X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    My prosilismy chrzestnych predzej bo chcemy chrzest ze ślubem, który jest 11.11.2016 ;) wiec chcemy dać czas na przygotowanie.

No i super za jednym zamachem.

Ja też bym chciała jeszcze w tym roku zrobić chrzciny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny dopiero jak teść wróci zrobimy czyli pewnie jakoś w następnym roku, więc poczekamy aby było cieplutko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba chrzest zrobimy w maju razem z rocznicą ślubu.

Czy zmieniłyście się na twarzy? Bo mi ostatnio teść powiedział, że się bardziej pulchna na twarzy zrobiłam:/ Mąż jak zwykle zaprzecza, ale kto by mu wierzył;)

A to my:
    b46a3f89647139famed.jpg

nick nieaktualny, bbeczka91, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pysiaczek89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

Czy zmieniłyście się na twarzy? Bo mi ostatnio teść powiedział, że się bardziej pulchna na twarzy zrobiłam:/ Mąż jak zwykle zaprzecza, ale kto by mu wierzył;)

Ja mam teraz dziób okrągły jak księżyc w pełni i dostałam drugi podbródek. Ale gdzieś te dodatkowe 21 kg musi być widoczne.

My chrzciny chcemy jak najszybciej(najlepiej październik), póki dzieciaczek prześpi całą imprezę. W kościele chciałabym sam sakrament bez Mszy Św., ale zobaczymy czy nasz ksiądz na to pójdzie.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem kiedy chrzciny. Nawet o tym nie myśleliśmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piekne brzuszki :) cudne :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiłam się, co której z Was miałam odpisać ;) więc piszę ogólnie :) sorki, ale jakieś roztartnienie mnie bierze ;)

Co do toxo to mam w obydwu klasach - i.dla tego, co 6-8 tyg robię bo tyle trwa namnaazanie wirusa. Kota nie mam.

Co do wizyt teraz miałam 34tc, następna 36tc i potem co tydzień z KTG.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śliczne brzuszki :)

U mnie najbliższa wizyta 8.08., kolejna po 2 tyg, a dalej nie wiem. A na ktg mam zacząć chodzić chyba 2 tyg przed porodem, ale dokładnie dowiem się na najbliższej wizycie.

Idę zjeść obiadek, a później dalej prasowanie ubranek :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) Widzę, że na tapecie temat wizyt. Ja od początku ciąży miałam co 3 tygodnie, po 30 tyg doktorek powiedział, że wizyty muszą być co 2 tygodnie, a gdyby się coś zaczynało dziać to będę u niego co tydzień.
    Mam znajomą, która w ostatnich dniach wylądowała w szpitalu w 34 tyg z rozwarciem na 3 cm i skurczami. Rozwarcie które mogło się już wcześniej zacząć robić, tylko, że wizyty ma co około 5 tygodni i niekt nie mógł tego sprawdzić, bo niestety super pani doktor nie ma miejsc i nie może przyjąć jej częściej, a właśnie po to wizyty po 30 tyg muszą być częściej, żeby na bieżąco kontrolować tą szyjkę.
    Kasa kasą, bo co wiztę zostawiam 100 zł, ale komfort psychiczny i zdrowie mamy i dziecka najważniejsze ;)
    ps. ładne brzuszki :) mój w końcu przestał wyglądać jakbym się objadła :D hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż mnie jeszcze znienawidzi za te porządki, wszystko rozkładam na części pierwsze i myje dokładnie po kilka razy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt to ogolem ja mam co miesiac wypada z regult 4-5 tygodni odstepu, no a po sierpniowej wizycie sie dowiem co ile bede miala przycjodzic, chociaz podejrzewam ze pewnie dopiero po miesiacu vzyli we wrzesniu i ewentualnie we wrzesniu czesciej jak to bedzie 9 mc

mi polozna powiedziala ze jesli ciaza rozwija sie, prawidlowo i nic sie nie dzieje to na ktg sie przychodzi od 38 tc, bo wczesniej niemma potrzeby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

gratiluje ci zapau do pracy ja w 1 ciazy tez tak mialam, matomiast w drugiej jua jestem madtzejsza, oszczedzam sie nie przemeczam robie tylko rzeczy konieczne i musowe nie udowadniam nikomu ze w ciazy tez mozna, nie jest mi to potrzebne. A doskonale wiem ze tyle co sie, po ciazy natyram to 9 miesiecy luzu ktory mam teraz mi to zrekompensuje, a w wysokiej ciazy nie ma co sie szarpac myc okien czy firan wieszac bo moze sie lozyskomzaczac przdwczesnie odklejac a po co mi to potrzebne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chrzciny bede robic w przyszlym roku na wielkanoc, zeby maly juz byl troche kumaty, bo corka miala 4 miesiace jak ochrzczona byla i to byla hlupota bo wcale nie spala w kosciele sie darla byla glodna narobila w pampresa w dodayku gotowanie tomostatnia rzecz ktora chcialo mi sie robic dlateho teraz daje sobie na luz

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upiekłam ;) dzieci uwielbiają :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cecbb9b3ea18.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina a pochwal sie co to za ciasto? Jak za mna chodzi coś upiec ale oboje z M na diecie od słodkości i nie ma okazji na pieczenie. Moze za tydzien do teściów pójdziemy z ciastem.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zebra :)
    Lubię takie. Wyjmuje z piekarnika i gotowe :)

Sophia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj piekam proste ciasto zwykly biszkopt z orzechami wloskimi posiekanymi, a na wierzchu zmpolewa czekoladowa tez szybkie i proste :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 16:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Hmm a macie kotki dziewczyny? Bo moze dlatego Was tak terroryzuja z ta Toxo?

Ja nie mam, bo jestem alergikiem :D Nie mam też styczności z kotami, ani np. z pracą w ogródku. Moja lekarka dmucha na zimne i przepisuje więcej niż jest zalecane nawet więc pewnie dlatego. Mówiła, że w lecie to można się zarazić nawet próbując mięsa surowego, z niedokładnie umytych owoców czy warzyw lub nawet przy pracy w ogródki jak np. kotek coś obsikał.. wystarczy dotknąć buzi takimi rękami, więc może dlatego tak sprawdzają :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z M testujemy dzisiaj nowe urzadzenie frytkownice powietrzna ze zredukowana ilością tłuszczu o 80%. Prezent z firmy na 10 lecie hehe
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb6d077cf3b5.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1671 1672 1673 1674 1675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ