X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9764b59a665.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc0c4cf185ce.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c4e4e472364.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a5ea15ca138.jpg

Tak wyglada nasza komoda i szafa, w tej pustej czesci jest miejsce na kocyki przescieradla spiworki sliniaczki, otulacze i pieluchy tetrowe i flanelowe dam nad szuflady w komodzie w segregatorach zeby miec pod reka. Duzo tego ale zasilily mnie 3 zrodla plus to co ja zakupilam, mam plan prac raz na tydzien i bardziej zajac sie mala na poczatku, ubranka od 50-74. Kosmetyki tez z zapasem na miesiac :). Sowke chce kupic malej na oszczednosci :) moze ktos w nia cos wcisnie oprocznas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 15:12

kamciaelcia, bisacz, Anulka01, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa musze sie pochwalic! Dzisiaj bylam z mezem na zakupach budowlanych :)

Zamowilismy drzwi wejsciowe do domu, oraz drzwi do pokojow, lazienki.
    Panele tez zamowione :) bo na wszystko trzeba czekac! panele beda na jutro, ale na drzwi 3 tygodnie te co chcemy bo robione sa na zamowienie buuu... mam nadzieje ze przed corci urodzinami zdaza z tym wyztskim :)

No i zostalo mi zamowic stoly i krzesla, ale to musze z tesciami pogadac bo oni chca tez zamawiac dla siebie z tej samej firmy to zrobimy jednym zamowieniem i jednym kosztem transportu, ale tez sie czeka 2-3 tygodnie bo to tez na zamowienie wrrr.. wszytsko na osttania chwile bedzie robione kurcze!

Po 7.08 zamowie jesczze meble do salonu i korytarza te co mam upatrzone, ale na nie tez sie czeka dwa tygodnie!

Dobra juz sie wiecej nic nie chwale bo to nie ładnie byc chwalidupą :D

• pestka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Podczytuję Was sobie, bo też mam termin na wrzesień, a dokładnie na 21.09. :) To moja druga ciąża, synek ma niedługo dwa lata :)

A chciałam zapytać, czy u którejś z Was stwierdził gin, że dziecko ma za mały brzuszek? Miałam usg tydzień temu w szpitalu, gdzie byłam na pomiarze wód. Brzuszek różnił się o około półtorej tygodnia od główki i nóżki, które były idealnie w termin porodu. Dziś byłam na wizycie u swojej gin i znowu( 2 raz już) wyszedł jej z 2 tygodnie mniejszy brzuszek. Dwóch innych lekarzy stwierdziło, że jest wszystko ok, tydzień ponad różnica jest w porządku. A u niej znów za mały...szału dostanę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 15:16

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza nie Twoja wina z tym upadkiem, a Maluchy mają tam kokonik że hoho, podusia, amortyzatory, w najlepszym samochodzie nie ma takich zabezpieczeń. Na pewno wszystko ok!

Kamcia co do spania pod jedną kołdrą to ja mam tak samo. Musi być jedna dopóki jesteśmy małżeństwem:) Mąż się ostatnio dopominał, bo przez poduchę to jakby trzeci człowiek był między nami, ale wystarczyło spojrzenie, żeby wiedział co o tym myślę;) taka zołza ze mnie.

kamciaelcia, mysza0406 lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj
    Ja na badaniu trzeciego trymestru tez mam meksyk z mala, wszsyttko z innego tygodnia, ale w normie :)
    Nie przejmoj sie na zapas nic nie zrobisz na tym etapje ciesz sie szykowaniem gniazda :)
    pestka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Podczytuję Was sobie, bo też mam termin na wrzesień, a dokładnie na 21.09. :) To moja druga ciąża, synek ma niedługo dwa lata :)

A chciałam zapytać, czy u którejś z Was stwierdził gin, że dziecko ma za mały brzuszek? Miałam usg tydzień temu w szpitalu, gdzie byłam na pomiarze wód. Brzuszek różnił się o około półtorej tygodnia od główki i nóżki, które były idealnie w termin porodu. Dziś byłam na wizycie u swojej gin i znowu( 2 raz już) wyszedł jej z 2 tygodnie mniejszy brzuszek. Dwóch innych lekarzy stwierdziło, że jest wszystko ok, tydzień ponad różnica jest w porządku. A u niej znów za mały...szału dostanę :/

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla jeśli chodzi o dobieranie ciuszków to może gdybym mojemu pokazała, że małemu sukienkę szykuję to by bardziej zareagował :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziula
    schowałam ten koc :) jak bedzie trzeba wszystkie na klucz pozamykam :)

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka ale co na to lekarz, że czym może być spowodowana dysproporcja i czy faktycznie masz teraz na to jakiś wpływ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    co sie dzieje ?? jeszcze do ciebie nie dotarł? ;/
    Mieliśmy w piątek odbierać, ale kolejny telefon, że wózek jest ale pałąka i folii nie ma, więc w przyszłym tyg.,bo żeby nie dopłacać do wózka (który rzekomo w tym roku przyszedł 1,5 tys. drożej!) musi coś pokombinować i lepiej odebrać cały zestaw.
    Jak przy odbiorze będzie coś znowu nie tak, lub babka zmieni zdanie to normalnie się z mężem wkurwimy!!
    Taka w porządku babka się wydawała i sklep, jak pozory mylą.. czuję, że kręcą i zmieniają zdanie ciągle.

• pestka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Pestka ale co na to lekarz, że czym może być spowodowana dysproporcja i czy faktycznie masz teraz na to jakiś wpływ?
    Ona już miesiąc temu zauwazyła, że brzuszek jest mniejszy. Co mnie martwi, że tylko ona. Miałam w międzyczasie dwa inne usg(na jednym miałam podejrzenie małowodzia) i nikt inny nie miał tak 'różnych' jak ona pomiarów. Co mnie martwi, to to, że tydzień temu miała około 1400g, a teraz u niej niby 1460g....trochę mało. No i, że ten brzuszek ma mały....Jutro idę na kontrole poziomu wód, to zmierzą ją zaś. Mam nadzieję, że tylko u mojej gin coś wychodzi nie tak...Eh, szukałam po prostu opinii, czy u którejś z Was też ktoś dopatrzył się mniejszego brzuszka ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka mam nadzieję, że was nie wystawią z tym wózkiem bo to już późno trochę się robi.

• pestka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i miesiąc temu lekarka nie straszyła hipotrofią. Teraz nic nie mówiła. W szpitalu ani ten inny lekarz nic takiego absolutnie nie mówili, dla nich wszystko było w normie. Ehhh...przepraszam, chciałam chyba się wyżalić trochę, bo mnie to już zaczyna męczyć.mam dość trochę 'podejrzeń' i stresu.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Pirelka mam nadzieję, że was nie wystawią z tym wózkiem bo to już późno trochę się robi.
    No właśnie, jeszcze jak głupia pyta: "Bo dzieciaczki jeszcze się nie urodziły?", a co ona myśli, że gdybym już miała dzieci to bym im tak popuściła i czekała spokojnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domu z jazd, padam na twarz,znowu się gorąco robi :P

a tak swoją drogą rozśmieszyła mnie sytuacja, bo brat pisze że jakieś dzieciaki kręcą się przed ich domem po podwórku i chyba zbierają pokeomny, to już świat zwariował, myślałam że w naszej okolicy unikniemy tego szaleństwa :P

OK, zamawiam koszule i czekam na męża i jedziemy do kina, po drodze odbierzemy przesyłkę z paczkomatu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, trzeba było powiedzieć, że już są na świecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie robię sobie placki ziemniaczane na obiad i się objem :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Ja bym raczej odp ze gdyby dzieciaczki były na świecie a wózka nadal brak to na pewno inaczej bym rozmawiała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka mój gin nie chce mierzyć mojego bobasa co trzy tygodnie bo twierdzi, że to za mały upływ czasu między usg i pomiary nie bedą miarodajne.
    Bedziesz jutro na tym mierzeniu to powiedz co mówi twoja gin i dopytaj ewentualnie co się może z tym wiązać czy czym skutkować.
    Osobiście myślę,że taki urok twojej dzidzi i jest zdrowa :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Zjedz proszę i za mnie porcyjke -mi nie wolno :( a taką mam ochotę

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1632 1633 1634 1635 1636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ