X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Agape89 Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dawno mnie tu nie było. U mnie cc będzie koło 9.09 że względna to że Ignas mało przybiera więc musi dobić jeszcze z waga. Dlatego termin cc będę miała blisko terminu porodu. Boję się komplikacji i operacji. Stwierdziłam że nie dam rady SN dlatego cc.
    I nie mogę się doczekać zobaczyć syneczka.....

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama przeczytała mi dzisiaj moje dane urodzeniowe. 5200g i 64 cm(!) A ja mam całe wielkie pudło ciuszków 50-55 cm i troszkę na 60. Ratuunkuu!!! Za tydzień USG, będziemy "przewidywać" wagę urodzeniową malutkiego Adasiątka.

Z oddychaniem miewam problemy, szczególnie w pewnych pozycjach. Ogólnie mogę tylko siedzieć na krześle i w fotelu. Na kanapie uciska mi płuca, leże OK na bokach, ale już na plecach mam krótki oddech. Ech... :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś intensywny dzień za mną ale właśnie udało mi się was nadrobić :)
    Ja torby spakowalam jeszcze parę drobiazgów spis treści jest dokkadnie opisane rzeczy dla małego podpisane myślę że mąż da radę jak Bedzie musiał awaryjnie coś szukać .

Miło było wieczorem byliśmy na kolacji w karczmie pod wielką sola polecam gdyby któraś była w okolicy :) dostałam piękny bukiet róż a ja w końcu kupiłam zegarek (cieszę się bo mój nie lubi świętować ale z roku na rok jest coraz lepiej u nich e domu się nie daje prezentów ani nie obchodzi urodzin rocznic Itp i zawsze jest konflikt ale tym razem się postarał i bardzo to doceniam :))

Ja bym chciała naturalnie rodzić za tydzień wizyta to już może doktor coś powie więcej :)

A miałam zonka dziś otwieram majtki poporodowe a w środku pusto i nie wiem czy gdzieś wypadły i się zapodzialy czy kupiłam puste opakowanie :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w 37 tygodniu !!!:)
    Masakra czas zapiernicza :)

Miłego dzionka Wam zycze:)

kamciaelcia, Angela89, Behemottka, mmargol, violett, _izunia_, megg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj znad kubka kakao z prawdziwego zdarzenia - takiego prawdziwego, gorzkiego - a nie napoju kakaowego:D i z pysznym tostem w ręku.

Dzisiaj zaczynamy 37tc - 28 dni do porodu. Ja na razie przewiduję tylko SN, chyba, że naprawdę coś by się stało i trzeba byłoby ciąć.

Za tydzień wizyta. Nie wiem jak wam, ale dla mnie to się teraz wszystko ciągnie jak krew z nosa. :P

Dzierzba ja też wpadłam w szał szykowania. W przyszłym tygodniu kupuję młodemu podkoszulki do przedszkola i kapcie, wszystko inne na razie mamy.

A dzisiaj okna balkonowe zamierzam pomyć i witrynę męża z kieliszkami i alkoholami, bo zrobił podświetlenie i wyszło, ze wszystko zakurzone;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Ja nie śpię już od godziny i leżę w łóżku objadajac się brzoskwiniami. Dzisiaj dla odmiany jadę na usg piersi, a potem mam w planach lenistwo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle u Was to dziś zaczyna się 9 miesiąc. Super! Gratulacje :)

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) no i skończony 36tc super :) dzisiaj KTG, potem wizyta z USG im bliżej tym mam większego stresa ;)
    Zimno i deszczowo, ale jest szansa, że przy chłodku nie spuchnę :)

Zabcia w szpitalu żadna frajda, ale przynajmniej opieka na miejscu. Jak leżałam z synkiem to raz w tyg miałam USG, 3x dziennie ktg i słuchanie tętna dwa razy na dzień i człowiek czuł się bezpieczniej.

AJrin, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mąż w końcu w domu więc korzystam.

Agatia trzymam kciuki za wizytę.

I gratuluję tym które zaczęły nowy tydzień i zaczęły 9 miesiąc. Gonie Was hihi :)

agatia, AJrin, megg lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja dzis spanie w kratke bo od 4 do 6 nie spałam no ale pozniej na chwile zasnelam. M pojechal oddac krew bedzie zapas czekolady dla nas ;) a ja ide spacerkiem do kolezanki podlać ogrodek i pomeczyc jej koty. Pozniej jest plan aby zacząć ogarniac troche mieszkanie ale zobaczymy na ile leń pozwoli mam nadzieje ze dzis spi i pracus minsie zalaczy ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wy zaawansowane ja sie witam z 34 tygodniem moze za 2 tygodnie ten leń zniknie blizej waszych tygodni. Tak to jest dobre myslenie napewo to te tygodnie ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Jakie wy zaawansowane ja sie witam z 34 tygodniem moze za 2 tygodnie ten leń zniknie blizej waszych tygodni. Tak to jest dobre myslenie napewo to te tygodnie ;)
    Mój leń siedzi sobie na ramieniu i pozwala coś robić, ale bez pośpiechu ;) dopiero biorę się za prasowanie, piorę, potem łóżeczko pościelę, przygotuje ozdoby. Cały czas mi się wydaje, że mam masę czasu :) ha ha ha, ale przynajmniej czas do cc zleci szybciej.

AJrin lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja
    miałam zamiar dłużej pospać-a tu psikus, wstałam wrecz wcześniej :) ale dwie kawunie juz ze smaczkiem zaliczyłam :D
    słońce sie przedziera, wiec nadzieją, ze dzis zrobia pomnik...a moze skosimy trawe na działce? (to az 600 m kw)
    w domu nie ma co robić :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dzień dobry, mąż w końcu w domu więc korzystam.

Agatia trzymam kciuki za wizytę.

I gratuluję tym które zaczęły nowy tydzień i zaczęły 9 miesiąc. Gonie Was hihi :)
    Już masz bardzo blisko do dogonienia :)
    Kciukasy się przydadzar choć KTG dopiero na 15, wizyta zaraz później z wydrukiem. Ale mam cykora ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 08:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Wczoraj nie miałam już siły nic napisać
    Jesteśmy po wizycie. Karol wazy prawie 2600gram. Nadal leży główkowo i to tak nisko, że znowu nie dało się go zobaczyć :( Wód trochę mało, mam więcej pić.
    Poza tym, szyjka tylko 20mm, już miękka. Mam leżeć, bo rodzić wolno mi dopiero za 3 tygodnie ;)
    Nie przyznałam się, że wczoraj poszłam na krótki spacer. Nie mogłam wrócić do domu. A potem strasznie mnie całe podwozie bolało.
    Mam omówiony poród z panią dr. Poza tym, jeśli za tydzien lekarka na NFZ nie pobierze mi gps, to mam do niej jechać. Bo wg niej trzeba się spieszyć. Ona uważa, że nie doczekam września.

Dziś juz jestem w domu i tak myślę, że chyba zabiorę się za pakowanie torby ;)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś siku o 5:06. Więc i młody wstał. Najpierw mnie skopał, a potem miał czkawkę. tylko było ze spania :)

Natomiast z wiadomości dobrych i ciekawych, to mama znalazła moją i brata książeczkę zdrowia i okazuje się, że my bylismy maluchy :)
    brat: 2950g i 50cm.
    ja: 3250g i 51cm.

u mnie szybki przyrost cm, bo już po miesiącu było 55, a po dwóch 60.
    nie robię więc zapasów ubranek rozmiaru minimini.

trochę mi ulżyło, bo wcześniej rodzice byli pewni, że oboje byliśmy w środku skali, ok.3500g i po 55cm.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina to duży chłopak :) jeszcze 3 tygodnie dasz radę :)
    Mi w ogóle lekarze mówili już od początku problemu z szyjka żeby dużo pić bo to pomaga. Ja to wypijam z 4l dziennie.

A bierzecie jeszcze luteine?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Sabina to duży chłopak :) jeszcze 3 tygodnie dasz radę :)
    Mi w ogóle lekarze mówili już od początku problemu z szyjka żeby dużo pić bo to pomaga. Ja to wypijam z 4l dziennie.

A bierzecie jeszcze luteine?
    Ja nadal biorę, alw starczy mi jeszcze do końca przyszłego tygodnia.
    Co do picia, to w domu piję więcej, na wczasach u teściów troche to zaniedbałam. Wczoraj też mniej piłam, bo do ginki mam 50km, to bałam się aż tyle pic ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawką po śniadanku
    Sabinko to się oszczędzaj i nie daj teraz sobie dzieciaków na głowę wsadzić
    Agatia będzie dobrze, cykor precz

Ja mam wizytę jutro, po dwóch tygodniach i pewnie doktorek będzie chciał tylko zbadać szyjkę a ja chcę żeby zmierzył Leo, tylko z nim się tak ciężko pertraktuje..eh zobaczymy.

Wczoraj zjeździliśmy pół województwa ale udało się i kupiliśmy naszego vw tourona tylko trochę mnie przerażają te dokumenty bo to niemiec. (Pirelko kupiliśmy go w Gdyni :) ).

pirelka, agatia, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 1818 1819 1820 1821 1822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ