WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybisacz wrote:Wczoraj zjeździliśmy pół województwa ale udało się i kupiliśmy naszego vw tourona tylko trochę mnie przerażają te dokumenty bo to niemiec. (Pirelko kupiliśmy go w Gdyni
).
bisacz lubi tę wiadomość
-
Cześć kobiety! Co do picia to ja się wczoraj dowiedziałam od mojej jaśniejącej na niebie, słońca na nieboskłonie czyli teściowej, że puchnę bo piję i powinnam pić max 2 herbaty dziennie bo nic nie robię przecież to się nie pocę.
Jeżu kolczasty powiem wam, że psychiatra to za mało. Wiecie co mi ostatno powiedziała? Że do piersi może dziecko dostawiać każda kobieta bo to dziecko uspokaja, a dziecko nie rozróżnia matki od innej kobiety tylko zapach mydła i perfum. Coś czuję, że ona mi się sadzi do tego by moich chłopców przy piersi trzymać. Chyba zabiję jak coś takiego zobaczę ale najpierw się porzygam i zadzwonię na Alaksandrowską bo blisko mają i nawet dobre opinie w leczeniu psycholi.
Ulfenstein, Pysiaczek89, Behemottka, Bratek, alinka, Sabina, bbeczka91, AJrin, mysza0406, A_n_k_a_80, marta258, _izunia_, inzynierka, martta, Magdziulla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak wy dajecie radę tyle wypić? Przy was wychodzi mi na to, że piję zdecydowanie za mało.
Co do porodów to gdy lekarz powiedział, że u nas cc robią gdy bobas ma ponad 4kg to chyba chciałam, żeby u mnie było ale po badaniu wyszło, że mały spowolnił i jak to określił lekarz pewnie wyjdzie dołem. Marcin ważył 4300 i dałam radę sn to z mniejszym Leonem nie powinno być inaczej. -
nick nieaktualny
-
Dzierzba wrote:Cześć kobiety! Co do picia to ja się wczoraj dowiedziałam od mojej jaśniejącej na niebie, słońca na nieboskłonie czyli teściowej, że puchnę bo piję i powinnam pić max 2 herbaty dziennie bo nic nie robię przecież to się nie pocę.
Jeżu kolczasty powiem wam, że psychiatra to za mało. Wiecie co mi ostatno powiedziała? Że do piersi może dziecko dostawiać każda kobieta bo to dziecko uspokaja, a dziecko nie rozróżnia matki od innej kobiety tylko zapach mydła i perfum. Coś czuję, że ona mi się sadzi do tego by moich chłopców przy piersi trzymać. Chyba zabiję jak coś takiego zobaczę ale najpierw się porzygam i zadzwonię na Alaksandrowską bo blisko mają i nawet dobre opinie w leczeniu psycholi.
Rzeczywiście, Dzierzba, teściowa eksponat wyjątkowy i nie za mądra... Gdybym taką miała osobiście, to bym zadusiła.
Czy ja dobrze pamiętam, że Wy z nimi teraz mieszkacie? Czy coś mi się pomieszało? -
Witam się i ja
Dzierzba dobra ta twoja teściowa :d
Udało mi się posłać do 9 i w sumie nie wiem co będę dziś robić a wiem muszę po majtki pojechać siateczkowe i pajaca na 56, wczoraj wybieralam rzeczy dla Szymka to na 56 mam bardzo mało ale damy radę
Muszę się dziś zmobilizować i zamówić łóżeczko wybrać zdjęcia do wywołania i dekoracje do pokoju
A tymczasem idę na śniadanko
-
bisacz wrote:Dzierzba, moja bujna wyobraźnia zadziałała i sorki ale mnie rozbawiłaś. Jak ja się cieszę, że moja teściowa jest daleko
Skąd te kobiety czerpią takie newsy....albo nie czerpią i powielają jakieś stare .
-
Dzierzba wrote:Ja nie wiem skąd jej się to bierze ale serio ona uważa, że ja jestem inkubatorem, sprzątaczką i kucharką a ona będzie mamusią. Już nie raz mi to uświadamiała dobitnie swoimi powiedzeniami. No i oczywiście mojego niemęża powinnam obłożyć w styropian, żeby mu się czasem nic nie stało po porodzie i się nie zmęczył. Naprawdę jestem osobą tolerancyjną ale to co ta baba wyprawia to jest chore. Nawet powiedziała mojemu, że jak jeszcze raz się do niej źle odezwiemy to zadzwoni na policje że się znęcamy i dzieci nam zabiorą. klasyczna próba zastraszenia. Nikomu nie życzyłam nigdy śmierci, aż do tej pory. Naprawdę aż mi głupio za takie myśli ale nie potrafię ich zmienić. Więc wyobraź sobie co ja muszę czuć i jaką mam atmosferę w domu.
Ja bym takie bzdury w miarę możliwości nagrywała, tak na wszelki wypadek, bo nie wiadomo co choremu umysłowi strzeli do głowy. Sciskam i w pełni współczuję sytuacji.
kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Behemottka wrote:Ja bym takie bzdury w miarę możliwości nagrywała, tak na wszelki wypadek, bo nie wiadomo co choremu umysłowi strzeli do głowy. Sciskam i w pełni współczuję sytuacji.
Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja teściowa też daleko
ale już męczy mnie złotymi radami przez telefon i aż strach myśleć, co będzie jak przyjedzie z wizytą
a każdy chce na poród przyjechać, albo zaraz po!!!
Moja teściowa mówi, żeby nie sterylizować dziecka, że ono z podłogi też musi zjeść, podnieść itd. a lepiej nie dokarmiać dziecka, lepiej żeby nie dojadało niżeli je utuczyć
Jasne...jak na piersi nie doje to nie ma co dokarmiać, bo co to znaczy, żeby pokarm nie starczał, starcza i już !!!
A ubranka nowe może nie ma co w ogóle prać... a pieluszki tetrowe, bo pampersy tylko na wyjścia. Hahah.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 09:37
-
nick nieaktualny
-
Witam sie po USG 3. trym.
Ręce, nogi, główka Tomka są większe o kilka dni, a brzusio na 31 tygodni. Tak więc mogę sie spodziewać, ze znów urodzę długiego chudzielca:) Dzidziuś waży 1825g. Zaraz sprawdzę który to centyl.
Poza tym wszystko ok, wody, łożysko, blizna. Na szczęście łożysko nie dotyka blizny, wiec poród cc będzie łatwiejszy, bo nie muszą go
rozcinać i będzie mniejsze krwawienie. Nawet nie wiedziałam że tak to działa.
Niestety nie dowiedziałam się kiedy urodzę, bo zapisy na planowaną cesarkę we Wrocku na Kamieńskiego robią tylko do 12 gdy jest ordynator. Wiec musze czekać do środy aż mąż weźmie urlop i mnie zawiezie. Jak na złość nie ma ani moich rodziców ani teściów, bo wszyscy urlopują.kamciaelcia, Malutka92, Pysiaczek89, mysza0406, pirelka, mmargol, bisacz, _izunia_, Angela89, martta, Bratek lubią tę wiadomość
-
Wstawiłam pranie Piotrusia
w sumie 21. i raczej ostatnie
zebrałam wszystko, co wymaga przepierki
chciałam wózek ubrać...ale jego wnetrze też piorę
i poukładałam juz przytulaski na półeczce, chyba skusze sie ubrać łózeczko, bo i tak stoi całe okryte
AJrin lubi tę wiadomość