X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie wyproznolam ez problemu ale dopiero po 2 dniach, jak w srode mala sie urodzila to do wc whbralam sie w piatek i jaki milam strach zeby mi szwy nie pekly albo cos, ze chyba ze strachu tak szybko sie zalatwilam, okropne uczucie !

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas bez zrobionej dwójki nie puszczają do domu, ale na szkole rodzenia mówiła nam babeczka, żeby nie kłamać, bo już była jedna taka co na stole wylądowała, bo jakiś problem z jelitami był :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osttanio stwierdzilam ze ciaza zdecydowanie za dlugo trwa, 9 miesiecy to jest koszmar chodzic w zasadzie najgorszw sa 3 osganie miesiace jak nie idzie spac i wszystko boli... :/ juz nie mowiac zeby postac wmsklepie w kolejce albo gdziekolwiek pieszo isc

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 3-4 dzień zrobiłam a w szpitalu byłam 5 dni
    Jednak już wtedy nikt o to nie pytał. Mnie trzymali ze względu na emilke a ją przez fakt że był weekend a szpital z kardiologiem nas umawial

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Osttanio stwierdzilam ze ciaza zdecydowanie za dlugo trwa, 9 miesiecy to jest koszmar chodzic w zasadzie najgorszw sa 3 osganie miesiace jak nie idzie spac i wszystko boli... :/ juz nie mowiac zeby postac wmsklepie w kolejce albo gdziekolwiek pieszo isc
    Współczuję dolegliwości. Ja oprócz czasem puchnących nóg w ogóle nie czuję, że w ciąży jestem :)

Co do dwójki to nie pamiętam kiedy zrobiłam ;) Ale chyba szybko bo po 3 dniach byłam do wypisu, tylko czekaliśmy na Młodego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję że jestem w ciąży, bo regularnie mały daj popalić :P
    a tak poza tym czuję jak coś mi spadnie i trzeba podnieść, jak idę spać i muszę jeszcze odwiedzić toaletę kilka razy i jak za długo stoję lub pochodzę za bardzo :P

ja uciekam do tego intermarche zobaczyć na te promocje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez do wc ostaynio biegam jak szalona :/ najgprzej jest jak wstane w nocu, to pozniej sie krece bo usnac wtedy nie moge....a ja duzo nie przytylam bo 6,5 kg poki co i maly jest duzy i sie strssznie rozpycha i bardzo mocno go czuc akurat...a dzis dla odmianh od rsna w glowie mi sie kreci..

ja mezowi powiedzialam ze ta ciaze zdecydowanie gorzej znosze , w 1 ciazy to nawet nie odcsuwalam ze w ciazy jestem i z wielkim brzuchem pracowalam w domu wszysyko robilam..a teraz normalnie jak by nagle 75 procent sprawnosci ktos mi zabral.przed wyjsciem do sklepu sie zezloscilam na maksa bo skarpetki ubrac nie moglam ? !!! Nawet z podmywaniem sie przez ten brzuch mam juz problem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z wyproznianiem w miejscach publicznych... Tylko w domku potrafie i sie boje ze po porodzie tez bede miala blokade przez to ze nie mam wlasnej lazienki.

pirelka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Dla mnie najgorsze były pierwsze 3-4 miesiące mega mdłości, a teraz, mimo że sapię, jestem ociężała i trudno się schylać, to nawet nie narzekam. :) Ostatnio nawet jakaś pani w kolejce chciała mnie przepuścić, ale podziękowałam. No i odpukać, całkiem dobrze śpię. W 1. ciąży było dużo gorzej z tym.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jeszcze super śpię. Normalnie jak zabita. Raz wstaje do kibelka i mam wrażenie ze zasnelabym na nim. ..a w pierwszej ciąży bezsenność lekarz wpisał u mnie w kartę ciąży

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj uparłam, biegałam ze śrubokrętem, rozkręcałam kołyskę i pościągałam wszystkie poszycia również z wózka i fotelika. Dzisiaj poszła pierwsza pralka z nowymi ciuszkami, pościelami. Jutro pozostałe rzeczy. Zostało mi tylko przejrzeć które pieluchy tetrowe się nadają po Artku i wyprać je w loveli razem z biustonoszami do karmienia i koszulami nocnymi do szpitala. Poprasować, spakować torby i można rodzić. ;) Byle nie przed 38 tyg.

• marta258 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży dobrze się czuję, nie miałam żadnych dolegliwości i oby tak zostało do końca :) Jedynie buty ciężej mi się zakłada przez brzuch ale daję radę, a kilka dni temu nawet paznokcie u stóp pomalowałam :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia mam tak samo, jedno siku i śpię jak kamień. Tylko raz jak dotąd miałam problem z zaśnięciem. Dobrze się zapowiada. :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Nawet dobrze mi się zasypia bo codziennie tak samo :D przez cukrzycę wstaje o 7.30 a idę spać o 22.30 najpóźniej :D w nocy nic nie słyszę. Siku około północy :D
    Oby tak było do końca ciąży

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Hahaha
    Ja po kawie :D kawa jest to dwójka jest :D no a kawy nikt mi po cc nie dał :D
    Ja też zazwyczaj po kawie, ale w ciąży po śniadaniu zazwyczaj jest dwójka :P

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla tej kawuni wstaje z budzikiem o 7.30 :D to moja moc na cały dzień. Piotruś dopiero o 8 się budzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja tez jestem z typu ludzi "bezczelna ciezarna", w laboratorium nawet nie pytam kto jest ostatni, staje pod drzwiami i jak ktos wychodzi to od razu wchodze i malo mnie interesuje czy sie to komus podoba czy nie. Wychodze z zalozenia ze co roki w ciazy nie chodze, a na starosc to sie jeszcze nasiedze. :)

A jak sa inne ciężarne to tez masz to w dupie?
    Mi sie wlasnie taka trafiła ostatnio. Najważniejsza ze wszystkich, bo jej sie należy.
    Dopiero pielęgniarka jej zwróciła uwage.
    Little Red Fox wrote:
    kolejna paczka czeka na mnie, trzeba ją tylko z paczkomatu odebrać ;)
    tym razem organizer na łóżeczko, mam nadzieję że zmieszczą się tam pieluszki, ceratki i prześcieradło ;)

chyba po obiedzie przejadę się do intermarche po te pampersy, skoro promocja :P

Pokaz prosze ten organizer i napisz czy jest ok, jesli chodzi o pojemności kieszeni.
    Ja zamówiłam u chińczyków taki mały organizer z uszami, zeby był przenośny. Kilka pampersow, krem, zasypka i co tam wieszcze trzeba. Zeby sie dało złapać w rękę i przenieść do drugiego pokoju. Za 2$, z dostawa do 2 miesięcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 15:23

Bratek lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja mam problem z wyproznianiem w miejscach publicznych... Tylko w domku potrafie i sie boje ze po porodzie tez bede miala blokade przez to ze nie mam wlasnej lazienki.
    Mam to samo ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ja dla tej kawuni wstaje z budzikiem o 7.30 :D to moja moc na cały dzień. Piotruś dopiero o 8 się budzi
    Ja kawę na czas ciąży odstawiłam i nie mogę doczekać się pysznej latte, choć jak będe karmić to pewnie też nie tknę :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dodzwigal z piwnicy łóżeczko :D ogarniemy pokój i je skręcamy, pewnie na weekend
    Okaże się czy gdzieś trza przemalować

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1617 1618 1619 1620 1621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ