X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku tez musze zakupic sobie jakies porządne kozaki i nowy plaszcz bo pzrez ostatnie kilka lat zakupow w tym zakresie nie robilam bo wiaodmo moja waga mi nie pasowala i nie chcialam wydawac na duze ciuchy rzeczy ot taka dziwaczka ze mnie :) am oze i nawet w tym roku jeszcze nic nie kupie, bo watpie zebym tak syzbko z wagi zeszla, wiec pewnie dopiero na przyszly rok kupie sobie juz w moim rozmiarze rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 14:20

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Ja wczoraj pojechałam ze swoim M do miasta, stwierdził, że powinnam trochę wyjść z domu. No to pojechaliśmy. Zawiozłam część ubranek po małej przyjaciółki do domu samotnej matki i dziecka i pojechaliśmy na lody. Po tych lodach na chwilę do lidla (po bułki i coś do bułek do pracy dla M). To już jak wysiadałam na parkingu z samochodu to ledwo za nim szłam i dyszałam "poczekaj na mnie, bo nie nadążam". Całą drogę powrotną się ze mnie śmiał :|
    Mialam tak wczoraj, masakra zero kondychy :/. Tak od dwoch tygodni ciesze sie ze wyprawke wczesniej ogarnelam :) popralam i poprasowalam. Mam jeszczemdostac ciuszki ale juz na luzie je wezme, po maluchu :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    no ja wlasnie tez dlugo jem i musze miec porzadna przerwe na sniadanie, bo nie umiem sie nałykac jak kaczka :D nawet kawe pije pol godziny co zawsze wkurza mojeko męża:)

Ja MUSZĘ od razu, mam już tak od kilku lat zakodowane, żzeby zjeść do dwóch godzin po wstaniu. Po śniadaniu kawa - nie ma opcji, żebym wlała ten kwas na pusty żołądek - i dopiero można funkcjonować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kawy na czczo nigdy nie pilam , hmm dobra pilam ale jak paliłam papierosy tylko wtedy, a odkad 5 lat nie pale kawe dopiero wypije w okolicy obiadu kolo 12-13 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z obiadem różnie w zależności od zmiany męża, ale przeważnie w granicach 13.30-15 ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ciesze ze wyprawke ze strony kosmetycznej mam juz ogarnieta, takze mnie nic nie zaskoczy na w razie co bo wszytsko juz mam w domu :)

teraz jak w ktorys dzien bedzie pogoda to wypierzemy z mezem łozeczko, zeby tez juz bylo czyste i wyprane ze tylko sie rozlozyu i po sprawie :)

ogolem to tesciowa miala sie tym zajac ale po ostatniej wymianie zdan zabralam lozeczko i bez laski zrobie sobie sama z mezem :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka

no ja obiad tez zawsze pod meza robie czyli na 15 jak wraca z pracy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam kokon w kołysce :P

U nas jestem zwarta i gotowa mogę rodzić. Mam praktycznie wszystko z wyjątkiem ubrania dla siebie i w poniedziałek ma przyjść ten pas poporodowy. ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Macioszczyczka

no ja obiad tez zawsze pod meza robie czyli na 15 jak wraca z pracy :)

Ah te męże ;D Tak dobrze mają z nami. ;D

• esmi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę jeszcze pościelić łóżko i zrobić obiad a tak mi się nie chce.
    Dzisiaj mój syn ostatni raz poszedł do żłobka :) miesiąc przerwy ma !

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ogolem koszuli do porodu tez nie mam bo moja mama w Łodzi ma upatrzone dla mnie i jak wroci z wakacji to dokupi to co potrzebuje, czyli posciele do lozeczek i wozka i wypelnienia do nich, bo tez juz mi to zakomunikowala ze nie mam kupowac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie tez bym raz chciala przyjsc i miec obiad na stole ale nie z baru tylko ugotowany pzrez mojego meza, ale do tego to on ma dwie lew rece :)

wiec zakazuje mu podejmowac prob robienia czegokolwiek w kuchni jak mnie nie ma bo jeszcze by cos wybuchło :) na sczescie on sie do tego nie pcha bo nie lubi siedziec w kuchni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pościel mam po siostrze (ma 6 lat) i po synku, wszystko w kolorach unisex, więc nie kupowałam. Muszę zakupić tylko wypełnienie, ale z tym to poczekam nawet do listopada, albo grudnia, bo w mieszkaniu mam ciepło i na chwilę obecną wystarczy śpiworek, bądź pajacyk i pieluszka flanelowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    wlasnie tez bym raz chciala przyjsc i miec obiad na stole ale nie z baru tylko ugotowany pzrez mojego meza, ale do tego to on ma dwie lew rece :)

wiec zakazuje mu podejmowac prob robienia czegokolwiek w kuchni jak mnie nie ma bo jeszcze by cos wybuchło :) na sczescie on sie do tego nie pcha bo nie lubi siedziec w kuchni :)

U mnie zrobi coś dobrego, jak się postara tylko on do każdej cynności używa nowego noża, nowej deski i nowych garów. A zmywać muszę cholera ja...;/ Więc wolę ugotować sama, bo sprzątam na bieżąco.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak gotuje to tez lubie miec porzadek w kuchni, wiec przed przystapieniem do pracy sprawdzam zawartosc zmywarki zeby tylko naczynia powrzucac :)

ja nie zmywam naczyn w domu, musze miec zmywarke bo od mlodych lat ze stawami mam problemy (reumatoidalne zapelenie stawow) i dlugie moczenie rak w wodzie pwooduje to ze mam spuchniete dlonie i zaraz mnie bolą ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a107838ee2da.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/733cb099ad66.jpg

Hejka mamy
    Na przedramionach takie cos mi w nocy wyszlo i w nocy swedzialo jakby po komarze smarowalam kremem i juz nie swedzi ale zostalo takie czerwone, pytanie mialyscie? grozne? martwic sie? dzwonic do gina?.

Anka, ja mialam bardzo podovne juz kilka razy w ciazy, odkrylam, ze to zawsze po wiekszym sprzataniu, uvzula mnie jakis plyn/proszek do czyszczenia, nie wiem.
    W kazdym razie wczesniej tak nie mialam, ale pilam wapno i po kilku dniach znikalo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmywarka to pierwszy sprzęt jaki kupie przy zmianie mieszkania, teraz nie mam gdzie wstawić...:(

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 komplety poscieli i wklad mam po corce do lozeczka wiec w razie awarii to mam w domu, jedynie do wozka musze nowa posciel kupic i wypelnienia bo ta po mojej corce wywalilam bo zżółkła i sie do niczego nie nadawala. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Zmywarka to pierwszy sprzęt jaki kupie przy zmianie mieszkania, teraz nie mam gdzie wstawić...:(

Zgadzam sie, sluszna decyzja, to jest najlepszy wynalazek na swiecie naprawde :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    będziecie miały wszystko ułożone jak od linijki :D
    naprawdę przeraża mnie, że nawet pieluszki tetrowe po złożeniu musiały mieć równy kształt i wszystkie brzegi leżeć po jednej stronie - to się już chyba leczy o.O

Haha, znowu jakbym siebie widziala :D
    A najgorsze, ze ta tetra tak sie rowniutko skladac nie chce :p
    Ale za to jak to cudnie wyglada w szafce, jak juz jest rowniutko poukladane, kazde w jedna strone, achh.
    A do przescieradel caly czas sie przymierzam, juz mi tylko one zostaly do przeprasowania i kocyki.

‹‹ 1758 1759 1760 1761 1762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ