X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cc dają pyszny kleik i suchara :/ dziecku bym tego nawet nie dała. Dobrze że ewakuowalam się do domu bo bym z głodu tam padła. Teraz będę musiała te 72 godziny tam spędzić minimum więc z domu mi jedzenie przywióza

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Ja właśnie głodu nie czułam :D kroplowka wystarczała :D
    Ale dziewczyna obok była zła ;)
    A była w podobnej sytuacji jak ja. Tzn przyjęcie rano na czczo, wstrzymanie posiłków bo prawdopodobnie cc o dzień szybciej a nie wiadomo o której godzinie. Moje cc o 15 a ona po mnie. .. po cc jeść nie wolno i do rana zlecialo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela widzę, że tak lubisz kleik jak ja ;) U nas sucharów nie dają, oszczędzają ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Woda obowiązkowo, o biszkoptach też słyszałam :) jakiegoś banana wrzucę do torby, by na "po porodzie" coś było :)
    Banana nie radzę bo jeszcze się nie będziesz mogła załatwić. A położne pytają czy 2 została zrobiona. Zwłaszcza po porodzie siłami.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba co szpital to obyczaj, bo niektórzy piszą, że wieczorem po porodzie obiad dostali, inni po cc jedli ;) przed faktycznie coś lekkiego lub nic.. ale to chyba od sytuacji zależy i zasad szpitala. Lepiej coś mieć w razie "wu", a jeść nie trzeba..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela widzę, że tak lubisz kleik jak ja ;) U nas sucharów nie dają, oszczędzają ;)
    Jak córce robiłam kleik to był pyszny a oni to chyba sama wodę dają ble.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kleika nikt nie dawał. Miałam normalne śniadanie w łóżku jednak bo później pionizowali

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Banana nie radzę bo jeszcze się nie będziesz mogła załatwić. A położne pytają czy 2 została zrobiona. Zwłaszcza po porodzie siłami.
    Ostatnio właśnie czytałam, że banan dobra rzecz na poród :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam głodna jak wilk. Bo mnie 2 dni trzymali naczczo, sorry ale kroplowka się nie umiem najeść. W tamtej ciąży 3 razy płakałam z głodu ale centralnie wylam. Raz jak wracaliśmy z Krakowa i był pociąg opóźniony 3 godziny a Warsu w nim nie było. Drugi to przed operacją i po operacji wyrostka. No i trzeci przed cc.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pamiętam tylko jak leżałam w szpitalu, to przynieśli pierwszy obiad, który nie był zupą mleczną, powiedziano że teraz już mogę dwudaniowy zjeść. Postawili przede mną głęboki talerz z zupą i kawałek mięsa pływający, pytam gdzie drugie danie, a baba do mnie, że przecież pływa mięso na środku o.O

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas ez przed cc nie jozesz jesc i na dzien przed operacja tez daja jakies swinstwo zeby sie jelita oczyscily, po samej operacji dostajesz ale ja sie smieje ze jedzonko wmplynie dozylnie a normalne sniadanie dopiero nastepnego dnia. Czyli masz 1,5 dnia glodowki. Da sie przezyc

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka na poród tak bo słodki tzn szybko energii dodaje. Ja po cc 2 zrobiłam na 3 czy 4 dzień ale publiczne WC tak na mnie działa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Jak córce robiłam kleik to był pyszny a oni to chyba sama wodę dają ble.
    Mi jak przyniosły kleik, to ja już byłam dawno po śniadaniu, bułeczka i pasztecik smakowały wyśmienicie ;)

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pirelka na poród tak bo słodki tzn szybko energii dodaje. Ja po cc 2 zrobiłam na 3 czy 4 dzień ale publiczne WC tak na mnie działa
    Haha, ja na zawołanie nie robię, musi mi się chcieć, zazwyczaj po normalnym śniadaniu inaczej nie idę :D więc będzie wesoło :D chyba, że stres zadziała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc dostałam jedzenie dopiero na drugi dzień. Po 10 Martyna się urodziła a ja dopiero następnego dnia dostałam ten magiczny kleik.

Banan niby dobry bo daje dużo energii ale też powoduje zatwardzenie. A po porodzie marzysz aby gładko poszło

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tęsknię za uczuciem głodu. Regularne posiłki mnie prześladują. Chętnie poczuje głód

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Haha, ja na zawołanie nie robię, musi mi się chcieć, zazwyczaj po normalnym śniadaniu inaczej nie idę :D więc będzie wesoło :D chyba, że stres zadziała :P

Hahaha
    Ja po kawie :D kawa jest to dwójka jest :D no a kawy nikt mi po cc nie dał :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja po cc dostałam jedzenie dopiero na drugi dzień. Po 10 Martyna się urodziła a ja dopiero następnego dnia dostałam ten magiczny kleik.

Banan niby dobry bo daje dużo energii ale też powoduje zatwardzenie. A po porodzie marzysz aby gładko poszło
    Boryś też po 10 urodzony, a kleik następnego dnia ;) ale ja się podniosłam, zjadłam i poleciałam do młodego... no może polecałam to za duzo powiedziane :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka kłamała z 2 że zrobiła aby ją wypuścili i później w domu cały tydzień nie mogła. U mnie poszło gładko, przed cc mnie tak naszprychowali lekami że później martwiłam czy się przystopuje

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie było ani leków ani lewatywy a tego drugiego się spodziewałam. ..
    Ale ja ze stresu (o serduszko )nic nie jadłam przez tydzień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ