X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprałam drugi fotelik, ale nie jestem z niego zadowolona :/ wersja cabriofix jest dużo lepsza niż citi :/

• marta258 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, ja na początku ciąży piłam codziennie kakao a później aż do tej pory tylko mleko, no i nie jem gorzkiej czekolady tylko mleczną, białą lub toffi więc pewnie dlatego magnezu brak.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobalyscie :) zaraz ponadrabiam, bo mam wreszcie chwilke czasu, goscie pojechali.
    Fajny taki towarzyski weekend, ale tez troszke meczacy, jeszcze te upaly.

Tez biore magnez, jakies 4 do 6 dziennie ido tego zelazo 2 dziennie, ostatnio czesto odwiedzam wc :p
    Wiec staram sie ograniczac magnez, ale nie zawsze sie da, bo skurcze lapia. I tak w kolko :p

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny! Dzisiaj podpalam aż do 9:30!!! Ha ha, oczywiscie głowa mnie boli, pewnie sie przez to leniuchowanie odwodnilam. Juz dawno sie nie wyspłałam, bo ten moj remont, ktory rozpoczelusmy w maju, jeszcze sie ciągnie i codziennie muszę wstawać przed ósma, bo robotnicy zwykle przechodzą 8:30-9. Wszystko miało byc skończone trzy tygodnie temu, a tu chyba jeszcze trzy tygodnie bedą pracować. Zwariuje chyba, zanim skończą. Najśmieszniejszy kawałek to taki, ze czekaliśmy z instalacja nowych okien aż sie to kurzenie skończy, bo drewno i kafelki tną przed domem, no i teraz termin instalacji mam wyznaczony w 39 tygodniu ciazy .... Ha ha :). Za to łóżeczko i przewijak już złożone :). Dzisiaj instalujemy fotelik samochodowy:)

Idę robić na śniadanie paróweczki z polskiego sklepu... Mniam!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z imprezy u P dziadków. Reprezentowałam męża:)
    Ale się zgrzałam, jak mnie cieszy ta burza, uwielbiam!
    Jak zwykle wiadomości non stop włączone, ale już koniec prawie:)

Kamcia bawcie się dobrze!

Jest chłodniej, chyba wezmę się za prasowanie.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie mi.
    Zastanawiam się nad dwoma szpitalami u mnie w mieście. W jednym pracuje mój lekarz, jest w najwyższym standardzie, najlepsze wyposażenie, no i mają zzo. Minus mało miejsc często odsyłają, no i ponoć zdarza się, że szybko wypisują.

Druga opcja szpital o zdecydowanie słabszym standardzie i wyposażeniu, ale mam tam załatwiony status "specjalnej pacjentki" P rodzina tam zna część personelu itp.

Co wybrać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny doradzcie mi.
    Zastanawiam się nad dwoma szpitalami u mnie w mieście. W jednym pracuje mój lekarz, jest w najwyższym standardzie, najlepsze wyposażenie, no i mają zzo. Minus mało miejsc często odsyłają, no i ponoć zdarza się, że szybko wypisują.

Druga opcja szpital o zdecydowanie słabszym standardzie i wyposażeniu, ale mam tam załatwiony status "specjalnej pacjentki" P rodzina tam zna część personelu itp.

Co wybrać?
    Zdecydowanie wybierałabym ten, w którym przyjmuje mój lekarz :) dopiero jak Cię odeślą to bym jechała do drugiego..ale może właśnie to, że lekarz Cię prowadził, który tam pracuje będzie miało znaczenie przy przyjęciu!

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziewczyny doradzcie mi.

Co wybrać?
    ciężki wybór, ja teraz jak byłam na ip w szpitalu w którym urodziła się moja córka. Gdzie wtedy nie miałam lekarza swojego byłam normalnie traktowana. Teraz gdzie zobaczyli że moim lekarzem jest ich lekarz traktowali mnie inaczej czułam się bezpieczna i zaopiekowana. Na twoim miejscu wybrała bym szpitalu gdzie rodzina zna personel jeżeli ciąża będzie dalej ładnie się prowadzić. Jeżeli by się pojawiły jakieś komplikacje to wybrała bym szpital z lekarzem do którego chodzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czy coś da to, że mam tam lekarza. Ponoć może być tak, że przez cały pobyt w szpitalu lekarza nie zobaczymy. Ale dla mnie ważny argument to to, że mają zzo, chciałabym skorzystać. Chociaż też nie mam na to gwarancji, bo anestezjolog zajmuje się jedną pacjentką jednocześnie.

W tym drugim kolejny plus jest taki, że są położne z mojej szkoły rodzenia.

Czyli być na sucho bez nikogo, ale w szpitalu o wyższym standardzie, albo ze znajomościami w niskim.

Dobrze, że mam czas myśleć. Dzięki za rady Wasze, wypiszę potem plusy i minusy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj może też opinie.
    Mojej lekarki też myślę, że mogę nie zobaczyć, ale tam jest najlepsza opieka dla bliźniaków i III st. referencyjności więc nawet się nie zastanawiam.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, mniam, brzuszek pełny - polskie paróweczki śniły mi sie od miesiąca :).

Magdziulla, zgadzam sie z Angela - jesli Twoja ciąża jest bez komplikacji, to pewnie lepiej iść tam, gdzie Cię znają. Ale jesli tylko coś bedzie nie tak, to wiadomo, warto byc tam, gdzie maja lepszy sprzęt.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    No właśnie nie wiem czy coś da to, że mam tam lekarza. Ponoć może być tak, że przez cały pobyt w szpitalu lekarza nie zobaczymy. Ale dla mnie ważny argument to to, że mają zzo, chciałabym skorzystać. Chociaż też nie mam na to gwarancji, bo anestezjolog zajmuje się jedną pacjentką jednocześnie.

W tym drugim kolejny plus jest taki, że są położne z mojej szkoły rodzenia.

Czyli być na sucho bez nikogo, ale w szpitalu o wyższym standardzie, albo ze znajomościami w niskim.

Dobrze, że mam czas myśleć. Dzięki za rady Wasze, wypiszę potem plusy i minusy.
    Musi być to twoja decyzja. Pomysł i się zastanów co jest ważne. Przy porodzie sn najważniejsze są położne tak na prawdę, lekarza widzisz przez moment. Ja mam cc więc lekarz jest ważniejszy.

Behemottka, Magdziulla, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Póki co moja ciąża jest wzorowa, niby nie spodziewam się komplikacji, choć jestem pewna, że poród będzie ciężki, bo chudodupiec ze mnie, wąska miednica itp. Jakoś czuję, że będę miała męczarnie.
    Wszystkie szpitale u mnie mają 3 stopień, więc tu nie ma różnicy.

Ogólnie rzecz ujmując to plusów tego "lepszego" szpitala jest wiele. Sprzęt, liczba łazienek, godziny odwiedzin, standardy etyczne, opieka po itp. No ale dla mnie to pierwszy w życiu mym pobyt w szpitalu, no i jest ryzyko, że mąż będzie na tym cholernym wyjeździe służbowym, więc no będę co najwyżej z teściową, ona też tam ludzi zna, w razie czego pomoże, a w tym pierwszym nikogo.
    Jejciu ciężka sprawa, chyba w końcu urodzę w domu, bo nie będę widziała gdzie jechać;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hsj dziewczyny my dzis bylismy na wystawiempsow rasowych, ale moja corka sie cieszyla tyle psow w jednym miejscu i to takich roznych aaaaa :) pozniej pojechalismy na chwile do, pepco po 2 koszulki wiazane dla malego a corka przy okazji parasolke sobie kupiła bo juz jej jakis czas lbiecywalam, a jaka ma radosc z tego ciagle chodzi z ta parasolka haha xD bylismy na spacerze, mala namrowerze jezdzila, zjedlisky kolecje, zaraz ide zamlwic lozeczko dla malego myc sie i do wyrka :) obym dzis usnela o normalnej porze bo jutro na 7.45 mam kontrole szyjki za chwile musze isc sprobowacmsiemogolic a jak nie to meza na posilki bede wzywac :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    przemyśl za i przeciw
    ale tak szczerze-i jak angela napisała-położne są najwazniejsze, w trakcie porodu i juz po
    ale to nie znaczy , że w drugim szpitalu gorzej cię potraktują-zawsze można na pindę trafić
    ale zzo to dobry plus, bo moze być tak, że to ty bedziesz tą pacjentką, ktorą anestezjolog się zajmie ;)
    i nie zakladaj cięzkiego porodu!nie wolno tak

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteśmy :)
    mąż mega zadowolony :) ale w ogóle nie skojarzył o co chodzi, kiedy pchałam go w kierunku kina :) aż przed kasą musialam mu powiedzieć, ze przecież chciał obejrzec epoke lodowcowa :D
    cieszył się bardzo bardzo :) i zaraz spytał-to nastepnym razem idziemy na horror? :D i dziekował za niespodziankę w środku i w drodze powrotnej :)
    był drugi raz w życiu w kinie :)
    ale z bajki malo zadowolony, ogólnie mała nuda ;)

a przed odwiedzieliśmy pepco i kupiliśmy koszulki na przyszłe lato na wyprzedazy oraz sliniaczki, a w 5-10-15 body :D

w drodze powrotnej ulewa...pranie najwyżej w nocy powisi na balkonie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam odpoczynek od garow M zrobił sniadanie do lozka pozniej poszliśmy na pizze a teraz dosyltalam kolacje do łóżka :) Normalnie rozpusta dziś chyba za wydreptane kilometry i sporo pokemonow ktore udalo mu sie upolowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 21:03

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia świetny pomysł miałaś i aż mnie zainspirowałaś, żebym też coś zrobiła. Kurczę trzeba ruszyc tylki pochodzić po mieście póki można, pozniej już nie będzie takiej okazji. Chyba zacznę meza wyciągać w różne miejsca.

A ten szpital rozpiszę, ale moje serce skłania się ku temu lepszemu, a drugi jako opcja awaryjna. Pewnie zmienie zdanie wiele razy jeszcze:) dzięki!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kamcia świetny pomysł miałaś i aż mnie zainspirowałaś, żebym też coś zrobiła. Kurczę trzeba ruszyc tylki pochodzić po mieście póki można, pozniej już nie będzie takiej okazji. Chyba zacznę meza wyciągać w różne miejsca.

A ten szpital rozpiszę, ale moje serce skłania się ku temu lepszemu, a drugi jako opcja awaryjna. Pewnie zmienie zdanie wiele razy jeszcze:) dzięki!

mąz się zasmiał, ze Piotrusia pierwszy raz wyciągnęłam...a potem dopowiedzial : tak, wczoraj mnie przestraszyłaś, dzis kino...Piotruś, ty mamę zmieniasz na lepsze :) hahaha
    naprawde męzulek sie szczerze ucieszył :) wiec chetnie jakis horror zaliczy ;)
    wyprawka gotowa , czas odpoczywać, później nikt nam dziecka nie przypilnuje :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to samo pomyślałam z wyprawką, prawie wszystko gotowe i że trzeba cieszyć się sobą, pozwiedzać restauracje itp.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 1785 1786 1787 1788 1789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ