X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kuchni to kwestia zorganizowania :) ja zawsze przygotowuje urodziny dla mnie, meza i corki na 20 osob imbez problemu daje rade a zawsze zaczynam dzien wczesniej po poludni a koncze nastepnaego dnia do poludnia , dla chcacego nic trudnego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby nie, ale nie wiem jak będę się czuła, czy będę na siłach gotować, sprzątać, zmywać gary, zwłaszcza że teściowa ma trochę inny sposób na gotowanie, więc wolałabym wszystko po swojemu, z drugiej strony nie chcę się kłócić z nikim, a wziąć moją mamę to się zgodzi na wszystko, żeby nikomu przykrości nie zrobić, a po cichu będzie miała inne zdanie. Taki konflikt gospodyń :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wyobrażam sobie takiej imprezy w domu robić... A chrzciny zrobimy prawdopobnie z bratem to tym bardziej lokal trzeba będzie wynajac. I chyba wyjdzie nam w okolicach Bożego Narodzenia.

Sophia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię gotować, ale nie lubię jak ktoś mi się wprasza w kuchnię, jak się pyta czy w czymś pomóc to odpowiadam, żeby nie przeszkadzał. Niby 10 osób to nie jest dużo, ale przy małym dziecku sprawa wygląda inaczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:09

mysza0406, Pysiaczek89, Sophia, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już przy Wielkanocy miałam dość, a co dopiero na chrzciny :) a osób tyle samo...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie lubie jak ktos mi pomaga ale mam na to sposób kazdy ma swoje zadanie np M robi sam swoje ciasto plus jakies danie, Mame prosze o zupe lub Ciasto a teściowa pewnie o slatki :) dodam, ze kqzdy przyjeżdża z gotowym daniem ja tylko je podaje :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze znam osoby ktore nie lubia i nie potrafia gotować w tej kwesti wole isc do knajpy niz jeść spalone kotlety ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, u mnie przez brak talentu jednej osoby, która bez zastanowienia by mi pomogła wolę uniknąć tego problemu :) zwłaszcza, że dopiero ja mojego męża nauczyłam, że oszczędzanie na zakupach wcale nie jest dobre, nie wyobrażam sobie kupować czegoś najtańszego, co jakościowo jest po prostu złe :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny robiliśmy i będziemy robić w lokalu. Mimo że mamy miejsce aby przyjąć około 30 osób to wolę to zlecić restauracji i niczym się nie przejmować. Dadzą pod nos i zabiorą. Czysta wygoda. Ja zamiast w kuchni z gośćmi.

Roczek robiliśmy w domu na 2 tury. Jedna dla rodziny i druga dla znajomych bo tam około 10 dzieci w wielu 1-3 lat. Teraz Kuba roczek tak samo zrobimy nawet na ogrodzie bo pewnie w sierpniu cieplutko.

AJrin, bbeczka91, Behemottka lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my wczoraj wszyscy mówili, że brzuszek mam mały.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce96d75e34ef.jpg

Sabina, Angela89, bisacz, Pysiaczek89, Żabcia_, pirelka, A_n_k_a_80, marta258, Skali89, violett, bbeczka91 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja tam się cieszę że wielkiego brzucha aż nie mam bo teraz mi jest coraz ciężej a z wielkim brzuchem było by jeszcze gorzej. Mi nie wierzą że został mi termin do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzciny w lokalu trochę pociągną po kieszeni ale jak mam stać przy garach, później latać przy gościach a potem jeszcze sprzątać po imprezie to dziękuję.
    Za tydzień czeka mnie robienie imprezy na moje imieniny, będzie mam nadzieję na dworze połączona z grilowaniem to jeszcze jakoś będzie ale i tak na samą myśl mi się nie chce.

Sophia, Sabina, bbeczka91, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zależy jak wystawne chrzciny chcemy robić, ja bym podała obiad dwudaniowy i tort z kawą/herbatą, ewentualnie ciasto. Żadnych zimnych płyt, sałatek czy kolacji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny w lokalu robimy, bo w domu za mało miejsca. Można by było u teściowej, ale jak ma marudzić to już naprawdę wolę w lokalu. Szczególnie, że faceci pewnie sobie wypiją. A jak wypiją to moja teściowa daje do wiwatu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    to zależy jak wystawne chrzciny chcemy robić, ja bym podała obiad dwudaniowy i tort z kawą/herbatą, ewentualnie ciasto. Żadnych zimnych płyt, sałatek czy kolacji ;)
    My mieliśmy lokal na 4 godziny w cenie była przystawka, obiad z dwudniowy,ciasta. Kawa i herbata no i soki. Żadnego alkoholu co często słyszę że się pojawia na chrzcinach. Jak dla mnie na imprezach dziecka alkoholu ma nie być.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz o chrzcinach mowa, to ja rownież jestem jak najbardziej za robieniem tego typu imprez w lokalu. Można posiedzieć z gośćmi i sie zrelaksować, a w domu to przy garach, bo a to trzeba podgrzać, a to ktoś kawa/herbata, wiec ja dziekuje :) jak najbardziej lokal na chrzciny i u nas bedzie :)

Sophia, Sabina, bbeczka91, Behemottka lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Proszę :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f29b929beee5.jpg

Ps. Jeszcze ciepła, Ale.dzieci nie mogły się doczekać :)
    Pięknie wygląda..mi nigdy tak ładnie nie wyjdzie tylko plamy ciemne :D haha..

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    My mieliśmy lokal na 4 godziny w cenie była przystawka, obiad z dwudniowy,ciasta. Kawa i herbata no i soki. Żadnego alkoholu co często słyszę że się pojawia na chrzcinach. Jak dla mnie na imprezach dziecka alkoholu ma nie być.
    mam podobne zdanie, zwłaszcza że rodzice męża są abstynentami. Trzeba też poszukać lokalu który jest przystosowany do malutkich dzieci, tzn żebym miała gdzie nakarmić i przewinąć, a zauważyłam że z tym w mojej okolicy jest problem :P

Sophia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce96d75e34ef.jpg
    Podobny jak mój :)

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ