X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, imiona śliczne, wyglądasz super i zgadzam sie, ze bluzka piękna :). U nas miał byc Mikołaj, ale znaki diaktryczne wykluczyły ...

A ja sie średnio wyspałam, bo Adaś postanowił kręcić jakieś piruety o drugiej w nocy i normalnie drapał mnie od środka, łobuz jeden. Ale teraz tylko cichutko puka, chyba głodny ;). Pora wstawać.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Obejrzałam pierwszy odcinek "porody" na ipla i powiem Wam, ze ja chyba wole cc. Ogolnie ten poród to straszna sprawa :P ale ide oglądać dalej kolejne odcinki, czas mi jakos leci przynajmniej :)

AJrin lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka to ciesz się, że dziecko a nie tak jak u mnie... dziś od 23.30 do 5 rano co 40 minut rwanie rąk mnie budziło. To naprawdę okropny ból jest. Nic nie pomaga. Ani magnez ani obrzydliwa muszynianka ani zwis rąk :( Do porodu się będę męczyła.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już mamy bliżej niż dalej i czas szybciutko ucieknie

Dzierzba lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba <3
    Kobitko kochana! :)

Ja dziś na KTG jade na 19. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze :)

Synuś wlasnie ma czkawke, ale zjadlam 4 jabłka i kawałek ciasta mniaaam :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam knopersa wlasnie i popijam woda, a za chwile ide wstawic udka dp pielarnika na kolacje bo mam ochote :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizyte w szpitalu musiałam odespać :) Teraz jak nowo narodzona jestem :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaliczyłam pierwsze kakałko :)
    dzis na obiadokolację...fasolka niezmiennie :D ale kupiłam schabowego w wersji normal, zobaczymy czy przełknę ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i pomniczka dziś nie postawili :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ojoj :* jak bedzie lepsza pogoda to napewno postawia !

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Super brzuszki :)
    Torba prawie spakowana ale nie bylo to latwe musze przyznać niby wszystko w domu czekało ale smoczek butelka trzeba wyparzyc laktator też. Pieluszki rozpakowac i spakowac tylko 30 sztuk reszte M dowiezie. Koszule wyprasowac i tu mam zonka bo jedną mi wcieło nie wiem gdzie wrrr wiem ze była prana ale kto gdzie wpakował. Normalnie giną mi rzeczy na powierzchni 40 metrów non stop, już nawet szafe M przeszukalam ale zonk i nie ma.
    Recznik wyprasowac przygotowac kubek itd no zeszło sie pół dnia.
    No i przy takim pomagierze nic łatwo nie idzie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35256792511d.jpg

Ehh, czy sa jeszcze jakies wazne rzeczy, o ktorych powinnam wiedziec, takie jak wyparzenie smoczka/butelek?
    Ja sobie to spakowalam i zadowolona :(
    Jak sie wyparza - po prostu przelewam butelki i smoczek zagotowana woda?

Co jeszcze bierzecie dla dzidziusia procz ciuszkow i pampersow?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kakalko dopiero o 21 :) do kolacji, za to dzis zjadlam juz 3 nektarynki ! Tak mi smakowaly se szok :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ehh, czy sa jeszcze jakies wazne rzeczy, o ktorych powinnam wiedziec, takie jak wyparzenie smoczka/butelek?
    Ja sobie to spakowalam i zadowolona :(
    Jak sie wyparza - po prostu przelewam butelki i smoczek zagotowana woda?

Co jeszcze bierzecie dla dzidziusia procz ciuszkow i pampersow?
    Ja biorę tylko krem, mokre chusteczki i otulacze. Resztę zapewnia szpital. Butelki się wyparza w mikrofali (w specjalnym pojemniku), sterylizatorze lub gotuje w wodzie 10 minut.
    Ja wam powiem, że branie butli do szpitala mija się z celem bo użyjecie raz i trzeba wyparzać znowu, a tam nie ma jak. Szpitale mają swoje butelki albo takie specjalne jednorazowe buteleczki z mlekiem. Z resztą ja nie zgadzam się na dokarmianie, no chyba, że będzie absolutnie konieczne. U mnie są też laktatory i można używać jak potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 18:17

violett, Behemottka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od jakiś 2-3 tyg mam fazę na mleko
    na ostatnia kolacje jem makaron z mlekiem od lutego codziennie ale to mało, więc dawkuje małe kakałka tez w ciągu dnia i niestety to naturalne gorzkie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    ja gotowałam rzeczy chwile w garnku i wyłączałam jak przestygło to opłukiwałam i już (taki osad sie robi stad plukanie)
    a wyparzanie to czasem wystarczy zalać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, kurcze, szkoda mi Ciebie :(. Bo ruchy maluszka, nawet te bolesne, to jakieś takie fajne są i nie sposób sie na rozrabiake złościć. A to rwanie rąk to w nadgarstkach? Ja mam problemy z prawym nadgarstkiem cały czas, a teraz w ciazy było pogorszenie. Kupiłam sobie taki usztywniacz na nadgarstek i naprawdę pomaga. Jak jest źle, to nawet w nim śpię.

Ściskam!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki!
    Jak ja malo jeszcze wiem...
    Dzierzba, mnie czasem tez bola w nocy rece, ale to przez puchniecie i taki cierpniecie. Pomaga jak spie z wyprostowanymi na cala dlugosc do przedu, wygladam jak kot :D ale jest lepiej, grunt zeby nie zginac.
    No i mam problem z nogami, cos jakby syndrom niespokojnych nog, okropne to jest,nic nie pomaga, a spac sie nie da.
    Na szczescie juz niedlugo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jedyje co to mam problsm z bolem kolan i lydek no kregoslup to chyba mowic nie trzeba bo to napewno kazda z nas boli :(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czuję w nadgarstkach kostkach i promieniuje aż do łokci. Tak jakby mi ktoś wrzątkiem lał i w imadło wciskał. Do tego nadgarstki i kostki bardzo puchną w nocy, a odrętwiałe są cały czas. Tak już czasem jest i liczę na to, że to od hormonów i minie po ciąży.
    Serio mi nic nie pomaga ani leki ani usztywniacz ani spanie z wyprostowanymi, zwisającymi ( w górze jak mam to napieprza jeszcze bardziej). No trudno. Przeżyję!

Sarcia a mnie kręgosłup nie boli dzięki poduszce, kolana tylko trochę jak kucam albo się zasiedzę no i spojenie. Gdyby nie te łapki to spałabym jak anioł. Moja poducha ciążowa to naprawdę strzał w dziesiątkę i nie żałuję ani złotówki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 18:32

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skurcze łydek, takie jak syndrom niespokojnych nóg, tez miewam. Całe szczęście bardzo rzadko, bo są strasznie irytujące.

U mnie dzisiaj remontowa cisza (chyba). Manager "budowy" wyjechał na wczasy i wraca dopiero w środę. W sumie to nie wiem, czy ktoś do drzwi dziś zapuka, czy nie. Ja mam dosyć tego remooontuuuuu! Buuuuuuu!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ