X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No a ja wlasnie sluz mam taki bardzo gesty ale to tak co kilka dni, nie ze codziennie..hmm no 10.08 mam wizyte to sie wlasnie zapytam lekarza co to jest... bo to ma taki zoltawo-bialy klolor i jest geste jak galareta i chwilami ciagnace ze musze pol tony papieru zuzyc zeby to wytrzec, bo jest kleiste i ciagnace

p.s sory za te obrzydliwe szczegoly

nic nie szkodzi, ale ja bym zgłosiła to bo to mogą być objawy jakieś infekcji i trzeba jak coś szybko leczyć

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka
    ale macie cudne zdjęcie córci-takie akurat na portret! zapozowała pieknie
    bo nasz skubaniec to albo rekoma albo pepowiną sie okrywa

alinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Ja sie zgodzę na lewatywę. Wole to niz jakas niespodziankę pózniej. Jak leżałam w szpitalu, to na sali była ze mną dziewczyna szykowana do porodu. Zrobili jej lewatywę, następnie poszła i zrobiła co trzeba i po sprawie.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Alinka
    No rzeczywiscie u Ciebie były widoczne skurcze. Na moim ktg, które robiłam tydzien temu płaska linia, mimo tego, ze mały pod koniec zaczął wariować :D

tak jak pisałam mi się wydaje że to u mnie to nie był do końca skurcz, bo nie miałam całej macicy twardej jak wtedy kiedy faktycznie były, tylko mała akurat nogi wyciągała i pchała to kółko na brzuchu które wyłapuje napięcie. :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    tak jak pisałam mi się wydaje że to u mnie to nie był do końca skurcz, bo nie miałam całej macicy twardej jak wtedy kiedy faktycznie były, tylko mała akurat nogi wyciągała i pchała to kółko na brzuchu które wyłapuje napięcie. :)
    Alinka
    Lekarz pewnie pózniej to analizował i skoro powiedział, ze ok to na pewno tak jest. Zreszta na tym etapie możemy odczuwać co jakichs czas te twardnienia. U mnie odpukać bardzo sie to uspokoiło. I ma tak byc do 37 tc :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam tez w biedronce i co???wrócilam dzis z dwoma ksiązeczkami dla Piotrusia :) za każdym razem kiedy grzebie znajduję jakieś nowe :) tym razem kolory (z wierszykami) oraz zwierzaki w ogrodzie - maniak ze mnie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że lewatywa do końca sprawy nie załatwia ;) I tak coś poleci przy parciu ale napewno mniej ;) Pocieszające jest to, że będziecie miały wtedy to gdzieś. :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    dziewczyny heheh bo zaczełam te porody oglądac i juz mam milion pytań bo tu połozna mówie ze sie teraz lewatywy nie robi a ja znowu słyszałam ze lepiej sie zgodzic zeby niespodzianek nie było;p a wy się zgadzacie lub będziecie chciałay?

ja to sama zastosuje czopek glicerynowy :D mam już przetestowane w ciaży przy zatwardzeniach. mnie przeczyszcza bardzo.

jak lezalam teraz w szpitalu to kolezanke z łóżka obok zabierali na cc i nie robili jej lewatywy, nie wiem jak przy sn czy robią czy nie

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja wam powiem, że lewatywa do końca sprawy nie załatwia ;) I tak coś poleci przy parciu ale napewno mniej ;) Pocieszające jest to, że będziecie miały wtedy to gdzieś. :D
    Serio? Myslalam, ze lewatywa pomoże :/ no ale bedzie pewnie tak jak mówisz, bede to miała daleko w D :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba omg niech chłopcy jeszcze poczekają :) informuj na bieżąco...

Angela ja też nie wiem, jak się skurcze liczy, jak znajdziesz jakąś apke daj cynk...

Leżę sobie pod KTG i się relaksuje :). Skurcze raptem 3 - dwa po 40, jeden 50 nic nie czułam. Tętno Liwki chyba ok, nawet nie ucieka :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    dziewczyny heheh bo zaczełam te porody oglądac i juz mam milion pytań bo tu połozna mówie ze sie teraz lewatywy nie robi a ja znowu słyszałam ze lepiej sie zgodzic zeby niespodzianek nie było;p a wy się zgadzacie lub będziecie chciałay?

ja chyba będę chciała. kupa w trakcie to jedna z moich obaw :P
    choć raczej będzie mi wszystko jedno. i wiem, że dla lekarzy i położnych to normalka ;)
    położna mówiła, że nawet lepiej jak wyjdzie, bo znaczy, że kobieta dobrze prze.
    a jak myśli o tym, żeby przypadkiem kupy nie zrobic to hamuje skurcze,.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Serio? Myslalam, ze lewatywa pomoże :/ no ale bedzie pewnie tak jak mówisz, bede to miała daleko w D :D
    No serio. Przecież cię nie oczyści do końca, poza tym przez te kilka godzin zdąży się nazbierać. :) Ja właśnie nie wiem czy się zgodZić na lewatywę bo robią u nas przy cc. Dla mnie to sensu nie ma. Lewatywa o 6.00 a cięcie kuźwa o 15.00

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka
    super dzieciaczek kochany nosek naprawe :) tez bym takie chciala, ale moj nie robi 3i4D :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 17:16

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba
    u nas tez ponoc przy cc lewatywa, a jednak jej nie zrobili
    teraz nie chcę

a to niby dla oczyszczenia jelit-gdyby uszkodzono je podczas operacji, żeby jak najmniej zabrudziło w środku...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dzierzba
    u nas tez ponoc przy cc lewatywa, a jednak jej nie zrobili
    teraz nie chcę

a to niby dla oczyszczenia jelit-gdyby uszkodzono je podczas operacji, żeby jak najmniej zabrudziło w środku...
    ahaaa no może i tak. Kurde dziwnie się czuję. Idę jeść. Jakbym nie pisała do jutra to znaczy, że rodzę albo jestem w szpitalu. Howk!

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwrzba
    nawet ty nie mozesz rodzić jeszcze ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lewatywy do sn tez nie mialam i jak an cc mnie zabierali to tez nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie otworzylam solone orzeszki ziemne mniaam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak jest u mnie przed planowana cc to tez nie wiem , okaze sie jesli bede musiala ja miec :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi
    mąz wyszedł na ryby i wraca :) deszcz zaczął padac ;)
    ide zabrać sie za kołyske :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1825 1826 1827 1828 1829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ