku, to ochraniacze moi zakładali jak pogoda była brzydka za oknem :P

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochraniacze na buty juz od jakiegoś czasu nie sa obowiązkowe w szpitalach.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego u nas tatom proponują wzięcie własnych kapci-takich domowych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi domowymi kapciami lub klapkami zmiennymi to dobry pomysł.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    takie klapki plastikowe-najtaniej,potem najfajniej to wymyć jeśli do domu sie zabierze
    nogi taty też wypoczna
    strój do porodu dla taty tez zalecany wygodny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 13:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokaldnie. Jak ja przeglądałam jakie sa wytyczne, co należy zabrać do porodu do szpitala i było wlasnie, ze tatuś ma wziac klapki na zmianę :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie żadnych info co tato ma zabrać.. ale klapki wrzucimy do plecaka takie basenowe to łatwo wymyć :D Mój przy porodzie raczej nie będzie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    bo u nas chyba na szkole rodzenia takie szczególy podawali...stąd teraz się smieje ze chyba trzeba zawitać na SR zeby chociaz liste do szpitala dostac :D mąz jest za :D
    ale okaze się w czwartek-poproszę położną o tę listę, a jak nie to idziemy sie edukowac

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się boję że czegoś zapomnę dla dziecka :P
    niby ubranka są szpitalne, ale czy mam brać kocyk lub pieluszki tetrowe?

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie wiem, jak jest z tatusiami przy porodzie. Natomiast na salę do mamy z dzieckiem wchodzi 1 odwiedzający bez kapci i fartucha, tylko bez okrycia wierzchniego.

‹‹ 1614 1615 1616 1617 1618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ