WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamcia
ty to juz w ogole masz luksus bo wiesz kiedy sie spotkasz z Piotrusiem ekstra normalnie az sie docsekac czlowiek nie moze pewnie co
a powiem wam hit miesiaca ze my z moim mezem dalej nie wybralismy imienia dla Malego , zwariuje chyba przez to i nasz syn w dalszym ciagu jest "malym" -
nick nieaktualny
-
sarcia
i tak i nie...bo ma sie poczucie, ze znów cos przemija, co nie wróci (ruchy dzidziusia, super przespane noce, błogie lenistwo), ale u nas to przede wszystkim jest duzo obaw, trosk i łez
czasem nawet sie nie cieszę, bo mam jakies poczucie, ze teraz -póki dziecka jeszcze nie ma- nie wolno sie cieszyć...panicznie boje sie badań neonatologów... -
nick nieaktualnySarcia nie wiem, ale serduszko już biło więc strzelam, że ok 8-9 tc
No to ubiorę łóżeczko i przykryje kocykiem, żeby pościel się nie kurzyła
Czy któraś ma monitor oddechu z babysense? nie mogę otworzyć klapy na baterie? jest na to jakiś sposób?
Ha! U nas od dziś do 5.08 nie ma ciepłej wody
a ja się narobiłam i upociłam -
nick nieaktualnyKamcia
nie smuc sie , Piotrus do duzy i silny chlopak a przede wszystkim zdrowy, napewno bedzie wszystko dobrze i bedziecie szczesliwa rodzina razem z waszym synkiem. Zobaczysz wszysyko bedzie dobrze, glowa do gory :* limit cierpienia dla ciebie jest juz wyczerpany teraz nedzie juz tylko dobrze napewnokamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAch Kamcia. Miałam pytać. W naszych okolicach, ale bardziej moich jakiegoś kardiologa dzieciecego polecisz?
U mojej maleńkiej bratanicy lekarz rodzinny usłyszał jakieś szmery i dostała skierowanie do kardiologa. Pomagam szukać, bo w moim mieście to bym się bała ufać komukolwiek... -
Kamcia no wiem, ze mam, chodzilo mi bardziej wlasnie o postepowanie, czy teraz w ciazy jakies leki mi przepisze na to czy przy porodzie dopiero
A co jesli nie beda zachowane te 4 godziny przed porodem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 13:03
-
Ksosia wrote:Ach Kamcia. Miałam pytać. W naszych okolicach, ale bardziej moich jakiegoś kardiologa dzieciecego polecisz?
U mojej maleńkiej bratanicy lekarz rodzinny usłyszał jakieś szmery i dostała skierowanie do kardiologa. Pomagam szukać, bo w moim mieście to bym się bała ufać komukolwiek...
mnie przeraża, ile jest takich przypadkow wykrycia wady po urodzeniu, bo pediatra by okazji usłyszał szmermamie z korepetycji ostatnio nr podawałam...u kuzyna w rodzinie mały ma wade zlożona
i tak szczerze, nie ma wielu kardiologów dziecięcych...w Gorzowie jest ...dwóch!!!!! My chodziliśmy do Pawlickiej (w necie szybko znajdzie sie namiary), super lekarka, dokładne badania, wszystko nam załatwiała (pierwsza wizyta prywatna a dalsze na nfz), ona Z poznaniem nam termin ustaliła i wybrała pania dr...namawiała od razu do skladania wniosku o orzeczenie niepełnosprawności...ja moge polecić, ale to w Gorzowie...raczej macie bliżej ZG, tam jednak nie jestem zorientowana -
nick nieaktualnyKamcia kurczę nie brałam w ciąży żadnego leku przeciwbólowego, jakiś opór mam przed tym. Chyba nawet nic nie mam w domu. A wysłać nie mam kogo, bo mąż jeszcze nie wrócił
Jak wstaję to dosłownie jakby mi ktoś w tym jednym miejscu siekierę wbijał. Może spróbuję zasnąć faktycznie. Ale tylko raz mi się tow ciąży udało.
Mmargol a z drugiej strony nie pobierali Ci? -
nick nieaktualnymmargol kiedyś nie robiło sie GBS i nasze mamy rodziły nas nie wiedzac czy jest pozytyny czy negatywny. To może po prostu spowodowac ze dzieciatko Ci pochoruje (tak nam mowili w szkole rodzenia). Np. przeziebia się, choruje czesciej... ale lekarze wiedza jak sie Toba zajac
wazne ze masz wynik i pamietaj zeby go miec przy porodzie. Jesli ktos nie ma albo nie zdazy wykonac i tak podaja ten antybiotyk bo nie szkodzi, a moze pomoc..
Nie nerwij sie! -
mmargol wrote:Kamcia no wiem, ze mam, chodzilo mi bardziej wlasnie o postepowanie, czy teraz w ciazy jakies leki mi przepisze na to czy przy porodzie dopiero
A co jesli nie beda zachowane te 4 godziny przed porodem?
dziecko i tak bedzie monitorowane, chyba wtedy jemu daja antybiotyk
z zasady w ciązy nie leczy sie tego, bo paciorkowiec lubi nawracać, a tak przed porodem ma sie pewność , ze leki dziłaja -
nick nieaktualnyKamcia, bratowa póki co kompletnie się nie stresuje, bo ta sama lekarka małą badała wcześniej i było ok. Lekarz ginekolog i od prenatalnych takze badał w ciąży i było ok. Powiedziala, ze "cos" slyszy, pewnie nic takiego, ale "dla pewnosci"... lubie takich lekarzy...
Jestem dobrej mysli, ale to fakt... masa dzieci...ja już na facebooka nie wchodze, bo albo jakis nowotwór u maleństwa albo serduszko...
(((
Az mi się płakać chce... -
Magdziulla wrote:Kamcia kurczę nie brałam w ciąży żadnego leku przeciwbólowego, jakiś opór mam przed tym. Chyba nawet nic nie mam w domu. A wysłać nie mam kogo, bo mąż jeszcze nie wrócił
Jak wstaję to dosłownie jakby mi ktoś w tym jednym miejscu siekierę wbijał. Może spróbuję zasnąć faktycznie. Ale tylko raz mi się tow ciąży udało.
Mmargol a z drugiej strony nie pobierali Ci?
ból czasami potrafi wiecej zaszkodzić niż 1/2 tabletki apapu...
ja tez nie brałam lekow (paracetamolu czy no-spy),ale w pierwszej ciązy było pół apapu na ból zeba -
Magda po pobraniu GBS pisałam, że nie czułam żeby z drugiej strony też pobrali i może nieczuła jestem
ale teraz na wyniku wszystko jest napisane, że tylko z pochwy pobrali. W sumie teraz to już nie ma znaczenia, bo wynik i tak jest pozytywny.
Ksosia masz rację, kiedyś w ogóle nie było tyle wizyt i usg, obserwacji, suplementów i w ogóle. Teraz im większa wiedza i świadomość to jednak tym bardziej chciało by się, żeby wszystko poszło dobrze i dzieciaczkowi nic nie zagrażało, stąd ten niepokój i pytaniamój doktorek jest teraz na urlopie i wizytę mam dopiero 12.08 i wtedy się wszystkiego osobiście dopytam
-
nick nieaktualny