X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ale ja i po 4 latach bym się bała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    A może pomysl sobie ze juz gorzej nie może być? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Kamcia widzisz ty to jstes kochana zaraz poprawil mi sie humor :)

Masz racje ze gorzej byc nie moze...wlasciwie wszytsko co tylko mozliwe i zwiazanego z porodem juz przeszlam to co mi pozostaje...nikt za mnie nie urodzi...a mimo wszystko i tak boje sie wlasnie sn..moze po cc nie bedzie tak zle, mnie poporstu przeraza wizja pojscia swiadomie na operacje..

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Anulka
    Ale synek dorodny i zdrowiutki wiec tylko się cieszyć
    A nasze ciążę prędzej czy później i tak się rozwiążą ;)
    No na usg wszystko pięknie ale to jego walące serducho trochę mi stracha napędziło :/ Wcześniejsze zapisy ktg w 27 i 31 tyg były ok...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ale to zdrowy odruch bać się operacji
    Tez się boję i nie mówię że nie
    Ale bardziej przeraża mnie poród sn-nie ważne czy po roku czy po 10 latach -bo zawsze ryzyko jest ze blizna się rozejdzie, że nie wolno oksytocyny. ..lepiej mi nawet nie myśleć o tym co złe. Jakoś trzeba pozytywnie się nastawic. Przeszłas to co najgorsze w porodzie i tylko może teraz być lepiej

Czasami mam głupie uczucie ze umrę. ..no ale halo halo ziemia! !wszystko musi być dobrze :) i przede wszystkim jest to ekscytujące :D w końcu poznamy tego czlowieczka który daje nam się teraz we znaki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka
    A mi lekarz tłumaczy ze dzidziol to mała wersja nas -i nam też serducho czasem szybciej bije -a to ze złości a to z wysiłku. ..i ważne ze mały ochlonal i serduszko poprawnie biło

Anulka01 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Foxik dalej się nie odzywała?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

no mi wlasnie tez takie pierdoly po glowie przeszly a co jakby... nawert myslec nie chce, pocieszam sie mysla ze niektorzy mieli 3 cesarki i nawet 4 i zyja wiec czemu u nas ma byc inaczej!

Ja to juz w ogole musze byc silna, mam corke ktora musze wychowac i urodze synka o ktorym marzylam jak nie wiem co i nie dlugo chce juz go zobaczyc....musi byc dobrze to prawada, miliony kobiet maja ciecia i jest dobrze...

no ja sie tez boje wlasnie ze przy sn sie blizna rozejdzie, macica moze peknac to juz zarty nie sa...to mniej szkodliwe jest cc jak otworza wyjma sprzatna i zszyja, sama juz nie wiem im blizej tym bardziej przestaje mi sie to podobac

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic a nic nie pisała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Foxik gdzies zniknela, a nie meldowala ze jej nie bedzie hmm.... pewnie sie odezwie niebawem !

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    W sumie ty masz jeszcze wybór
    I moim zdaniem łatwiej ci będzie myśleć jak juz zdecydujesz się konkretnie na cc lub sn. Wtedy na wierzch wyjdą plusy !!!

Ja planuje 3. Cc wiec musi być dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nie planuj i nie myśl o tym, dziecko samo zdecyduje jak chce wyjść.

Ja od 20 tc poprzedniej ciąży wiedziałam że czeka mnie CC.. wiele łez poleciało bo chciałam urodzić naturalnie a teraz ciesze się że tak wyszło.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Anulka
    A mi lekarz tłumaczy ze dzidziol to mała wersja nas -i nam też serducho czasem szybciej bije -a to ze złości a to z wysiłku. ..i ważne ze mały ochlonal i serduszko poprawnie biło
    Dziękuję :* zaraz mi troszkę lepiej

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam do Foxika ale cisza :/ mam nadzieję, że wszystko ok.

Angela ja nie wiedziałam, że nie będę rodziła sn, w 36+3 powiedziano mi, że jutro cc i tyle. Było mi przykro, ale nie miałam czasu na roztrzasanie. Teraz chciałam sn, ale ginka powiedziała, że nie, więc nie. Stosuję się, bo ona jest lekarzem i wie co dla mnie i Liwki lepsze.
    Boję się tylko tego, żeby nie zaczęło się wtedy, kiedy ginki mojej nie będzie :/ ona wie, ze mam hyacorp w lodówce, ma sprawdzić zrosty, obejrzeć czy nie ma miesniaka, w miesjcu usuwania starego.
    Wierzę, że będzie dobrze :) ginka mówi, że najlepiej dla dzidziolka zrobić cc, gdy odejdą wody i zaczną się skurcze, wtedy córcia będzie gotowa. Dla mnie to ekscytujące, bo nie wiem, co to są skurcze, czy odejście wód.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka
    Ja sama wiem ze jak idę zestresowana na badanie o lekarz zaczyna od serduszka to małemu szybciej bije. ..a wystarczy zacząć od czego innego :D ja mam ktg w czwartek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tylko najgorsze jest to ze ta blizno po cc mnie pobolewa co jakis czas, a mojemu lekarzowi to sie nie podoba jak wponiedzialek bylam , to mowil ze 10.08 mam przypomniec mu o tym musi dokladnie blizne obejrzec, zmierzyc i zbadac i powie co i jak wiec czekam cierpliwie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy pierwsze bedziecie przede mna mialy cc, to szzcegolowo napiszecie co jak i ile trwalo i czy cos was boli to bede spokojniejsza :D bo drugie ciecie podobno dluzej trwa ze wzgledu ze na skorze jescze tzreba usunac pierwsza blizne i zszyc tak zeby ulatwilo to gojenie i jakos wygladalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pisałam do Foxika ale cisza :/ mam nadzieję, że wszystko ok.

Angela ja nie wiedziałam, że nie będę rodziła sn, w 36+3 powiedziano mi, że jutro cc i tyle. Było mi przykro, ale nie miałam czasu na roztrzasanie. Teraz chciałam sn, ale ginka powiedziała, że nie, więc nie. Stosuję się, bo ona jest lekarzem i wie co dla mnie i Liwki lepsze.
    Boję się tylko tego, żeby nie zaczęło się wtedy, kiedy ginki mojej nie będzie :/ ona wie, ze mam hyacorp w lodówce, ma sprawdzić zrosty, obejrzeć czy nie ma miesniaka, w miesjcu usuwania starego.
    Wierzę, że będzie dobrze :) ginka mówi, że najlepiej dla dzidziolka zrobić cc, gdy odejdą wody i zaczną się skurcze, wtedy córcia będzie gotowa. Dla mnie to ekscytujące, bo nie wiem, co to są skurcze, czy odejście wód.

Przybij 5 ze skurczam :P Dalej nie wiem co to jest. Za to odejście wód wiem.
    Mój dr jest też tego zdania dlatego dał mi termin najbliżej terminu porodu. Aby dziecko było w pełni bezpieczne. I jak to stwierdził w żartach jeżeli ustawi się w kanał to znak że jestem stworzona do rodzenia siłami natury :P Baaaardzo śmieszne bo już się nastawiłam na CC. No ale co ma być to będzie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Pewnie ze napisze
    bo co ja zrobię bez forum w szpitalu ;)
    Po pierwszym razie nie jadłam nie spałam ze stresu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Przybij 5 ze skurczam :P Dalej nie wiem co to jest. Za to odejście wód wiem.
    Mój dr jest też tego zdania dlatego dał mi termin najbliżej terminu porodu. Aby dziecko było w pełni bezpieczne. I jak to stwierdził w żartach jeżeli ustawi się w kanał to znak że jestem stworzona do rodzenia siłami natury :P Baaaardzo śmieszne bo już się nastawiłam na CC. No ale co ma być to będzie.
    Angela moja ginka mówi, że wejście do kanału nie jest przeciwskazaniem do cc, no chyba, że juzr główka pójdzie, ale w większości nie dzieje się to w sekundę.
    No tak Ty wiesz co.to odejście wód :) dla mnie to wszystko nowe, ale chciałabym tego doświadczyć.

‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ