X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Ja dla dziecka dosłownie pampersy i chusteczki brałam
    Łapki spadały
    szpital ma pampersy :D ale o tym nie mówią. Każą swoje brać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się boję że czegoś zapomnę dla dziecka :P
    niby ubranka są szpitalne, ale czy mam brać kocyk lub pieluszki tetrowe?
    Ja juz pisałam, że miałam wszystko swoje, bo tych szpitalnych się brzydziłam, a raczej środków dezynfekujących i piorących.
    Miałam swój rożek, pieluszki tetrowe, ubranka, okrycie kąpielowe. Mnie pościel szpitalna uczulała, a co dopiero dziecko. A niestety dezynfekcja i pralnia jest jedna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się boję że czegoś zapomnę dla dziecka :P
    niby ubranka są szpitalne, ale czy mam brać kocyk lub pieluszki tetrowe?
    Ja właśnie nie wiem jak z rożkami i kocykami. Chyba wezmę po jednym kocyku mniejszym na zaś, ewentualnie mąż coś doniesie bo nie mam tyle miejsca w torbach :O pieluszki biorę zwykłe białe tetrowe.
    Ciuszki u mnie własne też są wymagane z tego co wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprało się i na szczęście wszystko dobrze wygląda, nawet minky :D Zobaczymy jak doschnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:05

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, dokładnie chcę zabrać minimum rzeczy, już wczoraj mężowi tłumaczyłam co jak się nazywa, żeby wiedział co dowieźć mi do szpitala :D

pirelka, ja mam jakąś schizę, że coś mi w akcji w szpitalu zaginie, bo jak coś się zabrudzi to położne wszystko wyrzucają do jednego kosza i nie odzyskasz. Już pal licho pieluszki, tetrę, ale kocyk?? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:08

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje minky długo schlo bo dałam obroty na 400

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, dokładnie chcę zabrać minimum rzeczy, już wczoraj mężowi tłumaczyłam co jak się nazywa, żeby wiedział co dowieźć mi do szpitala :D

pirelka, ja mam jakąś schizę, że coś mi w akcji w szpitalu zaginie, bo jak coś się zabrudzi to położne wszystko wyrzucają do jednego kosza i nie odzyskasz. Już pal licho pieluszki, tetrę, ale kocyk?? :(
    Ja mojemu przygotowałam kosmetyczne i higieniczne rzeczy w siatkę, a ubranka i inne też dam w jedno miejsce, jak coś to dowiezie, a po szafce przewalać nie będzie :D

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Nawet smoczek na dnie miałam w razie w
    ale poza tym nic więcej
    A w pokoju na półce były przygotowane 3 zestawy ubranek : 2 różne na 56 i ewentualnie 62
    A który kombinezon (grudzień ) to w szpitalu decydowałam przymierzając małą :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Moje minky długo schlo bo dałam obroty na 400
    Moje nie jest bardzo mokre, szybko chyba wyschnie. Obroty dałam na 600.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Dla siebie jakaś przekąskę tez do cc trzeba przygotować. Bo przyjmują na czczo rano a śniadania czy nawet obiadu dla nas mogą nie mieć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrzebałam w szafie dużą torbę, do której zmieszczę swoje i Malej rzeczy. Pół torby moje, pół jej :) Swoje już zapakowałam i sporo miejsca zostało. W sierpniu dopakuję Liwkę i ekwipunek gotowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    LRF
    Dla siebie jakaś przekąskę tez do cc trzeba przygotować. Bo przyjmują na czczo rano a śniadania czy nawet obiadu dla nas mogą nie mieć
    Ja też planuję coś zabrać, chyba że będę leżeć wcześniej to mąż mi jakieś owoce,jogurty będzie wozić czy bułkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:12

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przed cc nic się nie je, więc nic nie biorę. A jak położą wcześniej to są posiłki i bufet. A po cc mi doniosą bo ichniego kleiku na pewno jeść nie będę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przed samą CC nie mogę nic zjeść? a myślisz, że po narkozie nie ma jakieś dietki typu zupa mleczna? :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Nawet jakieś biszkopty czy coś
    mnie przyjęli dzień przed cc (i niespodziewanie cc zrobili o dzień wcześniej wiec od rana byłam na czczo aż do drugiego dnia ). A koleżanka w dniu przyjęcia miała cc
    Nie wiem od czego to zależy
    I woda niegazowana do torby - trzeba dużo pić dla mleczka a ja miałam zakaz picia ¥skoro mleko zasuszalam )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ale przed samą CC nie mogę nic zjeść? a myślisz, że po narkozie nie ma jakieś dietki typu zupa mleczna? :(
    u nas dają "pyszny" kleik, ale następnego dnia ;) ja jadłam bułkę wrocławską z pasztetem :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Cc ma czczo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, będzie jazda, bo jak jestem głodna to jestem niemiła :P
    mój się już przyzwyczaił i jak zaczynam na niego szczekać, to wie że trzeba mnie nakarmić :D

a może poproszę mamę o zrobienie domowego rosołku? :)
    mam nadzieję, że nikt jej nie przegoni z zupą...

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    haha, będzie jazda, bo jak jestem głodna to jestem niemiła :P
    mój się już przyzwyczaił i jak zaczynam na niego szczekać, to wie że trzeba mnie nakarmić :D

a może poproszę mamę o zrobienie domowego rosołku? :)
    mam nadzieję, że nikt jej nie przegoni z zupą...
    LRF ja jadłam swoje i nikogo nie pytałam. Przecież jestem dorosła :) Na pewno musi być lekkostrawne, żeby nie wymiotować, żeby było łatwo się wypróżnić po z cięciem nie jest to łatwe :) Ale uwierz mi, że po cc słabo się myśli o jedzeniu :) sa inne priorytety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pirelka
    Nawet jakieś biszkopty czy coś
    mnie przyjęli dzień przed cc (i niespodziewanie cc zrobili o dzień wcześniej wiec od rana byłam na czczo aż do drugiego dnia ). A koleżanka w dniu przyjęcia miała cc
    Nie wiem od czego to zależy
    I woda niegazowana do torby - trzeba dużo pić dla mleczka a ja miałam zakaz picia ¥skoro mleko zasuszalam )
    Woda obowiązkowo, o biszkoptach też słyszałam :) jakiegoś banana wrzucę do torby, by na "po porodzie" coś było :)

‹‹ 1615 1616 1617 1618 1619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ