X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:54

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się! Moje chłopy jeszcze śpią wiec mam czas posiedzieć z Wami :)
    Sabinka kurcze mało asertywna jestes, kopnij ich wszystkich w d...ę i powiedz ze ten ostatni miesiąc jest Twój i musisz odpocząć. A jak nie zrozumieją to powiedz ze lekarz zaordynował bezwzględne leżenie! ;) Ja też już ledwo daje rade chodzę jak paralita, wstaję jeszcze gorzej (chłopcy mają ubaw po pachy) spac cieżko i wszystko boli :/ Chyba juz jestem na to za stara :/ a jak ktoś mi mówi o kolejnej ciazy to mam ochotę rzucić mu sie do gardła ;)

Darusia ja jestem z Poznania i rodzę na Polnej.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia ja mam mega szczescie bo mnie zgaga nic a nic. A jem wszystko wiec tu nie pomogę ale współczuję bo raz po antybiotyku miałam wiec znam ten ból.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia no mnie strasznie. Ja bym jeszcze samą zgagę przeżyła, choć co prawda tabletki działają na jakieś 15 minut i dzięki temu wypijam hektolitry wody codziennie bo to jedyne ukojenie. Ale ten refluks przy tym to tragedia :( i z każdym dniem u mnie co raz gorzej :(

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    O 5 dopiero udało mi się usnąć :( jestem już wykończona tym nie spaniem... Pogoda dziś do dupy, kolejny dzień niebo zachmurzone... Grrrrr... Prawie jak jesienią, depresji można dostać. Dziewczyny, was też tak zgaga męczy? Ja już rozkładam ręce i się poddaję :/
    Ja bez gavisconu z domu nie wychodzę bo chyba by mnie spaliło od środka ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mnie zgaga nie męczy, tylko jeśli się przejem ;)
    mnie bardziej dokuczają kopniak Młodego...

próbuję się zabrać za prasowanie i nie mam siły wstać z fotela, że też głupia zostawiłam sobie to na ostatnią chwilę :( próbuję ogarnąć te prześcieradła z gumką! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam jeszcze jak mnie wkurzają kurierzy.

Ogólnie całe dnie siedzę w domu i czekam na paczki. A jeden kurier z DPD najpierw jednego dnia czekałam, paczki nie dostarczył i informacja na stronie, że będzie kolejnego. Myślę ok, może się nie wyrobił. Następnego dnia o 16 informacja, że paczka dostarczona a ja nic nie mam! Dzwonię więc do DPD, a oni do mnie że zostawił w jakimś sklepie, mimo że ja byłam w domu i do mnie nie zadzwonił nawet z tą informacją. A w sklepie co: twierdzą że nic nie mają dla mnie!! Ciekawa jestem jak to się zakończy. Zaraz znowu będę do nich dzwonić.

Tak samo list polecony z inpostu. Teraz patrzę, że wczoraj mi awizo zostawili i paczka do odebrania na drugim końcu miasta, a ja cały dzień w domu siedziałam. Chyba tam zadzwonię też, ale czy to coś da?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie miałam i nie mam zgagi, w pierwszej ciązy również...a dziecko bardzo kudlate ;)
    ale zgaga u mnie nie ma prawa sie pojawic! w pierwszej ciązy zyczliwa kolezanka z pracy powiedziała mi , ze skoro ona zgagę miała i ze zgaga sie męczyła, to ja tez powinnam mieć...po cichu sobie powiedzialam, ze nie dam się jej!!!i do dziś mam ja w głowie!!i sie nie daje. Ją juz pewnie bolało, ze w ciązy nie tyłam, a tu taki luksus jeszcze-brak zgagi
    dlatego tyłeczek na nich w pracy wypinam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie musze do ksiedza ruszyć po zapowiedzi ale nie moge sie zmobilizowac do wstania tak mi dobrze i blogo po sniadanku chetnie bym dalej poszła spać :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo z listonoszem, jak coś się nie mieści do skrzynki to zamiast zadzwonić domofonem czy jestem, to zostawia awizo i ja muszę dymać na pocztę.

Dzisiaj mają dojść prześcieradełka. Jeżeli zastanę awizo, to przy odbiorze składam skargę, że ma dzwonić.

Nie chce wejść na górę, to ja kurdę zejdę, bo to lepsze niż dymać na pocztę!

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ja też już ledwo daje rade chodzę jak paralita, wstaję jeszcze gorzej (chłopcy mają ubaw po pachy) spac cieżko i wszystko boli :/ Chyba juz jestem na to za stara :/ a jak ktoś mi mówi o kolejnej ciazy to mam ochotę rzucić mu sie do gardła ;)

Wczoraj po usg, lekarz podał mi ramię, żeby mi się łatwiej wstało z leżanki.
    Mój M to podłapał i cały wieczór mi służył swoim ramieniem. 'czekaj! nie wstawaj! widziałem, że lekarz ci pomagał!' :) to słodkie :)
    do nas jutro przyjeżdza łóżko, będziemy skręcać i liczę na to, że wstawać będzie się ciut łatwiej. z materaca najpierw się przetaczam na bok, potem na cztery i potem do góry :)
    w sumie to jak dziecko :P

a co do drugiej ciąży to w pracy się na to wkurzałam.
    kurde, jeszcze jednej nie donosiłam, a tu już pytania kiedy drugie.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka też mam zawsze problem z kurierami, nie da się z nimi dogadać, a jak pracowałam to już w ogóle masakra, zawsze musiałam z punktu odbierać. A do DPD mam taki uraz, że nic za ich pośrednictwem nie zamawiam. Okropnie mnie kiedyś facet wykiwał. Widzę, że to u nich norma.

LRF ja mam zupełnie inaczej z ruchami, mnie nie bolą, ewentualnie czuję dyskomfort jak się wypnie za bardzo, ale nie boli na pewno. Może Twój ma długie paznokcie i szczypie Cię;)

Widzę, że większość z Nas miała ciężką noc:/
    Mnie teraz okrutnie boli głowa, ale dlaczego tylko z lewej strony?:(
    No i w nocy miałam skurcze te miesiączkowe.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w nocy ruchów i kopniaków nie czuje-śpie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, mój ewidentnie stopami po żebrach bije, aż czasem mam wrażenie że coś gruchnie. Martwi mnie to tym bardziej, że na szkole rodzenia mieliśmy dziewczynę, której w pierwszej ciąży dwa się zapadły przez kopniaki dziecka.

Mnie na szczęście nikt nie pyta się o drugie dziecko, jedynie gin coś wspominała, żebyśmy się porządnie zastanowili jeśli kiedykolwiek będziemy chcieli mieć więcej niż dwójkę, bo cesarka to duże obciążenie dla organizmu...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy czuje harce młodego i to z kazdej strony. Na szczęście w 90% sa niebolesne raczej w dzien jak chodze to zapoda takiego, że go karce słownie ;) Generalnie strasze go ze kicia mu odda a kicie strasze ze mlody jej odda jak cos broi :D skucha bedzie jak beda trzymać sztame razem :D

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze miesiączkowe to mam co chwilę, ale już się przyzwyczaiłam i połowy staram się nie zauważać.

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku u mnie drugie cc, a ginka powiedziała, że gdybym kiedyś chciała trzeciego dziecia to po 2 cieciach mam odczekać 24 mc. Inaczej ona odpowiedzialności nie bierze. Ale nie wyklucza 3 cięcia. Kto wie, co los przyniesie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w chwili obecnej nie chciałabym mieć więcej dzieci, choć mój mąż pewnie będzie marudził, żeby Filip nie był jedynakiem..

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku ja bym chciała 3 lub 4, ale po pierwsze kandydata brak ;) po drugie czwórki nie zaryzykuję :) troje, jak będzie kandydat na tatę ;)
    Na razie czekam na Młodą oby była cała i zdrowa.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie planowałabym teraz dziecka...
    a juz pytałam gin o trzecie - jak pójdzie wszystko dobrze, to za rok do pracy nie wróce

Kornelia85 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1745 1746 1747 1748 1749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ