WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9764b59a665.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc0c4cf185ce.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c4e4e472364.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a5ea15ca138.jpg

Tak wyglada nasza komoda i szafa, w tej pustej czesci jest miejsce na kocyki przescieradla spiworki sliniaczki, otulacze i pieluchy tetrowe i flanelowe dam nad szuflady w komodzie w segregatorach zeby miec pod reka. Duzo tego ale zasilily mnie 3 zrodla plus to co ja zakupilam, mam plan prac raz na tydzien i bardziej zajac sie mala na poczatku, ubranka od 50-74. Kosmetyki tez z zapasem na miesiac :). Sowke chce kupic malej na oszczednosci :) moze ktos w nia cos wcisnie oprocznas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 15:12

kamciaelcia, bisacz, Anulka01, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa musze sie pochwalic! Dzisiaj bylam z mezem na zakupach budowlanych :)

Zamowilismy drzwi wejsciowe do domu, oraz drzwi do pokojow, lazienki.
    Panele tez zamowione :) bo na wszystko trzeba czekac! panele beda na jutro, ale na drzwi 3 tygodnie te co chcemy bo robione sa na zamowienie buuu... mam nadzieje ze przed corci urodzinami zdaza z tym wyztskim :)

No i zostalo mi zamowic stoly i krzesla, ale to musze z tesciami pogadac bo oni chca tez zamawiac dla siebie z tej samej firmy to zrobimy jednym zamowieniem i jednym kosztem transportu, ale tez sie czeka 2-3 tygodnie bo to tez na zamowienie wrrr.. wszytsko na osttania chwile bedzie robione kurcze!

Po 7.08 zamowie jesczze meble do salonu i korytarza te co mam upatrzone, ale na nie tez sie czeka dwa tygodnie!

Dobra juz sie wiecej nic nie chwale bo to nie ładnie byc chwalidupą :D

• pestka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Podczytuję Was sobie, bo też mam termin na wrzesień, a dokładnie na 21.09. :) To moja druga ciąża, synek ma niedługo dwa lata :)

A chciałam zapytać, czy u którejś z Was stwierdził gin, że dziecko ma za mały brzuszek? Miałam usg tydzień temu w szpitalu, gdzie byłam na pomiarze wód. Brzuszek różnił się o około półtorej tygodnia od główki i nóżki, które były idealnie w termin porodu. Dziś byłam na wizycie u swojej gin i znowu( 2 raz już) wyszedł jej z 2 tygodnie mniejszy brzuszek. Dwóch innych lekarzy stwierdziło, że jest wszystko ok, tydzień ponad różnica jest w porządku. A u niej znów za mały...szału dostanę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 15:16

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza nie Twoja wina z tym upadkiem, a Maluchy mają tam kokonik że hoho, podusia, amortyzatory, w najlepszym samochodzie nie ma takich zabezpieczeń. Na pewno wszystko ok!

Kamcia co do spania pod jedną kołdrą to ja mam tak samo. Musi być jedna dopóki jesteśmy małżeństwem:) Mąż się ostatnio dopominał, bo przez poduchę to jakby trzeci człowiek był między nami, ale wystarczyło spojrzenie, żeby wiedział co o tym myślę;) taka zołza ze mnie.

kamciaelcia, mysza0406 lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj
    Ja na badaniu trzeciego trymestru tez mam meksyk z mala, wszsyttko z innego tygodnia, ale w normie :)
    Nie przejmoj sie na zapas nic nie zrobisz na tym etapje ciesz sie szykowaniem gniazda :)
    pestka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Podczytuję Was sobie, bo też mam termin na wrzesień, a dokładnie na 21.09. :) To moja druga ciąża, synek ma niedługo dwa lata :)

A chciałam zapytać, czy u którejś z Was stwierdził gin, że dziecko ma za mały brzuszek? Miałam usg tydzień temu w szpitalu, gdzie byłam na pomiarze wód. Brzuszek różnił się o około półtorej tygodnia od główki i nóżki, które były idealnie w termin porodu. Dziś byłam na wizycie u swojej gin i znowu( 2 raz już) wyszedł jej z 2 tygodnie mniejszy brzuszek. Dwóch innych lekarzy stwierdziło, że jest wszystko ok, tydzień ponad różnica jest w porządku. A u niej znów za mały...szału dostanę :/

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla jeśli chodzi o dobieranie ciuszków to może gdybym mojemu pokazała, że małemu sukienkę szykuję to by bardziej zareagował :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziula
    schowałam ten koc :) jak bedzie trzeba wszystkie na klucz pozamykam :)

Magdziulla lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka ale co na to lekarz, że czym może być spowodowana dysproporcja i czy faktycznie masz teraz na to jakiś wpływ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    co sie dzieje ?? jeszcze do ciebie nie dotarł? ;/
    Mieliśmy w piątek odbierać, ale kolejny telefon, że wózek jest ale pałąka i folii nie ma, więc w przyszłym tyg.,bo żeby nie dopłacać do wózka (który rzekomo w tym roku przyszedł 1,5 tys. drożej!) musi coś pokombinować i lepiej odebrać cały zestaw.
    Jak przy odbiorze będzie coś znowu nie tak, lub babka zmieni zdanie to normalnie się z mężem wkurwimy!!
    Taka w porządku babka się wydawała i sklep, jak pozory mylą.. czuję, że kręcą i zmieniają zdanie ciągle.

• pestka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Pestka ale co na to lekarz, że czym może być spowodowana dysproporcja i czy faktycznie masz teraz na to jakiś wpływ?
    Ona już miesiąc temu zauwazyła, że brzuszek jest mniejszy. Co mnie martwi, że tylko ona. Miałam w międzyczasie dwa inne usg(na jednym miałam podejrzenie małowodzia) i nikt inny nie miał tak 'różnych' jak ona pomiarów. Co mnie martwi, to to, że tydzień temu miała około 1400g, a teraz u niej niby 1460g....trochę mało. No i, że ten brzuszek ma mały....Jutro idę na kontrole poziomu wód, to zmierzą ją zaś. Mam nadzieję, że tylko u mojej gin coś wychodzi nie tak...Eh, szukałam po prostu opinii, czy u którejś z Was też ktoś dopatrzył się mniejszego brzuszka ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka mam nadzieję, że was nie wystawią z tym wózkiem bo to już późno trochę się robi.

• pestka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i miesiąc temu lekarka nie straszyła hipotrofią. Teraz nic nie mówiła. W szpitalu ani ten inny lekarz nic takiego absolutnie nie mówili, dla nich wszystko było w normie. Ehhh...przepraszam, chciałam chyba się wyżalić trochę, bo mnie to już zaczyna męczyć.mam dość trochę 'podejrzeń' i stresu.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Pirelka mam nadzieję, że was nie wystawią z tym wózkiem bo to już późno trochę się robi.
    No właśnie, jeszcze jak głupia pyta: "Bo dzieciaczki jeszcze się nie urodziły?", a co ona myśli, że gdybym już miała dzieci to bym im tak popuściła i czekała spokojnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domu z jazd, padam na twarz,znowu się gorąco robi :P

a tak swoją drogą rozśmieszyła mnie sytuacja, bo brat pisze że jakieś dzieciaki kręcą się przed ich domem po podwórku i chyba zbierają pokeomny, to już świat zwariował, myślałam że w naszej okolicy unikniemy tego szaleństwa :P

OK, zamawiam koszule i czekam na męża i jedziemy do kina, po drodze odbierzemy przesyłkę z paczkomatu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, trzeba było powiedzieć, że już są na świecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie robię sobie placki ziemniaczane na obiad i się objem :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Ja bym raczej odp ze gdyby dzieciaczki były na świecie a wózka nadal brak to na pewno inaczej bym rozmawiała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka mój gin nie chce mierzyć mojego bobasa co trzy tygodnie bo twierdzi, że to za mały upływ czasu między usg i pomiary nie bedą miarodajne.
    Bedziesz jutro na tym mierzeniu to powiedz co mówi twoja gin i dopytaj ewentualnie co się może z tym wiązać czy czym skutkować.
    Osobiście myślę,że taki urok twojej dzidzi i jest zdrowa :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Zjedz proszę i za mnie porcyjke -mi nie wolno :( a taką mam ochotę

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1632 1633 1634 1635 1636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ