X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku tez musze zakupic sobie jakies porządne kozaki i nowy plaszcz bo pzrez ostatnie kilka lat zakupow w tym zakresie nie robilam bo wiaodmo moja waga mi nie pasowala i nie chcialam wydawac na duze ciuchy rzeczy ot taka dziwaczka ze mnie :) am oze i nawet w tym roku jeszcze nic nie kupie, bo watpie zebym tak syzbko z wagi zeszla, wiec pewnie dopiero na przyszly rok kupie sobie juz w moim rozmiarze rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 14:20

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Ja wczoraj pojechałam ze swoim M do miasta, stwierdził, że powinnam trochę wyjść z domu. No to pojechaliśmy. Zawiozłam część ubranek po małej przyjaciółki do domu samotnej matki i dziecka i pojechaliśmy na lody. Po tych lodach na chwilę do lidla (po bułki i coś do bułek do pracy dla M). To już jak wysiadałam na parkingu z samochodu to ledwo za nim szłam i dyszałam "poczekaj na mnie, bo nie nadążam". Całą drogę powrotną się ze mnie śmiał :|
    Mialam tak wczoraj, masakra zero kondychy :/. Tak od dwoch tygodni ciesze sie ze wyprawke wczesniej ogarnelam :) popralam i poprasowalam. Mam jeszczemdostac ciuszki ale juz na luzie je wezme, po maluchu :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    no ja wlasnie tez dlugo jem i musze miec porzadna przerwe na sniadanie, bo nie umiem sie nałykac jak kaczka :D nawet kawe pije pol godziny co zawsze wkurza mojeko męża:)

Ja MUSZĘ od razu, mam już tak od kilku lat zakodowane, żzeby zjeść do dwóch godzin po wstaniu. Po śniadaniu kawa - nie ma opcji, żebym wlała ten kwas na pusty żołądek - i dopiero można funkcjonować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kawy na czczo nigdy nie pilam , hmm dobra pilam ale jak paliłam papierosy tylko wtedy, a odkad 5 lat nie pale kawe dopiero wypije w okolicy obiadu kolo 12-13 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z obiadem różnie w zależności od zmiany męża, ale przeważnie w granicach 13.30-15 ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciesze ze wyprawke ze strony kosmetycznej mam juz ogarnieta, takze mnie nic nie zaskoczy na w razie co bo wszytsko juz mam w domu :)

teraz jak w ktorys dzien bedzie pogoda to wypierzemy z mezem łozeczko, zeby tez juz bylo czyste i wyprane ze tylko sie rozlozyu i po sprawie :)

ogolem to tesciowa miala sie tym zajac ale po ostatniej wymianie zdan zabralam lozeczko i bez laski zrobie sobie sama z mezem :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka

no ja obiad tez zawsze pod meza robie czyli na 15 jak wraca z pracy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam kokon w kołysce :P

U nas jestem zwarta i gotowa mogę rodzić. Mam praktycznie wszystko z wyjątkiem ubrania dla siebie i w poniedziałek ma przyjść ten pas poporodowy. ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Macioszczyczka

no ja obiad tez zawsze pod meza robie czyli na 15 jak wraca z pracy :)

Ah te męże ;D Tak dobrze mają z nami. ;D

• esmi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę jeszcze pościelić łóżko i zrobić obiad a tak mi się nie chce.
    Dzisiaj mój syn ostatni raz poszedł do żłobka :) miesiąc przerwy ma !

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ogolem koszuli do porodu tez nie mam bo moja mama w Łodzi ma upatrzone dla mnie i jak wroci z wakacji to dokupi to co potrzebuje, czyli posciele do lozeczek i wozka i wypelnienia do nich, bo tez juz mi to zakomunikowala ze nie mam kupowac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie tez bym raz chciala przyjsc i miec obiad na stole ale nie z baru tylko ugotowany pzrez mojego meza, ale do tego to on ma dwie lew rece :)

wiec zakazuje mu podejmowac prob robienia czegokolwiek w kuchni jak mnie nie ma bo jeszcze by cos wybuchło :) na sczescie on sie do tego nie pcha bo nie lubi siedziec w kuchni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pościel mam po siostrze (ma 6 lat) i po synku, wszystko w kolorach unisex, więc nie kupowałam. Muszę zakupić tylko wypełnienie, ale z tym to poczekam nawet do listopada, albo grudnia, bo w mieszkaniu mam ciepło i na chwilę obecną wystarczy śpiworek, bądź pajacyk i pieluszka flanelowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    wlasnie tez bym raz chciala przyjsc i miec obiad na stole ale nie z baru tylko ugotowany pzrez mojego meza, ale do tego to on ma dwie lew rece :)

wiec zakazuje mu podejmowac prob robienia czegokolwiek w kuchni jak mnie nie ma bo jeszcze by cos wybuchło :) na sczescie on sie do tego nie pcha bo nie lubi siedziec w kuchni :)

U mnie zrobi coś dobrego, jak się postara tylko on do każdej cynności używa nowego noża, nowej deski i nowych garów. A zmywać muszę cholera ja...;/ Więc wolę ugotować sama, bo sprzątam na bieżąco.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak gotuje to tez lubie miec porzadek w kuchni, wiec przed przystapieniem do pracy sprawdzam zawartosc zmywarki zeby tylko naczynia powrzucac :)

ja nie zmywam naczyn w domu, musze miec zmywarke bo od mlodych lat ze stawami mam problemy (reumatoidalne zapelenie stawow) i dlugie moczenie rak w wodzie pwooduje to ze mam spuchniete dlonie i zaraz mnie bolą ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a107838ee2da.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/733cb099ad66.jpg

Hejka mamy
    Na przedramionach takie cos mi w nocy wyszlo i w nocy swedzialo jakby po komarze smarowalam kremem i juz nie swedzi ale zostalo takie czerwone, pytanie mialyscie? grozne? martwic sie? dzwonic do gina?.

Anka, ja mialam bardzo podovne juz kilka razy w ciazy, odkrylam, ze to zawsze po wiekszym sprzataniu, uvzula mnie jakis plyn/proszek do czyszczenia, nie wiem.
    W kazdym razie wczesniej tak nie mialam, ale pilam wapno i po kilku dniach znikalo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmywarka to pierwszy sprzęt jaki kupie przy zmianie mieszkania, teraz nie mam gdzie wstawić...:(

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 komplety poscieli i wklad mam po corce do lozeczka wiec w razie awarii to mam w domu, jedynie do wozka musze nowa posciel kupic i wypelnienia bo ta po mojej corce wywalilam bo zżółkła i sie do niczego nie nadawala. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Zmywarka to pierwszy sprzęt jaki kupie przy zmianie mieszkania, teraz nie mam gdzie wstawić...:(

Zgadzam sie, sluszna decyzja, to jest najlepszy wynalazek na swiecie naprawde :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    będziecie miały wszystko ułożone jak od linijki :D
    naprawdę przeraża mnie, że nawet pieluszki tetrowe po złożeniu musiały mieć równy kształt i wszystkie brzegi leżeć po jednej stronie - to się już chyba leczy o.O

Haha, znowu jakbym siebie widziala :D
    A najgorsze, ze ta tetra tak sie rowniutko skladac nie chce :p
    Ale za to jak to cudnie wyglada w szafce, jak juz jest rowniutko poukladane, kazde w jedna strone, achh.
    A do przescieradel caly czas sie przymierzam, juz mi tylko one zostaly do przeprasowania i kocyki.

‹‹ 1758 1759 1760 1761 1762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ