WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela89 wrote:Wydzielina biała jest całkowicie normalna, dobrą florę bakteryjną masz. Nie bierzesz przypadkiem jakiś probiotyków?Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Angela mój Młody ur 36+4 i też wpisane, że wcześniak. Choć oddychal sam, a w cieplarce leżał 3 doby z racji koloru skóry.
Ja ur 27/28 i mam wpisane skrajny wcześniak, ale to 100 lat temu
Bo do 37 tygodnia dziecko urodzone przed jest wcześniakiem. Lekarz mówił o przypadkach gdzie jest na to oko przymykane i wpisują ciąże donoszoną.
A Ty jako ze urodziłaś się w 27/28 to zgadza się byłaś skarajnym wcześniakiem. Do teraz tak jest dopiero po 28 tc jest nazywanym wcześniakiem. A po 34 tc późnym wcześniakiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 14:02
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:Biore provag doustnie codziennie i co drugi dzień moja gin na sobotniej wizycie przepisała mi dopochwowo Gyno-femidazol ze względu na mój szew... Ale kurde tej wydzieliny troche jest i sie stresuje
Myślę że nie masz co się martwić, ze mnie ciągle coś leci ale biore tyle probiotyków że to normalne. Ph mam ok, wody 14 więc jest ok. -
Angela89 wrote:Myślę że nie masz co się martwić, ze mnie ciągle coś leci ale biore tyle probiotyków że to normalne. Ph mam ok, wody 14 więc jest ok.Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
mmargol
oj czekaliśmy na pomniczek...zamówiliśmy go przed smiercia ojca(czyli koniec kwietnia)
jest troche na zamówienie, tzn nasz wzór i wiedzieliśmy, ze troszkę czasu zleci
ale tak naprawde 2 razy z monatżem załapalismy sie na dwutygodniowe urlopy pracowników i obsuwy z powodu pogody...a to rzeźbiarzowi trochę zleciało, potem obrabianie fotografii, a na koniec pojawił sie problem z wazonikiem...
ale juz jutro bedziejak ulga i szczęście
mmargol lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Mmargol nie czytaj!!! Wiesz ile kobiet ma GBS... masa, a wiesz, że sporo kobiet nie ma pobieranego gbs np. z rodzin niezaradnych, jak to się delikatnie mówi
spokojnie i nie czytaj !!!
wstrętny wujek google
napisane było o różnych przypadkach, ale te gorsze mnie przeraziły po prostu
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:Dzieki Angela. Jak pójdę na ta dzisiejsza wizyte, to poproszę zeby mi Afi zmierzyła. Mam nadzijeje ze wszytsko ok. Ta wydzielina jest biała, wiec z tego co przeczytałam w necie ma dobry kolor. Postaram sie nie wymyślać i nie wkręcać sobie
Moje wody były przezroczyste, delikatnie zabarwione biała wydzieliną ale to się zmieszało z moimi upławami. Mi jak wody uciekały byłam wstanie je złapać do kubeczka od moczu. A jak pecherz pekł to mogłam bym taki kubeczek napełnić. Tak więc spokojnie i nie czytaj!! -
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:ulfenstein
donoszona to 37+1
ja juz rano pisałam, ze czekam jednak na 36+1 bo u mnie to oznacza, ze mój mały szpital (1 stopień ref) zrobi mi cc
oni nie przyjmuja porodów przed skończonym 36 tc-ale czemu, to nie wiem
Kamcia, w Trzebnicy, gdzie rodziłam po raz pierwszy też jest taka procedura i to ma związek z brakiem profesjonalnego sprzętu do ratowania życia wcześniaków, dlatego godzą się na poród dopiero do skończonego 36 tyg, a wcześniej odsyłają do Wrocławia. -
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Moje wody były przezroczyste, delikatnie zabarwione biała wydzieliną ale to się zmieszało z moimi upławami. Mi jak wody uciekały byłam wstanie je złapać do kubeczka od moczu. A jak pecherz pekł to mogłam bym taki kubeczek napełnić. Tak więc spokojnie i nie czytaj!!Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
haneczka wrote:Kamcia, w Trzebnicy, gdzie rodziłam po raz pierwszy też jest taka procedura i to ma związek z brakiem profesjonalnego sprzętu do ratowania życia wcześniaków, dlatego godzą się na poród dopiero do skończonego 36 tyg, a wcześniej odsyłają do Wrocławia.
ja to wiemale nie rozumiem czemu 36+ a nie standardowo 37 + ?
wiem, ze nie maja oddziału dla noworodków, bo sprzęt 'pierwszej pomocy" oraz lekarze musza być
wczesniej to u nas gorzów (ale to drugi stopień)
ale nie wiem gdzie kieruja, kiedy potrzebny jest ten 3 stopnia-bo Zielona góra to nasze wojewodztwo, ale tyle samo mamy do Poznania
wiele rzeczy sie zna i procedur, mając chore dziecko
my musielismy być w gotowosci, gdyby stan Emilki sie pogorszył (czego się nie spodziewalismy) i nasze pogotowie również
-
kamciaelcia wrote:ja to wiem
ale nie rozumiem czemu 36+ a nie standardowo 37 + ?
wiem, ze nie maja oddziału dla noworodków, bo sprzęt 'pierwszej pomocy" oraz lekarze musza być
wczesniej to u nas gorzów (ale to drugi stopień)
ale nie wiem gdzie kieruja, kiedy potrzebny jest ten 3 stopnia-bo Zielona góra to nasze wojewodztwo, ale tyle samo mamy do Poznania
wiele rzeczy sie zna i procedur, mając chore dziecko
my musielismy być w gotowosci, gdyby stan Emilki sie pogorszył (czego się nie spodziewalismy) i nasze pogotowie również
Może dlatego, że 36 tyg dziecko potrafi już oddychać w 99,9% przypadków, a dopiero 37 tydzień nazywany jest donoszonym, nie wiedzieć dlaczego.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:A to tej mojej wydzieliny jest tak troszke na wkładce i poprostu jak ide siusiu, to czyje ze jest wilgotno i wtedy wkładkę zmieniam. Mam nadzieje ze to fizjologiczna wydzielina. I juz nie czytam, bo to złe robi na moja psychikę... Dzieki Angela
Nie wiem czy tylko ja tak miałam czy inne ciężarne którym się sączyły wody że wiedziałam, wiedzialam na 100% że jest to nie normalne i coś się dzieje. Ja jak wstałam pierwszy raz i jak poleciało od razu zaczełam płakać i mówić mężowi że odchodzą mi wody.
Żabcia a Ty wiedziałaś że coś jest nie tak?Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas położna mówiła, że 2/3 ciężarnych mają dodatni GBS.
Na bbf pisze, że 36+0 to ciąża donoszona, bo już zaczynasz 37tc. Więc nie wiem, jak to w końcu jest.
Pochwalę się moim przewijakiem:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d484959d7875.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb282baf477b.jpgkamciaelcia, Ulfenstein, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacioszczyczka wrote:U nas położna mówiła, że 2/3 ciężarnych mają dodatni GBS.
Na bbf pisze, że 36+0 to ciąża donoszona, bo już zaczynasz 37tc. Więc nie wiem, jak to w końcu jest.
Pochwalę się moim przewijakiem:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d484959d7875.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb282baf477b.jpg
Bbf kłamieDopiero 37+0 jest ciąża donoszona
A przewijak pierwsza klasa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja jestem ograniczona umysłowo. Naprawdę! Modlę się nad tą tabletką dalej. Spróbowałam poleżeć, wypić mleko, przewietrzyć się, teraz zrobiłam obiad(bo może z głodu boli) no ja naprawdę jestem nienormalna. Chociaż przyznam, że boli mniej.
Już dla zasady i przełamania oporu powinnam ją wziąć. Głupia baba!