X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przyznaję, że to były gotowe płatki z mlekiem, więc nie jest to ideał - ale za to coś, co jem często, mam już w oku, ile mogę użyć itd. - i do tej pory co najwyżej lekko przekraczałam. A nie tak, że przed śniadaniem 80, a godzinę po - 171 :-O
    No nic, coraz bardziej trzeba przykręcać śrubę i jakoś będzie... ;/ Początkowo ważyłam produkty i potem wyliczałam WW, by nauczyć się "mieć w oku" porcje - chyba pora wrócić do tego :(

Grunt, że Młody sobie nie krzywduje. Nadal aktywny, rozrabia, jak pijany zając w kapuście ;) Wieczorami tak urzęduje, że aż Małż rechocze czasem, obserwując mój skaczący brzuch :) No i coraz częściej jest tak, że chyba nie tylko kopie, tylko jakby się rozpycha... Bo np. czuć "strzał", po czym przez jakiś czas w tym miejscu odstaje coś, co mniej więcej jest wielkości stopy dziecka i jest twarde, jak jasny pieron - można to dosłownie złapać w dłoń :-D A potem zmiana i strzał oraz "coś" w innym miejscu. No niech Mu będzie ;)))))

agatia lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    A pytanko z innej parafii - może już było, ale ciężko za Wami nadążyć gadułki ;)
    Czy ktoś ma jakieś sprawdzone info/opinie o MASAŻU KROCZA? Od sensownej położnej/lekarza, albo sama stosowała (z jakimi skutkami? jak regularnie?)? Bo w sumie są różne wersje - w jednych źródłach każą od połowy ciąży, w innych - od 34 tc, albo nawet później... I bądź tu człeku mądry :(

u nas w szkole rodzenia mówiła, że nawet po 36 tygodniu. zrobić miksturę z parafiny lub olejku z midgałów + wit.E i 3x15 minut masować.
    i po 36 tygodniu również pić napar z liści malin i łykać wiesiołek.
    Gina dzisiaj spytałam to powiedział, że mogę sobie pić napary i łykać wiesiołek, ale najlepiej macicę do porodu przygotuje dobry, regularny seks :)
    skurcze macicy i sperma.
    tylko, żeby jeszcze się chciało :P

Bratek, Sabina, AJrin, Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bratku
    jakbyś mój brzucholek i wygibasy dzidzi opisywała :D
    stad wiemy, że Piotrek nie bedzie spokojny jak Emilka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, haha, no o tym seksie też u nas mówili, tylko właśnie im bliżej terminu, tym mniej się chce :P

kamcia - a wiesz, jestem ciekawa czy to się tak przełoży. U mnie i u brata ponoć porównanie aktywności przed i po porodzie wypadło właśnie na odwrót :)
    Więc wiesz, jest nadzieja.... ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja umiera ostatnia
    Emilka była złota wiec Piotruś będzie diamentowy ;)
    Duże znaczenie ma ułożenie. Mała była ułożona miednicowo i stad tak słabo kopala

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam, coś mnie lenistwo teraz zbiera ;)
    a nie chcę się kłaść na drzemkę, bo później długo zasnąć nie będę mogła :P

muszę się w końcu ogarnąć i kupić te koszule, żeby do końca lipca ogarnąć całą wyprawkę, tylko nie wiem gdzie karmiki stacjonarnie jeszcze dostanę w dobrej cenie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie piszę na szybko z telefonu, bo jestem w gościach, ale dostalam wyniki badań poproszę powiedzcie mi - białko w moczu panikować jest 6mg/dl? No i glukoza w moczu 100mg/dl? Oczywiście erytrocyty i hemoglobina, hematokryt leży, ale to już poczeka na lekarza.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Wg moich pasków do moczu to ta ilość glukozy oznacza ilości śladowe
    Wiec to naprawdę malutko i w ciąży może się zdarzyć -tyle z mojej wiedzy
    Ale p białku nie mam pojęcia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dzięki, właśnie glukoza mnie mniej martwi, najbardziej to białko. Ale zmierzyłam ciśnienie i.jest ok.

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla białko bym skonsultowala z ginem bo może świadczyć o gestozie. A jak ciśnienie i czy nie puchniesz?

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam z Młodym do ortopedy, a lekarza nie ma, spóźni się, więc pewnie o 20 wejdziemy ;) masakra bo mój dziec przychodnie rozniesie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę palce mi puchną, ciśnienie mierzyłam przed chwilą i ok 100/70. Nie mogę znaleźć normy, na ile to może być zapalenie a na ile martwić.się gestozą. Fakt masakrycznie waga mi idzie do góry ostatnio.

• Sophia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ale przed samą CC nie mogę nic zjeść? a myślisz, że po narkozie nie ma jakieś dietki typu zupa mleczna? :(
    Hahaha, zupa mleczna. Po cc jest kleik ryżowy . Rarytas. Następna doba to suchary. Wyborne.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy na usg
    Prosimy ładnie o kciukasy ;)

pirelka, Pysiaczek89, claudiuszek, Sabina, Ksosia, Angela89, Madziuuuula, Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, to jak po takim jedzeniu po cc zrobić dwójkę? :P

Sophia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla zadzwoń do gin i się dopytaj, bo w ciąży to wiesz, że to może nie być nic albo coś. A szkoda nerwów. Mi puchna nogi i ginka kazała sprawdzać białko i mam się zgłosić, gdyby cokolwiek wylazlo.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytalam sie gina o masaż krocza to już kazał stosowac i wiesiolek też. Generalnie to zawsze w jakimś stopniu ponoć pomaga a co do seksu tonja też mam anty nastawienie biedy M jak juz nnie dorwie to dlugo nie fikamy...

Bratek lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Hahaha, zupa mleczna. Po cc jest kleik ryżowy . Rarytas. Następna doba to suchary. Wyborne.
    ten kleik taki rzadki że jak zupa wygląda ;D
    pirelka wrote:
    Haha, to jak po takim jedzeniu po cc zrobić dwójkę? :P
    może kawę po kryjomu wypić? ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    może kawę po kryjomu wypić? ;D
    Ja po kryjomu coś dojem :P czemu właściwie aż 2 dni trzeba takiej diety na po cc? Jak mieć w takim razie pokarm?? :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej dobie dzidziuś chyba i tak nie potrzebuje dużo, ja się ciągle martwię skąd będę wiedzieć czy to ile je, jest dla niego w sam raz, czy za mało, czy przekarmiam...

‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ