X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to martwię się już niemal wszystkim :P

• AISAK Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia po cc to u mnie było normalne jedzenie, chleb wędlina, kleik rzeczywiście jako pierwszy posiłek. A co do dalszego jedzenia hmmm. Rozpiska jaka dali po porodzie a co serwowali , była w każdym punkcie sprzeczna z tym co było napisane. W tym surówka z kapusty do schabowego.

Kamcia &&!

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    może kawę po kryjomu wypić? ;D
    Ale ty sobie za wiele nie wyobrażam. To są płatki ryżowe instant na wodzie. Tego nie sposób pomylić z czymkolwiek, a zjeść uda ci się jedynie po tygodniowej głodówce . Ja jestem potężną babką i głodna byłam po prawie 48 h głodówki a mimo tego nie byłam w stanie tego do ust zbliżyć.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba niepotrzebnie inwestowalam w termometr do wody cala ciążę kot mi ja kontroluje ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ece136cc752b.jpg

staraczka_85, Little Red Fox, Ksosia, Sabina, Liskova, mysza0406, Anulka01, Bratek, agatia, kamciaelcia, Pysiaczek89, Madziuuuula, marta258, Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę pić melise w ciąży? I ile? Bo nie daje rady

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mozesz :) ja pilam 1-2 dziennie.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Mozesz :) ja pilam 1-2 dziennie.
    Dzięki!

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam jak ma się problemy z szyjka to czy ten masaż można tak wcześnie ? Muszę położnej dopytać bo wizytę mam dopiero 9 sierpnia. Herbatę z liści malin i wiesiolka też zamierzam pić a seks pewnie od donoszonej bo mnie to po prostu boli i nie mam przyjemności nie wiem czy to przez to że ciasno tam mam i opuchnięte wszystko mój aż się boi dotknąć i do tego ta szyjka lekko skrócona

Jestem dumna bo pierwsza tura ubranek poprasowana. Jutro pranie więc oby była pogoda. A zaraz idę na sałatkę ze znajomymi już nie pamiętam kiedy ostatnio gdzieś byłam i to jeszcze bez męża szok

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam od czego zacząć pranie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę wyprać jeszcze tery, pościele, ochraniacze różki i wtedy już mam wszystko. Wsadziłam to wszystko do łóżeczka aby mnie to gnębiło wtedy szybciej pójdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprałam dopiero kocyki i ręczniczki. Jutro może zabiorę się za pościel :D

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj wszystko boli! Młody przechodzi samego siebie :( nóżka w żebrach nóżka w przeponie łapki w pachwinach główka wciśnięta w pęcherz a dupcia tak wypięta ze za chwile rowek zobaczę... Brzuchol krzywy jak diabli. Aż mi dzisiaj łzy wyciska :/

Sabina lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od ortopedy z Młodym, następna kontrola za 8 mc. Trochę koślawi nogi i musimy pilnować pozycji siedzącej. Niestety stopki lecą do środka. Kręgosłup prosty i matka odsapnęła ;)

mmargol, Little Red Fox, Sabina, Madziuuuula, martta, mysza0406, Anulka01, claudiuszek, Bratek, Żabcia_, bisacz, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Nie do końca.ludzie są chamowaci, bo ludzie są chamowaci.
    tak jak pisałam - wciąż mam nadzieję, że karma wraca. naiwne :)
    tak samo mam nadzieję z tą karmą. ja zawsze sobie myslę, że nie za rok, może nie za dwa, ale może nawet za 10 lat, ale karma wraca.

co do laboratorium, miałam jedno niemiłe zdarzenia, ale teraz ludzie już sami mnie wypychają do przodu i przepuszczają, ale laboratorium jest całe obwieszone karteczkami, że ciężarne poza kolejnością.
    Ale tak to w sklepach nikt mnie nie puszcza, a weszłam teraz w taki etap, że ledwo stoję i chodzę, słabo mi, dlatego jak jest taka możliwość to mąż lata po zakupy.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja Sabina pije codziennie melisę, czasami nawet dwie.

Sabina lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    tak samo mam nadzieję z tą karmą. ja zawsze sobie myslę, że nie za rok, może nie za dwa, ale może nawet za 10 lat, ale karma wraca.

co do laboratorium, miałam jedno niemiłe zdarzenia, ale teraz ludzie już sami mnie wypychają do przodu i przepuszczają, ale laboratorium jest całe obwieszone karteczkami, że ciężarne poza kolejnością.
    Ale tak to w sklepach nikt mnie nie puszcza, a weszłam teraz w taki etap, że ledwo stoję i chodzę, słabo mi, dlatego jak jest taka możliwość to mąż lata po zakupy.
    Karma wraca :) i ta dobra i ta zła :)
    Mnie w rossmanie przepuszczają, w labe czasem wchodzę, choć dzisiaj nie chciało mi się kłócić ;) no i starsza Pani w spozywczaku mnie puściła, choć nie chciałam przed nia wchodzić, bo strasznie głupio. ale się uparła i koniec.
    A dzisiaj Pani w rejestracji znalazła mi termin z młodym na kontrole za 8 mc, a nie za 10 mc, bo stwierdziła, że ciężarnym się nie odmawia ;)

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pomyślę, że mam iść po dzisiejszym maratonie lekarskim ze znajomymi do knajpki, to mi się odechciewa ;) niby 21.30 się umówiliśmy, ale nie mam jakoś już weny, opadłam z sił ;)
    A jeszcze jutro ginka... najchętniej wymiksowałabym się ze spotkania na inny dzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 19:56

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem usg super
    I przepływy i Piotruś
    w sumie inny lekarz więc i inne pomiary LUB Piotrek zwolnił troszeczkę. Mąż nie pocieszony :D
    Mały waży 2341 g . Większy o tydzień tym razem. Glowa to duża :D dobrze że jej rodzic nie musze (32cm w obwodzie ). Ogolnie jest blisko 50 centyla
    Afi 12. Łożysko 1 stopień i ułożenie miednicowe hehe czemu mnie to nie dziwi ? :D wszelkie bombardowania to ze strony głowy
    Buziaka w ogóle nie pokazał. Aż mąż się smieje jak bardzo się zakrywal
    Skoro cukry dobre to te przepływy będą dobre
    Ale zapisałam się na kolejnego dopllera za 3 tyg (z zamiarem ze to będzie ostatnie usg przed cc). Jednak znowu u innego lekarza. ..ten będzie na urlopie. Mój dopplera nie robi wiec idę do dr med która robiła mi pierwsze usg :) miły początek wiec mile zakończenie
    Zrobiłam wywiad z zelami na zrosty (ten lekarz nie pracuje na porodowce za co koleżanka go ceni - nie jest dotknięty porodowa rutyna ). Poleca przy zabiegach ginekologicznych ale przy cc niekoniecznie (wręcz powiedział ze lepiej dziecku za te pieniądze cos kupić ). Dużo pisania czemu nie poleca. Ale dobre argumenty. Mam zatem 1:1 następna opinia mojego gin I położnej w czwartek
    Ufff
    Mogę w końcu odetchnąć

Nie kupiłam drugiej paczki pampersow 1 czy 2 . A jak Piotrkowi nie podpisują? ??rozsądek jak w pierwszej ciąży musi być. Zapas pieluch na 2 tyg mam

Angela89, Pysiaczek89, bisacz, Madziuuuula, martta, Anulka01, mmargol, Bratek, marta258, violett, Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kogo zaczyna boelc spojenie łonowe? Mnieeeeeeeeeeee
    ale czemu ? mały mnie tam nie kopie, bo nogi ma przy żebrach.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super wiadomości :)

Do mnie dzwonili z gabinetu - jakoś nie lubię jak dzwonią zawsze dzwonią jak posie w wychodził źle ale dziś też w sumie nie lepiej. Chcieli mi zamienić wizytę z 16 na 20 ale się nie dałam :D przecież mam dziecko które trzeba położyć no i udało się że będę pierwsza na 14. Więc jeszcze lepiej.

Madziuuuula, kamciaelcia, agatia lubią tę wiadomość

‹‹ 1620 1621 1622 1623 1624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ