X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

ty to juz w ogole masz luksus bo wiesz kiedy sie spotkasz z Piotrusiem ekstra normalnie az sie docsekac czlowiek nie moze pewnie co :)

a powiem wam hit miesiaca ze my z moim mezem dalej nie wybralismy imienia dla Malego , zwariuje chyba przez to i nasz syn w dalszym ciagu jest "malym" :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kaafiorowa robilam 2x w zeszlym tygodniu wiec teraz odpocaynek od tej zupy :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    i tak i nie...bo ma sie poczucie, ze znów cos przemija, co nie wróci (ruchy dzidziusia, super przespane noce, błogie lenistwo), ale u nas to przede wszystkim jest duzo obaw, trosk i łez
    czasem nawet sie nie cieszę, bo mam jakies poczucie, ze teraz -póki dziecka jeszcze nie ma- nie wolno sie cieszyć...panicznie boje sie badań neonatologów...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nie wiem, ale serduszko już biło więc strzelam, że ok 8-9 tc

No to ubiorę łóżeczko i przykryje kocykiem, żeby pościel się nie kurzyła :)

Czy któraś ma monitor oddechu z babysense? nie mogę otworzyć klapy na baterie? jest na to jakiś sposób?

Ha! U nas od dziś do 5.08 nie ma ciepłej wody :D
    a ja się narobiłam i upociłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

nie smuc sie , Piotrus do duzy i silny chlopak a przede wszystkim zdrowy, napewno bedzie wszystko dobrze i bedziecie szczesliwa rodzina razem z waszym synkiem. Zobaczysz wszysyko bedzie dobrze, glowa do gory :* limit cierpienia dla ciebie jest juz wyczerpany teraz nedzie juz tylko dobrze napewno

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Miałam tyle planów na dziś, a umieram z bólu głowy:/ a mnie baaardzo rzadko boli głowa. A dziś ból po lewej stronie, oko łzawi, aż mi niedobrze i ciemno przed oczami:( nic nie mogę zrobić:( macie jakieś rady?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia też muszę męża oduczyć kładzenia ubrań w łóżeczku Emilki :)

Odebrałam wynik GBS i powiem Wam, że chyba wcale nie jestem nieczuła, bo na wyniku jest tylko odnośnie wymazu z pochwy... No i to wynik dodatni, co to znaczy?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    a próbowalaś najpierw uśmierzyć ból paracetamolem?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Kamcia. Miałam pytać. W naszych okolicach, ale bardziej moich jakiegoś kardiologa dzieciecego polecisz?
    U mojej maleńkiej bratanicy lekarz rodzinny usłyszał jakieś szmery i dostała skierowanie do kardiologa. Pomagam szukać, bo w moim mieście to bym się bała ufać komukolwiek... :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    że masz tego paciorkowca...a to oznacza podanie antybiotyku najpóźniej jakies 4 h przed urodzeniem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u mnie na ból głowy najlepszy jest sen, zawsze jak się budzę to jak ręką odjął, tylko czy teraz jesteś w stanie zasnąć to już inna rzecz

Żabcia, moja córcia w 33+1 tc ważyła 2502 g

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no wiem, ze mam, chodzilo mi bardziej wlasnie o postepowanie, czy teraz w ciazy jakies leki mi przepisze na to czy przy porodzie dopiero

A co jesli nie beda zachowane te 4 godziny przed porodem? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 13:03

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ach Kamcia. Miałam pytać. W naszych okolicach, ale bardziej moich jakiegoś kardiologa dzieciecego polecisz?
    U mojej maleńkiej bratanicy lekarz rodzinny usłyszał jakieś szmery i dostała skierowanie do kardiologa. Pomagam szukać, bo w moim mieście to bym się bała ufać komukolwiek... :(

mnie przeraża, ile jest takich przypadkow wykrycia wady po urodzeniu, bo pediatra by okazji usłyszał szmer :( mamie z korepetycji ostatnio nr podawałam...u kuzyna w rodzinie mały ma wade zlożona :(
    i tak szczerze, nie ma wielu kardiologów dziecięcych...w Gorzowie jest ...dwóch!!!!! My chodziliśmy do Pawlickiej (w necie szybko znajdzie sie namiary), super lekarka, dokładne badania, wszystko nam załatwiała (pierwsza wizyta prywatna a dalsze na nfz), ona Z poznaniem nam termin ustaliła i wybrała pania dr...namawiała od razu do skladania wniosku o orzeczenie niepełnosprawności...ja moge polecić, ale to w Gorzowie...raczej macie bliżej ZG, tam jednak nie jestem zorientowana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kurczę nie brałam w ciąży żadnego leku przeciwbólowego, jakiś opór mam przed tym. Chyba nawet nic nie mam w domu. A wysłać nie mam kogo, bo mąż jeszcze nie wrócił:(
    Jak wstaję to dosłownie jakby mi ktoś w tym jednym miejscu siekierę wbijał. Może spróbuję zasnąć faktycznie. Ale tylko raz mi się tow ciąży udało.

Mmargol a z drugiej strony nie pobierali Ci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol kiedyś nie robiło sie GBS i nasze mamy rodziły nas nie wiedzac czy jest pozytyny czy negatywny. To może po prostu spowodowac ze dzieciatko Ci pochoruje (tak nam mowili w szkole rodzenia). Np. przeziebia się, choruje czesciej... ale lekarze wiedza jak sie Toba zajac :) wazne ze masz wynik i pamietaj zeby go miec przy porodzie. Jesli ktos nie ma albo nie zdazy wykonac i tak podaja ten antybiotyk bo nie szkodzi, a moze pomoc..
    Nie nerwij sie! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Kamcia no wiem, ze mam, chodzilo mi bardziej wlasnie o postepowanie, czy teraz w ciazy jakies leki mi przepisze na to czy przy porodzie dopiero

A co jesli nie beda zachowane te 4 godziny przed porodem? :/

dziecko i tak bedzie monitorowane, chyba wtedy jemu daja antybiotyk
    z zasady w ciązy nie leczy sie tego, bo paciorkowiec lubi nawracać, a tak przed porodem ma sie pewność , ze leki dziłaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, bratowa póki co kompletnie się nie stresuje, bo ta sama lekarka małą badała wcześniej i było ok. Lekarz ginekolog i od prenatalnych takze badał w ciąży i było ok. Powiedziala, ze "cos" slyszy, pewnie nic takiego, ale "dla pewnosci"... lubie takich lekarzy...

Jestem dobrej mysli, ale to fakt... masa dzieci... :( ja już na facebooka nie wchodze, bo albo jakis nowotwór u maleństwa albo serduszko... :((((
    Az mi się płakać chce... :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kamcia kurczę nie brałam w ciąży żadnego leku przeciwbólowego, jakiś opór mam przed tym. Chyba nawet nic nie mam w domu. A wysłać nie mam kogo, bo mąż jeszcze nie wrócił:(
    Jak wstaję to dosłownie jakby mi ktoś w tym jednym miejscu siekierę wbijał. Może spróbuję zasnąć faktycznie. Ale tylko raz mi się tow ciąży udało.

Mmargol a z drugiej strony nie pobierali Ci?

ból czasami potrafi wiecej zaszkodzić niż 1/2 tabletki apapu...
    ja tez nie brałam lekow (paracetamolu czy no-spy),ale w pierwszej ciązy było pół apapu na ból zeba ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda po pobraniu GBS pisałam, że nie czułam żeby z drugiej strony też pobrali i może nieczuła jestem :P ale teraz na wyniku wszystko jest napisane, że tylko z pochwy pobrali. W sumie teraz to już nie ma znaczenia, bo wynik i tak jest pozytywny.

Ksosia masz rację, kiedyś w ogóle nie było tyle wizyt i usg, obserwacji, suplementów i w ogóle. Teraz im większa wiedza i świadomość to jednak tym bardziej chciało by się, żeby wszystko poszło dobrze i dzieciaczkowi nic nie zagrażało, stąd ten niepokój i pytania :) mój doktorek jest teraz na urlopie i wizytę mam dopiero 12.08 i wtedy się wszystkiego osobiście dopytam :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie pobierała z odbytu.... Byłam zdziwiona ale co ja mogłam...?
    I tak skasowała 50zl za badanie...

‹‹ 1793 1794 1795 1796 1797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ