X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie.
    Z malutkim wszystko dobrxe, ulozony glowkowo, wazy juz ok 2600 :)
    Ja przytylam 20 kg!! Mam wpisane to w karcie ehh, ale ogolnie lekarz sam zauwazyl, ze w duzej mierze sa obrzeki, mam spacerowac i mniej pic, calkiem tez odstawic sol.
    Szyjka skrocila sie do 2,27, ale wszystko pozamykane, wody w normie, nic sie nie saczy na szczescie.
    Ogolnie to wszystko dobrze, zastanawiam sie ile maly przybierze do porodu, poki co wszystko wskazuje na SN.

haneczka, kamciaelcia, Malutka92, Sabina, Skali89, Pysiaczek89, mmargol, marta258, bisacz, _izunia_, Angela89, martta, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzis wstawalam tylko 2 razy do toalety standardowo o 5 i o 7 rano, a definitywnie wstalam o 9, zjadlam sniadanie, moim dzieciom zeobilam jedzonko ogarnelam zmywarke i pranie a teraz bede czekac az przyjedzie dostawa moich stolow i krzesel, maja byc miedzy 10 a 14 wcale sie nie dziwie bo to kawal polski do mnie jedaie hehe :) ale fajnie ciesze sie

dzierzba

faktycznie twoja tesciowa to jakas wariatka.... lepiej wszystko nagrywac bo diabli wiedza co jej strzeli do tego chorego lba. Moja tesciowa tez nie raz wyskoczy zmjakas zlota rada, to ja zazwyczaj sie glupio na nia spojrze a ona doskonale rozumie ze ma przestac sie produkowac bo mam to gdzies :) jajuz jej kiedys powiedzialam ze ja nie slucham zlotych rad moich rodzicow a co dopiero jej i mam swiety spokoj od dobrych 5 lat

• haneczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Ty juz za 3 tyg. rodzisz? :) poczekaj na nas:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violrtt

To super wiesci :) no ja jestem ciekawa jak z ta moja durnowata szyjka czy im bizej porodu bedzie sie skracac czy uparcie bedzie miala stale 48 mm jak teraz :/kto to widzial na tym etapie ciazy taka szyjke dluga miec...ehhh

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kamcia, Ty juz za 3 tyg. rodzisz? :) poczekaj na nas:P

haneczka
    niecałe 3 tyg :) bo za 3 tyg juz Piotrus bedzie miał jeden dzie :D

AJrin, haneczka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No złote rady ze hoho! Jak ja mam dobrze z moimi ze sie nie produkują. Kurde niby dzis chlodniej 23 stopnie a ja wrocilam ze spaceru cala mokra jak swinka i generalnie zemdlilo mnie i bolal mnie brzuch. Pogodnilo mnie na kibelek woec mam nadzieje ze to od tego.
    Chwilowo leżę pod wiatrakiem :) leń wygrywa.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jadą już panowie na cmentarz :) ale mam stresa...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, nie zazdroszcze atmosfery w domu.
    Powinnas teraz spokojnie odpoczywac, a to przeciez adrenalina pewnie skacze na dam jej widok :D
    Ale nie daj sie, niech Wam nie wchodzi na glowe.

Sarcia, no Twoja szyjka to mega jest. Ale masz jeszcze troszke wiecej czasu, moze juz zaczela sie skracac.
    Pamietam, jak mowilas, ze im krotsza, tym szybciej przebiega porod, bo ma mniej jakby do skrocenia i rozwarcia, tak?
    Bo nie ogarniam tego.

Ogolnie zaczynam przestawiac sobie w glowie, ze jeszcze jest ponad miesiac do terminu i pewnie tyle wytrwam, wiec nie ma sie spinac, trzeba grzecznie czekac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba nie zazdroszczę.

Ogarnęłam okna i witrynkę, zrobiłam gulasz węgierski na obiad. Teraz zabieram się za rogaliki drożdżowe z marmoladą. A około 16 poprasuję, odkurzę i pozmywam podłogi na przyjście położnej. :D

Coś mnie dzisiaj przeczyszcza niesamowicie. Już 6 raz jestem w toalecie.

AJrin lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Dzierzba nie zazdroszczę.

Ogarnęłam okna i witrynkę, zrobiłam gulasz węgierski na obiad. Teraz zabieram się za rogaliki drożdżowe z marmoladą. A około 16 poprasuję, odkurzę i pozmywam podłogi na przyjście położnej. :D

Coś mnie dzisiaj przeczyszcza niesamowicie. Już 6 raz jestem w toalecie.

widzę, że chyba u ciebie przygotowania do porodu już trwają:);p

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:47

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści z wizyt dziewczyny :)

Ja nastawiłam różowe pranie :D i jeszcze poza tym dwa mnie czekają i góra prasowania :D trochę dzisiaj poprasowałam, ale tak tego dużo, że czasu zajmuje a mało co się zrobi. Ubranka najgorsze bo pyćkie, prasuję na lewej stronie, a potem przeprasowuję jeszcze na prawej. A Wy jak robicie?

Najpierw chcę poprasować co do szpitala, żeby było w torbie na wszelki wypadek. Do porodu torba gotowa, na salę tylko ubranka dla dzieci dopakować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 11:35

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Wiecie, ze ja jeszcze nic nie prałam. Czekam az te remonty sie u mnie skończą no i mebelki Marcelka jeszcze z dwa tygodnie. :( ale w przyszłym tygodniu mam zamiar wyprać rzeczy do szpitala i spakować torbę, bo to juz najwyższa pora :) tylko ja sie nie zmieszczę w te torbę co mam... A nie bede sie pakować do takiej wielkiej walizki, co na wakacje sie w nia pakuje... Chyba musze kupic jakas torbę :/ kolejny wydatek :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prasuje tylko na prawej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie!
    http://www.51015kids.eu/wyprzedaz/niemowlak-0-2-lat/t-shirty/bluzka-niemowleca-5i2829.html!

ale żeby nie było poszukiwania wciąż trwają. Więc jakby któraś, gdzieś, jakiegoś bodziaka albo pajaca wyhaczyła to proszę dać znać :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide ubierać łózeczko :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ide ubierać łózeczko :D
    pochwal się po :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i przyjechaly moje stoly super :) teraz tylko czekac na koniec remotu zeby mozna bylo je postawic:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa przez to wszystko zapomnialam ze dzis sroda, witam sie w nowym tygodniu

31 tc !! (30+0) Jupiii, cel osiagniety ! :)

AJrin lubi tę wiadomość

‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ