X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Pestka mój gin nie chce mierzyć mojego bobasa co trzy tygodnie bo twierdzi, że to za mały upływ czasu między usg i pomiary nie bedą miarodajne.
    Bedziesz jutro na tym mierzeniu to powiedz co mówi twoja gin i dopytaj ewentualnie co się może z tym wiązać czy czym skutkować.
    Osobiście myślę,że taki urok twojej dzidzi i jest zdrowa :)

Mam taką nadziję...dobrze, że jutro ten dodatkowy pomiar.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pirelka
    Zjedz proszę i za mnie porcyjke -mi nie wolno :( a taką mam ochotę
    Nie ma sprawy, zjem za czworo :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu zamówiłam te nieszczęsne koszule, wychodzi na to że tylko staniki-karmiki i będzie wyprawka skompletowana :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już trzeciej koszuli nie szukam, Mama mi jakąs starą przywiezie i będzie na poród, potem w kosz :) dwie mam ładne to będa na potem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam nic, z czego łatwo by się cyca wyciągało :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja nie miałam nic, z czego łatwo by się cyca wyciągało :P
    Ja będe mieć stanik tak czy siak, to najwyżej ściągnę górę i odepnę stanik :D

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Mam taką nadziję...dobrze, że jutro ten dodatkowy pomiar.
    Ale to lekarze jakos komentują czy sama sie wkrecasz?
    U mnie w 28+4 wyszedł brzuch i noga 26+6, hc 28+2, a bpd 29+4. Tez sie zaczelam przejmować, szczególnie ze do tej pory był 'rowny'.
    Każdy milimetr zmienia te wyliczenia, wiec przyjmują granice błędu 4 tygodnie miedzy pomiarami.
    Po dwoch tygodniach na usg brzuch był do tylu tylko 5 dni, noga 3. A głowa wciaz do przodu.

Na tym etapie to juz dziecko pokazuje własne predyspozycje. Tak jak my jesteśmy różni tak i nasze dzieci nie sa od linijki.
    A tydzien różnicy to pestka ;)
    Zobacz jakie dzieci sie rożne rodzą i dostają 10punktow. 2700? Norma. 3900? Norma.

Wyluzuj :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że kolejne ciuszki wyprane tym samy 56 i 62 mam wyprane wszystko w rękach pranie i płukanie więc jestem z siebie dumna mam nadzieję że szybko wyschnie i będę mogła prasowac a jutro kolejne rozmiary ale to już mniej mam. Teraz jadę do znajomego oglądać łóżeczko może uda się kupić.

Kurczę ja nie znam wymiarów tylko tyle co z genetycznych tak to mi lekarz nie podaje. Ale za tydzień idę pobrać gbs do takiej znajomej gin to może ona mi powie co i jak

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, wszysyko na razie ok, GBS pobrany, wynik za tydzień.
    Następna wizyta za 2 tyg, chyba, że bym bardziej puchła. A od 36tc wizyta co tydzień z zapisem ktg i usg. Szyjka ciut się skrocila, ale nadal powyżej 30mm, więc fizjologicznie. Za 2 dni odstawiam luteine, za 2 tyg acard.

Pestka moja córeczka ma brzuszek tydzień młodszy i wg USG +/- 19 dni jest dopuezczalne.
    Mój synek mial podejrzenie hipotrofii, brzuszek był 4 tyg mniejszy od terminu z OM i 6 tyg mniejszy od główki. Urodził się w 36tc z wagą prawie 2600g bez cech hipo.

pestka, violett, bisacz, marta258, martta, Pysiaczek89, Anulka01, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka oni sobie jaja robią?
    A nie dzwoniłaś do producenta? Może to ta baba chce oś Was wyciągnąć dodatkową kasę

• pestka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Następna wizyta za 2 tyg, chyba, że bym bardziej puchła. A od 36tc wizyta co tydzień z zapisem ktg i usg. Szyjka ciut się skrocila, ale nadal powyżej 30mm, więc fizjologicznie. Za 2 dni odstawiam luteine, za 2 tyg acard.

Pestka moja córeczka ma brzuszek tydzień młodszy i wg USG +/- 19 dni jest dopuezczalne.
    Mój synek mial podejrzenie hipotrofii, brzuszek był 4 tyg mniejszy od terminu z OM i 6 tyg mniejszy od główki. Urodził się w 36tc z wagą prawie 2600g bez cech hipo.

Nieeee, sama bym się nie wkręcała, moja lekarka mnie nakręca :P
    Dzięki dziewczyny za tę parę słów.
    Agatia łoł, to spora rozbieżność między brzuszkiem a głową. Ciesze się, że wszystko dobrze się skończyło :) Z taką różnicą moja gin pewnie by mnie do szpitala kładła. Onac wszystkim się bardzo przejmuje, na wszystko zwraca uwagę.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

Cieszę się, ze jest dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Pirelka oni sobie jaja robią?
    A nie dzwoniłaś do producenta? Może to ta baba chce oś Was wyciągnąć dodatkową kasę
    Pewnie tak jest, ale w piątek tam pojedziemy pogadać na żywo. Może od razu wózek się zabierze jak coś będzie nie tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Mi lekarz też nie podaje wymiarów na wizytach tylko masę ciała...
    Mi również, chyba że mam prenatalne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie też nie :( ale moja gin ogólnie mało o dziecku opowiada :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka zrób jej awanturę za wczasu, niepoważna jest trochę. Niech wie, że ma to załatwić, bo będzie miała nieprzyjemności. A tak może myśli, że potulny klient to jakoś przejdzie.

Agatia to fajnie, że wszystko dobrze!

Ja wzięłam się za układanie rzeczy Malutkiej. I tak sobie myślę, że mogłaby wyjść wcześniej tak przed wyjazdem męża może, z tydzień wcześniej. Taki koncert życzeń:) konia z rzędem jak ktoś mi powie jak to załatwić?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula ja pisalam swoj patent :) podlogi poszoeuje, z mezem bede sie bzykac jak krolik i na dluzsze spacery bede chodzic.

Magdziulla lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ona już miesiąc temu zauwazyła, że brzuszek jest mniejszy. Co mnie martwi, że tylko ona. Miałam w międzyczasie dwa inne usg(na jednym miałam podejrzenie małowodzia) i nikt inny nie miał tak 'różnych' jak ona pomiarów. Co mnie martwi, to to, że tydzień temu miała około 1400g, a teraz u niej niby 1460g....trochę mało. No i, że ten brzuszek ma mały....Jutro idę na kontrole poziomu wód, to zmierzą ją zaś. Mam nadzieję, że tylko u mojej gin coś wychodzi nie tak...Eh, szukałam po prostu opinii, czy u którejś z Was też ktoś dopatrzył się mniejszego brzuszka ;)
    Ja ide dzisiaj na KTG bo mala w 30,2dni miala 1400g, i tetno 165, a zawsze mialantetno ok zobacze dzisiaj czego sie dowiem, mam nadzieje ze rosnie, z wodami tez mam jazde bo mamy afi 8.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Nieeee, sama bym się nie wkręcała, moja lekarka mnie nakręca :P
    Dzięki dziewczyny za tę parę słów.
    Agatia łoł, to spora rozbieżność między brzuszkiem a głową. Ciesze się, że wszystko dobrze się skończyło :) Z taką różnicą moja gin pewnie by mnie do szpitala kładła. Onac wszystkim się bardzo przejmuje, na wszystko zwraca uwagę.
    Leżałan w szpitalu prawie 7 tygodni.

‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ