WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy chyba chrzest zrobimy w maju razem z rocznicą ślubu.
Czy zmieniłyście się na twarzy? Bo mi ostatnio teść powiedział, że się bardziej pulchna na twarzy zrobiłam:/ Mąż jak zwykle zaprzecza, ale kto by mu wierzył
A to my:
Angela89, bbeczka91, żabka04, Sabina, Żabcia_, bisacz, Pysiaczek89, violett lubią tę wiadomość
-
Magdziulla wrote:
Czy zmieniłyście się na twarzy? Bo mi ostatnio teść powiedział, że się bardziej pulchna na twarzy zrobiłam:/ Mąż jak zwykle zaprzecza, ale kto by mu wierzył
Ja mam teraz dziób okrągły jak księżyc w pełni i dostałam drugi podbródek. Ale gdzieś te dodatkowe 21 kg musi być widoczne.
My chrzciny chcemy jak najszybciej(najlepiej październik), póki dzieciaczek prześpi całą imprezę. W kościele chciałabym sam sakrament bez Mszy Św., ale zobaczymy czy nasz ksiądz na to pójdzie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Polubiłam się, co której z Was miałam odpisać
więc piszę ogólnie
sorki, ale jakieś roztartnienie mnie bierze
Co do toxo to mam w obydwu klasach - i.dla tego, co 6-8 tyg robię bo tyle trwa namnaazanie wirusa. Kota nie mam.
Co do wizyt teraz miałam 34tc, następna 36tc i potem co tydzień z KTG. -
Dziewczyny, śliczne brzuszki
U mnie najbliższa wizyta 8.08., kolejna po 2 tyg, a dalej nie wiem. A na ktg mam zacząć chodzić chyba 2 tyg przed porodem, ale dokładnie dowiem się na najbliższej wizycie.
Idę zjeść obiadek, a później dalej prasowanie ubranek
-
nick nieaktualnyhej
Widzę, że na tapecie temat wizyt. Ja od początku ciąży miałam co 3 tygodnie, po 30 tyg doktorek powiedział, że wizyty muszą być co 2 tygodnie, a gdyby się coś zaczynało dziać to będę u niego co tydzień.
Mam znajomą, która w ostatnich dniach wylądowała w szpitalu w 34 tyg z rozwarciem na 3 cm i skurczami. Rozwarcie które mogło się już wcześniej zacząć robić, tylko, że wizyty ma co około 5 tygodni i niekt nie mógł tego sprawdzić, bo niestety super pani doktor nie ma miejsc i nie może przyjąć jej częściej, a właśnie po to wizyty po 30 tyg muszą być częściej, żeby na bieżąco kontrolować tą szyjkę.
Kasa kasą, bo co wiztę zostawiam 100 zł, ale komfort psychiczny i zdrowie mamy i dziecka najważniejsze
ps. ładne brzuszkimój w końcu przestał wyglądać jakbym się objadła
hehe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do wizyt to ogolem ja mam co miesiac wypada z regult 4-5 tygodni odstepu, no a po sierpniowej wizycie sie dowiem co ile bede miala przycjodzic, chociaz podejrzewam ze pewnie dopiero po miesiacu vzyli we wrzesniu i ewentualnie we wrzesniu czesciej jak to bedzie 9 mc
mi polozna powiedziala ze jesli ciaza rozwija sie, prawidlowo i nic sie nie dzieje to na ktg sie przychodzi od 38 tc, bo wczesniej niemma potrzeby. -
nick nieaktualnyLrf
gratiluje ci zapau do pracy ja w 1 ciazy tez tak mialam, matomiast w drugiej jua jestem madtzejsza, oszczedzam sie nie przemeczam robie tylko rzeczy konieczne i musowe nie udowadniam nikomu ze w ciazy tez mozna, nie jest mi to potrzebne. A doskonale wiem ze tyle co sie, po ciazy natyram to 9 miesiecy luzu ktory mam teraz mi to zrekompensuje, a w wysokiej ciazy nie ma co sie szarpac myc okien czy firan wieszac bo moze sie lozyskomzaczac przdwczesnie odklejac a po co mi to potrzebne -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa chrzciny bede robic w przyszlym roku na wielkanoc, zeby maly juz byl troche kumaty, bo corka miala 4 miesiace jak ochrzczona byla i to byla hlupota bo wcale nie spala w kosciele sie darla byla glodna narobila w pampresa w dodayku gotowanie tomostatnia rzecz ktora chcialo mi sie robic dlateho teraz daje sobie na luz
-
nick nieaktualny
-
Sabina a pochwal sie co to za ciasto? Jak za mna chodzi coś upiec ale oboje z M na diecie od słodkości i nie ma okazji na pieczenie. Moze za tydzien do teściów pójdziemy z ciastem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻabcia_ wrote:Hmm a macie kotki dziewczyny? Bo moze dlatego Was tak terroryzuja z ta Toxo?
Ja nie mam, bo jestem alergikiemNie mam też styczności z kotami, ani np. z pracą w ogródku. Moja lekarka dmucha na zimne i przepisuje więcej niż jest zalecane nawet więc pewnie dlatego. Mówiła, że w lecie to można się zarazić nawet próbując mięsa surowego, z niedokładnie umytych owoców czy warzyw lub nawet przy pracy w ogródki jak np. kotek coś obsikał.. wystarczy dotknąć buzi takimi rękami, więc może dlatego tak sprawdzają
-
My z M testujemy dzisiaj nowe urzadzenie frytkownice powietrzna ze zredukowana ilością tłuszczu o 80%. Prezent z firmy na 10 lecie hehe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb6d077cf3b5.jpgpirelka, Angela89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość