X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Od wczorajszego wieczora zauważyłam, że opadł mi brzuch, bo mogę leżeć na plecach i nawet dobrze mi się oddycha. Poa tym skurczy coraz więcej.

Wczoraj przyszykowałam prawie całą torbę do szpitala - zostało włożyć tylko koszulę do karmienia, bo nie zdążyły wyschnąć wczoraj.

Dzisiaj spędzamy dzień łażąc z mężem i synem. i ... szukając pokemonów. ;) Dzięki temu spacer z mężem mam codziennie zapewniony i to taki nawet do 4-5km. :D Ta gra spadła dla mnie z nieba, bo tak to nawet nosa za drzwi nie chciał wystawić.

Mąż przez całą ciążę starał się dotrzymać mi towarzystwa i tyć ze mną, ale chyba się zczaił w końcu, że ja to zaraz zrzucę i zacząć chodzić na siłkę.:D

Poza tym wczoraj mnie rozczulił, bo powiedział, że chce zdjęcie ze mną i Filipem takie, że ma Filipka na barana i całuje mój brzuch, a Filip daje buziaka mi. ;D

Ta rozłąka przez mój wyjazd na razie ma same plusy. ;D

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ale ciężkie noce.. a co będzie dalej? :O

Jak się przekręcam w nocy to tak stękam, że mój mąż się budzi i pyta czy wszystko ok. xD

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ja nie mam dobrych wiesci... Wraz z nadejsciem 33 tyg rano powitalo mnie plamienie. Ogarniam sie i jedziemy do szpitala :(

Żabcia wszystko będzie dobrze! Bądź dzielna!

Może się kochaliście wczoraj? Szyjka jest teraz ukrwiona mocno... <przytulas>

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Ja nie mam dobrych wiesci... Wraz z nadejsciem 33 tyg rano powitalo mnie plamienie. Ogarniam sie i jedziemy do szpitala :(
    Żabcia trzymam kciuki zeby wszytsko było dobrze.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka, ja też tak jęczę i stękam w nocy, mój się budzi i nie wie co się dzieje :D
    Żabcia, trzymam kciuki!

Mnie by się przydało ogarnąć już torbę do szpitala, a jestem w czarnej d... koszule dopiero idą pocztą, staników jeszcze nie mam, torby do której mogłabym się spakować również :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Jak się przekręcam w nocy to tak stękam, że mój mąż się budzi i pyta czy wszystko ok. xD
    To tak jak ja... a do wc wstaję z 5-7 razy :/

• AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia 3mamy kciuki bedzie dobrze, odezwij się jak tylko bedziesz mogła.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka trzymam kciuki!! Będzie dobrze :*

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia oby to byl jakiś fałszywy alarm i bylo wszystko ok ;) ja juz po śniadaniu o ile kawałek ciasta można tak nazwać :P zauwazylam ze Wiktorek z wizyty na wizytę coraz mniej przybiera...tzn niby lekarz mówi ze waga bardzo dobra ale w czerwcu wg tych wykresów miał 49% czyli idealnie 50centyl, początek lipca 46% a w piątek 43%... Zastanawiam się czy to przez mój brak apetytu czy po prostu będzie ciut mniejszy ;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:37

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To tak jak ja... a do wc wstaję z 5-7 razy :/

Moj rekord to 13 razy a tak ok 8-10 ale to wszystko przez bakterie w moczu :(

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Moj rekord to 13 razy a tak ok 8-10 ale to wszystko przez bakterie w moczu :(
    No to hardcore :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia czekamy na wieści i trzymamy kciuki.
    U nas jakieś ciśnienie niskie, wróciliśmy z kościoła i mąż musiał mi zdjąć sandały bo już mi członki spuchły.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja więcej w wc jestem niż w łóżku :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przestałam liczyć, ale od 5 do 12 mniej więcej będzie :D
    mój największy błąd - wypicie prawie całej dużej butelki mineralki ok 1,5 godz. przed snem
    - nie polecam :P

czasem sobie myślę czy nie zabrać poduszki do wc i tam nocować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 10:21

mysza0406, AJrin lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Żabcia czekamy na wieści i trzymamy kciuki.
    U nas jakieś ciśnienie niskie, wróciliśmy z kościoła i mąż musiał mi zdjąć sandały bo już mi członki spuchły.

A ja zauważyłam że zamiast stres i nerwy podnieść mi ciśnienie to go obniżają :P ogólnie mam 100,110/60,70...ostatnio jechałam przez całe Gliwice w nerwach spóźniona wpadam biegiem a tam 90/55 :P to samo do neurologa - spozniona jechałam sypiac setki kurw po drodze a ciśnienie 90/50...

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio u lekarza miałam 90/70 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wstalam o 8.30 zrobilam tacie sniadanie bo juz wstal, posiedzielismy pogadalismy chwilke i pol godziny temu ruszyl w trse do domu, ogarnelam kuchnie wstawilam zmywarke maz ogarnal lozka wyjelam mieso na obiadmi ide zaraz plukac i zamrozic jagody bo tata mi wiaderko przywiozl a szkoda zeby sie zmarnowaly bo sa piekne duze :)

My dzis planow nie mamy zadnych, pogada jest u nas brzudka i szara wiec bedziemy sie obijac pewnie caly daienm:)

‹‹ 1676 1677 1678 1679 1680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ