X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos:tutaj pisal ze chodzi i ciagle cos je...no kurde ja wlasciwieod dwoch dni mam taka zarlaczke nie wiem co się dzieje normalnie nie jem tylko chodze i zre!!! Ratunku

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda

pomysl jak ja w xiazy 2 razy bralam antubiotyk w ciazy po10 dni i co mialam zroobic, malo ktora ciaza jest ekstra perfekcyjna. A jak bym w ten sposob myslala to nie wiadomo czy dsis jeszcze w tej ciazy bym byla...wierzylam ze musze wziac dla dpbra dziecka i antybiotyki i paracetamol i w ten sposob trzeba myslec, bo od jednej tabletki sie daiecku nic nie stanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:46

kamciaelcia, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł Pan hydraulik od praleczki :) ale super wszystko jednego dnia przywieźli i podłączą :)

Mmargol wujek google samo zło, przekonałam się o tym już kilka razy i.teraz nic, a nic nie czytam. Jak coś mnie martwi pytam ginki ;)

Co do ciąży donoszonej to nie ma fo liczyć do dnia i godziny ;) to sprawa indywidualna. Są dzieciaczki, które sobie super radzą w 36 i takie które w 38tc mogą mieć problem. Ważne, żeby Nasze szkraby były zdrowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ktos:tutaj pisal ze chodzi i ciagle cos je...no kurde ja wlasciwieod dwoch dni mam taka zarlaczke nie wiem co się dzieje normalnie nie jem tylko chodze i zre!!! Ratunku

To ja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie to chyba mnie zarazilas haha :D bo ja tez dostalam odmozdzenia i widze zarcie to co chwila cos jem....ale normalnie mam chwilami takie ssanie ze az przesada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia najpierw "pomocny" sąsiad teraz hydraulik...sama się prosisz o skojarzenia;);)

mmargol, Sabina lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Bbf kłamie :P Dopiero 37+0 jest ciąża donoszona :)

ale bbf mówi tak właśnie: w 37+0 mam w kalendarzu info o donoszonej ciązy.
    27 sierpnia u mnie.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    ale bbf mówi tak właśnie: w 37+0 mam w kalendarzu info o donoszonej ciązy.
    27 sierpnia u mnie.
    Nooo to mówi prawdę :P Myślałam że mowa o 36+0 ;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    To ja...
    Ja też. Ależ mi się włączyło.
    Zdążę wytrzeć buzie po grzankach,a już sięgam po brzoskwinie. Ale co to jest brzoskwinia? Gotujemy makaron.
    Chyba sobie wmawiam, że Kostek jest mały, bo ja za mało tyje :P
    Chociaż to już będzie 9kg w pt.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wychodząc do pracy kazał mi siedzieć i odpoczywać :P Tak więc prasuje siedząc, to nie moja wina że prasowanie mnie relaksuje :P Zwłaszcza dla dziecka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89

to ja jak wypiore to cie zatrudnie do prasowania skoro to dla ciebie relaks, bo ja nie wiem dlaczego, dziwnym trafem na zelazko mam chyba uczulenie hahah :)

AJrin lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz prawie całą chate ogarnęłam :) aż jestem z siebie dumna
    moze nawet wieczorem podłogi zaliczę :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    U nas położna mówiła, że 2/3 ciężarnych mają dodatni GBS.

Na bbf pisze, że 36+0 to ciąża donoszona, bo już zaczynasz 37tc. Więc nie wiem, jak to w końcu jest.

Pochwalę się moim przewijakiem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d484959d7875.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb282baf477b.jpg

Masz talent :), amzdradz mi tajemnice gdzie dostane taki otulacz do nosidelka co Ty masz?.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Angela89

to ja jak wypiore to cie zatrudnie do prasowania skoro to dla ciebie relaks, bo ja nie wiem dlaczego, dziwnym trafem na zelazko mam chyba uczulenie hahah :)

Po 13 sierpnia to mogę tańczyć w okół deski ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli nabiera to kształtu :)

[

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 11:35

mmargol, agatia, Sabina, haneczka, Macioszczyczka, Pysiaczek89, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Byłam po zakupy w Tesco i F&F ma wyprzedaże no i...kupiłam pajac z polaru dla małej Jestem uzależniona :(
    Widzialam wczoraj ta przecene mi sie tam podoba taki kocyk, ale nie kupilam i teraz zaluje, jutro jeszcze podjade sprawdzic czy jest.

mysza0406 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Agatia najpierw "pomocny" sąsiad teraz hydraulik...sama się prosisz o skojarzenia;);)
    Hydraulikiem bym nie pogardziła, przystojny facet i bardzo sympatyczny. Właściwie nie hydraulik, a złota rączka ;) ale żonaty, więc odpada ;)

Wstawiłam pierwsze pranie czyszczące, pralka cichutenka :) jeszcze muszę sprawdzić, jak wiruje, żeby sąsiadom nocy nie umilić.

Angela bardzo ładnie to wygląda. Mialam nie kupować falbanki, ale chyba się skuszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 16:02

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    slicznie :)
    ale kusisz, kochana...sama juz bym chciała ubrać łózeczko :) i kołyskę :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ