X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Malgorzalka - koleżanki już chyba napisały wszystko. Ja dodam, ze rownież ciepło mysle. Wierze, ze wszystko okaże sie nieprawda i kolejne miesiące bedą przynosiły już tylko uśmiech na Twojej i bliskich twarzy :)

Ja po drzemce - głowa znowu boli strasznie :( boshhhhh jak ja już chce odstawić Duphaston. On mnie wykańcza.

Mnie dzis od rana, wiec wiem co czujesz, a wiesz do którego tygodnia
    bedziesz przyjmować? Ja tez mam dosc, dzis to juz nawet nie wiem jak sie nazywam...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro chyba kupie sobie melise mam napady śmiechu w płacz i jestem strasznie nerwowa :-(
    Widzę sama po sobie ze jakiś napad hormonów mam :-(
    Wrrr zaczęło się :-(
    Zjadłam nalesniki z dżemem porzeczkowym i jagodowym hmmmm ciekawe jakie cukry wyskocza hahahah

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie pisałam bo kiepsko z tym moim przeziębieniem... coś mi przeszło optymistyczne myślenie - tak kaszel mnie dusi - i co? niby tydzień w łóżku, leczyłam się tym co mogłam a jednak się pogarsza... już nie raz takie przeziębienie u mnie kończyło się zapaleniem oskrzeli, ale to jak nie byłam w ciąży, bo wtedy zwykle lekceważyłam przeziębienie i chodziłam do pracy... a teraz, aż jestem zaskoczona, że nic lepiej nie jest tylko w drugą stronę.

Malgorzata wspieram Cię w myślach jak tylko mogę.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, behemotka bardzo dziekuje ze odzew:) tsh nie miałam wysokiego wiec faktycznie przez te pare dni jak mi sie troszkę podniesie to i tak powinnam mieścić sie w normach. Chyba nastawie sobie budzik w telefonie żeby pamietać...

żabka04, Strazaczka1990, Behemottka, AniaLewandowska, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny pisalyscie o bólach brzucha, miałam to samo przez kilka dni, jakby kłucia na dole, brałam nospe i nic nie pomagało, gin uspokaja ze to normalne, mnie dzis rano przywitał sedes wiec zakładam ze z dzidzia wszystko ok, pewnie sie rozpychają maluchy :)

Gumcia lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Hej dziewczyny, nie pisałam bo kiepsko z tym moim przeziębieniem... coś mi przeszło optymistyczne myślenie - tak kaszel mnie dusi - i co? niby tydzień w łóżku, leczyłam się tym co mogłam a jednak się pogarsza... już nie raz takie przeziębienie u mnie kończyło się zapaleniem oskrzeli, ale to jak nie byłam w ciąży, bo wtedy zwykle lekceważyłam przeziębienie i chodziłam do pracy... a teraz, aż jestem zaskoczona, że nic lepiej nie jest tylko w drugą stronę.

Malgorzata wspieram Cię w myślach jak tylko mogę.

Lusia nie czekaj tylko idź juz do lekarza. Jeżeli trwa to ponad tydzien a Tobie sie pogarsza to lepiej niech Cie zobaczy lekarz. Czasami lepiej wziąć antybiotyk niż pozwolić zarazie szaleć po organizmie.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    A dziewczyny pisalyscie o bólach brzucha, miałam to samo przez kilka dni, jakby kłucia na dole, brałam nospe i nic nie pomagało, gin uspokaja ze to normalne, mnie dzis rano przywitał sedes wiec zakładam ze z dzidzia wszystko ok, pewnie sie rozpychają maluchy :)

Na pewno się rozpychaja.
    Nie zazdroszczę macjanna porcelany ja odpukac ani razu nie wymiotowalam za to zajebiste mdłości miałam dużo nie brakowało.
    Ja właśnie leżę bo brzuch mnie boli czuje jak się rozciąga.
    Dobrze ze zdążyłam trochę naleśników usmażyć. A to przez sąsiada bo czułam je z daleka a córką zrób mamusiu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgorzatka trzymam kciuki. Musi być dobrze!! Dziewczyny już wszystko powiedziały, więc się pod tym podpisuję.

Ogarneliśmy z mężem mieszkanie. Godzinę temu miałam dwóch delikwentów na korepetycjach:P

My dzisiaj też podejrzeliśmy Fasolkę. Na ok. 70-80% będzie babeczka. Jak to powiedziała pani doktor "nic między nogami tam nie widziała" ;)

Maleństwo mierzy 7,26 cm (wychodzi że to 13+3), NT - 1,69, serduszko - 164, zastawka prawidłowa, przepływy też ok.

Ogólnie Fasolka tak się kręciła, że doktor pytała czy nie jestem głodna. Ręce układała jak modelka robiąca selfie ;D Mąż się śmieje, że to musi być baba!

Przez to wiercenie sama podczas badania dostawałam głupawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 19:01

żabka04, Behemottka, Anulka01, Strazaczka1990, Sabina, Bee85, AniaLewandowska, A_n_k_a_80, mmargol, claudiuszek, Bratek, Żabcia_, bisacz, Skali89, martta, slodka100 lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:22

żabka04, Macioszczyczka, Pauka, Anulka01, Broszka, A_n_k_a_80, mmargol, bisacz, megg lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Na pewno się rozpychaja.
    Nie zazdroszczę macjanna porcelany ja odpukac ani razu nie wymiotowalam za to zajebiste mdłości miałam dużo nie brakowało.
    Ja właśnie leżę bo brzuch mnie boli czuje jak się rozciąga.
    Dobrze ze zdążyłam trochę naleśników usmażyć. A to przez sąsiada bo czułam je z daleka a córką zrób mamusiu :-)

No ja dzis pierwszy raz! Kurczę myslalam ze teraz bedzie tylko lepiej :)
    No ale dobra moze to jednorazowy wyskok, oby!
    Odpoczywaj, niech maleństwo robi co chce, zeby tylko ono było zadowolone :)
    No i nie ma mowy żebym cos ugotowała, wiec podziwiam za te naleśniki!

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ukrywam przeszedł mi odruch wymiotny na zapachy no niektóre dzisiaj sos piwczeniowy mi przeszkadzał.
    Za to od dzisiaj mam humorki że złości w płacz za chwilę w śmiech znowu płacz dziecko moje to tak mnie irytuje nie słucha się wcale udaje ze nie słyszy bije mnie pieści się wrrre mam ochotę ja złapać i wstrząsnąć tak myślę że chyba zazdrość o babla jej się włącza bo co jakiś czas lata tuli się do brzucha całuję.
    Mam ochotę iść już spać i mieć spokój:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka to się będziesz stroic hihihi piękne szmatki :-)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek myślę że to od balsamu.dużo go dajesz? Ile razy się smarujesz?
    Ja z córką w ciąży jak byłam to ładowalam na siebie oliwke bambino i dostałam pokrzywy z krostkami to było uczulenie za dużo!

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cały dzień siedzę sama w domu. Siedzę i jem. Trochę ogarnęłam bałagan, potem tak się, dosłownie, nażarłam pierogów ruskich(wczoraj robiłam), że mało nie pękłam. Jak mi się koło 16 zrobiło trochę miejsca w brzuchu to wchłonęłam kawał ciasta z jabłkami, a przed chwilą z nudów następny. A teraz cierpię z przeżarcia.

AniaLewandowska, bisacz lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka tak nas zostawić, No wiesz... pewnie że nie wiemy jak się czujesz, możemy się tylko domyślać bo strach o dziecko wiadomo jest największy na świecie. Trzymam kciuki za Wasze dziecko i za Ciebie. Żebyś nie osiwiala do.końca ;) trzymaj się mocno

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Mnie dzis od rana, wiec wiem co czujesz, a wiesz do którego tygodnia
    bedziesz przyjmować? Ja tez mam dosc, dzis to juz nawet nie wiem jak sie nazywam...
    Ja kilkanaście minut temu dosłownie płakałam nad ubikacja :( zwróciłam dosłownie wszystko od obiadu. I nawet te piękne cudne, czerwone malinki i słodkie jabłuszko, które zjadłam po drzemce - chciałam bobasowi dać troszkę witamin :(

Duphaston mam brać prawdopodobnie do 20 Tyg. Nie wiem, pogadam 10.03 z ginem na wizycie, jak on to widzi, skoro już nie plamie od prawie 4 tyg i nic mnie nie boli (oprócz standardowego rozpychania sie macicy).

Dosłownie nie umiem sie cieszyć póki co ta ciąża. Przechodzę ja o stokroć gorzej od pierwszej. Mój M mówi, ze gdyby wiedział, ze tak będę cierpiała, to nie zdecydowałby sie świadomie, zeby mnie zapłodnić - kochany.... I jaki czuły...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Pochwale się odzieżem! Teraz jak na ten zestaw patrze, to widzę, że będę chodzić brzuchata i pasiasta ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d5ec2f1352f.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/429fed5424a7.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b28b7a8c4e5.jpg

Poza tym kupiłam wczoraj też takie ustrojstwo o nazwie Bellaband, co to się nosi na rozpięty rozporek w zwykłych spodniach. Moja jedna koleżanka sobie bardzo chwaliła, tyle, że ona w ogóle chodziła na lużno i workowato, a ja wolę ładnie i podkreślająco, więc zobaczymy co będzie. Myślę, że chociaż na kilka tygodni mi przedłuży moje zwyczajne portki:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4118d5db4f6.jpg

PS: Modelka to nie ja... Małż mówi, że ja ładniejsza... Kochany małż, jest krótkowidzem ;)

Super ciuszki!!!!!
    Zazdroszczę zakupów - ja sie chyba przemoge i kupie coś na Allegro. Bo pozbyłam sie swoich rozmiarów 36. Sprzedałam po dziewczynach - znajomych z okolicy większość mojej garderoby, stwierdzając, ze za chwile w nie nie wejdę a za rok bedą niemodne. A teraz jak otwieram szafę, to nie mam co na siebie włożyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 19:39

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam to samo, a wszyscy twierdzą że zaczyna brzuszek widać, a widać, bo przyciasnawe ciuchy mam :P

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ