X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy je co chce, jego dziecko, jefo odpowiedzialnosc ja tam bjie neguje czyichs wyborow :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo kto ma wrazenie ze dziecko jest wszedzie?
    W pachwinach, przy biodrach, pod zebrami, w lewym boku i prawym boku.
    No wszedzie! Probuje zlokalizowac ten slodki tyleczek, ale nie mam pojecia gdzie co ma :)
    6 dni do wizyty!:)

Tata mi kupil nowy telefon i laptop <3
    Nikt mnie juz nie oderwie od sprzetu:)

A_n_k_a_80, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ale akurat podroby to najbardziej zanieczyszczone i smieciarskie mieso jakie jest ja osobiscie akurat tego sie wystrzegam, ja mam ciagle chec na tatara a surowjzna jest zakazana zupelnie w ciazy. Ja tam niektorych produktow odmowilam soebie przez ten krotki czas :)

jesli z tego samego kurczaka ja zjem serce a ty piers, to jakim zanieczyszczeniem sie róznia?
    watroba to wielkie żródło wit A i w niektórych krajach zakazana dla cięzarnych-to rozumiem, ale zjadłam ja w 3 trymestrze, nie przedawkowałam na pewno
    podroby to świetne żródło chociażby zelaza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja podrobow nie jadłam nigdy bleeee ;) w ogóle mięsna jestem prawie wcale ;) ale w ciąży trochę jem mięsa.

Ksosia moja Liwia jest wszędzie id żeber po pachwiny. Tancuja obydwa boki :)
    Dobra lecę do ginki po wymazik na GBS ;) fuj fuj ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jem śledzie, wedzone ryby, camembert
    i bez wyrzutów sumienia
    jestem ze wsi, jako dziecko jadłam wszystko, i zdrowa jestem!

Anulka01 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nie umiałem znaleźć :)
    Bo ta promocja byla z dwa tyg temu :/.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Hej:)
    wróciałam z polowania, obkupiłam się po pachy:) i wszytsko za 200 zł, a mam zapas chyba na 2 lata wszystkie produkty były po 3-5 zł. Kupiłam tez pierdoły dla małego, typu smoczki z lovi 2 za 12,49 o połowę,dobrze ze byłam już o 7 bo wszytsko było przecenione a ludzi malutko. Może coś sprzedam po rodzinie to jeszcze zarobię:) A popołudniu jeszcze wybieram się za tymi pamperasmi bo nie przecenili teraz.
    Piszesz o tym intermarche?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj domowilam kolejny kocyk w smyku z womar zafiro szaro rozowyw w grochy, bo po wypraniu wyglada ok i jest mieciutki a jestw 100% z bawelny :) plus domowilam z przeceny rajstopki 4szt za 30zl po przecenie w dwoch rozmiarach 56/62 i 68/74, przydadza sie do tych pieknych sukieneczek :). Maz juz powiedzial ze bedzie mala w sukienki ubieral to mu rajstopki dokupilam :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 14:05

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mowie tacir czego nie moge jesc to mi mowi ze ciaza mi mozg wypalila i ze przeginam, bo nasze mamy tez jadly... Fakt nie wolno jesc duzo, ale raz kiedys zjesc piers z kurczala to naprawde nie jest grzech ani krzywda...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka
    tez mielismy kupe sukienek i rajstopek :) i serio męzowi najbardziej chciało sie stroić córcię :)

A_n_k_a_80, Liley lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    no włąsnie-wszystko i z umiarem
    mięsa surowego nie jem, ale na wędzone nie raz sie skusiłam
    a jakby sie uprzeć to warzywa i owoce sa w moim przypadku gorszym źródłem tokso, bo więcej tego jem niz miesa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mieliśmy dziś USG z NFZ-u. Hm, jedna rzecz, to zawodność ludzkiego oka... A druga - ja nie wiem, może poszedł jakiś skok rozwojowy czy co????
    Ale Mały... już nie jest taki Mały :P A co ciekawe, mierzyły go dwie osoby i wyszły im bardzo podobne wyniki! Waży 1993g, ogólnie znowu wszystko wyprzedza TP wynikający z OM, z obwodem brzuszka (który ponoć jest niby najbardziej miarodajny) na czele. Więc jak tak dalej pójdzie, to mogę zapomnieć o tych 3,5-3,6kg... ;]
    No nic, pozostaje utrzymać, a najlepiej podkręcić dyscyplinę w temacie ćwiczeń, rozciągania, masaży, smarowania etc. ;)

Btw-wykorzystałam ogólną wesołość w gabinecie i zapytałam czy mogliby zmierzyć... stopę. Bo ostatnio regularnie dostaję kopniaki, po których wystaje "coś twardego" przez jakiś czas - kształt zgadza się ze stopą, ale jakieś duże się to wydaje. Więc ot, dla zaspokojenia mej ciekawości, gdyby mogli... No i to najwyraźniej SĄ jego STOPY. Uwaga, 6,5cm długości!!!!!! Boziu Kochana... padam_na_cycki.gif

A przy okazji - nie ma to, jak mieć Mamę diabetyka B-) Chyba wyjaśniła się zagadka mojego wczorajszego wystrzelonego cukru po śniadaniu.... Mama przeanalizowała śniadanie i....
    Bratek chciał dobrze dla Brzdąca i chlupnął sobie więcej mleczka... A mleczko, w przeciwieństwie do jogurtów/kefirów etc., potrafi paskudnie wywindować cukier. Więc mam się przerzucić na nadrabianie wapnia przetworami mlecznymi ;)

LRF-nawet nie wiedziałam, że inne rzeczy, niż dziecięce, też się niby pierze w specjalnych proszkach :P Wniosek-nie zamierzam. Rzeczy dziecka-tak. A i nieraz pewnie się coś dorzuci do tego, bo po co puszczać pralkę mało wypełnioną? ;)
    Ogólnie - jestem za tym, by uważać, ale nie przesadzać. Jeśli się problem pojawi, wtedy reagować, ale nie wiem czy takie przesadne chuchanie jest dobre - bo często mówi się o tym, że wiele alergii bierze się z faktu, iż układ immunologiczny nie ma zajęcia, więc zaczyna go sobie szukać...

czekoladowa, no błagam, gdzie od razu rak żołądka, kobito....
    No-spę spróbuj. Jak trzeba, w większej dawce, albo poproś lekarza o zaserwowanie iniekcyjnej.

kamcia, sarcia - nie no, wiadomo, że nie należy przesadzać z podrobami... Ale z drugiej strony - serce służy do czego innego, niż wątroba i nerki. Więc uważam, że to akurat nie jest bardzo śmieciarskie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 14:11

kamciaelcia, _izunia_ lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bratek
    to ty z mama musisz sobie nieźle radzić z dieta cukrzycowa?? mleko to niestety cukry proste-laktoza, mi jednak słuzy więc korzystam tzn rano do kawy i na noc do makaronu

wczoraj tez miałam usg ale inny gin robił (na tym samym sprzecie), wiec albo maly przystopował, albo reka/oko zrobily swoje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Bo ta promocja byla z dwa tyg temu :/.
    Wiem. Przecież sobie kupiłam ;) Ale chciałam.pokazać i nie potrafiłam ;)

Umowilam się na jutro do fryzjera!!!!!!

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia - nieeeee, sama sobie dłubię. Ale poskarżyłam się na ten wczorajszy skok i Mama wychwyciła, co pewnie zawiniło :)
    Btw-wiesz, teoretycznie nie powinno być u mnie tak źle, ponieważ od dość dawna piję mleko bezlaktozowe :)
    Zresztą do niedawna nie było w tym problemu - teraz się rozbujało. No nic, zacisnę zęby, to może się uspokoi ;)

Ksosia - co do Taty i Jego opinii - z jednej strony owszem, teraz się często "cacka", ale z drugiej:
    1. tak, jak piszesz, teraz jedzenie jest "inne"
    2. Kiedyś wielu rzeczy nie było (sery pleśniowe, krewetki... hello ;) )
    3. medycyna i wiedza idzie do przodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 14:22

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do ginki, grzeje to słonko jak nie wiem co ;)
    Bratku chyba połączyłas wątki wrzesniowek i zaciazonych bo i Ruby i Wiol się przewijają :)
    Edit: korekta zrobiona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 14:25

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bratek
    nadal to krysys 32 tc :)
    o mleko bezlaktozowe sama spytalam diabetologa i nic mi nie poradzila, potem wczystałam sie w skład i tak jest glukoza(laktoza jest rozłożona przez laktazę do glukozy i tam czegoś jeszcze), na jedno zatem wychodzi :)
    ja bym zgoniła na płatki ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski czy łożysko może "mlodniec"? Tzn być II stopień, a w późniejszym etapie I? Czy to oko gina ocenia stan łożyska i zależy id podejścia? Tak mnie zastanowiło ;)

• Sophia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z lenistwa przez pierwsze kilka pran, poczynając od teraz, przerzucanie się na płyn dla niemowląt dla całej rodziny bo szczerze to nie wyobrażam sobie dzielić ciuszkow i czekać na pełną pralkę dziecięcych. Mam szczerą nadzieję do trzeciego miesiąca wrócić do naszego weiber Riese

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Laski czy łożysko może "mlodniec"? Tzn być II stopień, a w późniejszym etapie I? Czy to oko gina ocenia stan łożyska i zależy id podejścia? Tak mnie zastanowiło ;)
    To niestety zależy od oka giną. Jeden się mniej czepia zmian inny bardziej.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
‹‹ 1630 1631 1632 1633 1634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ