X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

ty to juz w ogole masz luksus bo wiesz kiedy sie spotkasz z Piotrusiem ekstra normalnie az sie docsekac czlowiek nie moze pewnie co :)

a powiem wam hit miesiaca ze my z moim mezem dalej nie wybralismy imienia dla Malego , zwariuje chyba przez to i nasz syn w dalszym ciagu jest "malym" :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kaafiorowa robilam 2x w zeszlym tygodniu wiec teraz odpocaynek od tej zupy :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    i tak i nie...bo ma sie poczucie, ze znów cos przemija, co nie wróci (ruchy dzidziusia, super przespane noce, błogie lenistwo), ale u nas to przede wszystkim jest duzo obaw, trosk i łez
    czasem nawet sie nie cieszę, bo mam jakies poczucie, ze teraz -póki dziecka jeszcze nie ma- nie wolno sie cieszyć...panicznie boje sie badań neonatologów...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nie wiem, ale serduszko już biło więc strzelam, że ok 8-9 tc

No to ubiorę łóżeczko i przykryje kocykiem, żeby pościel się nie kurzyła :)

Czy któraś ma monitor oddechu z babysense? nie mogę otworzyć klapy na baterie? jest na to jakiś sposób?

Ha! U nas od dziś do 5.08 nie ma ciepłej wody :D
    a ja się narobiłam i upociłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

nie smuc sie , Piotrus do duzy i silny chlopak a przede wszystkim zdrowy, napewno bedzie wszystko dobrze i bedziecie szczesliwa rodzina razem z waszym synkiem. Zobaczysz wszysyko bedzie dobrze, glowa do gory :* limit cierpienia dla ciebie jest juz wyczerpany teraz nedzie juz tylko dobrze napewno

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Miałam tyle planów na dziś, a umieram z bólu głowy:/ a mnie baaardzo rzadko boli głowa. A dziś ból po lewej stronie, oko łzawi, aż mi niedobrze i ciemno przed oczami:( nic nie mogę zrobić:( macie jakieś rady?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia też muszę męża oduczyć kładzenia ubrań w łóżeczku Emilki :)

Odebrałam wynik GBS i powiem Wam, że chyba wcale nie jestem nieczuła, bo na wyniku jest tylko odnośnie wymazu z pochwy... No i to wynik dodatni, co to znaczy?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    a próbowalaś najpierw uśmierzyć ból paracetamolem?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Kamcia. Miałam pytać. W naszych okolicach, ale bardziej moich jakiegoś kardiologa dzieciecego polecisz?
    U mojej maleńkiej bratanicy lekarz rodzinny usłyszał jakieś szmery i dostała skierowanie do kardiologa. Pomagam szukać, bo w moim mieście to bym się bała ufać komukolwiek... :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    że masz tego paciorkowca...a to oznacza podanie antybiotyku najpóźniej jakies 4 h przed urodzeniem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u mnie na ból głowy najlepszy jest sen, zawsze jak się budzę to jak ręką odjął, tylko czy teraz jesteś w stanie zasnąć to już inna rzecz

Żabcia, moja córcia w 33+1 tc ważyła 2502 g

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no wiem, ze mam, chodzilo mi bardziej wlasnie o postepowanie, czy teraz w ciazy jakies leki mi przepisze na to czy przy porodzie dopiero

A co jesli nie beda zachowane te 4 godziny przed porodem? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 13:03

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ach Kamcia. Miałam pytać. W naszych okolicach, ale bardziej moich jakiegoś kardiologa dzieciecego polecisz?
    U mojej maleńkiej bratanicy lekarz rodzinny usłyszał jakieś szmery i dostała skierowanie do kardiologa. Pomagam szukać, bo w moim mieście to bym się bała ufać komukolwiek... :(

mnie przeraża, ile jest takich przypadkow wykrycia wady po urodzeniu, bo pediatra by okazji usłyszał szmer :( mamie z korepetycji ostatnio nr podawałam...u kuzyna w rodzinie mały ma wade zlożona :(
    i tak szczerze, nie ma wielu kardiologów dziecięcych...w Gorzowie jest ...dwóch!!!!! My chodziliśmy do Pawlickiej (w necie szybko znajdzie sie namiary), super lekarka, dokładne badania, wszystko nam załatwiała (pierwsza wizyta prywatna a dalsze na nfz), ona Z poznaniem nam termin ustaliła i wybrała pania dr...namawiała od razu do skladania wniosku o orzeczenie niepełnosprawności...ja moge polecić, ale to w Gorzowie...raczej macie bliżej ZG, tam jednak nie jestem zorientowana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kurczę nie brałam w ciąży żadnego leku przeciwbólowego, jakiś opór mam przed tym. Chyba nawet nic nie mam w domu. A wysłać nie mam kogo, bo mąż jeszcze nie wrócił:(
    Jak wstaję to dosłownie jakby mi ktoś w tym jednym miejscu siekierę wbijał. Może spróbuję zasnąć faktycznie. Ale tylko raz mi się tow ciąży udało.

Mmargol a z drugiej strony nie pobierali Ci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol kiedyś nie robiło sie GBS i nasze mamy rodziły nas nie wiedzac czy jest pozytyny czy negatywny. To może po prostu spowodowac ze dzieciatko Ci pochoruje (tak nam mowili w szkole rodzenia). Np. przeziebia się, choruje czesciej... ale lekarze wiedza jak sie Toba zajac :) wazne ze masz wynik i pamietaj zeby go miec przy porodzie. Jesli ktos nie ma albo nie zdazy wykonac i tak podaja ten antybiotyk bo nie szkodzi, a moze pomoc..
    Nie nerwij sie! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Kamcia no wiem, ze mam, chodzilo mi bardziej wlasnie o postepowanie, czy teraz w ciazy jakies leki mi przepisze na to czy przy porodzie dopiero

A co jesli nie beda zachowane te 4 godziny przed porodem? :/

dziecko i tak bedzie monitorowane, chyba wtedy jemu daja antybiotyk
    z zasady w ciązy nie leczy sie tego, bo paciorkowiec lubi nawracać, a tak przed porodem ma sie pewność , ze leki dziłaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, bratowa póki co kompletnie się nie stresuje, bo ta sama lekarka małą badała wcześniej i było ok. Lekarz ginekolog i od prenatalnych takze badał w ciąży i było ok. Powiedziala, ze "cos" slyszy, pewnie nic takiego, ale "dla pewnosci"... lubie takich lekarzy...

Jestem dobrej mysli, ale to fakt... masa dzieci... :( ja już na facebooka nie wchodze, bo albo jakis nowotwór u maleństwa albo serduszko... :((((
    Az mi się płakać chce... :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kamcia kurczę nie brałam w ciąży żadnego leku przeciwbólowego, jakiś opór mam przed tym. Chyba nawet nic nie mam w domu. A wysłać nie mam kogo, bo mąż jeszcze nie wrócił:(
    Jak wstaję to dosłownie jakby mi ktoś w tym jednym miejscu siekierę wbijał. Może spróbuję zasnąć faktycznie. Ale tylko raz mi się tow ciąży udało.

Mmargol a z drugiej strony nie pobierali Ci?

ból czasami potrafi wiecej zaszkodzić niż 1/2 tabletki apapu...
    ja tez nie brałam lekow (paracetamolu czy no-spy),ale w pierwszej ciązy było pół apapu na ból zeba ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda po pobraniu GBS pisałam, że nie czułam żeby z drugiej strony też pobrali i może nieczuła jestem :P ale teraz na wyniku wszystko jest napisane, że tylko z pochwy pobrali. W sumie teraz to już nie ma znaczenia, bo wynik i tak jest pozytywny.

Ksosia masz rację, kiedyś w ogóle nie było tyle wizyt i usg, obserwacji, suplementów i w ogóle. Teraz im większa wiedza i świadomość to jednak tym bardziej chciało by się, żeby wszystko poszło dobrze i dzieciaczkowi nic nie zagrażało, stąd ten niepokój i pytania :) mój doktorek jest teraz na urlopie i wizytę mam dopiero 12.08 i wtedy się wszystkiego osobiście dopytam :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie pobierała z odbytu.... Byłam zdziwiona ale co ja mogłam...?
    I tak skasowała 50zl za badanie...

‹‹ 1793 1794 1795 1796 1797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ