X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :)

ja chyba 24.08 ale to narazie tylko tak bylo "rzucone", zobaczymy dokladnie kiedy...
    stresujecie sie? jejku ja musze wyluzowac bo jakos sie strasznie spinam

a 20.08 ide jeszcze na wesele :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 21:32

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka zagonilam M do zrobieni kolacji a ja w tym czasie konczylam prasowanie jeszcze z 2 pralki i prasowania i bedzie finito z dzieckiem. No i torby spaowane! Jeszcze pwenie bede wymieniać i zmieniac koncepcje ale wrazie co juz co ma byc to jest.
    Dzierzba moze od tej pracy te rece tak bolą? Skoro masz motorek w d... to pewnie sporo si nimi narobisz. A tak naprawde zazdrosze bo ja totalnie mam lenia i juz mam go dość. Chce ogarnac prania i prasowanie a pozniej musze doprowadzić 40 metrow do stanu uzytkowalnosci! Wstyd bedzie kogoś zaprosic taki mamy syf no ale jak juz wszystko znajdzie swoje miejsce licze na to ze bedzie wtedy łatwiej.
    Czy ktoś ma takiego lenia jak ja czy tylko ja jestem antyciazowo-objawowa.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg
    Stres jest
    Ale dzidzia jakos musi wyjść. Bolało jak cholera. Ale przezylysmy to :)
    Ja to dziś zaczęłam się stresować obsługa noworodka o.O

megg lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Wczoraj miałam moc
    a dziś zero :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, nie martw sie na zapas.
    Sprobuj popatrzec na to z innej strony, wiele kobiet zachwala cc i nie wyobraza sobie rodzic inaczej. Mysle, ze to dlatego, ze nie mialy cc w takim stresie i tak nagle jak Ty.
    Wiesz, operacja w 5 minut, bez przygorowania sie psychicznie, w stresie no i w mega umeczenu po probach sn na pewno nie nalezala do prztjemnych i moze Twoj cialo w ten sposob zareagowalo.
    A teraz jesli zdecydujesz sie na cc to wszystko bedzie na spokojnie, w milej atmosferze i mozliwe, ze duzo lepiej ja zniesiesz. Glowa do gory :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ja mam problemy z oddychaniem. Maly chyba nadal siedzi wysoko, najlepiej jest mi jak leze na boku, ale znowu biodra wysiadaja.

• megg Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z Frankiem mi sie spieszylo do rozwiązania, a teraz ani troche :)
    bardzo szybko mi ta ciaza zleciala
    a kiedy sie pakujecie? ja chyba za tydz , zawsze to lepiej byc przygotowanym, chociaz oby mnie nie wzielo wczesniej

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Angela, ja mam problemy z oddychaniem. Maly chyba nadal siedzi wysoko, najlepiej jest mi jak leze na boku, ale znowu biodra wysiadaja.
    To tak jak u mnie, dziś w szpitalu myślałam że zejdę, musiałam wstać i pochodzić bo siedząc na fotelu było mi ciężko.

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg śliczny kącik :)
    Ja cc 25.08 na 99% :)
    Ja już spakowana, wczoraj dopakowalam córci rzeczy.

Co do oddychania to nie mam problemów :) czuję się super w tej ciąży, nic mi nie doskwiera :)

Dobra kakao wypilam i lecę spać dobrej nocki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 21:40

megg, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, nie nakrecaj sie. Jak rano Cie czytalam to w glowie chwalilam za zdrowe podejscie do sn i pozytywne nastawienie, a teraz taka zmiana ;)

Ale jesli mam byc szczera to mam dni, ze chce rodzic sn i wierze, ze bedzie bezproblemowo (nie o bol mi chodzi, ale bez komplikacji dla malenstwa), a innym razem budze sie i caly dzien mam do niczego, bo chcialabym cc,zeby nic nie zaszkodzilo malemu.
    Najgorsze jest to, ze nie mozna wybrac ehh

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Angeli odpisać
    Mi się super oddycha
    Ale to tylko świadczy ze mały ma główkę pod prawymi zebrami, dupke gdzieś na dole i jego ciałko kończy się pod lewymi zebrami :D skąd ja to ułożenie znam? ? Dzięki temu dobrze mi się oddycha -ja używam przepony (przez to mam tzw kogucia klatę )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    z Frankiem mi sie spieszylo do rozwiązania, a teraz ani troche :)
    bardzo szybko mi ta ciaza zleciala
    a kiedy sie pakujecie? ja chyba za tydz , zawsze to lepiej byc przygotowanym, chociaz oby mnie nie wzielo wczesniej

Ja już spakowana bo już IP odwiedzałam. Teraz muszę wypakowac kilka rzeczy bo okazało się że to zapewniają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, jutro mam wizyte i wspom e lekarzowi, ale podejrzewam, ze zrzuci na uroki ciazy jak wszystko :D

Skali89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Angela, jutro mam wizyte i wspom e lekarzowi, ale podejrzewam, ze zrzuci na uroki ciazy jak wszystko :D
    Pewnie że uroki.. ile ta ciąża ma uroków to mi się płakać chce :P No ale nie marudzę obiecałam :P

violett lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ktos dal mi wybór pewnie sklonila bym sie do cc ale u mnie nie ma przeciwskazan wiec nikt na cc nie zleci. Dlatego nastawiam sie na sn i staram sie robic wszystko aby sie przygotować.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg
    Wczoraj spotkałam sąsiadke (młoda mame) I pytała kiedy. Jak powiedziałam ze 3 tyg to się uśmiechnęła ze juz. ..a ja jej odp ze mogłoby być trochę więcej czasu ;)
    W pierwszej ciąży torbę spakowalam w 30 tc
    A teraz jeszcze nie jest gotowa

megg lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia mi dzisiaj na ktg też się niby skurcze pisały ale wtedy kiedy mała się przebudzila i zaczęła kopać. Myślę więc ze to nie był skurcz a po prostu ktg wylapalo kopniaka. :) jutro mogę zdjęcie wstawić jak wygląda ten mój zapis. Lekarz też nic na to nie powiedział

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ksosia mi dzisiaj na ktg też się niby skurcze pisały ale wtedy kiedy mała się przebudzila i zaczęła kopać. Myślę więc ze to nie był skurcz a po prostu ktg wylapalo kopniaka. :) jutro mogę zdjęcie wstawić jak wygląda ten mój zapis. Lekarz też nic na to nie powiedział

Ja dostałam taki przycisk i jak mały kopał miałam naciskać. Pierwszy raz takie ktg miałam, jak leżałam z córka to nie musiałam naciskać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja dostałam taki przycisk i jak mały kopał miałam naciskać. Pierwszy raz takie ktg miałam, jak leżałam z córka to nie musiałam naciskać.

Tak mi za każdym razem też to dają :) jutro zrobię zdjęcie tego swojego ktg bo teraz już leżę w łóżku i mi się nie chce :) te właśnie niby skurcze idealnie się pokrywają z ruchami małej

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny <3 Lepiej mi jak troche mnie podnioslyscie na duchu, bo ja juz chodzilam i plakalam przedtem ;/ co mi odbijaja za humorki to glowa mala

‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ