X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej daiewczyny

noo u mnie ostatnio noce to czysta parodia ! Maly w daien rusza sie ale mniwj natomiast cala noc daje popis juz kak two dosyc...ciesze sie ze sie rusza i jest silny...ae przez to jego waleniw mi w brzuxh z kazdej strony nie moge spac imchodze jak cien dzisiaj w nocy ro samo ! Zadna strona mu nie odpowiadala, zadna :/

LRF
    Zmienisz zdanie na temat drugiego dziecka, ja tez nie chcialam a traz jak moje dziecko chodzi i wiecznie marudzi ze sie sie nie ma z kim bawic my chwili odpoczynku nie mamy animczasu dla siebiw bo non stop przycodzi to dziekuje Bogu ze mala bedzie miala rodzenstwo a my za jakis czas swiety spokoj

agatia, Kornelia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam do czego wracać, więc tym bardziej z dzieckiem się wstrzymam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział ze jesli ten porod zakonczy sie cc a planowala bym w przyszlosci 3 dziecko to mam wiedziec od razu ze w gre wchodzi tylko cc, no chyba ze urodze naturalnie to co innego. Moj maz jak teraz wie ze bedzie syn to mowi ze wiecej dzieci juz nie chce :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drugie dziecko tez musi byc przemyslana decyzją

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia też mówiłam, że nie chcę drugiego.dziecka, a jak padła wizja choroby synka, to zrozumiałam, że musi być drugie. Nie ze względu na opiekę nad bratem, ale po prostu, żeby się wspierali, żeby nie byli sami, jak zamkne oczy ;)
    Trzeci dzieć w odległych planach. Zrobić żaden problem ;) ale nie zaryzykuję po 2 cieciach bez przerwy, bo bym sobie w brodę pluła, gdyby coś się stało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazde dziecko musi byc przemyslana decyzja bo to nie zabawka przeciez :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest trochę inna sytuacja, ze względu na chorobę genetyczną w rodzinie, którą się przekazuje na szczęście tylko w linii żeńskiej, więc na prawdę jestem wdzięczna Panu Bogu że będzie chłopiec i jest zdrowy póki co ;)

a i tak myślałam cały czas, że nie będę mogła mieć własnych dzieci i już mój mąż chciał się za adopcje zabierać, ale powiedzieli nam że mamy za krótki staż w małżeństwie o.O więc cieszę się że się poukładało samo...

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia u Ciebie 4 lata różnicy między dziećmi?

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pracuje w domu dziecka :) dziecko moze byc zabawka

he he
    i źródłem dochodów!!!dać sie zaplodnic to nie problem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:31

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z tą decyzją czekaliśmy 5 lat. Nie było zabezpieczenia finansowego, oboje studiowaliśmy. I tak po 4,5 roku dokładnie we wrześniu stwierdziliśmy, że można zacząć próbować. Pierwszy cykl starań przypadł na koniec listopada i... mamy Hanię. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ale taka jest prawda ze noe bedzie sam na tym swiecie kiedys bedzie miec rodzenstwo bedzie mial do kogo pojechac odwiedzic czy nawet w trudnych sytuacjach pogadac, to tez jest prawda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w drugą ciążę, jak córka miała rok i 3 miesiące, więc będzie równo 2 lata różnicy między rodzeństwem :) marzy mi się po cichu trójka :) ale zobaczymy jak z dwójką będę sobie dawać radę he he

A wiecie co, moja koleżanka jest w 4 ciąży i będzie miała 4 cesarkę... zdziwiłam się, bo zawsze słyszałam, że 3 cesarki to max... termin ma na grudnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi ostatnio mówił, że skoro tak dobrze nam idzie, to może jak urodzę to machnie mi trzecie od razu:P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj męża siostra zapytala mnie czy będziemy chcieli drugie, na co powiedziałam ze pewnie! Ja nawet trójkę bym chciała, tylko muszę ułożyć sie z praca i szkoła. Ona zdziwiona na mnie patrzy i mówi "chcecie drugie???".
    A sama zaczyna starania pewnie bo wiem ze z mężem "poluje" na chłopca.... Bo maja dziewczynkę.

Strasznie mnie denerwuje jego rodzina....:( sa tak prości ... Ech.... Nie wypada mi tak mowić i mój maz juz smutnieje bo ja ciagle ich krytykuje... A on raczej z tych w dupiemiejków...
    Ajajajaj... Nieisototne :) temat rodzin przewijał sie milion razy :)

Dzien dobry z rana! Wstaliśmy o 8.30 i dostałam inkę do łóżka <3
    Niedługo na zakupy i błogie lenistwo. Chociaż znając mnie to zacznę dziś sprzątać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:34

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sarcia u Ciebie 4 lata różnicy między dziećmi?

Tak u nas 4 lata bedzie roznicy , my chcielismy po dwoch ogolem i 2 lata sie staralismy bo w ciaze nie moglam zajsc, i jaka moja radosc byla jak wpadlam w wir pracy zeby nie myslec o tym i wtedy niespodzianie okazalo sie ze bedzie dzidzius :)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Ja zaszłam w drugą ciążę, jak córka miała rok i 3 miesiące, więc będzie równo 2 lata różnicy między rodzeństwem :) marzy mi się po cichu trójka :) ale zobaczymy jak z dwójką będę sobie dawać radę he he

A wiecie co, moja koleżanka jest w 4 ciąży i będzie miała 4 cesarkę... zdziwiłam się, bo zawsze słyszałam, że 3 cesarki to max... termin ma na grudnia.
    Moja znajoma mialar 5 cc, z czego piąta ciąża bliźniacza. Lekarz powiedział, że to zależy od kolagenu w organizmie i tego jak się goi dzięki niemu blizna.
    Mają kupę kasy, wielki dom to stać ich na 5 dzieciaków :) zawsze u nich.jest mega wesoło, rozgardiasz :)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia
    bo zakłada się że 3 cc to w miarę bezpieczne, ale sa kobiety które spokojnie maja więcej
    a - chyba w Szwecji-rekord to 9 cc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pomarudzę. Tez wstaje w nocy i zasnąć nie mogę przez godzinę, czy pół. Ale najgorsze jest to co mi gin przepowiedziała. Od tego ciagłego leżenia ja nie mam siły. Przejście z samochodu do gabinetu gin tak mnie wykończyło wczoraj i potem powrót... I oczywiscie zaczely mnie plecy bolec. Gin mnie nastraszyli, ze nie bede miała siły urodzić Małego :( i powiedziała, ze mam na spacery chodzić, ale ja sie jeszcze boje... Moze po 35 tygodniu zacznę... Ale serio czuje sie jak babcia i ten kręgosłup :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już myślę o drugim i to jak najszybciej:) chciałabym jeszcze na macierzyńskim zajść, tak pod koniec. Ale biorąc pod uwagę fakt ile zeszło starań z pierwszym to może się nie udać. Drugi powód to podejrzenie endomendy, więc łatwiej będzie mi zajść jak najszybciej. Dlatego liczę, że dam radę naturalnie. A poza tym chcę, że tak brzydko nazwę - mieć rodzenie z głowy - i zająć się pracą bez przerw.
    No chyba, że będę w wieku jak co poniektóre babcie na forum;) 35-6 lat i wtedy zmontować trzecie;)

Nie chcę jedynaka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

nie martw sie temat rodziny pewnie nie raz sie pzrewinie bo to wszystko jest samo zycie.... ja tez juz milion razy mowilam ze moj maz to chyba jest podrzutkiem bo to nie mozliwe zeby az tak nie pasowac do swojej rodziny o.O moja mama zna mojego meza sasiada z dziecinstwa i on jej mowil ze moj maz zawse od tej rodziny odstawal ze oni wszyscy tacy zwykli, prosci ludzie a on jedyny inteligen ktory zasze sie wyroznial sposrod nich i powiem ci ze jest w tym racja.

brat mojego meza to burak jak ich malo do tego buc i prostak, tesiowa wiesniara co nawet dobrze polszczyzna nie wlada tylko zaciaga wiejskim sloganem , a tesciu jest w miare ogarniety tylko jest chytry i zawziety i czesto glupio madry, a drugi maz brata jest niepelnosprawny ale nabardziej w porzadku z nich wszystkich.

takze wiem co na ten temat. Glowa do gory :)

‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ