X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co???? I co??? I komar....

Ale za to mam 500ml zimnego kakao! :D

Darusia... z wielkopolski jestem... JA! ;D Dokładnie Śrem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 03:34

Darusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Sliczna ta chusta :)
    A korzystalas wczesniej z chust, czy to pierwszy raz? Ja sie mocno zastanawiam, ale boje sie, czy dam rade. Mozna nosic w chuscie juz od narodzin malenstwo, tak?

Pierwszy raz. Myślę, że dam radę. Spróbuje sama z pomocą sąsiadki, do której przychodziła babeczka od chustonoszenia. Wspomogę się trochę turtorialem z YT.

Z tego co wyniosła z warsztatów to w chuście można nosić już noworodki.

A mi zależy na tym, żeby na 5 minutowy spacer z Filipem do przedszkola czy po szybkie zakupy rano nie tachać wózka.\

A rozmiar dobieram od gabarytów własnych. Panie z warsztatów polecały niby długość 4,6m, ale jestem z sąsiadką równego wzrostu i wagi (158cm, 50 kg) i ona mówi, że mega ciężko jej się to przeplata i zanim się owinie, to już część mocowania się poluźnia. I mówi, że na moim miejsci ona brala by długość w granicach 3,6 - 4,2m. Moja kuzynka - z bloga MAKE ONE WISH (może czytałaś) ma chutę 4,2m i ma powyżej 170cm wzrostu i chusta jej spokojnie wystarcza.

EDIT: Tu dla ułatwienia wyboru rozmiaru. Po przeczytaniu wezmę 4,2. ;)

http://www.decoraliki.pl/jaka-dlugosc-chusty-wybrac-,66.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 03:55

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie jecie lody w ciąży ?Bo ja jem ale ostatnio moja szesguerka powiedziała przy mojej mamie ze ona nie je i teściowa też twierdzi że się nie powinno ja jem od początku ciąży raz częściej raz rzadziej nic mi nie było wiadomo jem sprawdone
    Dziś wracam do domu i mam kazanie ze jem lody i jak ją ta mogę jak one są takie złe no oszalec można

Z pamiętnika technologa żywienia ;P
    Kiedyś była na to nagonka żeby nie jeść lodów, bo można było w nich trafić na salmonellę, bo do produkcji lodów były używane jajka (zawierają emulgator lecytynę). Ale teraz możesz przekazać szwagierce, że mleko do produkcji jest pasteryzowane, a lecytyna jest odizolowywana od jajek i nie ma szans, żeby była tam jakaś bakteria! Jeżeli Ci powie, że tu chodzi o lody włoskie to powiedz, że nie ma się też czym martwić, bo nowoczesne maszyny są zaopatrzone w pasteryzator, które przed wydawanie lodów pasteryzuje masę w celu usunięcia drobnoustrojów.

Dziękuję za uwagę. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 03:40

AJrin, Behemottka, Skali89, Ksosia, mysza0406, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zly komar! Ja nie moge nawet na komara zrzucić to poprostu sama z siebie wyspana sie budzę. Ale dziwne bo mam lukę i spie mniej niż 7 godzin ale w dzień jestem wyspana i nic nie dosypiam.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też niby nie śpię, ale podejrzewam, że za godzinę się położę na nowo i spróbuje zasnąć. Narazie to uraczyłam się kaka(Ł)em...(Cholera za boga nie wiem jak to odmieniać:P) i nie położę się, bo mi się uleje;D

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie ja mam spokój ze zgaga i ulewaniem wiec pozycje leżąca mam od 2 godzin a i tak nic nie pomaga. Ale u mnie wraz z nadejsciem świtu nadchodzi sen.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki urok. :)

U mnie mi się ulewa, bo mała fika po przebudzeniu. A przy tych 2kg to te fikanie przypomin tupot słoniątka

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie Ulewa, ale za oknem spać nie daje. Zapomniałam jak jest głośno w czasie burzy w domu, bo u mnie w mieszkanku to nic nie słychać. A poza tym kot mnie obudził znalazła w domu jakieś pióro i ubaw po pachy, który pańcia brutalnie przerwała.

Ja się ciągle chust boję, chyba trzeba do tego dojrzeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A u mnie Ulewa, ale za oknem spać nie daje. Zapomniałam jak jest głośno w czasie burzy w domu, bo u mnie w mieszkanku to nic nie słychać. A poza tym kot mnie obudził znalazła w domu jakieś pióro i ubaw po pachy, który pańcia brutalnie przerwała.

Ja się ciągle chust boję, chyba trzeba do tego dojrzeć.

Ja się cieszę, że dostanę ją wcześniej. Zdąże się oswoić, poćwiczyć wiązania itd.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge spać.
    Nie wiem czy melisa teraz ma sens.
    Chyba sprobuje.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:54

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas babeczki niby narzekają na śremski szpital, ale są to w większości te, których lekarz przeniósł się do Środy, albo takie które narzekają dla zasady.

Próbowałam zasnąć... skończyło się na jedzeniu;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 05:47

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po melisie.
    Nie wiem czy walczyć :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dużo z nas spać nie może, ja też nie śpię od piątej.
    Kakao poleciła mi pić moja endo ze względu na magnez tyle, że ja piję tylko takie gorące naturalne...pycha.
    Na zabobony nie ma rady, każdy ma swoje racje mniej lub bardziej sensowne najważniejsze, że mamy swój własny rozum.
    Ulfi ja już po śniadanku - nie walczę, najwyżej przykomarzę w dzień choć później taka rozbita jestem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno co dobre z tym wstawaniem wczesnym to to, że ogarnęłam imieninową listę zakupów i ruszam do kauflandu....ble czeka mnie gotowanie dla jakiś 20 osób

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie tylko herbatkę pije ;) też nie śpię, ale akurat sobie nadrobilam co pisalyscie :)
    Ja jem lody. Lubię i jem.
    Mleko tez piję. I to ,uwaga nie z kartonu, ale krowie, prawdziwe. Też lubię :) ostatnio na śniadanie mam zawsze kubek świeżego mleka i do tego kanapkę z dżemem. Moja bratowa też mnie pouczała, ze nie powinnam pić takiego mleka. Hm. Pije takie od zawsze, nie widzę powodu do zmiany ;)

I mam doła. Jestem wykończona. Uważam, ze w tym stanie nie donosze ciąży, nie dam rady

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) ja dalej będę jeść lody teraz jem je rzadziej ale myślę tak jak wy każdy ma swój rozum.
    Mnie dziś z rana przywitał deszczyk i sobue słodko pada jest chłodno no cudownie

Wczoraj byłam w odwiedzinach u 3 tygodniowe go _Jasia jaki cudowny, ale koleżanka ma problem z kp mały jest na butelce z jej mlekiem bo miał operację na jelitko, i jest leniwy przy piersi przez co ona ma coraz mnie pokarmu macie jakie sposoby na pobudzenie kp albo co jest co dobrze wpływa ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko głowa do góry, to już naprawdę niedługo, miesiąc wytrzymasz. Masz gorszy dzień po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 07:30

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    młody mi nieźle dał popalić w nocy, aż myślałam że z tego kopania po żebrach się popłaczę :(
    czy tylko moje dziecię jest takie mało delikatne?

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Slabor spałam przez te wczorajsze złe wyniki :/
    Co do mleka ja je uwielbiam. Z synkiem przez cukrzycę piłam go malutko, a Młody ma skazę bialkowa, więc nie od ilości wypitego przez matkę mleka ona zależy :-D
    Chyba wręcz przeciwnie, bo dzieć w brzuszku uodparnia się na pewne alergeny, jak ma z nimi w brzuchu kontakt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 07:39

‹‹ 1743 1744 1745 1746 1747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ