WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AJrin wrote:My z M testujemy dzisiaj nowe urzadzenie frytkownice powietrzna ze zredukowana ilością tłuszczu o 80%. Prezent z firmy na 10 lecie hehe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb6d077cf3b5.jpg
To chyba z 1300zl kosztuje i mozna w tym ciasto upiec tak mi sie wydaje ze w pani gadzet to widzialam.
-
My mamy tylko chrzestnego, a o druga polowe musimy sie postarac. Chrzciny myslimy na wiosne na 20 osob w lokalu, bo w domu nie damy rady. Dzisiaj mam dzien lenia, zrobilam mielone na jutro a tak to nic wiecej. Mam tyle ubranek, a dowiedzialam sie ze dostaniemy jeszcze te najmniejsze na poczatek, to dobrze bo takich mamy malo, ale to dopiero za dwa tygodnie wiec czeka mnie znowu pranie, na ta chwile mam poprane wszystko oprocz wczoraj zakupionego kocyka i rajstopek. Dzisiaj odpoczywam po wczorajszej niemocy. Jakis chory sasiad chyba hoduje na balkonie kwiaty bez spodkow, bo z 10 pietra wciaz leci woda jak z kranu i do tego chlapie nam szyby z poreczy co za swir. Teraz jak tak lalo spojrzalam do gory patrze on tez sie wychyla i mnie widzi no trzeba moec tupet tak lac zeby na dolne balkony dawalo.
-
Ja jestem zwolennikiem robienia chrzcin w domu, dla komfortu dziecka. Jak śpiące, zmęczone jest na swoim gruncie. Łatwo przebrać w rwzie czego. Dzieciak nie ma stresu bo jest w domku. Robiłam chrzciny, a potem roczek w domu, co prawda na 10 osób, nie na 40, więc było łatwiej. Młody był w swoim żywiole. Ale wszystko kwestia gustu
Angela mi też nie wierzą, że za miesiąc cc.
Laski mam pytanko z innej beczki. Czy ma któraś pralkę slim otwierana od przodu? Muszę kupić i tylko slim wchodzi w grę, ale jakoś nie mogę się zdecydować jakiej firmy, z jakimi funkcjami. Może któraś z Was coś poleci lub odradzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas też chrzciny w lokalu. W domu czysto, babcia, szwagier czy teściowa nie kuka po kątach, przy garach nie trzeba stać. U mnie, gdzie chce zrobić "przyjęcie" za obiad , kolacje i zimna płytę po 70 zł od osoby, tylko ciasta i tort na własną rękę. A lokal do 21 wynajęty. Siostra robiła tam chrzciny córeczki i wszyscy byli zadowoleni. A że to pensjonat to jeszcze pokój dostali gdyby trzeba było małą nakarmic, przebrać czy uspokoić.
A co do alkoholu na chrzcinach... w naszych okolicach zawsze jest podawany. Nigdy nie byłam na bezalkoholowych chrzcinach, ale tak u nas górali jest
-
nick nieaktualny
-
Anka sprawdzilam z ciekawosci i kosztuje 800 u nas dodali do tego ksiazeczke i mozna i ciasta i mięso robić. Fajne bo lepsze niż piekarnik w smaku narazie testowane frytki i ryba. Chodzi cicho nic nie pachnie w domu smażony i szybko.
http://m.ceneo.pl/9656043#mh=G4J0tezw43007philipsYGYTfLRdd-3I0Ryq-1r_biV6PUnMGe7P2KCl2hi63-XbDKg4jt5WckgMso5FRixZogDKjj1kT24WlwQILJnp3tlT4IHOKm-KaKOC-bc42CnAVH_3Eqy6OiVTiuFeoL3tRoW23ISOyGBt1RTkcjSKJ4x5ldd03-m-gyETHrFHFMu9x5ll0eoUkg2A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas tak samo zawsze flaszke sie stawia chrzciny to jest impreza dziecka ale dla gosci ktorych zapraszamy to co kazdy ma siedziec jak koloek skoro zdrowie chrzczonego musza opic
dla mnie to z niczym nie koliduje, bo alkohol sie stawia doroslym na stol a nie dzieciom.
ilona29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI kto ma zyczenie to sie napije kto nie ma zyczenia to nie pije i tez problemu zadnego nie ma
postawic wypada bo moze ktos bedzie mial ochote drinka sobie wypic, a zwlaszcza jak planuje w wielkanoc chrzciny to i tak sie stawia na swieta i tak
ilona29 lubi tę wiadomość
-
Alko na chrzcinach zależy od regionu. U mnie raczej bywa na stole ale nikt by sie nie obraził za jego brak. Za to tesciowie chyba by przestali sie do nas odzywać jak to za zdrowie wnusia nie wypić.
-
nick nieaktualnyJa uwazam ze alkohol jest dla doroslych, wszystko jest dla ludzi, ja uwazam ze wodke, whosky wypada na stol postawic bo kazdy ma inne zwyczaje i zasady, i ten kto ma zyczenie to pije a kto nie ma to pije kawe i herbate, a nie wyobrazam sobie sytuacji zeby ktorys z gosci nie mogl sie napic jak ma ochote bo to sa chrzciny bez przesady, ja tam swieta katoliczka nie jestem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny